Baru-baru ini, penyanyi dikenali ramai iaitu Hafiz Suip mengakui bahawa sifat amarah yang tak terkawal punca hidupnya hancur serta terumbang-ambing.
Sifat kuat marah punca hidup musnah
Menurut Hafiz atau nama sebenarnya, Mohd Hafiz Mohd Suip, pernah suatu ketika emosi melampau menguasai dirinya dan membawa kepada keputusan yang tersasar hingga memberi kesan mendalam dalam kehidupannya.
Aku belajar daripada kesilapan sendiri. Allah bagi kita sifat amarah itu, tapi kita yang kena uruskan dengan waras. Kalau benda tu baik, aku teruskan. Kalau tidak, aku buang dari hidup aku.
Terlalu rindukan anak-anak..
Dalam pada masa yang sama, penyanyi itu sama sekali tidak menyembunyikan rasa rindu terhadap anak-anak, terutama selepas dia berpindah ke semula ke kampung halaman, Sarawak.
Setiap hari aku rindu. Rasa nak call, nak dengar suara. Tapi mereka sibuk dengan sekolah, jadual penuh. Mak dia lebih layak untuk jaga mereka. Aku doa saja setiap hari supaya mereka membesar dengan sihat dan faham maksud kehidupan nanti.
Sekadar info, Hafiz sebelum ini memaklumkan rumah tangganya bersama isteri yang dibina sejak tahun 2016 tidak dapat diselamatkan dan kini dalam proses perceraian.