Written by AbangNara | March 10th, 2014

Kalau anda tidak tahu, laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan telah pun mencecah lebih 100,000 LIKE. Satu angka yang amat mendadak sekali kenaikannya. Kalau tak silap Abang Nara, angka ini tercapai kurang daripada 48 jam. Menariknya di laman ini banyak gambar-gambar yang tidak pernah dipampangkan di mana-mana media turut dikongsikan oleh pengendalinya.

hanez suraya

Namun begitu menerusi Berita Harian hari ini, Hanez Suraya berkata yang dia mungkin akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pengendali laman Facebook ini. Kata Hanez Suraya:-

Jika perbuataan pihak terbabit sampai mengancam keselamatan dan membahayakan diri, saya akan membuat laporan polis. Saya memang tidak akan berdiam diri kalau tindakan mereka melampau, sampai memalukan diri dan keluarga saya. Semua orang boleh berkata apa saja yang mereka inginkan sebab mereka tidak tahu kebenarannya

hanez dan romie

Malah Hanez Suraya turut memaklumkan sebahagian gambar yang dikongsi di laman sosial itu tidak ada kaitan dengan kontroversi yang sedang melanda dirinya. Hmmmm….. Mungkin Hanez terkejut kerana ada paparazi yang berjaya merakamkan gambarnya bersama Romie di Melaka baru-baru ini (gambar di atas) dan seterusnya dimuatnaik ke laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan. Diharap Hanez lebih berhati-hati kerana gerak gerinya kini sememangnya diperhatikan orang ramai.
contourP.S: Sekali cuba, baru tahu betapa powernya De’ Contour ini. Rendah gula dan tinggi kandungan protein.  Terbaik untuk mencantikkan kulit dan mengurangkan berat badan. Pasti kulit akan lebih anjal dan rambut lebih lebat. Dapatkan segera di www.azaleadenaturale.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

143 responses to Hanez Suraya Pertimbang Buat Laporan Polis Mengenai Laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan

  1. Jumi says:

    Takyah la jeles puan hanez. Awak pon ade page like jugak. (tp page like utk lahar awak),,, heheh

    0

    0
    • BODOH………ORG SUME SEDIH PASAL MH370 KO LAK HEBOH NAK SAMAN MENYAMAN…….KO IGT POLIS TU NK LAYAN KES KO JE KE???? X PENTING……
      KSIAN MAK BPK KO DPT ANAK CM KO…….MEMALUKAN KLUARGA…….
      NI KLO ADIK AKU DAH LAMA AKU TAMBAT KT KANDANG KUDA……YELAH….NPSU PON MCM KUDA JGK KN…….SYIAL…..

      0

      0
      • miss ynwa says:

        wei hanez bodo…….admin page yang melampau ko mengamuk…perbuatan ko tu yang overdos melampau ko x kire plak malaysia punya mengamuk camne ?? tau pon nak melalak srupe anjing betine ….cermin dulu diri SIAPA BUAT SIAPA…..SIAPA MINTAK NI SEMUA? bodo bortingkek2…mmg patut pon mak bapak ko dapat malu…patut dulu kecik tanam je hidup2 biar tak jd kes mcm ni skrg,,,
        hidup pon buatpa org duk benci…pegi terjun lombong la wey

        0

        0
        • H says:

          Ganggu privasi Liyana dengan publish anak dia ko okay, orang ganggu privasi ko, ko marah.

          0

          0
        • huhu... says:

          Perempuan x sedar diri!!!sapa suruh gatal ngan laki org…padan muka skang baru tahu malu!!! Satu malaysia dah tahu perangai busuk kau tu!! PUIHH!!menyampah je aku tengok muka ko yang tak sebrapa putih and plastic tu!

          0

          0
        • Hamis Suraya says:

          Orang tengah sibuk dengan MH370, kau patut gunakan peluang ni untuk hilangkan kontroversi kau.

          Apsal bertingkat sangat bodoh kau ni? Kot ye pun, jangan tunjuk sangat bodohnya.

          0

          0
        • Bluekkkk says:

          sendiri buat sendiri tanggung….

          0

          0
        • Tokoyo says:

          kawin la cepat2 haih…menyampah aku tengok muka si jalang nehhh.

          0

          0
        • izzy says:

          agreed dgn @hamis suraya. time2 camni la ko buat low profile ilangkan diri jap tgah org sibuk pasal benda lain yg lbih pting dr ksundalan kau tu!
          tp, eh… lg bising plak dia nk saman sana sini! mmg kau ni pencari publisiti murahan! betina musibat!

          0

          0
        • miss m says:

          wait… perlu ke nak saman? nampak ni dia bersalah..kesian kan.. tak de orang sokong dia… so dia nak saman laa

          0

          0
      • H says:

        Tahu marah bila orang publish gambar kamu,

        Yang kamu pubpish gambar anak liyana mana tu?

        0

        0
        • hah says:

          bukan masa kat meletop , hanez cakap dia baca komen haters2 dia sambil gelak ke ?? kenapa lak skrg ni nak amek tindakan lak ? .. tak kan dah lupe ingatan kot .. aihh ! ego tak abis2 .. makan balik la ego ko nih .. ambik ?!!

          0

          0
        • Comolot says:

          nak saman pulak betina jalang ni. bila lah AuraWhite nak gugurkan dia ni. menyampah aku la

          0

          0
      • lolis says:

        buat la laporan polis ko tu..
        kebenarannya apa kalau ko pun dari mula menipu kan betina.
        diam lah ko.sampai sekarang ko kesana kesini dgn jantan dayus tu.
        semua org mengutuk family ko pun sbb tak nasihat ko tu tinggalkan suami orang tu.semua family ko pun dah buta kot dgn ferrari tu..betina gila

        0

        0
    • gegurl says:

      Hahaha posing sexy2 peluk2 tu xmemalukan family ke cik hanez suraya.. okbaiii!

      0

      0
    • divo says:

      mane komen aku?

