“Hari Ini Saya Henti Terima Semua Rawatan, Kerana Ramai Ingin Saya Mati”

Hiburan

“Hari Ini Saya Henti Terima Semua Rawatan, Kerana Ramai Ingin Saya Mati”

Penyakit kanser sel kelenjar yang dihidapi oleh penyanyi Elyana kini semakin serius. Sudah memasuki tahap empat, Elyana memberitahu sel kanser sudah merebak ke tulang belakang dan dia berkemungkinan akan lumpuh jika tidak dirawat. Justeru semakin ramai memberi sokongan moral dan berdoa buat nya, namun masih ada segelintir Netizen yang seolah-olah sudah terjamin tempat di syurga mengeluarkan kata-kata yang mengguris hati.

Advertisement

Dek kerana komen seorang Netizen yang kasar, Elyana mengatakan tidak akan memaafkan pengguna Instagram itu dan akan berhenti mendapatkan rawatan untuk penyakitnya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Elyana menulis IG Stories tersebut setelah memberi reaksi kepada pengguna Instagram yang menyuruhnya membuang gambar-gambar lama.

Ironinya di profil pengguna Instagram itu, dia menulis ‘be nice to other’.

Elyana kini didapati telah menyahaktifkan akaun Instagramnya. – beautifulnara.com

Sumber: @dylawok

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

92 Comments

  1. nic

    October 29, 2018 at 11:14 am

    udah udah ler………….mari kita ramai ramai doakan elyana cepat sembuh. Elyana stop using all social media. continue yr treatment and most important remember Allah testing you cos he loves you. Jangan berputus asa dari Rahmat Allah. Tak payah nak lawan jawab any comments I IG, twitter or face book….. ignore. use every alternative that you can in order you will get well soon…inshaallah..janji Allah tu benar..Allah full of Rahmat and kasih saying……………amin ya rabul alamin,,

  2. damai

    October 29, 2018 at 10:52 am

    Awak pun susuan ayat bukan nya membantu, tahu tak org yg sakit cancer hati mrk sgt sensitive sgt2, nak betul nasihat DM dia aja dan susun ayat jgn sampai org kecil hati, sy pernah jaga 3 org sakit cancer, kakak, ke2 mak mertua saya, mmg dah selalu buat rawatan ada tahap mrk mmg rasa give up tapi dgn sokongan keluarga dan org keliling yg blh buat mrk tenang, ini ayat last mmg serious very rude sgt2

  3. doa yang baik

    October 29, 2018 at 10:22 am

    pd pendapat aku la aku rasa elyana patut terima teguran yg positif yg berbentuk ke arah kebaikan utk diri die dan elyana sepatutnya x membalas segala kata2 netizen yg negatif dan berunsur mengaibkan diri die dgn cara yg kasar atau sarcastic jgk…sbb dgn cara die membalas tu yg membuatkan ade je netizen2 yg panas pungkok nk bwt tazkirah free..ade je sbnrnya followers die yg menegur dgn cara yg berkhemah dan bg kata2 semangat termasuk la aku yg nk elyana makin kuat dan makin sihat sbb dlm ramai2 org yg berkata tu sbnrnye masih ada org yg senantiasa mendoakan yg baik2 …elyana jgn pernah beputus asa…berjuang la melawan penyakit tu kerana Allah dan keluarga elyana..

    Buat netizen yg acah2 ahli syurga tu hentikan cara menegur korang yg mengaibkan dan menjatuhkan org lain…sekarang nie dh terlalu ramai manusia yg mcm nie…manusia yg tgnnye lebih pantas dri otak dan kata2nya yg lebih tajam dri dri pisau….ingatlah menegur ada caranya…menegur jgn la hingga mengguris hati sbb andai tuan punya badan tdk memaafkan jenuh kita nk mencari memohon keampunan kelak…dan tidak takut ke kita klu kita menegur dgn mengaibkan org lain mungkin benda tu berbalik pd diri atau keluarga kita…jgn pernah persoalkan yg org sekarang ckp bnda baik sikit xleh terima…org akhir zaman katanya tp persoalkan cara kita menegur sesama manusia tu mcm mana..

  4. anon

    October 29, 2018 at 9:55 am

    Go die laa nobody cares…you’re not a STAR anyway

    • nara

      October 29, 2018 at 1:49 pm

      agree totally…………..u wanna stop yr treatment go ahead who cares…yr life…yr death yr cancer!!!! enough of seeking this kind of publicity…………bila simpati jadi benci!!!!!!!! u are not the only person who has cancer and not the last one………….all is written sejak azali!! do what u want!!!!!:)

  5. wekkkkkkk

    October 29, 2018 at 9:33 am

    kecoh-kecoh sgt lah semua, ajal maut di tgn Allah. Kalau dia nk bagi hidup smpai 150 tahun pun kerja dia. Sbb tu pada anda semua, kenalah ada insuran dlm diri supaya sng buat pmbayaran jika mhl2 harga. Dan ambil insuran warisan, kalau mati awal, ada harta yg ditinggalkna,kalau ko kaya dri azali harta mk bapak byk, xpyhlah fikir semua benda tu.
    ..mcm kt kpg, wekk, si bini selalu je sakit, laki sihat, sekali suatu hari suami sakit, terus meninggal…semua tu Allah punya kehendak.

Loading...