“Hanya Terkilan, Terlalu Banyak Karenah..” Rafiena Hormat Zizi, Cari Pengganti Habiskan Baki Drama

Hiburan

“Hanya Terkilan, Terlalu Banyak Karenah..” Rafiena Hormat Zizi, Cari Pengganti Habiskan Baki Drama

Pengarah drama, Datuk Rafiena meluahkan rasa terkilan apabila dia telah menanggung kerugian besar apabila terpaksa menggugurkan nama penyanyi Zizi Kirana daripada produksi drama Jamu Nesan yang hanya berbaki 30 peratus sahaja lagi.

Zizi Kirana dan Yusuf Bahrin
1 bulan lalu

"Rutin Harian Sediakan Bekal Untuk Yusuf.." - Zizi Kirana Akui Seronok Layari Alam Perkahwinan

Advertisement

Ujar Rafiena, dia menghormati keputusan Zizi yang sudah berhijab dan enggan meneruskan penggambaran seperti yang dijadualkan atas sebab-sebab tertentu.

Oleh disebabkan itu, dia telah menggantikan watak Zizi dengan pelakon Didi Astillah yang dirasakan paling sesuai dengan penyanyi lagu EH itu.

Advertisement

Kita faham dia nak bertudung tapi daripada segi kerja dan kontrak, dia sepatutnya perlu habiskan. Awalnya saya minta dia pakai rambut palsu tapi kemudian dia kata hukumnya adalah haram dan saya faham.

Jadi dia kata nak pakai tudung dan saya setuju, walaupun tak tahu nak gambarkan seorang ketua mafia (watak Zizi) bertudung. Saya layankan sebab nak habiskan je..saya fikir artis lain kena tunggu. Jadi sebab tu saya tukar dia dengan Didi Astillah, saya tak boleh nak layan karenah dia lagi.

Jelas pengarah itu lagi, dia berasa sedikit kecewa namun pasrah serta enggan mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap penyanyi berkenaan.

“Zizi tak ada masalah dengan saya. Dia bagus, attitude dia baik. Saya hormat keputusan dia dan saya tak nak besarkan isu ini dengan ambil tindakan.” ujarnya.

Rafiena juga mendakwa Zizi telah mengambil bayaran sebanyak 50 peratus namun dia tidak meminta sebarang bayaran balik atau ganti rugi kerana enggan dikecam oleh pihak lain.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    October 29, 2021 at 7:55 am

    mmg betul tindakan zizi tu…dah bertudung nk pakai rambut palsu tu haram.
    kata tak nak besarkan isu tapi nape isu ni terkeluar kat sini?hahahha..

  2. Apelerr

    October 28, 2021 at 5:20 pm

    hormat je lah. orang nak berubah ke arah yang baik. kalau dia tak nak, its okay.. cari lagi artist lain. tak yah lah nak sound2. lepas tu nak inform jugak tak nak ambil $$ yg sudah di berikan, tak payah lah ye.. benda boleh bincang. rezeki ada dimana dimana,

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...