Written by Bella | July 29th, 2019

Kontroversi berlian palsu yang melibatkan Datuk Seri Vida dan Aishah telah pun selesai, namun masih timbul lagi pelbagai isu. Lepas seorang  beri kenyataan, seorang lagi akan balas dan berterusan begitu.

Terbaru, DSV terkilan dan terguris hati dengan tindakan Aishah memperlekehkan nilai barang kemas berjumlah RM80,000 pemberiannya dengan menyamakannya dengan nilai 80 sen.

Terima kasih kerana kebaikan itu (memulangkan berlian asal yang dimenangi dalam kotak handmade). Tapi hati saya terguris, bila dia kata tak hadap barang kemas 80 sen.

Begitu mudah dia samakan nilai 80,000 tu macam 80 sen. Padahal Cik B yang tolong bayar guna duit jualan Salmon Salted Egg dia. Cik B buat kejutan untuk saya sebab Cik B memahami saya, tahu perjuangan dan kesedihan saya mengenai isu ini.

Sebelum ini, saya penuhi permintaan dia sebab berpegang pada nawaitu asal tapi sekarang keikhlasan saya tu mungkin dah kelaut. Saya amat terkilan.

DSV pada masa yang sama menafikan dakwaan, anak lelakinya hampir tertelan berlian bernilai RM40,000 sebagai perbuatan biadab. Apa yang berlaku tidak disengajakan, DSV tidak pernah mengajar anaknya untuk bersikap kurang ajar.

Ingatkan dia berterima kasih tapi perkara jadi makin teruk. Dia kata mak ayah dia tak ajar jadi kurang ajar. Saya pun tak ajar anak saya jadi kurang ajar tapi Kacak tertelan, tak sengaja buat macam tu. Saya ingat dia main-main rupanya nak makan nak telan batu berlian tu.

Terdahulu, DSV menerusi satu sidang media khas semalam menunjukkan berlian dan barangan kemas bernilai RM80,000 yang dipilih sendiri oleh Aishah sebelum diserahkan melalui peguamnya di sebuah kedai emas di Bangsar. Jutawan kosmetik itu sempat  membuat gimik apabila memasukkan dua berlian ke dalam balang makanan ringan.

Sumber Berita : mStar Online

31 responses to Hati Terguris Bila Aishah Kata Tak Hadap Barang Kemas 80 Sen – Datuk Seri Vida

  1. Din says:

    Sudah la DSV. Dah mmg ko salah, nk terkilan apanya. Mmg fake. Drama queen sgt. Menyampah dah aku nak baca psl ko ni. Play victim!

    80

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Kalau aku jadi Aishah pun aku akan bagi ayat pedih sedas dua. Memang kurang ajar pun buat-buat main dgn barang yg nak bg dkt orang. Kalau aku buat cmtu dekat brg kemas mak aku, mampus kena tonyoh cili padi dekat mulut.

      60

      0
  2. Anonymous says:

    Padan muka ko DSV. Selama ni ko mainkan org dgn hadiah tak semenggah bila kau taja mana2 program org tak siot sgt sebab segan dgn perangai propa kau tu. Tapi kali ni bila kena buku dgn ruas.. nah.. apa ko rasa??? Ada rasa mcm oren??

    47

    0
  3. Anonymous says:

    Aishah ni memang tak reti nak bersyukur langsung. sudah sudahlah AIshah , sendiri mau ingat ler sapa diri tu… tak payah nak menyalak tak tentu hala kemaruk sgt nak hadiah tu..suara ko pun bukan nya bagus sangat pun..kalau saya tak pilih ko jadi juara …nasib baik org kasi no. 1 ..banyak lagi suara bagus dibandingkan dengan kamu tu.. tak payahlah nak bermegah sangat weyy..insaf insaf lah..

