Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Haneesya Hanee Gunakan Isu Kulit Gelap Untuk Raih Publisiti?

haneesya hanee

Lama juga tidak dengar cerita bekas Juara Dewi Remaja 2018/2019, Haneesya Hanee yang pernah mencetuskan kontroversi gara-gara video viral di kelab malam.

haneesya hanee

Advertisement

Bagaimanapun, masih ada yang tidak menafikan betapa tabahnya dia apabila sering dikutuk kerana warna kulitnya yang hitam manis. Ejeklah macam mana pun, tetapi Haneesya tetap tidak berputus asa dan membuktikan orang yang berkulit gelap juga mempunyai kecantikan mereka tersendiri.

Malah, dia turut dijadikan sebagai sumber inspirasi buat mereka yang mempunyai kulit gelap di luar sana untuk tampil lebih yakin.

haneesya hanee

Namun, rata-rata netizen mula bosan dengan tindakan Haneesya yang sering membangkitkan isu warna kulitnya itu. Seakan sengaja ingin “acah-acah” jadi mangsa dan meraih simpati  serta publisiti murahan.

Kenapa nak jadikan benda ini sebagai

kekurangan. Stop play the victim card

haneesya hanee warna kulithaneesya haneekontroversi haneesya hanee

Advertisement

Apa pula pendapat anda tentang isu ini? Perlu ke selalu bangkitkan isu warna kulit untuk mendapat perhatian?

Sumber Berita : Twitter

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

16 Comments

  1. mama1981

    September 10, 2019 at 3:58 pm

    btlla..akak pun kulit gelap je..dr lps spm keje sampai la ni..kat opis tk pnh pulak org buli pasal kulit gelap..akak kawin pun suami akak elok cerah orgnya..ms kawin pun takde sapa kata kami macam tahi cicakke..kat Malaysia ni aman lgla bab isu kulit ni..tp ms kecik2 adalah kawan2 kpg usik2..yela masa sek dahla hitam lepastu comot la skt dah besar elok je kulit kita ni tak bawak isu apa la…

  2. Watever

    September 10, 2019 at 3:28 pm

    Nak naik kn blk nama la tu..dh sendu.org tk berapa nak kenal dah.

  3. Maria Terong

    September 10, 2019 at 3:27 pm

    Tak habis2 dgn kulit ko. Kalau ko merentan bermakna betol la ko itam x selesa dgn kulit ko..

  4. anon

    September 10, 2019 at 3:13 pm

    DIA NI POYO !
    DIA INGAT ORANG MALAYSIA NI BURUK SANGAI PERANGAI KE
    TAK HABIS2 NAK KATA KULIT DIA GELAP TU
    DAH TU DIA NAK ORANG CAKAP …WALAUPUN YOU GELAP ..TAPI CANTIK ..GITU KE ?
    EHHH SEMAK LAH WEI !

  5. Brunes

    September 10, 2019 at 2:49 pm

    aku ni tak lah kulit putih mana, ada hitam juga sedikit.. muka pun tak lah cantik sangat.. tapi TIDAK pernah jadi issue org mengucap aku hitam ke apa.. aku rasa di ni attitude problem lah. tengok attention seeker nya tu di sana. hey perempuan BBNU, kalau dah tak laku tu diam saja lah.. sesuai lah gelaran kau di tarik balik..

    • Anonymous

      September 10, 2019 at 3:31 pm

      Malaysia mmg rasis… tengok je la produk2 semua ada agen pemutih. Maknanya hitam tu second class. Byk nk gebu, nk putih, nk licin tpi dalaman? Malaysians are so superficials. Thats the fact!

    • Sis-tur-sung-kur-jua

      September 10, 2019 at 3:49 pm

      Tak jugak.. Depends on who and how u reacted to this.. Sy pon katergori x hitam, x putih melepak.. Just normal melayu color.. Tp xde plak pernah teringin nak beli segala pil putih sekali makan putih mcm tertelan klorox tu.. x terpengaruh pon nak putih.. so, people yg insecure aje yg reacted & buy those products.. bkn pasal 2nd class ke ape.. I ok je.. xde rasa class jatuh pon berkulit melayu asli..

    • Brunes

      September 10, 2019 at 3:50 pm

      lantak apa orang nak cakap hitam kah kuding kah daki kah.. sebenarnya org tak kisah pun kulit kau hitam dik, perangai awak tu yang hodohh.. Iman Moy elok je cari makan tak payah nak minta attention bulan hitam bagai. get a grip lah u attention seeking looser, its 2019.. change the conversation!!!!

    • Anonymous

      September 12, 2019 at 11:38 pm

      Ko jatuh bukan sbb itam dik..ko jatuh sbb ko teguk benda haram kat pub.alahai itu pun x leh nk hadam..ko buat ko tanggung jer lah..

    • Anonymous

      September 10, 2019 at 5:40 pm

      tu cosmetic trends kat malaysia..girls nak ‘putih’. Serupa jer dgn minah salleh tue..sibuk nak ‘tanned’

    • Maria Kari

      September 10, 2019 at 4:51 pm

      jenis attention seeker mcm ni la… umpama pmpuan yg keding.. tp post selfie kat socmed kata diri gemuk la… kata nak diet la… kata baju makin ketat la.. so sama spesis mcm c hitam ni.. dah kalau hitam tu kenapa? bukan netizen ni kemaruk sgt ko tu hitam sgt.. tp kalau kulit hitam dan perangai pun hitam kaki clubbing kaki minum arak mmg selayaknya di maki hamun sampai ke neraka.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama