August 22nd, 2017

Semalam, kita diberitakan Hafiz Hamidun telah ke mahkamah untuk memfailkan pembatalan perkahwinannya dengan Siti Arifah Amin atau Joy Revfa.
Bagaimanapun, tanpa pengetahuan Hafiz, Joy sebenarnya telah pun lebih dahulu memfailkan pembubaran perkahwinan pada Jumaat lepas menyebabkan permohonan Hafiz dibatalkan.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Melalui satu siaran live di Instagramnya yang dibuat selepas sidang media Joy Revfa kepada pemberita semalam, Hafiz memberitahu dia bukannya berdiam diri seperti yang didakwa tetapi dia menunggu masa yang sesuai untuk memberikan kenyataan.

Dia juga akan memberi penjelasan berkenaan status perkahwinannya dalam masa terdekat.

Buat masa ini Hafiz tidak mempunyai sebarang komen, hanya akan bercakap berlandaskan fakta dan tidak akan melayan perkara bukan-bukan.

Merujuk kepada isterinya sebagai ‘pihak sana’, Hafiz mendakwa telah ke mahkamah untuk memfailkan sesuatu, dipercayai pembatalan pernikahannya tetapi ia ditolak kerana pertindihan permohonan.

Hafiz meminta Netizen membezakan kenyataan-kenyataan profesional dengan kenyataan bersandarkan emosi antara dia dan isterinya. Video tersebut boleh ditonton di bawah:

Semalam, dalam satu sidang media, Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin mendakwa hanya duduk sebumbung dengan Hafiz selama enam hari dan telah melakukan hubungan suami isteri sebelum ditinggalkan oleh Hafiz pada 23 Mei. Sejak itu, sehingga kini, Joy tidak diberi nafkah zahir dan batin.

Hafiz dikatakan ragu-ragu dengan status sah perkahwinan mereka kerana Joy dikatakan belum menyudahkan proses perceraian dengan suami sebelum ini.

Joy memfailkan pembubaran perkahwinan kerana ingin mahkamah membuat keputusan. Percaya perkahwinannya dengan Hafiz sah, Joy ingin terus bergelar isteri Hafiz, berjuang untuk mendapatkan hak serta menyelamatkan perkahwinannya.-beautifulnara.com


Comments are closed.

Loading...