Written by serenity | December 2nd, 2017

Walaupun terlibat dengan beberapa kontroversi sebelum ini, nama pelakon jelita Fathia Latiff, 30, masih meniti jari netizen apabila sering mengeluarkan kenyataan berbentuk provokasi di Twitter.

Fathia, sejak semalam dihentam lagi di Twitter kerana mengeluarkan kenyataan teh ais botol yang dibelinya di sebuah stesen minyak berharga lebih mahal dari harga seliter minyak.

Screenshot_2017-12-01_171421

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Dan sudah tentu, tweet Fathia mendapat perhatian warga Twitter yang menganggap tweet itu menunjukkan Fathia kurang berilmu.

Screenshot_2017-12-01_171433
Screenshot_2017-12-01_171444
Screenshot_2017-12-01_171502
Screenshot_2017-12-01_171515

Jika anda perasan, kedai menjual barangan di stesen minyak adalah dari jenis convenience store  atau kedai serbaneka, dan harganya pasti lebih mahal dari kedai biasa.

Penulis sendiri pernah membeli air mineral 600 ml yang biasanya berharga RM 1 – RM 1.50 dengan harga RM 3.50 di kedai seperti ini. Kalau teh ais yang ada teh, gula dan susu itu berharga RM 4.50 masih berpatutan lagi bukan? – beautifulnara.com

53 responses to “Harga Teh Ais RM 4.50, Lagi Mahal Dari Harga Minyak!”- Fathia Latiff

  1. Anonymous says:

    dia ni nak jadi politikus ke..atau pelakon? mcm nak tukar karier je….

    22

    0
    • Mat Sahdo says:

      Eh..dah tahu mahal..ko buat la live beego.
      Dapat token org sedekah demi nasi lemak ko…opssssss.

      23

      0
      • Anonymous says:

        memang lah mahal. sebab air dlm tin kan? lain la ko beli dlm plastik kt kedai kak ratna sarumpet jual bakso tu. apa daaaa..

        12

        0
        • KAK WAN says:

          INILAH YG MENJADI MASAALAH NYA. DAH TAHU MAHAL, KORANG BELI JUGA. SAMA MCM PERGI KEDAI2 LAIN. DAH TAHU MAHAL..TAK PAYAH LA SHOPPING KT KEDAI TU. BELAH JE LAH. BIAR LINGKUP KASI TAUKE TU. INI X…DAH MAHAL KORANG GAGAH PULAK. LEPAS TU MEROYAN DALAM SOCIAL MEDIA. BONGGOK KE APA? KORANG LAH SALAH SATU PUNCA BARANGAN MAHAL..SEBAB ADA PERMINTAAN.

          27

          1
        • jemah says:

          ini mesti sebab kebosanan. sebab itu lah disarankan supaya jangan update twitter dan facebook korang kerap2. benda2 simple pon diperbesarkan. bila sudah tidak ada cerita menarik, mula lah meroyan yang bukan2 untuk menarik perhatian dan likes followers. update status korang untuk isu2 penting dah lah uols. kalau setakat isu macam ni..lahai nya. ingatkan si fathia dapat penawar untuk mengubati penyakit kanser atau hiv dan aids.
          ok… next lah yer.

          13

          0
      • Anonymous says:

        senang je…kalau rasa terbeban, cari jenama lain yg murah. yg ko gigih sgt dah knp?
        k byeeee.

        8

        1
    • senah gemenceh says:

      bila retis xde job mcm ni lah jdi. contoh dah ada…tu ha azwan ali, sharnaaz ahmad,…asyik nk meroyan je pasal benda2 remeh. ko pergi perah tetek2 lembu lagi bfaedah dikkk. lepas tu ko minum. sel2 otak ko pun boleh berhubung nanti….

      37

      0
    • stop memekak boleh tak? says:

      syukur..baru ko tahu kan tekanan hidup kt malaysia ni? welcome to the club beb, baru ko rasa apa yg kami rasa. lain kali bancuh sendiri atau bawak bekal…

      15

      0
  2. cakap je.. says:

    attention seeker jugak ni pun. jangan besok sondol kebun orang dah mcm kak izreen ko.

    11

    1
  3. Anonymous says:

    Sbnrnya apa yg dia ckp tu betul. Tp sejak kes Bigo tu, terus nmpk dia mcm sewel. Ckp lah ape pun, dia akan nmpk sewel. Aku rs dia kena betulkan blk reputasi dia sblm nk lantang bersuara.

    29

    0
    • Anon says:

      Yg ni kelakar ahahahaha tp betul cakap ko

      9

      0
    • Anonymous says:

      Tak betul pun. Ada sebabnya harga minuman dekat kedai petrol station and 7e lagi mahal dari kedai runcit. Tak tau tanya, baca, research. Bukan bebodoh buta babi update twitter hentam sana sini.

      3

      0
      • RakyatMarhaen says:

        Easy..sbb dia jenis franchise..so dorg kena bayar royalti tggi kepada owner jenama sbb dorg pakai jenama tu..contoh mcm kfc atau starbucks..kau buka cawangan kfc so kau kena bayar kepada owner kfc royalty sbb jenama tu famous kot..iklan semua kfc buat sampai brand jadi famous..kau tinggal bukak cawangan dan jalankan..benda famous royalty pun mahal..wahaiiiiii fatiya latif

        1

        1
      • Anonymous says:

        Mmglah sejenis franchise sbb tu mahal lebih sikit. tp kalau pergi negara lain, harga takde beza sgt mcm dkt Malaysia. Mmg kena admit brg2 dkt Malaysia mahal nk mampos tp bila fatiya yg bukak mulut, mmg nmpk sewel. cuba kalau Fttah amin yg bukak mulut, mesti smua org agreed.

