Written by AbangNara | March 13th, 2015

Pejam celik pejam celik, esok 14 Mac adalah tarikh pernikahan Hanez Suraya dan juga Romie Razil Adilha. Cepat sungguh masa berlalu. Pastinya orang yang paling berdebar-debar menunggu ketibaan saat bahagia tersebut adalah Hanez Suraya sendiri. Mereka berdua bakal diijabkabulkan di Masjid Putra, Putrajaya. Tak sampai lagi 24 jam, gelaran seorang isteri akan menjadi milik Hanez Suraya.

gambar nikah hanez suraya

Apa yang penting, segala persiapan untuk hari esok sudah pun siap sepenuhnya. Pasti meriah majlis yang akan berlangsung. Semoga segalanya berjalan lancar buat Hanez dan Romie. Gementar itu perkara biasa. Semoga debaran itu akan berakhir apabila Romie menyebut lafaz akad nikah. Kata Hanez.

Alhamdulillah, semua persiapan sudah siap untuk majlis pernikahan esok. Jujurnya, perasaan saya kini bercambur baur. Rasa gementar itu makin terasa sejak seminggu lalu. Gementar kerana bakal menggalas tanggungjawab baru sebagai suami dan berkongsi kasih dengan anak-anak Romie.

Memandangkan sebelum ini saya melalui pelbagai dugaan, esok bakal merubah segalanya. Pastinya ia satu lagi perasaan yang ingin saya tunjukkan kepada orang di mana saya juga berhak merasai kebahagiaan itu.

gambar nikah hanez suraya

Selamat pengantin baru diucapkan buat Hanez dan Romie. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Tahniah atas perkahwinan anda. Sumber MediaHiburan.

83 responses to Hanez Suraya Gementar Bakal Bergelar Isteri Romie Razil Esok

  1. kelolo says:

    tak saprais langsung belum majlis dah tayang gambar.. haish… semoga err nak doa ape ni? macam tak nak je…. semoga majlis tu je jalan lancar.. perjalanan rumahtangga tu aku tanak doa lah.. sebab aku masih tak boleh terima dia suruh liyana minta maaf kat dia…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Body OK tp muka bila tengok dekat, ceh apa yg boleh di katakan, jangan pecaye bulat2 kat gambar

      0

      0
      • wak doyok says:

        tak dapat dinafikan yg jubor dia memang solid dan kental. sape yg salahkan si kila fairy memang dia tu samaada hodoh, gay, tak laku atau cemburu. rasa mcm nk tampar je jubor dia tu. betul tak?

        0

        0
      • Eeeeeuwee says:

        hodohnya baju…macam kek lapis.

        0

        0
    • MARINA PUKI says:

      MASA BERCUTI KAT THAILAND XGEMENTAR KE DUDUK SEBILIK DGN APAM2 BERGETAR,PUIHHHHHHHHHH

      0

      0
    • Wak Doyol English Hazab says:

      Esok Putrajaya pesta belon, ko sibuk2 nak nikah kat Masjid Putra. Masaklaaa ko bergelut trafik jam. Wahahahaha.

      0

      0
    • Anonymous says:

      nak tanya…kenapa artikel pasal ainul tu dh takde ye???????????

      0

      0
    • Anonymous says:

      list artist perampas tp buat slumber bagos
      1. hanez suraya
      2. watie elite
      3. waheeda wasini
      4. puteri mardiana

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      kau ni dh kenape lolo…itucerite taon lepasssss 20144444 skarang dh 201555555555555 bukak buku baru lahhhh buat ape nk ingat bende2 yg dh lepasss liyana pon dh di ceraikn ape lagiiiii nki cerita bende yg dh lepass huh mengarot ! tahniah hanez semoga bahgia n jadi isteri yg baik ok setia ngan suami n jangan ada scandal…lov uuuuuuuuuuuu !

