Written by serenity | November 27th, 2013

Sejak menjadi duta sebuah produk pemutihan kulit, kulit pelakon cantik jelita Hanez Suraya Abdul Aziz semakin putih berseri, bukan begitu? Kecantikan kulit Hanez terserlah dalam siri gambar yang dimuat naik ke Instagramnya dari satu lawatan perniagaan ke Hong Kong.


 photo c08f02e0565011e3bb630e1a62a8abff_8.jpg
 photo fca06fa8565011e3bfde0af9940dfb02_8.jpg

Pelakon yang semakin popular ini berpakaian ringkas saja, namun melalui komen-komen di Instagram, ada yang mengatakan Hanez kelihatan seperti seorang selebriti yang juga merupakan pelakon cantik juga.

Khabarnya, para peminat selebriti yang lagi satu tidak berpuas hati kerana penampilan Hanez kelihatan seakan-akan selebiti pujaan mereka itu. Malah, selebriti lagi satu itu juga telah memuat naik imej di Instagram meminta agar stailnya berhenti ditiru.

Kami tidak pasti sama ada ‘peniruan’ itu sengaja atau secara kebetulan. Tetapi bila ada melihat gambar-gambar ini, adakah anda melihat Hanez seperti selebriti popular lain? Berikan pendapat anda di ruangan komen.

Lagi sembilan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Saksikan Pertandingan Akhir Nyanyian Lagu Melayu Antarabangsa (PALMA) 2013 pada 30 November (Sabtu) ini. Anda dijemput menyaksikan pertandingan ini secara live di Auditorium Perdana, Angkasapuri mulai jam 8.00 malam, atau saksikannya secara langsung di TV2, mulai jam 9.00 malam.
Seramai 11 peserta pertandingan akhir terdiri daripada Syed Junaid Raza dari Pakistan dengan lagu Itu Kamu dari kumpulan Estrange; Cai Meiling, China (Cinta Abadi – Soo Wincci), Shanaka Nirmal Sirinanda, Sri Lanka (Perpisahan – Anuar Zain); Chogyal Nuchu Dorji, Bhutan (Cukup Indah – Alif Satar); Sayed Mohammad Hasheimian, Iran (Kepadamu Kekasih – Datuk M Nasir); Nurul Bagitova, Kazakhstan (Patah Seribu – Shila Amzah); Mbasu Benard Okaro, Kenya (Dwihati – Aizat & Yuna); Senyange Shaban, Uganda (Jangan Nakal – Alif Satar); Taniguchi Mami, Jepun (Kurik Kundi – Datuk Siti Nurhaliza); Kazi Yasin Islam, Bangladesh (Bahagiamu Deritaku – Hafiz) dan Brunhilde Marie Julia Geuth, Belgium (Kalis Rindu – Elyana).


 photo ab1e823e55b811e3a40d122259a2a643_8.jpg
 photo a0447b42567211e3aa1d12fe49d61113_8.jpg
 photo ad42cc1256af11e3948b128b537d81a7_8.jpg
 photo 8c8b31b856a411e39bef0e0423ac1ff3_8.jpg
 photo 9e292c4c565711e3887e0e431685f844_8.jpg
 photo 94e5d1dc56a511e3a98f0ea8daf3f523_8.jpg
 photo 6c4505c4566211e39be4127a455f2cbc_8.jpg
 photo 4487c5fe559e11e39d5712cb74e4acdc_8.jpg
 photo 533deef2563411e383dc1219137b9e09_8.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

107 responses to Hanez Suraya Dikatakan Tiru Stail Selebriti Lain?

  1. akuu says:

    Aku tengok org duk complaint ni,aku usha2 page ni baju yang sama jek hari sama jek walau gambar banyak pon, so terkebetulan la tuu.. lain kalau ada banyak gambar lain2 leh la judge. aku tengok macam hanez suraya jek tuu.. abis modal nak uat gosip krik krik krik

  2. emma says:

    apa punya bodoh manusia lah korang nie. dah tentu2 bukan fazura yg kata hanez tiru dier. apekejadah korang nak tuduh fazura berlagak diva lah ape lah. baca entri betul2! kan abang nara letak situ “PARA PEMINAT TIDAK BERPUAS HATI”

    bangang punya pembaca tu pun tak tau nak nilai. bodoh

  3. K says:

    Gaya mcm makcik2..ssuai la sbb faz dah 30 tahun.,tp hanes ni muda lgi kn??bgaya la ikut umur..

  4. luke pritchard says:

    eh mcm azwan ali lah…

    lariiiiiiii……

  5. Anonymous says:

    tang mana macam fazura, heran aku..ramai lagi kot dress up macam ni..

  6. Nona says:

    macam style SCHA AL-YAHYA. hmm
    spek + shirt + seluar ketat + rambut lepas + kasut.

