August 2nd, 2019

Sedang hamil tujuh bulan dan bakal bergelar ibu tidak lama lagi, pelakon Elfira Loy begitu teruja melakukan pelbagai persiapan bagi keperluan dirinya dan anak yang bakal lahir pada bulan Oktober ini.

elfira loy hamil tujuh bulan

Menerusi akaun Instagramnya, Elfira berkongsi dia sudah mula menyediakan bilik untuk anaknya. Pada masa yang sama, Elfira banyak membaca menambah ilmu mengenai proses kehamilan, penyusuan serta pelbagai perkara lain tentang penjagaan bayi.

elfira loy penyusuan bayiNetizen juga tidak ketinggalan untuk berkongsi beberapa tips kepada Elfira. Mereka menasihatinya untuk menjaga pemakanan, emosi agar tidak terlalu tertekan.

elfira loy baby bump

Rasa teruja dan perasaan untuk menyambut cahaya mata pertama memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Kami doakan agar segala urusan Elfira dipermudahkan.

Sumber Berita : Media Hiburan


48 responses to “Hamil Tujuh Bulan, Elfira Loy Pelajari Cara Penyusuan Bayi”

  1. Maafkupinta says:

    Semoga penyanyi pujaan awak tu menerima kutukan yang sama seperti kamu
    mengutuk orang lain.

  2. ermmm says:

    walaupun aku meluat giler kat EL ni. aku tetap doakan semoga urusannya dipermudahkan.

  3. Elfira Loya says:

    Aku syak yang asyik reply2 komen ni si Elfira Loy lah. Takde benda buat kat rumah so baca gosip pastu reply komen netizen yang kutuk dia. Cara tulis, cara jawab tu sama je. Kau nak beranak ke mengandung ke duduk diam-diam jelah! Semakkk. Faham kau pregnant anak sulung tapi meluatlah setiap benda nak update ?

  4. dia ini pregnant2 pun boleh tahan gak liatnya. yes PPRT sangatz . ubah diri kau plis elfira baru org senang dgn kau.

  5. jadi netizen biar berilmu says:

    maaf saya nak tegur sikit kepada semua pembaca… lain kali jgn la baca tajuk ja tp baca la pengisian .yg hendak dsampaikan dan faham apa yg ditulis si el sebelum membuat tuduhan yg tak berasas. apabila saya baca post el dia tak mention pon tajuk utama pasai penyusuan malah dia share pasai persedian utk menyambut kelahiran dan meminta pendapat org yang dah ada pengalaman. almaklum la kadangkala nak jadi parents ni macam macam kita plan utk buat yg terbaik utk baby wahal hakikatnya bila dah dapat baby byk lagi perkara yg utama. cth disini masa nak bersalin kita pack segala keperluan baby utk bawa kehospital padahal hakikat bila bersalin nurse hanya minta pampers dan kain lampin ja.. baju peralatan mandi semuanya tak perlu. so perkara macam ni la yg digusarkan el. bukan dia nak canang breastfeeding la etc. ayuh netizen amalkan konsep baca faham dan jangan mudah melatah utk menyata kat org. silap hb merangkak kita kat sana cari el.. tq

    • Anonymous says:

      jadi netizen biar berilmu. kita merangkak cari dia ke, el merangkak cari kita haha ke 0-0 AHAH. weyh. Elfira kau ini perangai pun bukan baik mana pun. memang she deserved kutukan kawkaw netizens!

Loading...