Hampir 19 Juta Tontonan Di TikTok, Wanita Ini Kongsi Cara Lain Makan Jeruk Bawang Putih

Makanan

Hampir 19 Juta Tontonan Di TikTok, Wanita Ini Kongsi Cara Lain Makan Jeruk Bawang Putih

Siapa sini penggemar jeruk bawang putih ? Biasanya, jeruk bawang putih dimakan bersama sajian nasi kerabu dan makanan lain-lain. Ada juga yang suka makan jeruk bawang putih macam tu je tanpa ada apa-apa campuran.

Bagi mereka yang nak rasa sendiri proses pembuatannya, ianya boleh dihasilkan sendiri di rumah dengan bahan yang cukup simple. Korang hanya perlukan bawang putih, cuka, gula, garam dan air untuk menghasilkan jeruk bawang putih.

Advertisement

Di TikTok, seorang wanita berkongsi cara lain untuk makan jeruk bawang putih yang mungkin jarang digunakan oleh orang lain.

Korang hanya perlukan jeruk bawang putih yang sudah dikupas, sos sriracha, chili flakes dan serbuk thymes. Kesemua bahan tersebut perlu dicampur di dalam satu bekas supaya campuran itu sekata.

Advertisement

Segelintir individu mungkin tak berminat untuk cuba resipi ini kerana bau bawang putih yang cukup kuat tapi mungkin tidak untuk penggemar makanan berasaskan jeruk.

Agak-agak korang nak try tak resipi ni?

Sumber

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...