    5

    168
    • Anonymous says:

      aishah ni satu gak dah di ganti toh dah loh lagi pun dah semua org tau perkara ni bukan y kat msia sja..baca kat sini..kat mana mna2 pun..asyik2 pusing2 ceta lama bila nak abes..dah tuhan bagi petunjuk untuk befikir dari ditipu alhamdulillah lah, klu tuhan tak bagi kesedaran selamanya ko anggap itu berlian tulen gak..patut bersyukur kerana tuhan bagi otak untuk berfikir….ishhh..

      3

      95
  4. Anonymous says:

    setuju wat is done is done DVS d byar da balik hadiah -syukur lah aishah, ta baik berdendam sesama islam.lain kli jngan la minta sponsor bagai kat DVS,habis cerita,lau na minta sponsor 5000 ke bawah bule,sal dia pon ada problem dgn bisnes dia kan…kita mesti kena faham.apaapon all the best

    2

    73
  5. ally says:

    sedihnya tgk DSV masih tak insaf2. Boleh jer sebenarnya bagi berlian, barang kemas tu dgn cara lebih bermaruah & berhemah. Tapi nak turn it into a circus. Dengan anak2 buat mcm tu. What for? Benda ni bukan entertainment. The whole episode tentang berlian tu dah cemarkan imej & business diri sendiri. Still nak buat drama, still nak buat circus. Tengoklah, continue on mcm ni, in the end, makan diri sendiri.

    89

    0
    • Aida Musa says:

      That’s her true color la, dia sendiri yang tunjuk perangai cantik dia tu. Aku baru tengok video dia serah cincin yang letak dalam makanan tu, nampak vida ni terasa sangat bayar mahal2 sapa suruh kau menipu vida? Tak sape pun minta tapi kau nak showoff bagi extra, nak tunjuk mampun konon.
      Sekarang tunjuk lagi perangai macam tu.
      Aisyah tolongggggg la jangan layan dia ni. Tutup buku jelah kak dengan manusia macam ni..memang dah write off case. Lagipun barang dah dapat. Hina tak hina, that’s vida la for u to know. Manusia macam ni jangan berurusan lagi dalam hidup di masa depan. Doa kan hidayah buat dia . . Kita pun dah penat baca pasal.dia.

      51

      0
  6. anon says:

    TAU PULAK KAU RASA TERGURIS
    YG KAU PERGI MENIPU ..MEREKA TU TAK RASA TERGURIS KE ??
    KO NAK SOH BAWANGNESE BACKUP KO PULAK LAH EH
    SOH HENTAM AISYAH ???
    EHH PLS LAH …

    48

    0
  7. sajat says:

    bila org buat kat hang dan2 nak terasa la…terguris la…bila hang buat kat org, tak pulak hang nak pikiaq perasaan orang…hang ingat hang ada duit hang boley buat apa saja…kena dengan aishah, barulah hang bertemu dengan ruas….mendapatla…dahla perangai taktau malu…gelak terjerit2 mcm takdak maruah….

    38

    0
  8. Malisa says:

    Tula nak meniaga kena jujur .dlm program over pas tu sponsor hadiah bagi yg fake canang harga x mo kalah.org nak settle awal x mengaku. Dah salah tetap buat gimik bodoh .annoying. sape la masih idolakan si vidalabodo ni

    27

    0
  9. badekbangka says:

    Kebaikan, perjuangan apa u buat klau kerja nk menipu jer..

    15

    0
  10. Anonymous says:

    sebelum mencari kesalahan org, cari kekurangan diri dan KESALAHAN DIRI..ini je ni ckp..lebih2 ckp kang kena saman..dh lah..skrg..kau..MUNGKIN MISKIN

    11

    0
  11. faraj says:

    DSV ,..Kaya Ciput..!! , Kaya Betol mcm Syed Bukhary..!! tui jer nk Cakap..!! Motif.: Org2 mcm DSV ni jadi bahan ketawa persatuan2 Syed Bukhari..!! setakat Harta DSV saya ingat Tokey Ikan kt Ganu tu lagi Kaya..!! DSV sama dgn Rahim Sepah (Camner lah Rahim tu Jepp boleh ajak dia join Sepah)…Rahim tu Masuk pentas Lawak (Baik Maharajalawak @ Musikal Lawak, awal2 dh terkeluar)..nampak sgt org benci Rahim tu..!!! Sinar pun saya malas nk dgr sebab si Rahim ada kat Situ. Rahim tu perasan Bagus, mcm Dato Vida..cuma lain perkerjaan..!!

