April 15th, 2015

Hairul Azreen dan Hanis Zalikha bakal mendirikan rumah tangga sekitar dua bulan sahaja lagi. Seperti pasangan yang lain,mereka juga harus menjalani kursus perkahwinan sebelum diijabkabulkan. Pada kebiasaannya kursus kahwin akan diadakan secara berkumpulan tetapi Hairul dan Hanis memilih untuk  melakukannya secara privasi.

Dalam minggu ini saya dan Hanis akan mengikuti kursus kahwin tetapi kelas itu hanya kami berdua sahaja. Memang saya yang pilih untuk jalani kursus kahwin secara privasi.

Bercerita mengenai persiapan perkahwinan mereka, pasangan ini sedang menguruskan beberapa persiapan akhir untuk hari pernikahan yang bakal berlangsung pada 5 Jun depan. Hairul pada masa yang sama juga berkata status beliau sebagai tunang orang tidak merubah kehidupannya. Walaubagaimanapun, beliau kini lebih matang dalam menangani masalah sekiranya berlaku perselisihan faham bersama Hanis.

Alhamdulillah, persiapan sudah 80 peratus. Cuma, barang hantaran ada beberapa dulang saja lagi yang belum terisi manakala yang lain semua sudah okay.

Orang selalu kata, tempoh bertunang ini darah manis dan banyak dugaan tapi bagi saya, kami tak ada lalui apa-apa dugaan besar setakat ini.Kalau ada selisih faham pun, hankami cuba selesai dengan cara baik.

Debaran untuk menjadi suami dan isteri tentu ada di hati Hairul Azreen dan Hanis Zalikha. Layari bahtera rumah tangga dengan penuh toleransi, kesabaran, kejujuran serta kasih sayang. Semoga segala persiapan berjalan dengan lancar hendaknya.

 


Comments are closed.

Loading...