Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Harith Iskander Dikecam, Sindir Kempen ‘Buy Muslim First’

harith iskander kempen buy muslim first

Kempen ‘Buy Muslim First’ (BMF) mendapat sambutan yang memberangsangkan dan memberikan kesan yang positif terhadap peniaga Islam. Namun, tidak semua yang memahami apakah tujuan disebalik kempen mengutamakan produk Muslim ini.

harith iskander sindir BMF

Advertisement

Terbaru, pelawak Harith Iskander seakan cuba bermain dengan api,  memuat naik ‘tweet’ berbaur sindiran terhadap mereka yang menyokong kempen BMF.

Lebih mengundang kemarahan netizen apabila Harith tiba-tiba mahu mengaitkan isu sukan meminta penyokong BMF tidak menonton program bola sepak kerana ia juga bukan produk Muslim.

Kenapa sokong BMF sahaja? Henti

tonton semua sukan

harith iskander sindir kempen buy muslim first

‘First’ bukan ‘only’, faham tak? Tak

kelakar

harith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander kritik kempen buy muslim firstharith iskander kritik kempen buy muslim first

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan Harith kurang bijak. Jelas netizen, kempen BMF bertujuan menggalakkan pembelian produk keluaran Muslim dan bukannya bermaksud memboikot produk bukan Muslim.

Advertisement

No komen – Harith Iskander

harith iskander kritik kempen buy muslim firstMeskipun dikecam, Harith bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai kenyataan kontroversinya itu.

Kalau nak cakap mengenai ‘tweet’ saya tu, my official comment is no comment . Ramai dah hubungi saya. Thanks anyway.

Bukan semua perkara boleh dijadikan bahan lawak ataupun ‘sarcastic’. Fahamkan dahulu maksud disebalik sesuatu perkara sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan. Jangan bangkitkan kemarahan ramai apatah lagi menyentuh isu yang sensitif.

Sumber Berita : Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 Comments

  1. Anonymous

    September 21, 2019 at 4:57 am

    Buy Muslim First maksudnya keutamaan kepada produk muslim kalau dah tak ada produk muslim baru ambil produk lain.

  2. zzz

    September 21, 2019 at 2:19 am

    What the non-muslims really think and react from this ridiculous campaign ???
    1) Non-Muslim Should Stay Away From Buying Product Made By Muslim
    2) Hire Non Muslim First
    3) Don’t Make Deals With Muslim
    5) Give preference to non muslims first – Admission to prestige college, scholarship, loan etc.. etc
    4) Rent the house to non muslim first

    Understand your actions and consequences !!

    • Zzzx

      September 21, 2019 at 9:10 am

      These malays are tooo stupid to even think about the consequences…..where they can think , they can just follow ….

      Malays are followers …they cannot be thinkers
      What ever any dumb assed ustaz says , blindly these ppl will follow in name of Islam .

  3. meetomato

    September 21, 2019 at 1:20 am

    cara korang Muslim ni buat kempen BMF ni MACAM memboikot non muslim products…with all the images di tanda X here & there.

    Kesian tgk pekerja2 Muslim di supermarket Non Muslim or kilang Nestle (also a Non Muslim brand) kene tempias indirectly by this movement.

  4. Flynn Kamal

    September 20, 2019 at 10:20 pm

    Will not BMF…..melayu melayu bangang beli la

  5. Bawang

    September 20, 2019 at 7:02 pm

    He is muslim by name only but faaaaar from from it. Too liberal to say the least. So the chinese not even sell muslim products in supermarket?? Come on man, you are delusional. Owhh the bawang the speaking is..haha.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama