Written by Bella | December 1st, 2018

Walaupun sering dilanda kontroversi dan kecaman, nyata apa yang dilalui oleh jutawan kosmetik itu agak ‘berbaloi’ apabila beliau baru-baru ini cukup gembira saat menerima wang yang agak lumayan daripada Google Malaysia berjumlah RM53,000.

Ia adalah hasil daripada blog dan juga saluran YouTube beliau yang kini mempunyai hampir 340,000 pelanggan. Video beliau sering mendapat jumlah tontonan tinggi meskipun ada antara penonton hanya sekadar ingin memberikan komen mengecam beliau.

Tidak kedekut, Aliff menerusi satu video dilihat berkongsi wang ganjaran tersebut dengan isteri tercinta dan juga kakitangannya di pejabat.

Nampaknya semakin banyak kecman,  semakin murah rezeki Aliff dan beliau mengucapkan terima kasih kepada netizen yang sering mengutuknya. Siapa sangka disebalik sesuatu yang negatif ada juga keutungannya.

13 responses to Hasil Kecaman Netizen, Aliff Syukri Dapat RM 53K Daripada Google

  1. Antibodoh says:

    Itu la sbbnya benda paling bagus adalah untuk TAK LAYAN LANGSUNG semua pengasas kosmetik haram jadah ni. Kita dok kecam apa semua tu is giving them attention. Kau rasa dia kisah ke kau bodoh bangangkan dia? Any publicity is good publicity, even if diorang kena gadaikan maruah diorang. Stop making them relevanttt!!!!

    31

    0
  2. Anonymous says:

    Org yg betul betul kaya mcm pemilik FB, Robert Kuok tak akan tayang duit kat public. Org yg alang alang kaya mcm dia ni je yg suka tayang duit. Kejutan budaya budak ni

    19

    0
  3. mak c kina says:

    ok…ni yg dia nak sebenarnya…so korg xyah la susah2 & hundah gulana kalau xtgk video dia yg akan dtg ye..

    12

    1
  4. aiti kasim says:

    54k untuk maruah diri dan keluarga. #equaltopelacur

    6

    3
  5. Huhuhaha says:

    Harap2 la duit tu berkat ye alif!

    0

    2
  6. Wow says:

    wow,tak penah lagi tgk youtuber dedah dapat brape bayaran.just wow…

    2

    2
  7. Faraj says:

    Hahaha ..kelakor & gila plak Dato Alif ni

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Bkn youtube x bagi youtuber dedah pendapatan ke?????? Japgi kena blacklist la ni dgn youtube..bodo gilee mamat ni..

    2

    0
  9. anon says:

    tu la netizan jgn layan jer en.aliffsyukri ni. korg ingat korg bg nasihat ke kat dia? pi la nasihat anak beranak, adik beradik korg dulu

    0

    0
  10. joy yah says:

    selama ni laki bini drama…janji masyuk…netizen yg perang sana cni…

    1

    0

Leave a Comment

Optional