Written by Bella | April 4th, 2019

Gara-gara salah faham yang berlaku, hubungan baik antara Datuk Hans Isaac dan Nur Fazura yang terjalin sejak 16 tahun lalu terjejas.

Fazura dikatakan tetap dengan pendiriannya mahukan Hans memohon maaf atas dakwaan menghantar kiriman mesej menuduh beliau tidak menghormati artis lain dengan membuat keputusan sendiri “mengheret” suaminya, Fattah Amin ketika bergandingan bersama sebagai penyampai anugerah di FFM30.

Terbaru, Hans menerusi akaun Instagramnya sekali lagi menjelaskan beliau hanya bertanya secara baik dengan Fazura kerana keliru sepatutnya penyampai anugerah semuanya terdiri daripada barisan pemenang FFM yang lalu. Malah, beliau juga tidak pernah membongkarkan mesej perbualan mereka yang disifatkan peribadi itu kepada mana-mana pihak.

Menurut Hans, beliau enggan memberikan lagi sebarang komen mengenai isu ini dan harap penjelasannya itu sudah cukup untuk menjernihkan keadaan.

Rata-rata netizen juga berharap agar Hans dan Fazura dapat menyelesaikan kemelut yang berlaku secara baik.

Industri hiburan di Malaysia ini kecil dan agak tidak elok jika hendak terus bermasam muka. Apa yang berlaku mungkin satu salah faham sahaja, lebih baik kalau dapat bertemu secara empat mata dan selesaikan segala masalah dan rasa tidak puas hati.

60 responses to Hans Isaac Enggan Lagi Komen Isu Bersama Fazura, Tidak Mahu Terus Sengketa

  1. Anonymous says:

    mmglah miscommunication je, tpi yg sorang tu sentap..laki x pernah mng FFM..kenapa tetiba naik diheret. (kata fhm prosedur).
    Era fazira pun x pernah bawa bekas laki ye naik msa baru kawen dulu tu.
    ko pulak melebih2.

    26

    3
    • Anonymous says:

      semua org bela hans. come on on the other perspective, apa salah fazura huh? she just following orders during that moment. kang dia tolak kata DIVA …so dia follow je apa crew soh buat. ko ingat dia ada masa nak check by sms hanz masa kat tgh blkg stage??? penjilat lopak & bodo berpisah tiada.

      8

      24
      • Anonymous says:

        Move onlah bodoh. Balik2 fan lofa. Dah xde modal

        17

        3
      • Boringsudahhh says:

        Eer tak ada modal ke nak kaitkan dengan neelofa so 3rd class mentality..moving fwd la dol..sah2 x ikut protokol though produksi suruh naik pentas..kata 17 tahun dalam industri patutnya boleh berfikir la ini event rasmi meraikan pencapaian penggiat seni bukan acara syok sendiri kejar populariti..boleh tolak secara profesional dan be affirmed sebab tak nak rosakkan majlis rasmi…but noooo ambil kesempatan sungguh berhusbaby atas pentas which so cringey wei..n ofcourse ramai orang sokong hans sebab sah2 dia finas yang arahkan utk bertanggungjawab uruskan nama2 penyampai..tau2 fattah naik atas pentas tanpa pengetahuan dia..n dia bersikap profesional bertanyakan perkara tersebut secara personel kpd fazura sendiri..dari dia tanya produksi ke tiba2 produksi war2kan benda ni kan jadi kecoh..skrg hans whtsapp secara personel fazura patutnya balas personal la..yg nak terjungkit bontot tu kenapa eii samdol betul fazura ni..lowclass sgt..

        1

        0
      • Khas untuk fan2 bodoh says:

        Peminat fakezura dgn fattah ni kalau dah takde idea mmg kne sebut nama lofa ke? Tak payah la nk sokong retis2 sgt sampai nampak kebodohan diri sendiri…. Lofa ke fattah ke fakezura ke semuanya FAKE

        18

        1
      • faraj says:

        Bodohnya budak ni… bosan tol dengar ko sikit2 lopak. Yg takda kena mengena pun masuk jugak MMMEEELLLUUAAATTT DENNNGANNN ENGGKAU TAU TAKKKKKKK BODOHHHH

        10

        0
      • makcik ko says:

        apa si bodoh ni bebel weii..apa kne mengena ngn fans lofa plak..ko tu yg kaitkn dh knape..skrg isu nya si fakezura tu yg heret laki dia then dia sndri yg bgtau media bkn hans..padahal hans text peribadi trs ke fazura…bodoh ko simpan sikit

        10

        0
      • Lembu Gemok says:

        pedulik laa fan sapa2…yang penting dua2 dah tua..dua2 tak reti2 settle cara belakang..semua nak kena transparent kat public apa ampa buat semua..jadi negative utk kedua2 belah pihak…padahal yang team satu lagi gelak sambil duit dok jalan…ampa semua ni jenis manusia akai kat kepala tumit!!!!nih pi settle elok2 berdepan sudah laaa…nak boh kat media sosial semua bg gaduh antara fan2 yang sama bodo gak…toya matmin!!!