      0

      0
    • HOI says:

      Hanez oii ko boleh senyap tak?? Orang tgh sibuk pikirkan pasal pesawat MH 370 tu kau heboh pasal cerita kau yang tak semenggah tu. Diam lah!

      0

      0
    • Olga says:

      APASAL BUKAN HANEZ DGN ROMIE PASANGAN YG BERBULAN MADU YG ADA KAT DLM PESAWAT MH370????KENAPA?????KENAPA BUKAN MEREKA????????

      0

      0
      • Anonymous says:

        tuhan suh diaorg bertaubat OLGA.. tp tak sedar2 lg

        0

        0
      • lois lain says:

        Maaf tapi pls berhati- hati bila comment untuk jaga hati kaum keluarga penumpang MH370 yang maybe baca comment anda.

        0

        0
    • honeymadu says:

      ade can menang ABPH..hahaha!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kesian aku tengok isteri Romeo ni, dia happy berkepit sana sini dgn girlfriend sampai ke Bangkok & isterinya diketepikan.Dah diketepikan, dimaki hamun sang suami lagi & sang suami rela buka aib isterinya & sebelahkan sang kekasih.Siap buat PC lagi dgn sang kekasih.Langsung dia tak pedulikan apa isteri dia rasa.Kalau ada masaalah dgn isteri kenapa nak tambahkan masaalah lagi dgn pasang baru.Sepatutnya selesaikan dulu masaalah di rumah.Agaknya dah tak sayang atau pedulikan sang isteri lagi.Jalan terbaik ceraikan dia ajerlah dari kau dera hati & batin dia.Kalau nak pasang lagi 1 pun hormatilah & hargailah isteri tua yg bertungkus lumus sebelum kau jadi kaya & mewah ni.

      0

      0
  2. nurin says:

    aduhaiii xhbs2 dgn statement “orang luar x tahu kebenarannya”….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ntahnya..klu pun Pn. Liyana n jantan dayus ada masalah rmah tangga, si hanez ni sapa nk sebuk??!! ko tu org luar tau, ko tak patut msuk cmpur urusan rumah tangga Pn. Liyana n si jantan dayus walaupun ko cinta mati ngan jantan dayus, hakikatnya ko org luar even nti ko da jdi isteri jantan dayus pun ko tetap org luar n tak layak bercerita hal rumah tangga Pn. Liyana n jantan dayussss..n yg semua masyarakat paham, ko tu ppn murahan lg tak tau malu .

      0

      0
  3. missLonely says:

    Tak habis2 nak cari publisiti .. Senyap2 sudahlah , dah buat salah kan

    0

    0
    • anissurabaya says:

      Bukan ke sblm ni dia kata nak dok diam2, xnak wat statement apa2? Mmg putar belit la dia nih, xpun ada short term memory lost…btw hanez, ko xleh menang klu ko saman…p tnya kwn ko yg loye tuh…

      0

      0
  4. geli2 says:

    BOOOOOOOOOOO~~~~~~`

    0

    0
  5. QIS says:

    PADAN MUKA KO…

    0

    0
  6. mentari says:

    Wahai Hanis..kalau x tahan sgt nikah jela…

    0

    0
  7. lara says:

    xabes2 la kau ni..

    0

    0
  8. whatever says:

    Dah memang patut pon kau kene dimalukan hanez oii. Betol2 buat lawak kau ni kan? kau nak lapor polis terhadap orang yang benci kau. suka hati lah nak benci ke apa. Its like you are forcing people to like you and still love you after what you have done. Go die.

    0

    0
    • HANTU RAYA says:

      YE BETUL…AKU NK TGOK SGTLAH 100,000 ORG RAKYAT MESIA YG KENE TANGKAP/ DAKWA SEBAB REPOT POLIS KO TU.HAHHAHHA

      0

      0
  9. Choo Sarang says:

    Nak lihat kadar Iman seseorang, lihat bagaimana keadaannya apabila dia ditegur.

    – Al Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid

    0

    0
    • Junu Oppa says:

      Sarang…

      engkau buat apa kat sini..
      Jangan main kat sini… page ni ada berita pasal org vudus.

      jom balik!! Junseo oppa tgh tunggu tu..

      0

      0
      • One Direction says:

        uweeekkkk. fuck kpop. perempuan skrg ni dibutakan oleh rambut cendawan. bukan handsome pun rambut cendawan tu. boleh kpopper cakap one direction tak handsome..mata buta gamaknya sekor2. dibutakan oleh bapuk gay korea rambut cendawan. rambut cendawan lah sgt. oppa lah sgt..puiiihhh !! rambut cendawan tu hodoh lahh…uweekkk !!

        0

        0
        • ismaun says:

          bertudung lagi bagus…..tak yah cakap orang bodoh cermin diri sendiri dulu…semua ada kebodohan masing2 tapi diri sendiri yg x nmpak !!!!

          0

          0
        • one direction bodoh abadi says:

          ko dah kenapa? mcm la one direction bagus sgt. muka pun sepesen bapuk jugak. ko dgn kebodohan ko berpisah tiada.

          0

          0
        • dian says:

          sbb org mcm kau “one Direction” yg buat peminat 1D hilang tau…sukati org la nak minat kpop ke 1D ke jpop ke indo pop ke malay pop ke…yang kau sebok nape?..1D tau ke sape kau ni?..perasan nak mampos!!..kpop laen xde pon nak kutuk2 1D…engko je yg lebeh2..buat malu and semak je..overrrrrrrrr!!!…nyah ko dr sini!!!

          0

          0
      • Choo Sarang says:

        Kyaaaaa~ ade geng la! hahaha~ Okok… Junseo oppa! Kidariyeo nae? ^_^

        0

        0
  10. bini orang says:

    Tau plak malu!…Puih!

    0

    0
  11. Cik Peah TipTop says:

    Bosannye dengan statement kau ni. Dah takde modal ke???

