Written by Bella | August 2nd, 2019

Sedang hamil tujuh bulan dan bakal bergelar ibu tidak lama lagi, pelakon Elfira Loy begitu teruja melakukan pelbagai persiapan bagi keperluan dirinya dan anak yang bakal lahir pada bulan Oktober ini.

elfira loy hamil tujuh bulan

Menerusi akaun Instagramnya, Elfira berkongsi dia sudah mula menyediakan bilik untuk anaknya. Pada masa yang sama, Elfira banyak membaca menambah ilmu mengenai proses kehamilan, penyusuan serta pelbagai perkara lain tentang penjagaan bayi.

elfira loy penyusuan bayiNetizen juga tidak ketinggalan untuk berkongsi beberapa tips kepada Elfira. Mereka menasihatinya untuk menjaga pemakanan, emosi agar tidak terlalu tertekan.

elfira loy baby bump

Rasa teruja dan perasaan untuk menyambut cahaya mata pertama memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Kami doakan agar segala urusan Elfira dipermudahkan.

Sumber Berita : Media Hiburan

48 responses to Hamil Tujuh Bulan, Elfira Loy Pelajari Cara Penyusuan Bayi

  1. Anonymous says:

    IBNU a.k.a ibu baru nak up.

    • lalalolo says:

      Asal setiap thread kat sini banyak dislikes. Nara tolong betulkan.

    • Anyn says:

      nara gila. Nk beranak nti bukaan berapa cm pun nara nk tulis kat blog ke?? Sudahlaaaa. Stop psl kening ni blh x

    • Anonymous says:

      Kesian klinik mana ya org kaya laki hafal 30 juzuk quran ini buat antenatal?
      Kkinik kg. Pun daftar je mulalah nasihat tentang penyusuan susu ibu
      Ini mesti buka mulut consultant fee berpuluh ribu…

      Tapi anak susu lembu juga

  2. Anonymous says:

    Wanita pling I mymph abad ini.

  3. Anonymous says:

    IBNU a.k.a ibu baru nak up

  4. hahaha says:

    nanti kami bagi tau orang kampung ye. huhu

  5. Anonymous says:

    MENYEMAKLAH..BENDA KECIK2 PUN NK KENA BAGITAU SATU DUNIA KE…NNTI ANAK BERAK PUN SHARE KAT ORANG

  6. Anonymous says:

    Diamlah buncit. Sila keguguran.

  7. Go to hell says:

    TAKDE SAPE KESAH LA OI BENDA BASIC NI. NORMAL LAH NAK BERANAK, BELAJAR PASAL PENYUSUAN. INGAT KAU JEKE NAK BERANAK DALAM DUNIA NI? HAK ALAH, ACAH.

  8. Anonymous says:

    Menyampah.. memang normal lah belajar cara penyusuan walaupn anak kau dah 7 org.. kenapa kau tak ajar macam mna nak buat ank terus.. showoff

  9. Anonymous says:

    Lorat … Mcm dia sorang saja la pregnant

  10. Anonymous says:

    Bukti byk Islam dalam ni memalukan umat! Komen mcm x bertuhan!

  11. Anonymous says:

    melayu kt atas tu byk low class.. penyakit hati yg dah kronik.. boleh kesan!

  12. nini says:

    Kat klinik kesihatan boleh ajar mcmana.sila tanya nurse dan dapatkan bantuan yg lebih pakar

  13. Anonymous says:

    enjoy it while you can…

  14. Anonymous says:

    hai elfira, ramai lagi wanita yg lg cantik dr you.. nikmatilah sementara boleh… tunggulah slps 2 tahun.. see you!

  15. Kkkk says:

    Kalau xde benda baik nk cakap jgn komen..

  16. Bungataikayam says:

    Oh My English! Cgu Zain edit!