    9

    0
    • babe says:

      apa kena mengena dgn rahim..ok je,dia feeder bagi jep dgn shuib…kau pergi indon pun ada sule, feeder dia andre dan mak nunung
      hati kau busuk sgt ni…dah bau bangkai..tanam la hati yg busuk tu, tak pun tanam diri kau je…itu rezki dia…baik kau maki allah, sbb dia yg rencanakan sebegitu

      3

      3
    • faraj says:

      Babe July 29 at11:38 a.m.. yg nyampah dgn Rahim tu sebab lebih kuah dari sudu..dlm Sepah Reunion, Rahim yg lebih buat lawak yg meluat tgk, bila ader Jemputan artis Pompuan dia yg lebih2 Rahim ni mcm dia ingat Muka dia mcm Aron Aziz..!! Motif..Rahim Sepah ni perasan Muka mcm Aron Aziz..!!! DSV perasan kaya mcm Tan Sri Syed Bukhary…tu jer nk ckp…

      7

      0
  12. vida the hodoh sundals says:

    si gemok gigi jongang vida ni elok jual bontot aje kat chow kit…sesuai dgn muka nya hodoh

    3

    2
  13. Emanon says:

    Stop playing victim lah dsv oiiiii…. U can choose not to upload that video even anak ko tertelan pon. Buat apa dia nak berbahasa dgn irg yg xpernah nk jaga and tak pahsm bahasa mcm ko tu. Lulssss

    10

    0
  14. alfie says:

    Sial punya Dato, dia yang menipu orang lepas tu nak berlagak macam dia yang jadi mangsa !

    3

    0
  15. Lyn says:

    konon terguris ecah samakn nilai 80sen…

    yg dia dok letak berlain dua butir dalam salmon chips tu ingat ecah tak terguris ke?

    11

    0
  16. Anonymous says:

    dua2 kuat sentap!

    2

    2
  17. abang jatt says:

    sokong each…jgn ingat dia kaya dia boleh buat sesuka hati…DSV boleh x jgn play konon diri tu victim

    7

    0
  18. farah says:

    semoga kedua dua pihak dapat berdamai secara baik

    1

    0
  19. Nur says:

    Sudah2lh aisyah, menyampah plak aku tgk artis ni, hang bukan level siti nurhaliza, waktu nyanyi gv ari tu pun org dah xingat, nk cari org spinsor baju pun xde. Dah kontrak utama dpt duit and round satu europe kan dah dpt. Awak lahap sgt duit org, hadiah smpingan je. Awat hadiah rumah yg mmg ade dlm kontrak x pung pang jugak kat ig. Xhadap berlian 80sen, tapi naik court…. Huhuhu

    2

    16
  20. dah sapa suh bagi yg palsu ? amik ! hahahaaaa

    2

    0
  21. Si cuby says:

    Dah dah le DSV.. Dh terkilan nk mintak balik ke berlian2 tu?? Jangan propa sgt le.. Bawa2 le belajar dr pengalaman.. Konon berkelulusan tinggi tp tgk mcm org kurang cerdik je.. Didik la anak2 yg ada tu sebaik yang mungkin agar berjaya dunia akhirat.. Jgn fikir duit boleh selesaikan semuanya.. Igt jgn terlambat.. Takut menyesal nnt

    3

    0
  22. wanxwan says:

    Jangan biar harta dunia buat kita lupa dan leka.

    Nak honeymoon atau bercuti ke korea boleh roger ye

    0

    0
  23. Anonymous says:

    sabarlah DSV….aishah tu mmg tak sedar diri dah tua….org dah bagi, xbersyukur

    0

    0

Leave a Comment

Optional