        0

        0
      • maisarah says:

        apa kaitan doh ttbe nk sebut nama lopa kt sini. sudah2 la tu obses ngan fazura skali pun jgn nk tgk org lain ni hina pulak.

        1

        0
    • Anonymous says:

      aku dok nampak dah bunga2 perkahwinan hans-lopak.

      3

      12
  2. Anonymous says:

    lain kali berhati2 nak naik!!!!!, sbb keadaan tu akan membuat kita “gementar” dan “suka.”, tersalah naik dn lendeng, mmglah ada kesan buruknya..

    3

    0
  3. minah_loy says:

    lain kali beringat sikit Hans…jangan jadi bawang!

    3

    23
  4. peace yo says:

    hans WA personal, mungkin kat belakang org2 filem bertanya2 knp si fattah sama2 naik pentas, so as friend dia dengar mcm gini baik dia tanya fazura as fren to clear the picture. tp fazura yg santap bila agaknya hans tulis “Setahu saya, org yg naik pentas untuk sampaikan pemenang, org yg pernah menang FFM dulu, jd mcm mana Fattah blh naik sama”, rasa itulah ayat dia, yg buat Fazura meroyan kot

    42

    0
  5. dalita says:

    macam2 la Datuk Hans, please be profesional kenapa perlu cerita Maya dan U jadi canggung, apa niat U?? Sedangkan 2 org suami isteri tu tak kacau u pun kan, bukan depa terajang u dari stage pun, u still ada je kat situ…

    4

    39
    • Anonymous says:

      penjilat faz..masih biol dan bangang rupanyer x tahu citer..

      33

      2
      • aku says:

        ha…ko tau sangat kan. so pls citer details apa yg jd sebenarnya mlm tu. takde la kami2 ni berspekulasi…ha apa lagi cer cite……

        # waiting

        2

        13
        • Anonymous says:

          # still waiting!

          1

          5
        • Fanfasha says:

          Still waiting la kau sampai kiamat..ye ye o je..orang settle dah sekarang isu fasha sandha terlupa dia dah kawen dah berlaki..isu fazura hans so yesterday

          4

          0
    • Off stage now says:

      Its not about hans being there or not.. its about protokol!! Only previous winners can be on stage.. apake bengap nya korang nak paham.

      33

      -1
      • Anonymous says:

        ko tu yg bengap! isunya protokol tu dah diubah sec spontan…fazura ikut arahan. BODOH!

        2

        24
        • Anonymous says:

          Bila pulak ubah. Ceo finas sendiri kata hanya yg pernah dpt award je yg boleh sampaikan anugerah. Kau ni fanatik sgt sampai nmpak bodoh knpe. Fakezura bg kau mkn taik dia ke

          23

          0
    • boring says:

      dalita oii tak tengok ke video belakang stage how snobbish nya muka fazura dengan laki dia lalu depan hans n maya..i tgk pun what the heck perasan diva sorang ni boleh je selamba bajet diva dua org tu lalu depan..profesional ler wei..then u expect that guy tunjuk muka courteous sengih2 kat fazura and fattah..omg delusionalnya peminat fattzura ni..perasan elemen suprise ingat ni pentas gegar vaganva ..meletop angurah era apbh ke..ingat yang datang tu teruja nak tengok dua orang ni..menteri dan orang kenamaan kot yang hadir untuk beri penghargaan pada orang seni yang layak..booo

      32

      0
    • Memang tak patut says:

      Cuba Dato’ Hans letakkan diri ditempat Fazura, apa yg Dato’ Hans akan rasa..? Nampak sangat ketidakpuasan hati bila anda persoalkan begitu walaupun secara peribadi.. Dengan apa yg telah tersebar di blog itu, mana nak letak muka? Dapat pula mesej dari Dato’ yg berbunyi begitu..? Tidakkah mengguris rasa dan memalukan..? Fazura dan suami bukan budak2 sekolah, ya.. Alangkan, budak2 pun punya perasaan. Apakah seorang sahabat akan mengirim mesej peribadi yg berbunyi begitu..?

