Written by Bella | June 25th, 2018

Aidilfitri lalu sepatutnya menjadi hari semua orang saling bermaafan dan kalau boleh tidak lagi mengulangi sikap buruk mereka, namun masih ada segelintir netizen yang tidak berhenti ‘membawang’ dan mengkritik teruk gaya rambut terbaru pelakon Scha Al Yahya.

Mereka menganggap potongan rambut itu tidak sesuai dengannya dan kelihatan seperti orang gila. Meskipun dimalukan sebegitu, Scha bagaimanapun beliau tidak terkesan dengan pendapat berkenaan yang agak biadap.

Saya gembira dapat potong rambut pendek kerana sudah beberapa tahun menyimpan rambut panjang, jadi ia seperti satu imej baharu dalam kerjaya saya. Apabila ada orang menyamakan rambut saya dengan kobis dan mop lantai, saya okey sahaja kerana saya seorang yang hati kering, mereka boleh mengata saya, cuma jangan sentuh anak saya sahaja.

Saya berasa bebas kerana sudah lama tidak berambut pendek, jadi buat masa sekarang, saya akan menikmati gaya ini sepuas-puasnya.

Namun, masih ada yang memuji Scha lebih cantik dan comel persis wanita Jepun dengan fesyen terbaru rambutnya itu.

Sumber Berita : Kosmo

32 responses to Hati Saya Kering, Tak Kisah Mereka Mengata Gaya Rambut Saya – Scha Al Yahya

  1. Anonymous says:

    Tak best cerita Scha ni… cerita Safiey Illias dilamar boyfriend dia takde ke Nara? Kompom meletop2 blog ni dek pakcik makcik bawang.

    0

    6
    • Anonymous says:

      Cerita pondan dah muak!

      18

      0
      • melagha dalam dunia hiburan says:

        pondan tu menatang apa.. apehal pondan jadi instafamous erkk.. tergugat iman ke? hehe

        0

        2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jangan kesah ape orang cakap pasal rambut kite asal kan kt cermin muka kite pandang cantek suda ape nak kesah orang punye cakap…percaya dengan diri sendiri….

      7

      1
      • Anonymous says:

        scha letak penyapu buruk atas kepala pun peminat dia tetap puji cantik. tapi aku perasan scha yg kena kutuk tapi bini dia pulak yg melenting.

        9

        0
  2. Lina says:

    ok what rambut sha mcm tu..gaya dia..yg u alls menyibuk tu da knp…hubby dia pon ok jer…jgn hina org tak baik…nanti termakan diri sendiri..baru tahu…

    17

    0
  3. Anonymous says:

    seriously aku rase ok je rambut cmtu xde laa kejung penyapu ke mcm bom sgt drpd artis2 lain asek nak rambut kepok2 je bosannnn

    13

    1
  4. nok gebuzzz says:

    potong rambut ponnn nak jadi isu…xd benda lain nitizen2 Malaysia ni…pada aku ok jer kot..yg ptt korang kecam habis-habisan pondan2 bapok2 kat malaysia ni…makin menjadi2 peel…stop follow IG @ Fb dyorg…boikot terus.

    18

    0
  5. kakikucinghitam says:

    cantik jeee tengok rambut scha

    5

    1
  6. miss universe pakai crown says:

    fesyen rare.. biasalah mulut puaka haterzz tak mampu nak ditutup dik non.. why bother.. why bother.. yang penting masyukk. haha

    1

    1
  7. lempuk says:

    netizen suka yang flowing flowing cecantik je uols

    0

    0
  8. Anonymous says:

    modern and funky. Suka. Stylish and she can bring it. Nampak fresh!

    3

    0
  9. Anonymous says:

    i hate anything everything related to awal ashaari. period.

    12

    4
  10. Anonymous says:

    Makanya pkai tudung saja. Org takan hina sbaliknya memuji. May Allah bless you. Aamiin.