    0

    0
  12. LAWYER says:

    Xda masa nk layan benda yg ternyata salah kamu hanez,dah tau kes masih panas yg kamu g afamosa berdua naik ferari putih tu ape hal. semua duk sibuk pasal MH370,so diam je lah,jgn ganggu polis dgn laporan bodoh kamu. baik bantu berdoa #prayforMH370 semoga semua anak kapal,penumpang selamat

    0

    0
  13. lola says:

    terang-terang ape yg ko buat sekarang ni memang memalukan diri sendiri dan keluarga ko hanez oii..ko tak mampu pertahankan diri bila pic mesra ko ngan romiang tersebar,yg ko mampu pertahankan tarikh perkenalan ko jer (pd aku tarikh ko bg tu pn tah pape,mcm iguana..berubah2). orang sekarang xkesah bila ko kenal,yg orang kesahkan bila ko langsung xde perasaan malu masih lagi nak menghimpit laki org. walaupun laki tu syok ngan ko,ko patut tarik diri. ini makin menjadi2 pulak macam belangkas. kalau ko tahu dan ingat batas2 diri ko sebagai org islam,ko xkn terjebak dalam kancah hina ni. sedih aku tgk ko,lg sedih aku fikir pasal nasib penumpang MH370.
    *walau dimana jua mereka berada,selagi belum jumpa jasadnya..harapan masih ada. truskan berdoa rakyat malaysia!

    0

    0
  14. damia says:

    jap copy paste ayat dia..

    “Saya memang tidak akan berdiam diri kalau tindakan mereka melampau, sampai memalukan diri dan keluarga saya..”

    ehem.. sape yg malukn dri sndri & keluarga? bkn ko ke? kalo xnk family malu, jg la perangai tu.. 1 msia tau pun dr mulut ko gak.. dr PC ko yg entah ape2 tu.. ms tu xkn la family ko x rs pape kot.. alahai HS.. ckup2 la.. diam tu lbh baik.. lg ko bersuara, lg mcm2 yg x logik keluar dr ko..

    0

    0
  15. noname says:

    tau pulak nk meroyan si hanez ni… ingt x der perasaan..

    0

    0
  16. so wut says:

    haiyooo…cube la cermin diri tu sikit….dasar xsedor diri…cheapsale…buy 1 free 10….

    0

    0
  17. Sonijak says:

    orang dah senyap hal ko tu hanez oi…ko pun syplah.. ni ko mulakan balik… saje je nak undang kutukan dan makian org… patut lega..org dah kurang memaki hamun …org ramai lebih utamakan isu lain…eeeh eehhh ko pulak yg kecohkan balik…. tepuk dahi aku dgn IQ ko neh…

    0

    0
  18. hanez copy says:

    perempuan x tau malu….cheap sale booooo…masih lgi mengatakan org luar x tau kebenarannya..kebenarannya ko seorang perempuan murahan x tau malu dan cakap putar belit..derrrr..ok next

    0

    0
  19. Rin says:

    Dah tahu org rmai masih marah….kau plak dgn muka x malu p holiday kt melaka berdua…kau ingat dgn buat pc org ramai Akan lupa n biarkan kau happy2

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ko pakai bju terdedah sana sini xtaw malu pulak..
    peluk2 gn jantan bukan muhrim xtaw malu pulak
    malu pada allah la kak oii bukan pada manusia…..
    ko berkepit gn laki bukan muhrim bukan memalukan familyke????

    0

    0
  21. teah says:

    semakin hari makin terserlah kebodohan, kebiadaban, kegilaan dia ni. Kesian nengoknya..

    0

    0
  22. marina says:

    piirraaaahhh lantak kau lah..ade aku kesahhh????orang sibuk pasal mh370…bodonye retissssssssssssssssss

    0

    0
  23. Dodol says:

    Patutnya ko bersyukur rakyat msia dah tak hirau perangai hanjeng ko tu sejak hari sabtu. Ni ko heboh nak saman pulak. Tang mana yg membahayakan diri ko? Share gambar ke ?then u shud stop posting ur pics on instagram sebab membahayakan diri sendiri LOL #doakanmh370

    0

    0
  24. boikot produk, filem n drama dia………x mau janez daaaa……padam dia dlm hidup kita….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Masalahnye sekrg ni, boleh pulak press mengada2 interview jd coverpage suratkhabar..press pun satu hal pulak..lg org bising lg dia sibuk publish psl org mcmni..kat signboard dah ada terpampang muka dia dgn aurawhite dia tu..Public x suka tp diaorg ni nak buat duit dgn cerita dia ni..kat msia ni, kalau artis pandai ampu press, baru boleh hidup..kalau press x suka abis la artis tu..public suka ke, x suka ke, apa diaorg peduli…

      0

      0
  25. divo says:

    nikah je la.. aku da fed up ngn korang punye kontroversi ni.. #prayforMH370

    0

    0
  26. farudin says:

    Mari berdoa untk MH370..smpi skrg xjumpa lagi.Sedih & berdebar kalau2 ada updated news.
    Hanez..hanez…ada bnyk lagi benda penting utk di risau kan.

    0

    0
  27. minah jambu merah biru says:

    huh ! dh dia kebas laki orang dia pulak nk buat police report nk saman si liyana bini si jantan ni huh mengarot !! helo hanez ! kalau kau nk kawin ngan jantan kesayangan kau ni kawin aje lah cepat2 buat ape nk tunggu2 lagu buang masa aje !! kau jangan takot liyana tkan nak n balek ngan dia punye laki lagi pasal laki dia ni dh main kayu tiga ngan diaaa buat ape dia nk simpan laki yg semacm hamlau tu kalau hensem tkpe …lebih baik dia jadi janda ada jugak faedah Nye nk kemana tkde yg larang !

