Hafiz Hamidun Dituduh ‘Show Off’: “Semua Itu Bukan Milik Saya”

Hiburan

Hafiz Hamidun Dituduh ‘Show Off’: “Semua Itu Bukan Milik Saya”

Komposer dan penyanyi Hafiz Hamidun menjadi bualan netizen sejak semalam apabila dikatakan tidak cakap serupa bikin.

Ini kerana dia memuat naik status umum mengenai ‘show off’ atau menayangkan apa yang dimiliki dengan tujuan berbangga di Twitter.

Advertisement

Ini menyebabkan Netizen menjawab tweet itu dengan memuat naik beberapa salinan skrin gambar Hafiz di sisi kereta mewah dan bergambar di rumah mewah beserta kolam renang persendirian yang pernah dimuat naik ke akaun Instagramnya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Hafiz bagaimanapun, Hafiz menafikan kereta dan rumah itu adalah miliknya. Kepada Utusan Online, Hafiz memberitahu:

Ya, memang betul saya ada bergambar dengan kenderaan mewah dan pergi ke lokasi percutian bertaraf lima bintang seperti yang digambarkan. Semua itu bukan milik saya. Malah, keberadaan saya di lokasi-lokasi mewah itu disebabkan kebetulan ada kerja di situ, bukannya membelanjakan wang sendiri.

Nak tergelak pun ya apabila petikan Twitter saya mula tular di media sosial seolah-olah memberi gambaran bahawa saya seorang yang tak cermin diri sendiri sebelum menegur orang lain. Lagipun, kata-kata saya itu adalah sekadar peringatan kepada semua dan juga diri sendiri. Tidak spesifik untuk individu tertentu.

Dengan penjelasan ini, diharap ada yang tidak terkeliru lagi. Apa yang dimuat naik itu bukanlah harta milik Hafiz.

Namun begitu, penulis dengar Hafiz bukan calang-calang orangnya dan bergelar jutawan juga. Selamat maju jaya diucapkan buat Hafiz Hamidun.  – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

30 Comments

  1. Anonymous

    April 12, 2018 at 9:09 am

    Adoi netizen ni, suka jump to conslusion laa…kan dia kata sume tu bukan milik dia….baca dan siasat dulu baru nak cakap, kan dah dapat dosa kering, mengutuk org…

    • Wekkkkkkk

      April 12, 2018 at 12:09 pm

      Mmg dia kata bkn dia punya…dia cuma brgmbr je.
      Tapi mmg org melyu mmg suka “show off” ..termasuk yg terljk..dn mee ayam.
      Klu nenek2 / mkcik2 bwg kt kpg..gi kenduri pkai emas punyalh berat kt leher..klau bdn berisi cntik lh jugak..ni cekeding..kurus..tidak terletak emas tu kt bdn..hodoh btul..

      Itu beyonce yg ada berbiliion dolar tu pun shoping pun di suprmrket biasa . Klau di malaysia boleh panggil giantlh..kt sini klau mewah shopping tu kt starhill..bkt btg..klcc..pavilion kn.

    • Anonymous

      April 12, 2018 at 1:27 pm

      pat sini kalau mewah kaya raya beli carpet Persian (Iran) yg harga berpuluh ribu tu ……… kelas u Persian carpets hand woven

  2. melati

    April 12, 2018 at 8:59 am

    Lagi satu , dh lah Kemetot muka plak mcm, ungka..( Cermin Diri) ko ingat ko posing mcm Model org suka ?? Geli gelemannnnn eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • Melati sebenarnye orang MALANG

      April 12, 2018 at 7:12 pm

      Melati ni adalah commentor yang paling teruk dlm beautifulnara. Semua komen dia menggambarkan betapa tiada nilainye dia di mata darah daging sendiri dan di Mata masyarakat keliling dlm hakikat kehidupan dia.

    • Anonymous

      April 13, 2018 at 10:09 am

      melati ni pondan aper dier kesah…… pondan kan mulut tak der insurance iyer kan melati. bila ko nak bayar hutang aku melati pondan…..jgn buat2 lupa

    • melati

      April 16, 2018 at 8:35 am

      Anonmous ..April 13, 2018 at 10:09 am..mesti Bapa awak ni ,makan hasil lendir Mak ko kan…sebab tu ko takder Idea?? (Keliru tk tahu Bapak ko siapa)…wakakakakakaa