      0

      0
      • ct sifir says:

        Ko ni adik dia ke???kahkah

        0

        0
      • kopipes lagi! says:

        Kalau tak kahwin rugilah diaorg. Kena kutuk kaw2, majoriti org benci, semua tau kekejian diorg, pisah dapat apa? Sorang dah hilang isteri ntah senang ke nk dapat lain lg melainkan bitch hanez je nak, yeala bitch hanez kan tak laku, job tak ada, lelaki nk pun skang ni mesti yg nak seks je. Buat2 pisah walhal selain gersang seks, gersang duit pn ada. Klau job bnyak dan ada llaki kejar nk buat bini, senang je nk teruskn pisah dgn romie. Tapi ni pisah pn tak ada org nak bgi job dan tak ada org nak lamar buat apa pisah betul tak???Haaa baru betul2 saling perlu. Kalau tak, mata dan nafsu diorg senang je nak pandang org lain. Bitch sesundal hanez ini bukan payah sngt lgipun dia relax je nak pakai laki orang so betapa snang je pon, tapi dia dah tertiarap tu pasal balik kat romie. Romie tak pyh ckap la, kaki betina, kalau tak kena mcam ni, bnyak lg betina mcam hanez yg dia boleh cari. Tak heran lgsung diorg kahwin, ramai psangan yg mcam ini boleh berkahwin akhirnya krana kejian ats perbuatan keji diorg mmbuatkan diorng jadi perlu ssama sndiri.

        0

        0
  2. cikpah says:

    Bj hanez mcm baju hat org dok kompius white gold ka? Black gold ka?

    0

    0
    • juieta says:

      tak payah konpius… tu ulaq katam tebu millenium tu….
      hahahahaaaaa…
      ampun hanez…

      0

      0
  3. fishball says:

    omg jadi kawin eh dorang!! hmmmmmmmm *no comments*

    0

    0
  4. fishball says:

    omg jadi kawin eh korang! hmmmm *no comments*

    0

    0
  5. nur kaseh says:

    Should I say tahniah kepada orang yang pernah cakap dia tak takut pada karma? Hmmm, orang macam dia ni agaknya tak perlu kan doa dari kita kot?

    0

    0
  6. Anonymous says:

    tunjukkn kebahagian???? bkn la salah tu… tunjukkn kejayaan merampas n meruntuhkn kebahagian org.. baru btol.. anyway tu ke bju kawin ko?? euwww mcm bju pasar mlm di camtum2 bju lain kain lain..

    0

    0
  7. safiyyah says:

    Gementar jadi suami? Sape yg silap neh?

    0

    0
  8. antihanezsuraya says:

    eeeeee buruk! semoga tak kekal lama la perkahwinan kau nih. kalau kekal pon mohon hidup dalam kemiskinan!

    0

    0
  9. Mangkuk says:

    Kawen jugak si curang & si home wrecker noo. Match made in hell

    0

    0
  10. hamisRenyam says:

    BAHAGIA SUNGGUH menjadi peruntuh masjid org n perampok yer….HuH!!!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    kes hanez dan romie da mcm bos aku la.. mula-mula menggatal dgn pompuan cantik.. lps tu da rasa nak kawen.. si isteri dia x boleh terima..kesian pon ada…si boss ni x ade la kaya mana.. syrkt kontraktor tunggang langgang.. enjoy je tahu.. sng citer x pyh la msuk cmpur hal umahtangga org.. termasuk la pompuan.. fikir la sendiri..

    0

    0
  12. nanana says:

    Teringin sekali ku baling telur busuk sambil memaki dan tarik rambut kau sampai putus. Hahahahahaha
    Maafkan saya, saya sangat tak mampu menerima hakikat ada bitch gementar konon, padahal dah gesel puas2.
    Puuuuuiiiihhhhh!!!

    0

    0
    • bunga cengkih says:

      Aku x suka betul perempuan jenis perampas dan runtuhkan rumah tangga org.nak komen mcm2 sebenarnya..tp mcm x elok pulak kn..kita tengok jela diorang ni cemana..

      0

      0
      • nanana says:

        Yelah. Kita ni kan orang mesia. Maaf memaafi sesama kita itu sesuatu yang baik, tapi saya tetap nak jahat. HA HA HA.
        Aku rasa dalam Mesia ni mmg banyak kes rampas merampas, tapi betina ni paling aku geram sampai nak bleach muka dia.

