August 2nd, 2019

Lama juga kita tidak dengan sebarang khabar mengenai pelakon Gambit Saifullah, namun pada zaman media sosial ini, kalau buat satu perkara pelik pasti seseorang itu akan dikenali dan mendapat perhatian.

gambit saifullah makan katak

Gara-gara memuat naik gambar dirinya selamba memakan seekor katak yang dibakar ketika menjalani latihan ikhtiar hidup di dalam hutan, tindakan Gambit itu mengundang kecaman netizen.

<img alt="gambitsaifullah title="gambit dikecam makan katak" src="https://i.postimg.cc/tJL4Fy8G/gambit-makan-katak.jpg

Rata-rata netizen mendakwa perbuatan tersebut adalah satu dosa kerana memakan haiwan yang hidup di dalam dua alam seperti katak adalah haram.

<img alt="gambit" title="netizen kecam gambit makan katak src="https://i.postimg.cc/c4nH0g8x/komen-1.jpg

Timbul sedikit perbalahan dimana ada sesetengah netizen bersetuju dengan mengatakan kehidupan di dalam hutan sememangnya begitu.

Tidak berdiam diri, Gambit tampil memberikan respon mengenai isu tersebut dan menjelaskan mengenai situasi sebenar yang dilaluinya ketika ini.

<img alt="gambitmakankatak title="gambit katak" src="https://i.postimg.cc/XvQNQ9t8/katak-3.jpgJika keadaan memaksa ataupun berada dalam situasi darurat, kita terpaksa untuk memakan benda haram untuk hidup, namun dalam isu latihan tidak ada penjelasan lanjut. Apa pula pendapat anda.

Sumber Berita : Media Hiburan


30 responses to “Haramlah Makan Katak – Gambit Saifullah Dikecam Netizen”

 1. AK2.O says:

  Harap bakal isteri dia tak muntah hijau kalau ciom molot dengan dia ni..Kembang tekak tengah ciom molot.. teringat yang dia ni pernah makan katak… Euuwwwww….

 2. Darurat celah mana nye aku tengok ko elok je tayang ikan tu.. kalau xde maknan lain, baru lah dibolehkan mkn katak tu. Ni dah terang2 ada ikan, saja gatai mkan katak.

 3. Aida Musa says:

  Babi pun faveret dia, apa sangatlah katak ni kan gamb? Hehe
  Kalau betul pun ‘terpaksa’ makan kerana berlakon, tak payah ditunjuk-tunjuk. Minta kecam je. Bodoh kau ni!

 4. Anonymous says:

  ye lah….hayati lakonan katanya. Halal Haram main langgar. sukahati kau lah. Dah sakit nanti, taubat. Allah sentiasa menerima hamba yang tak sedar diriNya ini. Nikmat semua dari Allah, tapi bongkak dengan Allah.
  Setakat ni mmg kapir makan katak ni, hidup elok je… carry on. Jangan ada peminat yang pi follow sudah lah.

Loading...