    0

    0
  28. minah sengal says:

    aku paling me3nyampah ngn perempuan bajet hot.. dah la perampas…kuang ajo nak saman org..puiiiiih

    0

    0
  29. ema says:

    ek eleh..dia nie gila glamor..asik cari publisiti murah jer…sekarang bila ada drama yg ada muka dia..x syok nak tengok meluat….yg amat sgt…sedar2 la diri sendiri yg x reti jaga adab seorang wanita islam….astragfirullahulazim…bertaubat la

    0

    0
  30. Shhh says:

    ni semua semata2 nak popular kan drama Autumn Dihatiku 2 itu.. blah lah aku tak tgk pun cerita tu…

    #prayforMH370

    0

    0
  31. Mymoon says:

    Tak payah ah nak malu malu konon, aksi yg terpampang tu sudah jelas menunjukkan yg mmg awak tak tahu malu, mmg mak ayah awk tak pandai nok tegur kehidupan org Islam bagaimana. Posing mengalah artis barat

    0

    0
  32. Noor Ellina Jaafar says:

    Napa nak kena takut dengan FB Kami Sokong Liyana Manan???? Kuasa 5000 ++ orang yang like page tu tak setanding pun dengan kuasa Allah Yang Satu….jadi lagi baik kot takut kat Allah dari kat manusia…kalau tak buat salah tak payah takut…kalau takut lain kali kena lah beringat sebelum buat apa2 tindakan…sekian…

    p/s: jangan marah or takut sebab saya pun takde masa nk perhati awak cik hanez…sama jugaklah dengan mereka2 lain yang like page tue…

    0

    0
  33. zaza says:

    DAH KO NI KENAPA PPUAN…. DAH SENYAP ISU KO…PATUT KO SYUKUR…ADA BENDA LAIN YG LEBIH PENTING SEKARANG NI… IF YOU WANNA BE A SLUT OR WATSOEVER GO AHEAD..ORG DAH STOP AND JEMU…. PPL ARE FOCUSING ON MH370.. NK SAMAN SAMANLAH..JGN SAMAN ADMIN FB PAGE TU AJE, SAMA SEKALI YG 100K YG LIKE PAGE TU… NI AKU, HUSBAND AKU, ADIK BERADIK KAMI, MY PARENTS IN LAW, PAKCIK MAKCIK PAKNGAH MAKNGAH ETC… SAMAN SEKALI OK…

    0

    0
  34. lalala says:

    Get a life HS…g naik ferrari ko n langgar dinding…sibuk jer….serius get a life

    0

    0
  35. ayam says:

    kenape lah ko x g holiday kat beijing naik mh370?

    0

    0
  36. KELOLO says:

    shadap bitch.. page tu tak memalukan kamu dan keluarga kamu.. kamu yang memalukan keluarga kamu dan diri kamu sendiri.. bergaya dalam gambar macam perempuan sundal, ada hati nak saman malu ke atas orang lain.. jangan sampai timbul page kami sokong admin page kami sokong liyana manan pulak…

    asshole berkarat punya betina

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Knapa ko nk report polisss barang ko hilang sebelah ker

    0

    0
  38. NaNa says:

    nk saman sebab mengancam keselamatan n membahayakan diri??
    ap y mengancam n membahayakan ttg Facebook??
    over je.. :/

    0

    0
  39. lulu says:

    Makin mngada laks minah ni… Serabut aku tgk..Ade aku kisah??? dr lyn ko bek aku lyn prkmbgn trkini MH370.. lau aku jd abg2 polis la, aku pn x hadap nk layan k0 la! Buang masa aku jerk!

    0

    0
  40. ada ku kesah says:

    Media kita kalo pasal gosip bukan main cpt tsbar..tp kalo bnda yg btul2 org nak tahu..xpandai nak jawab…dan si hanez nie pun 1, muka mcm alim, tp rupa2nya…btul org kata kan kan kan!…tp rmai juga kes prampas antara artis nie, tahun nie je kita ingat, lps mrk kwen, msti pastu x ktuk2 lagi…n x timbul gosip, pasth kuar pula gosip mrk bdamai dh. Tp…utk org2 mcm hanez nie…taubatla…dhlar salah, pastu nak saman org..gila publisiti. Kalau nak org hrmti kita, kita perlu hormat org dulu ye

    0

    0
  41. So stupid Hanez suraya says:

    Dia ni kan?…kalau aku lelaki, tak selera aku nak dengan perempuan bodoh camni lah. Buat malu je. Tak boleh bawah pergi majlis.
    Cik Ta lagi bagus…tak ambil laki orang…

    0

    0
  42. nbk says:

    kerang busuk tol la ko ni hanez

    0

    0
  43. sarah says:

    lantakla kau hanez. dah terkantoi banget, biasala tu terpaksala buat statement gini no matter how stupid or ridiculous it sounds (well coming from a bimbo, what do you expect).

    by the way nobody really gives a crap about you these past few days. orang dok risau kapal terbang hilang tu kot (#prayformh370).

    gila perasan ingat people care too much about you! pergi masuk hutan nun, dok sana lelama, confirm nobody gives a shit. x kuar tv pon tak rasa pelik (sebab aku sendirik tak ingat ko belakon cita apa. maybe your acting skills are of meager standards. ala ala suam kuku gitu).

    hanez ni first artis yg membuat aku trpanggil untuk mmberi komen kat beautifulnara. sebab what she did melampau sangat! bajet bagus.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    ko ingat ko penting sangat ke hamis? harktuih! sekarang dunia tengah sedih hal MH370 . ko asyik dengan kisah ko ..

    0

    0
  45. feraroh says:

    Ya Tuhanku… tunjukkanlah jalan yang benar kepada hanez suraya…. berikanlah dia kesedaran dan keinsafan atas segala perbuatannya ya Tuhanku… ampunilah segala dosa2nya ya Tuhanku… amin.

    0

    0
  46. Kak Mala says:

    Perangai kau tu yang merampas suami orang dan berkelakuan tak senonoh itu yang sebenar nya memalukan diri sendiri dan keluarga kau bukan…betul tak??

