July 25th, 2016

Hafidz Roshdi antara pelakon yang baru sahaja ingin meningkat naik didalam dunia lakonan Malaysia.

Walaubagaimanapun,  ada berita yang kurang enak kami dengar mengenai Hafidz yang bersikap dingin dengan beberapa pihak media.

Menurut Cik Pang di portal Harian Metro, sikap dingin Hafidz itu jelas kelihatan apabila menjeling beberapa teman media yang hadir di majlis perasmian pementasan teater Lela Manja baru-baru ini.

Pelakon berkenaan dikatakan bersikap sebegitu kerana menyimpan perasaan tidak puas hati dengan beberapa wartawan yang hadir. Dek kerana sikapnya itu juga, wartawan seakan tidak mahu mempedulikannya .

Lebih teruk lagi, pihak wartawan akui lakonan beliau didalam teater berkenaan kelihat agak kayu dan tidak memberikan sebarang kesan kepada penonton. Buat wartawan, kalau mahu bersikap dingin tetapi  masih memberikan persembahan lakonan cukup memberangsangkan mereka boleh lagi terima, tetapi apa yang berlaku sebaliknya.

Ada juga beberapa pihak berpendapat watak Raja Muda tidak sepatutnya diberikan kepada Hafidz. Masih ramai pelakon lain yang sesuai untuk membawakan watak tersebut.

Kalau baru sahaja ingin meningkat naik dalam industri, tidak seharusnya Hafidz Roshdi bersikap dingin dengan wartawan. Wartawan adalah medium utama untuk seseorang artis itu popular dan sebaliknya. Karier anda juga haru mendapat sokongan pihak media untuk anda lebih dikenali nanti.

Sumber Berita : Harian Metro


Comments are closed.

Loading...