        BERANI DIA BERCUTI KAT THAI DENGAN HANYA PAKAI BOXER, MENAMPAKKAN PAHA YG DINIKMATI TAH BERAPA JANTAN DAH, DITENGAH TENGAH LIYANA BERSEDIH PILU, PASTU MENGAKU ANAK2 LIYANA DAH TAK TINGGAL NGAN MAMA, EEEUUUWWW…

        Sekali lagi, maafkan saya. Harini 1st day datang bintang. Sebb tu emosi kut.
        Maaf maaf

        0

        0
      • rose rossa says:

        bunga cengkih…bukan nk backing sapa2…tapi benda mcm ni tk jadi kat batang idong mu…sbb tu lah mu kata benci ppuan perampas/gedik…
        cuba tetiba2 kena btg idong sdri…ah bru padan muka..ckp berlapik-lapik org pun paham la ko ni suka mengata org..
        duk diam2 & enjoy the story kan bagus..dari ckp berlapik..
        (Note: sy bukan peminat hamis suraya..& bukan pyokong..cuma kdg2 pengomen ni kekadang ckp mcm dia tu bagus/alim sgt..)

        0

        0
  13. cik sado says:

    Kisah dia x macam drama melayu. Yg mana org berpangkat dato datin mesti tak suke dgn perempuan pilihan anaknye yg murahan. ..dh dipeluk raba beberapa jantan..seriously. ini bukan drama melayu.

    0

    0
  14. dodol says:

    WHAT COLOUR OF THIS DRESS?

    0

    0
  15. jejai says:

    dulu masa fasha nikah jejai, kome kutuk2 fasha ckp fasha perampas la, itu la, ini la, smua salahkan fasha konon dh rampas kebahagian ND, bila fasha dh bahagia branak pinak, jaga anak ND baik2, kome puji gile2 baik la, bagus la fasha ni….. la ni time hanez lak nk nikah bekas laki org, kome kutuk dia kaw2, nnti klu hanez jaga anak romie baik2, kome nak puji ke??? Cuba kome ingat balik n kembali pada yg maha pencipta….semua ini ketetapan Allah swt, kutuk la mcm mn pn, buat la mcm mn klu dh jodoh akan nikah gak…stiap yg jadi pasti ada hikmah, aku kesian gak kt liyana tu…tp sabar la liyana, awk x tahu rezeki awk tu nnti mcm mn….inshallah ada yg baik2 nnti menanti awk liyana….

    0

    0
    • Anonymous says:

      jangan asyik nak salahkan ketentuan Allah swt…
      sikap peribadi kita… kita yg bentuk…yg kami benci sikap dan peribadi diorg bukan ketentuan jodoh diorg…..jgn salah paham

      0

      0
      • juieta says:

        btol tu anon 05:05pm

        sedangkan tunangan orang pun dalam Islam berdosa kita ganggu
        inikan pulak umahtangga orang…
        sit… and think !

        0

        0
      • Anonymous says:

        Org 2 yg backing sgt homewrecker ni ckp byk la tak kena btg hidung sendiri kan..akak taknak komen pasal mangkuk 2 org ni.. just for liyana this man is not worth satu Sen believe me…InsyaALLAH Tuhan akan gantikan dgn yg Jain lebih baik .. bersabarlah ..sesungguhnya tiada had untuk kesabaran

        0

        0
    • aunty moi says:

      pembetulan bukan bekas ih masih lagi suami org siap pegi makan angin dekat thailand uweks! nak muntah aku spesis zareema dan hanis ni

      0

      0
  16. Anonymous says:

    padan lagi kalau hanez dgn awi rafael.. tapi dia pilih duda.. faktor duit kah? nk buat mcm mana jodoh masing-masing

    0

    0
  17. kiah says:

    semoga berbahagia. tak baik mendoakan benda yang tak elok. Allah dah tetapkan siapa jodoh dia.

    0

    0
  18. Hajar fans mr arrogant says:

    Syukur … Tahniah gurl .,
    Semoga semuanya lancar.,
    Harap semua doakan yg terbaik , daripada menghina baik la kita doakan yg terbaik

    0

    0
  19. Anonymous says:

    “ingin saya tunjukkan kepada orang di mana saya juga berhak merasai kebahagiaan itu.” tak baik nak tunjuk2lah…
    Pe pun semoga bahagia…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    benda dh nk jadi halal nak gementar
    masa haram tak pulak ko gementar…..
    meluattttttttttttt

    0

    0
  21. senah sebelah rumah says:

    ko sure ke kebahagiaan tu milik ko jua??
    aku bukan nak bedengki,,tapi ko ni belagak sangat la hanez..
    tapi xpelah..aku harap ko jdkan fasha sandha idola ko ye..
    jangan burok selamanya…

    0

    0
  22. melati says:

    antara artis (suam2 kuku) yg aku x minat nak tau majlis kawin ko..sorry to say..okbai

    0

    0
  23. Joyah Pok Pek says:

    The dress!!! awak nmpk gold/[email protected]/biru??? – Viral again??? – copycat idea – attention seeker… again! -motif??? semua merampas hak/idea org lain???