    0

    0
  47. amy says:

    jumpe HS solat di RnR seremban aritu..nampak HS ni jenis tak tinggal solat..jgn la hina di ni ok kwn2…

    0

    0
    • ikan keli says:

      Jenis yg tk tingal solat akan takut dgn allah dan takut dosa….bagus le 2 pas peluk2 n cium2 pas2 g solat…..sama le dgn pencuri duit tabung masjid sbb nk mencuri g solat dulu org tk de baru curi,bgi tk npk jahat dia….yg ni pencuri laki org,buat maksiat dulu pas2 g solat bila nampak org,bgi npk baik dia…macam2 jenis org kat dunia ni dik non ooiii…hati2 ye jgn cpt kena tipu…

      0

      0
      • belut says:

        Betul tu…dont jugde a book by it cover. Entah2 pelanduk 2 serupa. Kan HS ni dh ubah rupa asal dier? Kenal lg ker sejadah betina sundal cenggini? Ke jd umang2 coz nak kaburkan pandangan org? Sudah2 la ko nak berlakon luar drama, HS. Meluar org tgk muka ko….

        0

        0
    • ONE QUESTION, PEGI BANGKOK HARI TU PASAL “BUDI” KE PASAL “BODY”??? TOLONG JAWAB….

      0

      0
  48. Asyik cakap orang tak tahu kebenaran/ kisah sebenar. So cerita lah kebenarannya biar semuanya jelas.

    0

    0
    • Hamis Kesundelan says:

      kebenaran yg die memg birah ngn laki org? pastu laki org tu taknak isteri die lg sebab kononnya hamisundel ni lg cantek kebabom n pandai main? yana tu kotor bau tak cantik tak pandai main tak pandai jg somi jahat ingkar somi? gitewww??? klu itu la kbenarannya baik takyah la sundel, satu mesia dh gelakkan engko ni JANTAN MIANG TU SOMI ORANG..TAU TAK? SOMI ORG TU PLAK DAYUS, isteri dh minta cerai nape tak cerai? dhtu isteri yg kandungkan anak2 die yg dulu sgup hidup sush sm2 tiba2 SOMI tu AIBKAN plak? apa nie? Lelaki cmnie ke yg ko rebutkan? padan la sgt dgn ko sama spesies kann? Engkau HAMISUNDEL bangkai longkang pfffttttt..aku hrp undg2 hudud kt engko biar engko dsula dn drejam smpai mati.ZINA tak henti2!

      0

      0
  49. Hanez ni penakut ni dengan kesalahan yang dia buat. Asyik bagitau orang tak tau cerita sebenar/ kebenarannya. So apa kata kau cerita je cerita sebenarnya. Biar jelas dekat semua orang

    0

    0
  50. Nisa says:

    Sebenarnya perempuan ni sendiri yg mengaibkan diri sendiri, ibubapa dan keluarga dia. Berpeluk sakan, pakaian mcm tak cukup kain semua tu bukan perbuatan yg memalukan ke? Ke memang budaya hidup kau dan keluarga kau mcm tu. Cara hidup bermaruah kau anggap kolot!

    0

    0
  51. ikan keli says:

    Ppuan ni ada penyakit anjing gila,asik menyalak bukit jer…meroyan sana sini tk habis2…..tk paham aku siapa yg laki dia kena kebas ni dia ker liyana?..bukan org tk tau cita sebenar ko,dh tau sesangat…tpi org sebenarnya tk percaya dgn perangai sebenar ko yg tersgt le bermuka tembok 2…..lansung tk tau dosa pahala ,tk reti malu,tk de perasaan bersalah lansung…sesuai sgt le anjing betina gila ni dgn anjing jantan suka kencing air mani merata2 ni….dua2 muka tembok

    0

    0
  52. Kaknis Buaya says:

    Pada aku kalau tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.

    Jgn la nk salahkan pompuan aje.
    Jantan ni pun sesama subahat juga.

    0

    0
  53. Sukahati says:

    Sikit2 nak saman-menyaman. Xda keja lain ker betina ni?

    0

    0
  54. mimiyangdivine says:

    oooo…ye ke??? buat laaaaa…tak kisah punnnnnn…..

    0

    0
  55. Melati says:

    Lyana M..boleh report kat pejabat Agama bila2 masa jer ..pasal ganguan org ke3…hukum nya bukan Denda tapi penjara….termaktub undang2 pihak ke3, ..Lyana Manan pegi lah pejabat Agama cpt2 penjara kan lah manusia ni, saya sentiasa berdoa agar Lyana Manan cpt2 gi pejabat Agama..

    0

    0
  56. ct juga nama nyer says:

    naper la minah ni makin sengal. kalu harap kwn lawyer ko yg bru 5 bulan dapat PC tu, x yah la nak saman2. tengok muke kwn lawyer ko tu muke langsung x confident nk ambik kes defamation. entah2 kena tengking ngan judge dlm court mesti terkucil punyer. kesian. akal makin dah kat lutut n bontot.

    0

    0
  57. Anonymous says:

    c pepet hamis ni memang dah biul kot…same gak ngan instagram die yg kejap private kejap tak private..motifff???

    0

    0
  58. MAXMORA says:

    dah teruk kene hentam..masih nak tersenyum? muko hampeh betoi..