      2

      21
      • Anonymous says:

        Untuk fans yg bodoh meh aku bgtau step:
        1) hans whatsapp faz personal
        2) faz xpuas hati then bgtau media psl hans whatsapp dia
        3) media tau then baru tersebar dekat blog2 malaysia

        Salah hans ke bodo2 sekalian?? Then ade lg yg xpuas hati tnye knpe hans tak whatsapp astro finas semua knpe mesti fazura?? Eh suka hati dia la nk whatsapp spe ikut suka dialah. Itu xmenjadi masalah pun bongok

        30

        2
        • Jemah says:

          Fazura kata sebelum tu dah ada blog yg mengata psl dia dan laki dia. Mybe peminat la yg mempersoalkan. Yg menjadi masalah knpe dia nak suruh hans yg mintak maaf? Bukan hans yg memburukkan dia kt khalayak rmai…….

          26

          0
    • Luthfi says:

      Bodoh simpan skit.. Hans meluluskn senarai penyampai malam tersebut…so hans bertanggungjawab untuk tahu

      6

      1
  6. anakammaporey says:

    1ST.. APSAL HANS AI ZEK TU SIBUK2 WASSAP PAJURA?? KATA PROPESIONAL..SO PEGI LA TANYA DEPAN2 INSTEAD OF WASSAP..
    2ND.. BILE SUH MINTAK MAAF..KATA HANS AI ZEK HANYA MINTAK MAAF DEPAN2 AJE..OWHH TIME MEMBAWANG..BOLEH JE KO NK BELAKANG2..TIME SAY SORI..NK DEPAN BELAKANG BAGAI
    3RD..KLU AKU PUN..MESTI NAK NAIK SEKALI NGAN LAKI AKU..TAK KAN NAK NAIK NGAN LAKI ORANG…KANG NAIK SYEHHHHH KANGGGG…

    1

    38
    • Nad says:

      Eeee bodonyer kau ni..apsal bodo sgt??oklah dia WA..dah mmg sekarang ni mmg kta guna WA utk communicate..xkan dia trus nk jumpa dpn2..mana tahu mula2 dia nk WA dulu then baru bersemuka tp si fazura tu kaki sentap suka berlagak diva terus meroyan xtentu hala..sikit2 nak suprise sikit2 nk suprise..wei,org dah letih lah dgn laki bini ni asyik nk surprise..dah bosan tau x..!

      26

      1
  7. tipahhhh says:

    isunya, bila menda ni tersebar n ada blog gossip yg tularkan isu ni, sebab tu faz bersuara, dlm hal ni cuma hans je yg over sembang pasal protokol, so nampak x game dia kat situ? of course he told someone else n benda tu tersebar sampai paparazi pun tau kan?that y fazura bisin dok kata reputasi dia tercalar. aku rasa kalu takat mesej hans tu aje, faz pun akan keep rapat2 je menda yg memalukan dia n hubby dia ni.

    5

    25
    • Jgn jadi fans yg bodoh says:

      Dia bersuara sbb whatsapp hans. Bukan sebab blog gossip mengata psl dia. Dari mulut dia jugak benda ni jadi kecoh. Aku rasa bukan hans sorang persoalkan knpe dia bawak laki dia atas stage tu. Penonton dlm dewan ffm kau ingat sama dgn penonton dlm dewan anugerah meletop?? Mostly golongan profesional kt ffm tu. Hans tu sebagai rakan thats why dia whatsapp. Kalau dia mcm fattah dan fazura dah lama dia post mempersoalkan psl bndeni. Ada otak fikir. Tak semua orang gila publisiti mcm fattah dan fakezura kau

      33

      0
      • . says:

        Yes aku pun perasan si fakezura & fattah kalau xpuas hati apa2 mesti post kat ig or apa2 untuk libatkan fans2 dia supaya fans dia boleh serang and back up dia. Fans yg bodoh pun ikut jela… mcm dlm komen kt blog ni ade lg tu nk serang si hans. Padahal obvious si fakezura dia yg salah. Boodh2 je la fan club dorang ni

        25

        1
    • Anonymous says:

      penjilat fazura boooo

      8

      1
      • Anonymous says:

        penjilat lopa kertu boooooOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo!

        3

        9
      • Fsx says:

        Makin berlagak Fazura lepas kawin sebab setiap kali bercinta kena dump. Asyik tunjuk pda kat SM. Dulu i minat couple ni sekarang memang bosan sangat.

        9

        0
  8. Anonymous says:

    fazura kuat sentap..

    22

    1
  9. Mana manalah says:

    Yang kutuk2 ni pun tau ke kan pazura ckp produksi yg suruh dia Naik ngan laki dia jd celah Mana yang fazura salah tu.