  7. Red john says:

    Aku heran juga. Rmi artis asal KL. Tp dlm rmi rmi tu fazura yg asal dr kg kat Pekan tu jugak nmpk stylo ya. Dia org kg aku. Hehe.. Mmg nmpk la hanez tu tiru. Hanez tlg la tiru imej tok ti ke. Huhu. Fyi hanez pn dh 30 la..

  8. ikan says:

    sapela agaknye yg bingung sangat nak ngaku style tu die punye.. bullshit betul. sukatila sape nak pakai cane pun. org yg bajet kene tiru tupun tah2 tiru magazine or google trend. bangang.

  9. style orang biasa says:

    alahaiiiii…. selebriti tu mesti Fazura kan? Takde istilah laaa tiru-tiru style ni. Lain la kalau tiru gaya pelik mcm lady gaga. Ini kalau baju ala2 Hanez ni pakai, kat supermaket pon belambak. habis tu kalau aku yg bkn retis ni pakai baju simple, nak cakap aku ni pon tiru laaa????

  10. logitech says:

    Laaa isu style n muka seakan akan sama pun nak dijadikan isu.
    Takde keje lain dah ke orang Malaysia ni?
    Geleng geleng….

  11. ngokngekkepalakemek says:

    Fazura pun bukannya ori.. tiru artis Hollywood gak kannn… therefore para peminatnya, takyah nak perasan Coco Chanel ok. setakat tengok gambar paparazzi Miranda Kerr/Jessica Alba pastu nak imitate imitate… lagi mau kecoh

  12. Ningnong says:

    Fazura cantik???

    Kejap aku julingkan mata aku ni…

    Bodoh! Semua manusia dalam beautifulnara.com ni bodoh! Pi buat kerja la!!!

  13. Mesin Fotostat/Scanner says:

    Yang aku tau aku je yang champion tiru. Sebijik, 100% macam yang asal.

  14. Anonymous says:

    Org ckp muka badan sebijik mcm Adibah Nor…class lagi dahlah berbakat..aku xkecoh pun..idup kak dibah..

  15. Anonymous says:

    Macam Fazura ryte?. LOSER.

  16. mak yong says:

    macam tiru gaya scha al-yahya jek !

  17. Anonymous says:

    Berlumba2 orang nak jadi putih melepak. Takut nanti jadi macam mayat hidup…jadi macam Michael Jackson , jadi macam Adira….seram. Sikit sikit cukup la, baru nampak natural.

  18. azu says:

    yep. liyana jasmay classy.

  19. BUNGA says:

    obvious sgt tiru…just sopan kan pakaian je haneez, make up n gaye senyum xpayah nmpk sgt tiru fazura..

  20. Anonymous says:

    ni pun nk dijadikan cerita…
    besa jer gaya die…berlambak org besa pkai cam ni

  21. Batrisyia says:

    Aku tengok macam Fazura je……tapi maybe kebetulan kot……takkan ler dia nak tiru orang lain dalam bergaya kan…..hanez memang pandai bergaya sebelum-sebelum ni pon….

  22. Anonymous says:

    aku tengok hanez ni makin putih kulitnya….sebenarnya aku tengok x de tiru gaya retis mana pn..kalau ad mgkn secara kebetulan tnpa d sedari….

  23. maya says:

    Dia ni mcm fazura pun ada.. mcm kilafairy pun ada..

  24. zura says:

    wlpon aq ni bkn la pminat hanes tp bg aq suke hati diala..dia nk pkai per..wat gaya aper pon…yg pminat f****a katenyeeer…sobok nak kater dia tiru dah kenapeee???..bkannyer gaya @ pkaian ader hak milik plakon pojaan diorang ponn…klu tak nak pojaann di tiru g la wat hak milik kekal gaya n pakaian tu…aperdaaa…..

  25. zura says:

    walaupon aq ni bkannyer peminat hanez..tp bg aq suker hati diala nak pakai n buat gaya aper pon…yang pminat artis ni nak meroyan dah kenapeeeeerrrr?…klu tak nak artis pojaan tu kene tiru suhla daftar hak milik kekal gaya n pakaian tu..aperrrr daaaaa

  26. peace says:

    Bg aku stail artis sekarang sama ja.. xdak beza sgt.. sama ja mana2 artis pun..

  27. Kentut says:

    kalau Neelofa dgn Hanez ni, mmg aku pilih Hanez ni !

  28. kak ton says:

    Len kali patent kan gaya tur nnt baru org xcopyright~

  29. minah jambu merah biru says:

    tapi ape yg minah jambu tengok stail haniz ni ada macm fazura sikit sikit ….or mungkin tk di sengaja kn or mungkin cara kebetolan ke ntah lah…mari kite pikirkn bersama..

  30. Cik kiah says:

    Artis kita ada style ke ? Apa kebenda nak tiru kalau style pun takde ? Konpius aku