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Asyik kata orang x tahu kebenaran je…x nak buka aib orang la…orng dah tau kebenaran la hanis oi…jangan bagi stament mcm tu lagi dah lapuk sebab banyak gambar awak yang bercerita untuk awak tau…
    atau jangan2 awak dah kahwin kat siam dengan mr.R kot.. facebook tu hanya mencaci kau je x ada pun ugutan kat sana..report polis pun polis x akan ambil kes punya jangan menyusahkan abang polis kita yang sedang ada masalah sekarang…
    kalau dah tau x nak keluarga malu patutnya kau jangan ambik laki orang, jangan peluk erat macam kena gam laki orang mcm laki sendiri n jangan bagi stament bodoh lagi… mungkin kau lebih berstatus dari liyana sebab kau artis tetapi title artis pun x guna juga sebab perangai kau yang buruk tu x baik untuk diteladani..bagus lagi liyana wlpn orng biasa saja…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    KO ni memang bodoh la kannnn..elok elok org dah senyap pasal ko lagi ko nk pi bukak mulut…org tengah sibuk2 pasal mh370 ko patot amik peluang jgn bersuara..senyap jer la..ni ko nk lawan blk gak..mmg la ko ni bodoh sgt2…kalo aku jd ko aku duk diam2 sbb org lain tgh duk sibuk pasal lain smpai settle kes cerai laki ko tu settle n ko kahwin..ni ko nk gak wat statement bodoh kan

    0

    0
  61. Za says:

    ler… kalau tak mahu keluarga malu… buat la perangai elok sikit.. gambar2 tuu bukan ker awak sendiri share di laman social anda… kalau ader pun gambar yg diambil oleh paparazzi tak berbayo ni.. so what ???.. kater nyer kan awak tuu pelakon popular.. kalau tak mahu malukan keluarga, jaga la tingkah laku , cara berpakaian etc… paling penting jaga mulut tu… kalau tak pun DIAM jer…

    0

    0
  62. BAB_1 says:

    oi Hanez…sbnr2nya kan..orang xda masa nak malukan ko laa..ko sendiri yg memalukan diri sendiri dan keluarga ko dgn pakai baju x cukup kain, bercinta dgn suami org, pergi bcuti dgn yg bukan muhrim dan byk lg. malas nak sebut. sendiri bleh pikir.. btaubat la selagi sempat.

    0

    0
  63. mummy says:

    Shut up hamez! u’re not relevant anymore!

    0

    0
  64. Anonymous says:

    ni mesti dapat nasihat daripada peguam dia tu…sudah2 lah hanez…tak payah nk menegakkan benang yang basah…makin byk statement yg ko keluarkan makin teserlah kebodohan ko….buat la mcm mane pun…seantero malaysia ni takkan sokong ko….

    0

    0
  65. Anonymous says:

    balik2 statement “mereka tak tahu kebenarannya”….BAGI TAU LA KAMI APA KEBENARANNYA!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  66. hanez no 2 says:

    ooo hanez..dah jd cmni pon ko berani nk melawan lg…ptt nye skg ko senyap je sehingga sume haters ko da bosan nk citer sal ko…tp ko asyik nk melanton je..mmg diorg lg galak la…

    0

    0
  67. hate hanez says:

    tak abis2 lg ke cerite die, ingatkan dah senyap. dah la HS xberminat nak tau pasal diri ko lagi. Aku boikot sume barang or cerite yang ko terlibat. MAAF.

    0

    0
  68. cincinperak says:

    ….Bosan..next pls..zzzz

    0

    0
  69. aliana says:

    hanez nie..propa je lebih…apsal pulak yang ko meroyan…dah sah2 ko tue..betina gatal..pada pandangan aku…baik engko nie jadi pompuan simpanan aje..kalu jadi isteri memang ko tak layak…runtuhkan rumah tangga orang…weiii.mak bapak ko tak ajarke…siankan dpt anak cam ko…mak bapak yg tanggung malu…dah mcm2 lelaki ko kepit….cipap ko tue dah berapa kali kena sondol…last2..laki orang yang ko dapat..sedap sangat ke laki orang..sampai tak der org bujang nak sondol ko.HANEZ SURAYA LEBIH MURAH DARI PELACUR.

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Setuju sejuta kali!! Hanez memang sundalan #1 Malaysia!

      – dari Batu 10, Sandakan, Sabah –

      0

      0
  70. poyok says:

    Hanis sot nii buat statement dan post gambar2 dia dengan laki pn liyana dan berani post gambar dia dgn anak pn liyana…. ada hati nak jadi mak tiri….. nak ambil hati anak2 pn liyana dan bagi tengok dgn suami pn liyana yg dia bukan saja guna aura white tp ada aura mjdi bakal seorang ibu tiri… kata baru kenal sekian sekian bulan tapi gambar yg dia sendiri post adalah sebelum pada sekian2 bulan seperti yg dia sendiri mengaku…bila org ramai dah tahu kebenarannya, dia dah mula jd cacing kepanasan… sekejap nak saman, nak suruh pn liyana minta maaf…. kemudian kata x kesah kalau pn liyana nak minta maaf atau tidak… juga tak akan ambil tindakan saman…. siapala yg menjadi PA atau si tukang nasihat dia ni? MALANG DAN SIAL SGT KE HANIS SOT NI SEHINGGAKAN ORG2 DISEKELILINGnya juga terdiri dari org2 yg staraf dgn kebodohannya? Atau hanis sot ni yg bersandar kpd kebodohannya sendiri membuat statement ikut kepala hotaknya yg dah dirosakkan oleh aurawhite? Dulu hitam legam skrg dah putih pucat macam mayat…sesuai sgt dgn perangainya yg menyundal dgn laki orang…..patutlah tetiba je putus dgn awi rafael…. sb nak laki org yg ada ferari…. kejakunan nampak duit byk sikit, dibelikan brgn mewah… naik ferari… masuk bilik2 hotel mewah… masuk rumah laki orang…. eeeeiiii memang bajet perempuan murahan yg tersangatlah sesuai dibaling telur busuk….

    0

    0
  71. emas says:

    ko ingat polis nak layan statement ko..bole blah..tak masa nak layan…dah la…tak yah nak emo sangat pasal fb liyana tue…satu Malaysia tau sapa engko sebenarnya…perempuan murah…..

    0

    0
  72. Julia says:

    Hanez yang dikasihi..