    Hadiahkan lagu – kau bina mahligai dari airmata!!!

    Good luck & All the best.

    0

    0
  24. dania damia says:

    xska ngan anonymous..cm la dia to bek sgt..klu arts yg dia yg suka dia komen yg brk2 ja..klu yg x ska dia komen ala taik aym ja..awk to jaga rmhtgga awk dgn bek sblum ianya akn jd mletup..

    0

    0
  25. dania damia says:

    xska ngan anonymous..cra dia komen mcm taik aym..klu artis yg dia ska pkai pkaian yg x senonh pn dia x ckap apa2 pn..xpyh la dok.sbk hal artis yg pnting awk jga ja rmhtgga awk sblum ianya akn mltup..

    0

    0
  26. capri says:

    so pathetic. no nice wishes for u both.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    korang nie xde kje lain ke…sah2 dpt dose senang sngt….hahahha kalau korang rase korang nie perfect sangat knpe lah korang nie masih lagi menanbah dose yang sekian lame sekian banyak yang korang kompol…hanez 2 sah2 dpt pahale korang…kite nie ajal maut pertemuan jodoh semua allah dh tertulis…ape y jadi kt kite mmg dh tertulis di jalan allah…kite nie xtw kt mane cacat cela kt rumah tangga org..so y dh berkahwin tu jage suami o isteri masing2…jgn lah nk dok ngate sane sini y xde bawak untung sangat2…kite nie hambe allah same mcm hanez xde beze pon kite….harap korang nie jage lah tangan,mulut,mate n telinge sb nt diakhirat allah soal y akan jwb tangan dlu sb tangan korang byk dose menaip y bukan2 kt fb…hahahhaha

    0

    0
  28. Anonymous says:

    maafkn sy krana bckap ksar..smua awk brbhgia slalu anonymous..x smua org yg x pnah bt ksalhan..

    0

    0
  29. dania damia says:

    maafkn sy krna bckap ksar td..smua anonymous brbhgia smpi bla2..smua org psti akn bt kslahan..bnara ne klu kuarkn artkel bab ghairh x nk ke dh alang2 crta psai pkaian artid x ckup kain pstu dgn mrmpas suami org..

    0

    0
  30. dania dania says:

    to smua nma smran je..kak kja pa sbb adk tgk stiap msa je kak sllu dok komen kt blog2..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sbb tu ko nampak kat semua blog…sbb kitaorg kosongkan ruangan nama dik oiiii…
      ksian…anonymous pun dh jd isu lately nih..
      hahahahahaahaaaa

      0

      0
    • Anonymous says:

      Bodoh bin bangang dania damia ni. Sebenarnya dia ni sma spesis dengan hanez ni. Perasan tak klu ada citer c hanez kat blog Nara ni dia ni je yg akan bela c hanez ni abis2an. Betina ni pun sebenarnya sama jalang perosak rmhtangga org. Semoga Tuhan memberikan balasan yg setimpal atas perbuatan awk. Awk mungkin akan selamat di dunia. Saya pasti agama awk pon ada citer pasal balasan kepada perbuatan terkutuk awk. Awk ni pun takde keje lain dok komen dan baca blog2 org.

      0

      0
  31. dania damia says:

    tw to nma samran ja..akak kja pe sbb dik tgk stiap msa je kak dk kmen kt blog..memg pwer la ayt kak jd sbb to la dik suka dgn kmen kak..

    0

    0
    • to : dania damia sedeyh says:

      tu bukan nama samaran..
      itu automatik naik bila sesorang komen tanpa letak nama kat ruangan komen…
      sebab tu awak nampak anonymous banyak n kerap komen…sebab tak semua anonymous tu org yg sama…
      setiap org yg komen tanpa nama mmg automatik naik “nama samaran” tu dik oiii
      bye….