    • melati

      April 13, 2018 at 12:02 pm

      Melati sebenarnye orang MALANG ..April 12 , 2018 at 7:12 pm.. mesti Gaji ko RM2500 jer kan,,??? Kalau ko tinggal kt KL , mesti ko Miskin Bandar kan..!!! Bukan apa yg saya jumpa kt KL ni , org Miskin byk yg sombong adr Org kaya…wakkakakaakakak …sebab tu Tuhan Ketat kan Rezeki kt org Miskin tambah Miskin,,..Dh lah Miskin , sombong Plak…wakakakakakak

    • Melati sebenarnye orang MALANG

      April 14, 2018 at 1:47 pm

      Buahahahahaha!!! main selam teka je gaji orang si bapok tua ni . Hidup ko tu sebenarnye melarat sampai nak bunuh bosan sebab jubo kurap tak laku tu dgn jadi full time komen bodo kat Nara. Gaji aku halal lebih dr cukup. Ko tu tak pernah jejak keluar dr belakang lorong pun. Orang lain merata dunia dah pergi. Malu la sikit bapok oooi.

  3. melati

    April 12, 2018 at 8:55 am

    ” ni lagi sekor , Muka dh lah mcm ungka….ko ingat Org percaya harta benda ko.?? mokcik2 kpg Dusun boleh percaya kot? gi kawin gan Neelofa tu sepadan lah korang berdua…wakakakakakaaa

    • Yaya

      April 12, 2018 at 11:42 am

      Aku rasa melati ni ada masalah jiwa..jiwa dia penuh dgn hasad. Aku baca komen2 dia kt blog nara ni, komen dia paling over sekali. Kdg aku sendiri takut.
      Melati, satu je pesan aku. Sebelum nk komen tu, ingat Tuhan.

    • Anonymous

      April 12, 2018 at 12:04 pm

      melati ni bukan ajer mulut bangkai & jiwa hitam …… dier jugak ngaku & berangan dier kaya raya picit kereta terus terbang tak yah pakai steering wheel hahahahahaha melati pondan melati pondan………melati anti artis esp neelofa, hafiz hamidun, che ta bab melati jeles dier tak cantik cam artis iyerkan melati pondan……………

    • Nobody likes Melati here.

      April 12, 2018 at 7:07 pm

      Muka confirm seburuk bahasa dia.

    • melati

      April 13, 2018 at 10:46 am

      Maksud saya , si Hafiz ni konon2 nk Low Profile ngaku bukan dia ( Jerangkap samar) jadi org ingat Hafiz ni Low profile , jadi org ingat Kete & Umah dia tu milik dia lah…!!! lagi satu , saya ni Tak kaya lah..tapi anda pernah Dpt SMS camgini..?? RM0.00 Maybank ChqNO.14….for RM 4…. ,.. debited from your A/C on 10/04/2018 . If you did not issue this cheque, contact your branch befofe 11.00am Tq… so fikir kan lah .. tanya lah kawan yg keje kt Maybank kalo Chq setakat Rm5 hingga RM10K Maybank pun takder masa nk antor…kikiki.. yg kater saya berangan Kaya Raya tu , apa kata ko terjun jer KLCC ..wakakakakaa

    • melati

      April 13, 2018 at 10:44 am

      Maksud saya , si Hafiz ni konon2 nk Low Profile ngaku bukan dia ( Jerangkap samar) jadi org ingat Hafiz ni Low profile , jadi org ingat Kete & Umah dia tu milik dia lah…!!! lagi satu , saya ni Tak kaya lah..tapi anda pernah Dpt SMS camgini..?? RM0.00 Maybank ChqNO.14….for RM 4…. ,.. debited from your A/C on 10/04/2018 . If you did not issue this cheque, contact your branch befofe 11.00am Tq… so fikir kan lah .. tanya lah kawan yg keje kt Maybank kalo Chq setakat Rm5 hingga RM10K Maybank pun takder masa nk antor…kikiki.. yg kater saya berangan Kaya Raya tu , apa kata ko terjun jer KLCC ..wakakakakaa

    • Melati jual jubo

      April 14, 2018 at 1:39 pm

      Ko ni sakit otak.

    • melati

      April 16, 2018 at 3:20 pm

      Melati jual jubo ..April 14, 2018 at 1:39 pm…apakata ko Pelok lah Agama Kritian ko, tu jer ubat org2 Melayu yg dengki….wakakaak

    • Anonymous

      April 12, 2018 at 11:58 am

      dier henjut ko terus ko senyap melati…………..

  4. Zzzzzzzzzzz

    April 12, 2018 at 8:47 am

    Hahahaha tak cermin diriiiiii

  5. Bob Barli

    April 12, 2018 at 8:47 am

    Patutnya screenshot twitter pismedon ni letak kt wall lipsukri

Loading...