    Two months to go and I have not started doing anything yet. I’m excited! I’m excited to start on doing the nursery room, buying essentials for the baby and for myself. I need to plan so that I wont miss anything or nanti el stress sbb ini tak okay itu tak muat, haha.
    My plan is to start with the room cabinets. Labelling, buying and putting stuff in the right compartments. I will take time to read about post pregnancy, babies and breastfeeding
    How was your experience? apa benda rasa dah lengkap but lepas beranak baru macam ” ohh I forgot about this and that” Please share with me to avoid similar mistakes. Hehe. Thank you!

  17. Rini Visutama says:

    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    http://www.NOBARTV.top

    http://www.NOBARTV.top

    http://www.NOBARTV.top

    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    http://www.Lihatbola.live
    http://www.Lihatbola.live
    http://www.Lihatbola.live

    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download – Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    http://www.Layarkaca21indo.com
    http://www.Layarkaca21indo.com
    http://www.Layarkaca21indo.com

    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download – INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    http://www.Bioskopgaul.com
    http://www.Bioskopgaul.com
    http://www.Bioskopgaul.com

  18. Bawang says:

    Ada anjing kat kilang first time beranak. 2 ekor. Sekor kena makan anjing lain, sekor lg kelaparan. Sebab maknye tak balik2 terlupa ada anak.huhu.

  19. Anonymous says:

    perlu le citer ni pun nk keluar, nara oii? Benda fitrah la kalau dah nak ada baby kena bljr la jd ibu. Apa pulak kelebihan budak ni yg cuba nak ditonjolkan ni. Sampahnyaaaa

  20. jadi netizen biar berilmu says:

    maaf saya nak tegur sikit kepada semua pembaca… lain kali jgn la baca tajuk ja tp baca la pengisian .yg hendak dsampaikan dan faham apa yg ditulis si el sebelum membuat tuduhan yg tak berasas. apabila saya baca post el dia tak mention pon tajuk utama pasai penyusuan malah dia share pasai persedian utk menyambut kelahiran dan meminta pendapat org yang dah ada pengalaman. almaklum la kadangkala nak jadi parents ni macam macam kita plan utk buat yg terbaik utk baby wahal hakikatnya bila dah dapat baby byk lagi perkara yg utama. cth disini masa nak bersalin kita pack segala keperluan baby utk bawa kehospital padahal hakikat bila bersalin nurse hanya minta pampers dan kain lampin ja.. baju peralatan mandi semuanya tak perlu. so perkara macam ni la yg digusarkan el. bukan dia nak canang breastfeeding la etc. ayuh netizen amalkan konsep baca faham dan jangan mudah melatah utk menyata kat org. silap hb merangkak kita kat sana cari el.. tq

    • Anonymous says:

      jadi netizen biar berilmu. kita merangkak cari dia ke, el merangkak cari kita haha ke 0-0 AHAH. weyh. Elfira kau ini perangai pun bukan baik mana pun. memang she deserved kutukan kawkaw netizens!

  21. dia ini pregnant2 pun boleh tahan gak liatnya. yes PPRT sangatz . ubah diri kau plis elfira baru org senang dgn kau.

  22. Elfira Loya says:

    Aku syak yang asyik reply2 komen ni si Elfira Loy lah. Takde benda buat kat rumah so baca gosip pastu reply komen netizen yang kutuk dia. Cara tulis, cara jawab tu sama je. Kau nak beranak ke mengandung ke duduk diam-diam jelah! Semakkk. Faham kau pregnant anak sulung tapi meluatlah setiap benda nak update ?

  23. ermmm says:

    walaupun aku meluat giler kat EL ni. aku tetap doakan semoga urusannya dipermudahkan.

  24. Maafkupinta says:

    Semoga penyanyi pujaan awak tu menerima kutukan yang sama seperti kamu
    mengutuk orang lain.

  25. Elmeroyan says:

    SILA KEGUGURAN HAHA ;)

Leave a Reply to ANNOYING Cancel reply