      0

      0
  32. Bencinya aku says:

    Hambik la ko jntan tu puas2.tp jgn igt ko mnang.skrg hepi lh..tnggu la jntan tu tnjuk blang tul2.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Si komen ttg anonymous tu bangang cam romzi ke???

    0

    0
  34. hati si isteri says:

    Sebagai seorang isteri yang pernah bercerai kerana orang ke-3 dan berkahwin semula. Aku nak semua pembaca Nara doakan utk Liyana and family dia. Bukan senang nak menghadapi keadaan suami seronok tinggalkan ko and kawin perempuan cantik.. pedih.. pedih sgt.. apatah lagi satu malaysia tahu. Azab sungguh. Moga Allah ampuni semua dosa Liyana sebagai kifarah di dunia. And Hanez and Romie, korang jgn happy sgt lah okay. Dah buat dosa byk terang terang, at least kawin low profile sket. Aku harap Allah balas korang setimpal!

    0

    0
  35. mojo says:

    Takyahlah beria ia sangat,dapat batang second je.dah pernah celup ratus kali.

    0

    0
  36. Uwan Daghek says:

    Tak pokonan den nengok dio berduo ni doh! Jantan Betino samo yo miang eh! Memang meluat den! Buek cam si Ellie nikah (ex)kawan oghang tapi buek sonyap2 yo..low profile…tak yah rub it in the ex-wife face lah. Jgn lah sok jadi cam si Awie ngan Rozita..habih!

    0

    0
  37. Alahaiiiii says:

    Muntah hijau… Berak tekincit kincit aku dengar cite hamis dengan romiang ni… Tolongggg la jangan blagak suci.. StuPIG!

    0

    0
  38. alin says:

    Sumpah ko x takkan bahagia la perampas…

    0

    0
  39. wawa says:

    Da beromen bagai lagi nk rasa gementar konon!! Mcm sial je!! Harap company dan rumahtangga korang terlungkop la!!

    0

    0
  40. sayA says:

    Gambar yg 1st tu lawa…. baju yg lawa tapi kenapa muka mcm bapok thailand….mayb makeup dia tak…. idung terlalu mancung besar pendapat saya lah….

    0

    0
  41. shah says:

    Tahniah hanez..kau berjaya buktikan cintamu adalah sejati sehingga berjaya ke jinjiang pelamin..tahniah semoga berbahagia selama-lamanya…jagalah suami dengan sebaik-baiknya…

    0

    0
  42. HS says:

    OMG…RAMAI NYE ANAK HARAM MENCARUT2 KAT SINI.u write like u are perfect..OMG HAKIKATNYA U ARE BITCH BULLSHIT…DO I CARE ABOUT FU*K COMMENT?..KAU ORG SEMUA BAGI AKU NOTHING!!! CUMA SAMPAH YG HANYA PANDAI MENJADI KEYBOARD WORRIOR YG BODOH.USTAZ2 DAN USTAZAH2 PAS YG ADA DALAM NI SEMUA BODOH! USTAZ USTAHIK YG KUAT MAKAN BABI!..SUKA BUAT AJARAN SENDIRI..U ARE FAKE ISLAMIC LIKE A BITCH!..FU*K U ALL!

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa kena ngena ngan pas lak dh dlm neh?duhhh~~~
      aku sokong mca mic..kikiki

      0

      0
  43. Pok pet says:

    Lantak ko lah… Eloklah kawin sbb aku dh tak tgk muka ko lg kat mana2 gossip…semakkkkkkkkk duh!!!

    0

    0
  44. Elizabeth Tam says:

    Aku doa kan kesejahteraan, kebahagiaan, kesihatan dan rezeki melimpah ruah kepadamu LIYANA!

    Yg dua ekor kat atas ni semoga unhappily ever after..

    0

    0
  45. sheena kebal says:

    wow canteknya hamis suraya dgn busana pengantin tu! mintak2 la aku lagi cantek masa kawin dgn topek nnt

    0

    0
  46. Memey suhaiza
    Arni Nazirah
    wahida
    Fasha shanda
    Haniz suraya
    adalah diantara wanita2 yg muka kebal.
    membina kebahagiaan diatas duka orang lain.

    0

    0
  47. Artis oh artis says:

    Jgn lupa zizie izzette. Sekarang bukan main lagi.

    0

    0