    Kalau aku wife Mr R, dah lame aku tonyoh tonyoh mulut itik ko tu. Mungkin liyana manan tu lembut. Tu yg ko menjadi jadi kan? suh mintak maap la, itu la ini la. Byk cite ko kan? Pasni xyah la nak kuar statement bodoh bodoh ko tu… Xde sape nak bekap pon. Kne ludah balik ade la

    0

    0
  73. lanadelray says:

    Hahahaha kau kelaka la Hanez.Romie nye comp dah nak lingkup ke?sbb tu sibuk nak saman..yela ade duit standby nnt kan?ko nak saman sape weh?bukan sorang yg buat page tu semua.berlambak2 weh!!org ptt malu bila gambar jahil ko semua keluar,g sujud kat Allah mintak ampun,taubat nasuha..ni x bongkak dan angkuh lg ade la..hitam betul dah hati ko ni.liyana rilek ko yg lebih2.asal?panas?tu bru panas dunia.yg kawan2 ko family ko aku tatau la knpe backup beria2.

    0

    0
  74. Biskut says:

    Sendiri yg memalukan diri sendiri. Ni nak main2 repot polis plak. Sejak bila plak pandai malu ni?

    0

    0
  75. Anti laki org kena rampas says:

    Just shut up lah perampas! you’re getting more stupid than ever. u talked nonsense! takda berakal langsung, takda otak. macam otak kanak2 je. think before you talk, think before you act. Now its proven you ARE stupid.

    0

    0
  76. Anti laki org kena rampas says:

    Just shut up lah perampas! you’re getting more stupid than ever. u talked nonsense! takda berakal langsung, takda otak. macam otak kanak2 je. think before you talk, think before you act.

    0

    0
  77. mazlazim says:

    Assalamualaikum…Abang Nara (walaupun sy lebih tua), saya adalah peminat setia beautifulnara, setiap hari mesti menjenguk kesini. selalunya saya baca je tap pernah terpanggil untuk komen. bukan mencampuri hidup sesiapa kerana kita tak tahu akan rahsia perjalan kehidupan yang Allah tentukan. Namun dalam kes Hanez, saya terpanggil untuk melontar pendapat. Sebagai manusia dah tentu tak lari dari melakukan kesilapan. Saya ingin menasihati Hanez walaupun sy tak tahu dia akan baca atau tidak. Allah akan sentiasa menjaga aib kita kalau kita sendiri pandai menjaga aib kita. Saya lihat Hanez seperti “lagi orang kata lagi dia buat”. Kita faham dia orang muda dan darah orang muda ni panas.. Memohonlah dengan Allah agar semua ini diredakan. Saya yakin kebencian orang tidak akan padam selagi Hanez bersikap begini. Berdiam atau mengalah bukan beerti kita akan kalah. Mungkin Hanez akan rasa tidak adil pada diri dia andai dia diam. Keadilan itu kadang kala tidak datang dengan peperangan. Sebagai seorang perempuan saya simpati kepada keduanya. Malah saya sayang keduanya. Hanez patut sedar dalam keaadan begini Mr R tak teruk dikutuk berbanding dia, walau sehebat mana pun kita, kita kena akui kita ni kaum yang lemah, kembalikan maruah dan harga diri kita. Saya komen ikhlas demi nasib dan maruah orang perempuan. Kita jaga maruah, aib dan martabat kita, InsyaAllah kita akan dipandang mulia. Hanya Allah yang maha mngetahui setiap ketentuanNya. Ambillah jadikan pengajaran untuk kita menjalani kehidupan yang penuh rahsia ini…

    0

    0
  78. Anonymous says:

    Bukan Salah Ibu mengandung

    0

    0
  79. so wut says:

    letih aku baca citer ko ni bimbo cheapsale oiii….ce ko g buat semayang hajat tolong2 mh370 yg ilang tu…daripada ko buat dosa berjina dgn laki org baik ko buat amal jariah sikit….jgn la nak propa lebeh lg dgn idup ko…sesungguhnye bjuta umat manusia sgt kesian dgn kehidupan ko yg desperate nak belaki tu….huhuhu…babai bimbo cheapsale…

    0

    0
  80. Anonymous says:

    Memalukan dia dan keluarga???? Err..dia tau malu ke? Bukan ker dia memang tak tau malu?

    0

    0
  81. sue says:

    What on earth???!!!!! Kalau x nak keluarga malu, then, be a good girl lorr…. You are the one who should uphold your family name, not your fans or haters you know.. Oh btw, fans and haters are similar in many ways you know. They exchange news of you, photos of you, reports of you.. So why nak saman leh????!

    0

    0
  82. aissshhhh says:

    errrr……stop guna aurawhite…hehehe….

    0

    0
  83. mamamia says:

    Putih melepak pun dapat kat si jantan berkerak gak harharhar

    0

    0
  84. Anonymous says:

    Piiiirahhh mabuk

    0

    0
  85. perak man says:

    stop meeting in public.. jangan buat muka tak bersalah lorhhh

    0

    0
  86. lalalililulu says:

    dear girl,.
    stop doing all these things,. u show up yourself in a ‘dirt’ way,. if u want evrybody respect u, u YOURSELF should GIVE ur respect first,.

    0

    0
  87. gigi says:

    kau tu memang betina garih

    0

    0
  88. sangat bagus says:

    Butoh la, takut pulak ko kan.. amik hak org ko xpikir.. now nak repot2 polis.. lain kali pikir sebelum ko sendiri yg malukan family ko betina!

    0

    0
  89. abc says:

    awas perampas..awas perampas …gerak langkahmu oooooo

    0

    0
  90. Masitah Sarkun says:

    jantan tak guna sepatutnya kau ditembak dengan senapang gajah

    0

    0
  91. Anonymous says:

    beza manusia dgn binatang adalah AKAL…otak 2-2 ade tp kalu akal hanye manusia je yg ade..kalu kau ade AKAL kau patut mintak maaf kt mak bapak kau..sbb ko dh conteng arang kt muka mereka…ape ko igt dgn saman bole erase arang kt muka mereka!!?? jgn nk salahkan org lain utk tutup yg terang2 kesalahan kau!! yg malukan kau bkn org lain tp diri KAU sendri!!! INGAT TUH!!! tu la nk kate ko ni BODO mmg BODO pon!! mcm org x de agama!! berlenggeng ke sane ke mari ngan jantan bukan muhrim!! peluk sane sini!! upload pulak kasik org tgk!! dh ko kasik org tgk so org tgk la!! ape?? ko igt org sumer buta!!??? aku yg dh kawen pon segan nk peluk2 laki bini kt public..