    11

    0
    • joshua says:

      ko ingat dgn pakai tudung org tak mengata?? Fikir dulu seblm komen. Dah banyak kali si ziana, si lopak, si fathia kene kondem wlpn bertudung….baju sendatlah, singkatlah, jaranglah dll… Mulut manusia ni kita takleh nak tutup. Bertudung or tak, berbuat baik or tak, tetap kene kondem. Dah namanya org melayu, mmg terkenal dgn hasad dengki, takleh tengok org lebih sikit..

      10

      5
      • juzsaying says:

        I correct…namanya org melayu malaysia, mmg terkenal hasad dengki, pelokek…etc etc

        3

        3
      • minah jambu say NO to drugs says:

        memang betol tu…so pakai tudung atau tidak sama aje level ..yg bagus nye jangan peduli ape yg orang cakap habis cerita ..sampai bila nak dengar cakap oraaaaaaaaaaang aje mengarot kan !!

        1

        3
      • nobody says:

        maaflah tapi x pernah lagi nampak mizz nina , natasha hudson dan few lagi artis bertudung dikutuk dan dikecam. sebelum nak org hormat kita belajar hormat diri sendiri. insyaAllah bila bertudung ikhlas kerana Allah , Allah pun akan pelihara kita dari perkara2 yg mengundang keburukan pada diri kita. InsyaAllah ??

        12

        1
        • Anonymous says:

          yes tengok la cara berhijab…the real hijab..cover smpai buah dada..pastu kata lelaki gatal pervert la..dah tu ..tunjuk buah dada…mmg ptut la lelaki pandang..choi

          1

          1
  11. ohyeah.. says:

    aku tk nk sentuh bab tudung & tutup aurat. ni hal pesen rambut k. pada aku, aku suka sgt cutting rambut mcm Scha ni. sesuai dgn bentuk rupa wajah dan personaliti dia.

    8

    0
  12. Anonymous says:

    Brtmbh sorang lgi dlm kuarga dia yg ” terencat”

    0

    4
  13. Anonymous says:

    sbb scha ni cantik…rambut tu peminat nampak pelik & buat scha tak cantik. tu je. peminat marah sbb sayang la tue. apa2 pon tu hak scha…dia try je. kalau peminat tak suka ckp je tak cantik. tak sesuai. takyah la komen yang kejam sgt ok. rambut je pon. lain la korang nak soh dia mula bertudung. tu yg afdhalnya pon.

    2

    0
  14. Wekkkkkkk says:

    Rambut pendek tu dh ok.
    Tapi potong depn tu..lurus selari mcm ambil gunting potong sendiri sekli jalan..dh cukup.
    No need to adjust…jimat masa dn guntingpun happy x byk keroje.

    0

    0
  15. Makcik Cabai says:

    Makcik rasa… kalau rambut depan tu panjang… lepas tu “flip” kebelakang buat style kembung tu… mesti nampak lagi comel…

    0

    0
  16. Nonna says:

    Husband cakap it was done by a “professional” hair dresser yg dtg rumah. Adooi ni dikatakan professional? Baik pergi barber shop. Lagi pun Scha n Awal said ok je sbb “ITS TOO LATE” to anything so terima je le, kan? If i were uolls saman je si pemotong rambut bodoh tu!

    1

    0
  17. Anonymous says:

    untuk event /photoshoot/ runway/ads/ pertunjukkan rambut boleh la ko buat mcm ni…ko nak letak helikopter style pun boleh…bahagian fringe/bangs tu..asal x rata..terlalu pendek..if it paras kening ok jugakk..aku pun xfhm ..ni bob cut or style victoria beckham? yihh..fired la hairdresser tu..

    0

    1
  18. Cassandra Eve says:

    Modern & Chic look ! You got style Scha ! Something new for a change ..
    Fresh & Neat !

    1

    1
  19. Nancy Maxx says:

    Scha nampak lagi muda dengan rambut ni.

    0

    0
  20. Ibu says:

    pesen rambut ni dah ada zaman sy sekolah dulu, sy pun pernah potong sebegitu tak hairan pun tengok, mungkin generasi sekarang tak tau, satu ketika hebat pesen ni even yg retis2 Hollywood pun ada buat

    0

    0

Leave a Comment

Optional