Written by Bella | December 13th, 2017

Sejak Elyana mengumumkan beliau adalah pesakit kanser Limfoma tahap 4, penyanyi itu terus menjadi perhatian netizen sehingga har ini. Walaupun ramai juga yang bersimpati dan mendoakan kesembuhan Elyana, tetapi ada juga sesetengah pihak yang menghina, mengecam serta mengambil kesempatan terhadap sakit yang dihidapi oleh Elyana.

Elyana juga manusia biasa seperti kita dan tentunya beliau mempunyai tahap kesabaran tersendiri. Menerusi akaun Instagramnya, Elyana ada memuat naik foto beliau menjalani rawatan kimoterapi dengan luahan sedih serta betapa terlukanya hati beliau dengan setiap kata-kata melampau yang ditujukan kepada dirinya.

Tersentuh hati membaca segala luahan Elyana, peminat beliau menerusi ruangan komen di Instagram berharap Elyana tidak terlalu memikirkan percakapan orang lain dan terus bersemangat melawan sakit kanser tersebut.

Kami pun tidak faham dengan masyarakat yang sanggup menghina seseorang yang sedang sakit. Pesakit kanser ini memang tidak boleh tertekan kerana ia akan membuatkan sakit mereka lebih teruk. Sepatutnya pada saat ini, kita harus memberikan sokongan agar Elyana terus kuat melawan sakitnya itu. Bersabarlah Elyana, jangan mudah putus asa dan semoga terus tabah menempuhi dugaan ini.

17 responses to Hati Elyana Terluka Ada Pihak Hina Dan Dakwa Beliau Berbohong Hidap Kanser

  1. benci netizen kmk says:

    netizen kimak perangai memang cam tu sibuk kondem org dh la sibuk dengan hal peribadi artis, bdh punya netizen harap mampus cepat²

    21

    0
    • nak tolong says:

      semoga elyana cepat sembuh… kuat semangat !!!!!!!!!!!! semoga pesakit cepat sembuh, amiin yaAllah…

      cuma nak cakap chemo ni bahaya sebab dia bunuh sel baik dan sel buruk… cuba buat rawatan gcmaf.

      Para doktor (yang jahat) amat takut sekiranya pesakit kanser tahu tentang “GcMAF” iaitu rawatan yang menggunakan sejenis protin dalam darah.

      Oleh kerana rawatan GcMAF adalah sungguh murah maka para doktor (yang jahat) amat menentang penggunaan GcMAF untuk merawat pesakit kanser.

      Di Amerika, lebih dari 50 doktor yang menggunakan “GcMAF” telah dibunuh oleh MAFIA PERUBATAN yang didalangi oleh FDA dan syarikat-syarikat perubatan besar (BIG PHARMA).

      Bagaimanakah “GcMAF” melawan kanser?

      “Macrophages” adalah “Ketua” dalam sistem pertahanan badan dan akan sentiasa memberikan arahan kepada “Tentera”(immune system), untuk melawan virus.
      Virus pula akan menghasilkan “Nagalase” iaitu sejenis enzim yang akan menghalang penghasilan vitamin “D” dalam “Macrophages” dan mengakibatkan “Macrophages” menjadi lemah dan tidak aktif.

      Maka pada ketika itu, badan kita pula akan menghasilkan”GcMAF” iaitu sejenis protin dalam darah. “GcMAF” akan menolong untuk mengaktifkan semula “Macrophages”.
      Para pesakit kanser akan mempunyai “Nagalase” yang terlalu banyak dalam badan mereka kerana “Nagalase”dihasilkan oleh virus. Oleh itu, “Macrophages” tidak akan aktif dan tidak dapat melawan penyakit.. Jadi para doktor (yang baik) akan menyuntik “GcMAF” untuk mengaktifkan semula “Macrophages” supaya dapat melawan penyakit kanser.

      boleh baca kat sini :

      http://bumiyangtercinta2.blogspot.my/2016/04/

      2

      2
      • benci org bodoh says:

        Hey stop jadi bodoh. Takde doktor jahat dalam dunia ni. Ko je yang jahat fitnah orang sesuka hati. Kaji dulu kebaikan keburukan sesuatu rawatan, baru bercakap.

        2

        0
  2. Be strong says:

    Ya rabbi..Harap Elyana selalu bertabah. Semoga Allah SWT beri kekuatan kepada Elyana untuk menempuh cabaran di dunia ini. Kepada yang mengutuk dan mengata semoga di beri hidayah.

    11

    0
  3. peace says:

    kesian elyana, tapi rasanya dia tak baca pun beautifulnara kan…kalau dia baca, saya harap elyana tahu ramai lagi yg mahu kamu sihat. cuba berkawan dengan semua orang tanpa mengira bangsa dan agama. bangsa lain dan agama lain yang senasib banyak yg boleh membantu dari kekuatan emosi. org melayu asal tak pakai tudung jer, dia cakap bersedialah kat api neraka. it doesnt help AT ALL.

    18

    0
    • Anonymous says:

      Org jahil je yg sibuk nk menerakakan orang.. Kita masuk syurga dgn redha Allah bkn dissbkan pahala atau dosa semata2.. Diuji dgn penyakit salah satu cara Allah nk tingkatkan darjat hambanya disisi dia….maknanya Allah sayang nk

      3

      0
  4. ku terima seadanya... says:

    xapa elyana..tabah n riang la selalu..sy pun pesakit breast kanser ..faham perasaan elyana…biar la apa org nak kata jnji kita jaga diri n kesihatan kita..badan kita yg rasa semua tu…hanya kita yg tau bila chemo masuk dlm bdn

    7

    0
  5. kakak concern says:

    Kesiannya Elyana…. Hope Elyana terus bersikap positif and ceria2 selalu.. Setahu sy mood pun memainkan peranan untuk buat sakit tu lebih teruk or tak.. Pedulikan netizen yg cam bagus tu..

    3

    0
  6. mamazahirah says:

    udahlah elyana ouiiiiiiiiiiiiiiii kalau akulahhang dokumah, solat sabaq and be a good and better moslim,…..toksah dok tulih luka sana sini orang pun nyampah and dok sumpah……………………stay away from negativity..the more u talk anf the more people will say so moral of stori shut up………………………

    2

    9
  7. Anonymous says:

    Be strong Elyana. I had a friend yang walaupun telah menemui Ilahi, dia was a fighter. Sampai ke akhir hayatnya he fought. That gave him the opportunity to live his life to the fullest and longer than apa yang doktor anggaran. I don’t understand kenapa perlu kecam? Elyana dear, be strong. Semoga Allah beri ketabahan dan kesembuhan pada u.

    0

    0
  8. ninabobo says:

    elyana…….what u need to do fight till the end. patience and preservere…be healthy be happy…………….being stong is your only option. kita masuk syurga dengan rahmat Allah………………every ujian ada hikmahnya and Allah saying kan u..thats y u diuji. dunia ni sementaara cuma……………..u gonna be al right……………al fatihah, Ya Allah berilah kesembuhan buar Elyana……………..amin ya rabul alamin…………..

    0

    0

Leave a Comment

Optional