    0

    0
  92. kuih tart says:

    kalau aku kaya..aku tak kan beli Hanez Suraya..Hanez tu bagi free kat aku pun…aku tak nak, sebab aku rasa macam cipap si Hanez tu berbau masam.
    dah lah ambil laki org buat muka seposen..tak ada langsung rasa malu..yg lelaki tu plak sama gatal

    0

    0
  93. kucing comei says:

    jangan nk mengata si pompuan jer..laki pun sama..bertepuk sebelah tangan tk berbunyi..ingat tuu!!!

    0

    0
  94. Pink Orkid says:

    Boleh x jangan nak kusutkan lagi keadaan Cik Hanez oiii …… Cuba diam & bertaubat.

    0

    0
  95. maembong emma kembong says:

    adoiii..apa lah susah sgt nak minta maaf pada LM..kau yg buat salah HS oi..takde maknanya PUBLIC TIDAK FAHAM SITUASI SEBENAR kau tu..APA YG PUBLIC TAK FAHAMNYA??? kami fahammmmmm..tgk gambar2 kau yg over tu pun kami fahammmmmmm..boleh je kami agak apa yg telah berlaku…oppps!! apa yg perlu dibuat ialah say sorry and tutup buku..susah sgt ke?? nak minta maaf tu macam nak panjat gunung ke?? lepas jantan kabaret tu cerai LM ke tak cerai ke, ko nak kawen dgn dia sgt, pi la kawen..kurang2 pun tak la ko buat maksiat..mcm2 jantan ko bermaksiat, kurang2 pun yg ni nak jugak kawen dgn kau yg takde lgsg stock bini ni..so pandai2 la bawak diri kalau dah tahu jantan kabaret tu masih berbini..kau dah betullah pegang status MINAH KABARET bertahun lamanya..jadi mmg kau dan jantan tu pasangan serasi..boleh berkabaret sesama lepas ni..ada reti!

    0

    0
  96. nape? says:

    heran tol..napa ek liyana tak g repot lg? alang2 myeluk pekasam biar smpi pkl lengan, alang2 bduka biar trus tluka, takyah bgi muka kat somi n hamis longkang bebau nie, g la tuntut taqliq n penjarakan hamis tu

    0

    0
  97. Beras Nasional says:

    Orang lain, time dilanda kontroversi; duduk cari back up plan untuk bersihkan nama diri sendiri. Yang HS ni menggedik dok jalan2 dengan SUAMI ORANG, apesal? Susah sangat ke nak low profile? Of course everyone knows about the both of you, TAPI HAKIKATNYA DIA MASIH BERSTATUS SUAMI ORANG.

    Otak tu pls jangan letak kat lutut. There’s too much shit coming out of your mouth, HS. Makin terserlah kebodohan mu. Please grow the f up.

    0

    0
  98. Reena says:

    “Saya rela berundur jika dia suami orang”. Ye sundal bolong, jauhnya ko berundur..undur keta ke? Xde pun nampak gaya nak berundur dr menyakitkan hati isteri yg sah..lagi menggedik dan menyakitkan hati ada lah! Kalau diri tu memang dah takde kemaluan bergelar perampas, fikirkanlah malu keluarga yg dpt anak cam ko ni. Ke family ko ok jer pasal nak bermenantukan jutawan..katanyer..cinta kerana harta xkan ke mana..cinta semata-mata pun lum tentu bahagia..selagi ada betina perampas mcm ko wujud kat dunia ni.

    0

    0
  99. cinderella says:

    Geram sngt kat minah x tau nk tngok cermin kot..dah mmg muka plastik . .gatal sngat nak laki org..mampuii p la..!!

    0

    0
  100. Menggeletis sungguh Hanez suraya ni..

    0

    0
  101. anon says:

    Aku tak pernah tengok gigi minah ni, dia senyum tutup mulut je. Teringin jgk nak tengok, ni mesti gigi tak lawa. Eleh nak saman konon, awak tu yg hura hara kan perkawinan org. Kenapa nak salahkan si liyana, bukannya dia paksa org suroh sokong dia.

    0

    0
  102. aptb says:

    knp dh x de duit ker????mula2 nk saman pembantu lpstu nk saman admin lak…dh2 la skrg ada misi yg lebih penting…dr polis nk melayan kisah megarut dn plaktik hitam kau…

    0

    0
  103. Dawn says:

    Hugh Hefner kata dier cerai ngan bini lama sbb bslh krn duakn bini dia. si R ni lagi trk dr Hugh hefner. xda rasa bslh dia back up pula high B****. dia 2 lg ada rs bslh. yg R ni bongok habis. Hanez is a high class p^&))*^^%%@.

    0

    0
  104. […] Hanez Suraya Pertimbang Buat Laporan Polis Mengenai Laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan (138) […]

    0

    0
  105. […] Hanez Suraya Pertimbang Buat Laporan Polis Mengenai Laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan (139) […]

    0

    0
  106. […] Hanez Suraya Pertimbang Buat Laporan Polis Mengenai Laman Facebook Kami Sokong Liyana Manan (140) […]

    0

    0
  107. Sabri Ali @ Nick says:

    Pompuan tak sedar diri!! Sebelum aku marahkan kau, baik kau putuskan saja hubungan dengan Romie, kalau tak kau layak digelar sundalan!

    – to Hanez Suraya –
    – from Mile 10, Sandakan, Sabah –

    0

    0