        2

        0
  4. wtf says:

    beli teh ais kat kedai minyak ye sis? sedar tak kat malaysia ni ada warung dan kedai mamak?

    10

    0
  5. Anonymous says:

    tek ais pokka memangla mahal. tak pernah beli ke ape kau nih!

    8

    0
  6. Zaza says:

    Jenama pokka mmg mahal la cik.sebab kualiti.
    Even pasaraya borong kt tmpat sy pon xberani amik jenama ni.
    Lpas ni rajin2 kan diri turun pasaraya tgok jenis2 barang mengikut kualiti k.agaknya selama ni fathia pakai PA atau org gaji dia tolong belikan barang utk dia ke smpai byk bnda yg dia tk tau?

    16

    0
  7. Anonymous says:

    ko beli area damansara pehal hanat? datang la chow kit..terus boleh goyang inul sekali. mcm x biasa je…indon pun ramai sini. murah..

    6

    0
  8. Anonymous says:

    Politik amat memerlukan orang banyak cakap mcm ni. Fathia ko masuk la mana mana parti dan bertanding dlm PRU. Nk berlakon pun dah kureng offer.

    2

    6
    • anti politik says:

      kerana byk bercakap lah politik malaysia kini hancur. lebih bercakap..berjanji dari berkhidmat kpd rakyat. fathia berpolitik? belah lahh…xcukup kah lagi badut2 dlm umno-bn membuat lawak dikkk?

      4

      1
  9. Anonymous says:

    betul je apa dia cakap tu, tpp sebab dia pernah buat perkara yang tak boleh diterima, semua apa dia cakap kena hentam.. – typical human..

    6

    6
    • Anonymous says:

      eh hello…kuasa membeli ditangan siapa? korang lah patut kata NO atau YES. Lepas beli baru komplen. Bodoh ke haper?

      12

      -1
  10. biarbetik says:

    Mahal jugak air tin sana sekarang eh…

    0

    1
  11. Anonymous says:

    salah dia jugak…mahal, cari alternatif lain. ko imej dah la busuk, lagi lah kena kecam.

    9

    1
  12. nok gebuzzz says:

    haha…kesian nak publisiti murahan,xd job ke sis??
    lebih baik diam la dari kuar statment yg bukan2…org dah menyampah…sape suh buat hal.statment tu lainkali biar gunakan akal..semua station minyak mmg harga brg deorg lebih dari kedai biasa.nak beli murah warong la!!

    4

    0
  13. lepas nie tolong minum air petrol je boleh tak??? beli jelah mineral water…kan banyak pilihan air lagi….BODOH JANGAN TUNJUK SANGAT

    6

    2
  14. pahtutiaaaa says:

    maaf..yg tweet sy..sy admin dia..sy ni bengap skit..ni bru je lpas kna siku ngn dia…

    2

    0
  15. Jojoba says:

    Kesiannnn dah lahh bodoh..miskin pulak

    6

    0
  16. VooDoo Diva says:

    Gosh. The daft dimbo strikes again. SMH.

    4

    0
  17. Anonymous says:

    Weh this is funny. Kalau dah pergi beli Milk Tea Pokka mmg lah harga tu?

    4

    0
  18. Anonymous says:

    Artis miskin,point bigo sikit ler tu.minum teh pun xmampu.Bangla lg kaya.sbb kerja ikhlas.tak bogel2 tayang kat org.

    6

    0
  19. Greeny says:

    Sedih aku tengok ko ni fatiya.. Like seriusly.. pergi la cari keje lain..kesian..
    #moveon
    #baikpulihreputasidiri

    3

    0
  20. rara says:

    Tahap pemikiran awak ni…hmmm…malas nk cakap ah!

    3

    0
  21. Mak Jemah Pemalu says:

    Buat je teh ais kat umah. Letak dlm botol.letak tempat freezer.bile nak keluar bwk.jimat pun jimat.sihat pun sihat.

    3

    0
  22. propa says:

    kesiannya patiha tagih perhatian dan simpati

    2

    0
  23. Sambal belacan says:

    Dh tau mahal beli gak. Pegi buat teh ais sendiri ler nak jimat. Itu pun nak bising. Tbh aku kesan kat fathia ni. Makin lama makin hancus.

    1

    0
  24. sara says:

    aku heran makcik2 yg komen ckp fathia bersuara bagi pihak rakyat… pilihan kat tangan kita.. kau g pilih teh ais mahal kenape???.. barang2 lain ppn sama deyyyy.. kalau nk murah.. kau beli teh.. kau beli air.. kau beli susu.. kau buat la satu jug.. modal xsampai rm10.. kau boleh minum utk 10 hari..

    1

    0
    • Xyah ajet pandai sangat says:

      Kalau xde yang tegur. Silap2 harga air jadi rm 10 pun korang diam lagi. Pilihan dia bersuara tu ok la tu.

      0

      1
  25. Anonymous says:

    Fathia ni cantik. Tapi Lebih cantik klu tak merepekk

    1

    0
  26. Anonymous says:

    Dah mahal tak yah lah beli….agak kurang cerdik dia ni.

    1

    0
  27. watever says:

    just one word…ATTENTION SEEKERS…….

    1

    0

Leave a Comment

Optional