    3

    16
    • Anonymous says:

      Aku rasa mybe masa dia nak prepare sebelum naik stage fattah ade teman kt blakang. So mybe fattah konon2 manje2 nk ikut ( dorang acah sweet mcm monyet ) so pihak astro just bagi je dorang naik. Aku rasalah… sebab pengacara pun xsebut nama fattah. Pstu nk sebut2 husbaby kat atas stage. Kat depan tu dalah semua datuk2 & golongan pro ya Allah kalau aku jd fazura malunye… dia ingat anugerah meletop ke expect orang akan menjerit cakap sweet puihhh

      24

      0
      • Anonymous says:

        dia sepatutnya tau peraturan. even if astro ke suruh laki dia naik sekali, as a professional, reject la.. pastu nak tergedik2 husbaby atas pentas

        17

        1
  10. Dayot says:

    Pajura ni over betol nk mintak hans mohon maaf terbuka.. Dia lupa ke kes kimK dulu tu, dia diamkan diri.. Tk mtk maaf pun pd prempuan tu..

    34

    0
  11. nani says:

    aku rasa hans isaac paling serasi atau bagai pinang dibelah dua jika berkahwin dgn neng yatimah..korang setuju x?

    2

    15
  12. nani says:

    neng yatimah perlu minta maaf tak?

    0

    6
  13. peace yo says:

    fans fattzura pun bengang, baca lah betul2, Finas pun rasa x patut, tapi of course Finas proper way tanya Astro to explain, dah sama2 artis and kawan lagi, of course kita tanya kawan lagi WA personal, itu memalukan ker, dah Maya Karin also loss why should Fattah naik stage, so the story now if betul Astro yg suruh, why Astro never inform Finas, ini anugerah prestige, based on quality not popularity ok, bak kata Ahmad Idham, ini bukan anugerah budak sekolah, fazura yg terlebih sgt mcm lah Diva

    21

    0
  14. Anonymous says:

    bangang lah hero tua ni. aku rasa kes ni lebih kepada hero tua ni sentap sebab ikut perancangan dia lah sekor2nya hero atas pentas tu. sekali tiba2 ada hero muda lain plak interframe. kau tak payahla nak ikut sangat menopause kau tu hans oi… tau lah dah tua. jangan nak emosi macam perempuan pulak.

    3

    24
    • Anonymous says:

      isu dia peraturan la doll..bkn isu monopos ke apa..dah peraturan ffm hanya membenarkan artis yg pernah menang ffm jek yg blh bg anugerah..kalau patah nak naik jgk kena menang dlu la..

      17

      0
  15. zaza says:

    Dulu Ifa Raziah,Mas Idayu,Shila Rusli,Azwan Ali,Zarina Jolie antara artis2 yg terknal dgn sikap kaki gadoh
    Skrg Fazura pon dah sama level mcm diorg ni. No more class and credibility.
    Taraf ko dh jatuh dh jadi kelas artis murahan je.

    21

    1
  16. dalita says:

    alah peraturan apa sangat, kadang2 depa langgar jugak, sebab Hans tu je yang marah Fazura dgn Fattah…boleh kot jumpa belakang cakap elok2 pi main wassap sapa suruh? Oh ada nombor Fazura rupanya, balik rumah kang neelop marah lak, opss..peraturan taik kucing lah selama ni depa ikut sgt ke peraturan, kengkonon terkejut takda makna nak terkejut sangatlah…dah tak suka tu memanglah semuanya salah..lagipun fazura dgn fattah lagi dapat banyak kontrak iklan sekarang, Hans sendu sikit walau ada gelar Datuk…huish

    3

    17
  17. Smartbird says:

    What a crap, PROTOCOL…….macam istiadat diraja pula nak dibuatnya…pls la. Frankly I only watch part Fazura n hubby giving the awards & Maya K after that, yg lain……miss terus, sori. As I can see front seats for vvip semuanya kosong & that speaks for itself. Good Fazura, I support your action & demand.

    2

    20
    • Anonymous says:

      Mybe kau mmbesar dgn rancangan anugerah meletop kot. Thats why kepala otak kau sempit

      16

      0
    • makcik ko says:

      kesian ko..msti xskolah.kt skolah xbljr ye psl adab, peraturan & protokol? kesian ko nih..nk support blh tp jgn smpai tunjuk sgt bodoh tu…PROTOKOL tetap PROTOKOL suka ke tidak ko kne follow..xpernah ke mejeliss mmg jdi mcm ko ni..katak bwh tempurung…bodoh sombong

      3

      0
  18. Menyampah says:

    Makin menyampah pulak dgn si fazura ni..teringat dulu die salah faham kes KimK tu..nampak benor kebodohan dia tapi ego tinggi tetap nak menang..sudah2 la tu jadi bodoh fazura oi..publisiti murahan ???

    13

    0
  19. X kesah says:

    Lawak baca Komen dalita (oo ada no pazura rupanya)member2 aku yg jd silent readers klu tension bkk je gossip beautiful nara ilang kjp stress.

    5

    0
  20. anonymous says:

    apa penting sgt hans tua ni sebok la dey podahh

    0

    9
  21. Busybody says:

    Busy body

    0

    0

Leave a Comment

Optional