Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Harith Iskander Dikecam, Sindir Kempen ‘Buy Muslim First’

harith iskander kempen buy muslim first

Kempen ‘Buy Muslim First’ (BMF) mendapat sambutan yang memberangsangkan dan memberikan kesan yang positif terhadap peniaga Islam. Namun, tidak semua yang memahami apakah tujuan disebalik kempen mengutamakan produk Muslim ini.

harith iskander sindir BMF

Advertisement

Terbaru, pelawak Harith Iskander seakan cuba bermain dengan api,  memuat naik ‘tweet’ berbaur sindiran terhadap mereka yang menyokong kempen BMF.

Lebih mengundang kemarahan netizen apabila Harith tiba-tiba mahu mengaitkan isu sukan meminta penyokong BMF tidak menonton program bola sepak kerana ia juga bukan produk Muslim.

Kenapa sokong BMF sahaja? Henti

tonton semua sukan

harith iskander sindir kempen buy muslim first

‘First’ bukan ‘only’, faham tak? Tak

kelakar

harith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander sindir kempen buy muslim firstharith iskander kritik kempen buy muslim firstharith iskander kritik kempen buy muslim first

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan Harith kurang bijak. Jelas netizen, kempen BMF bertujuan menggalakkan pembelian produk keluaran Muslim dan bukannya bermaksud memboikot produk bukan Muslim.

Advertisement

No komen – Harith Iskander

harith iskander kritik kempen buy muslim firstMeskipun dikecam, Harith bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai kenyataan kontroversinya itu.

Kalau nak cakap mengenai ‘tweet’ saya tu, my official comment is no comment . Ramai dah hubungi saya. Thanks anyway.

Bukan semua perkara boleh dijadikan bahan lawak ataupun ‘sarcastic’. Fahamkan dahulu maksud disebalik sesuatu perkara sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan. Jangan bangkitkan kemarahan ramai apatah lagi menyentuh isu yang sensitif.

Sumber Berita : Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 Comments

  1. Anonymous

    September 29, 2019 at 8:23 am

    meminta sgt kna kecam berjemaah ye si botak ni!!!

  2. Minah menyampah

    September 23, 2019 at 7:56 am

    Org kite kemain kempen buy muslim first..tp aku tgk yg bratur kt kdai boba xi fu tang,tiger brown ke pe bnde lg tah,sume belambak org melayu..npe xmnum kopi kt kdai wak dol,dah sah2 kdai tu halal..xing fu tang tu bru mohon sijil halal,blum tntu halal tp bkobar memasing kte kdai tu halal,brg yg diguna halal..yg mnyk msk cap buruh ade cap halal,ko kte utamakn brg muslim cap alif..npe xseiring ye?poyoooo je

  3. Anonymous

    September 22, 2019 at 5:28 pm

    kecik2 tak nak mampos..1st pun tak kenal..bangang punya orang

  4. Anti minah tudung kerek ...

    September 21, 2019 at 11:58 am

    Last pekerja pekerja melayu kat malaysia ..kerja kat kilang repacking vida …. Repacking aliff….kerja kat kilang china bengkung sajat aje la ….tolong melayu berniaga la katakan …

  5. Anonymous

    September 21, 2019 at 11:46 am

    BOTAK+BODOH

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama