September 21st, 2020

Adik kepada selebriti terkenal Neelofa, Mohamed Aqief dilaporkan telah selamat bernikah dengan wanita pilihan hatinya, Aina Syahira pada Ahad lalu.

Berlangsung dalam majlis ringkas namun meriah dengan kehadiran tetamu daripada kedua belah pihak, ianya turut diserikan dengan kehadiran rakan artis dan selebriti.
Namun, yang menarik perhatian ialah kehadiran Pencetus Ummah (PU) Riz ataupun nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd Ismail di majlis tersebut.

Mana tidaknya, menerusi foto serta video yang dirakam oleh tetamu dan ahli keluarga yang hadir pada hari bahagia itu, PU Riz dilihat tampil memakai baju sedondon berwarna biru dan dilihat mesra bersama keluarga Neelofa.

Lalu, muncul spekulasi dalam kalangan netizen yang merasakan seperti ada ‘sesuatu’ di antara PU Riz dan Neelofa. Jika sebelum ini Neelofa pernah menjelaskan bahawa dia dan bekas peserta program realiti TV itu hanya berkawan dan sering bekerjasama dalam beberapa program keagaamaan, keakraban mereka berdua seolah ‘dipersetujui’ oleh netizen.

View this post on Instagram

Aamiin aamiin aamiin YRA ?? #neelofa #aqiefaina

A post shared by ???? ?????? (@lofa.page) on

Dalam pada masa yang sama, Neelofa juga menyifatkan PU Riz sebagai seorang pendakwah yang bagus, bijak dan mempunyai tarikan yang tersendiri.

Malah, PU Riz juga pernah ditemubual ketika sesi tayangan perdana filem Ada Apa Dengan Doa menganggap hubungan mereka tidak lebih daripada seorang rakan sekerja.


14 responses to “Hadir Sedondon Di Majlis Perkahwinan Ahli Keluarga, PU Riz Didakwa Ada Hubungan Dengan Neelofa”

  1. anonymous says:

    adakah pu riz akan menerima nasib sprti fatah n sarnaz

    • Nani says:

      Bodoh2 je majority ni comment. Nampak sangat hidup dalam lingkungan melayu. Tak keluar kepompong. Majority melayu modern and mix parentage have that kind of relationship. Bapak cium n hug anak dewasa laki perempuan no prob. The prob is You! Your mentality! Sila kawal otak bernafsu n dalam seluar tu yang membuak2. Pakai tudung tak membantu.

  2. Nuuu says:

    Nampak sgt kurang ilmu agama, bapak tiri tu kalau dah kawin and dah digauli dgn mak dia, dah jadi mahram mcm bapak betul, so dia nak peluk ke nak bukak tudung depan bapak tiri pun tak jadi masalah. Jangan tahu comment je tapi ilmu kurang. Kesian nya….I have bapa tiri too and alhamdulillah dah rapat mcm bapa sendiri because dr kecik dah ada dia so benda benda ni jgn nak condemn kalau tak tahu

    • nah says:

      wlumcm mne pun tetap ade batasan sentuh. rsenye blh phm kot. xsmua aurat blh tayang kt family. even dgn abg sekali pun. tetap ade aurat nk jge. itu kandung tau. klu tiri lg la ko btl2 kne jaga.

    • Nuuu says:

      Siapa cakap tak ada batasan, tu peluk macam anak sendiri, siap berlapik. Orang kuat bernafsu je akan tengok semua dalam keadaan bernafsu. Try to look at a good side of everything and jangan tau cari salah je sampai menjatuhkan hukum. Saya ada bapa tiri dan satu tau mcm mana kasih syg bapa tiri tu mmg dah mcm bapa sendiri tapi takde lah sampai over buat benda yang tak boleh buat.

  3. fuhh says:

    hahahha.. aku pun nmpk. biar betik bapak tiri loopak peluk.. lain maciamm

  4. aaa says:

    wow… bapak tiri dia peluk neelofa.. sangat mesra nyaaa… boleh kawen kot dengan bapak tiri..

    • Anonymous says:

      Mana boleh kahwin dengan bapak tiri.

    • Anonymous says:

      Allahu. Hebatnya kamu yakinnya kamu. Dia ada adik beradik seibu so haram kawen dgn bapak tiri.

      “..anak tiri akan menjadi mahram kepada ayah tirinya dengan syarat ibunya mesti digauli. Dengan erti kata lain, berlaku persetubuhan antara ibu anak tersebut dengan suami barunya. Ini berdasarkan potongan daripada ayat 24 Surah Al-Nisa’di mana Allah SWT berfirman :

      ????????????????? ????????? ??? ?????????? ???? ???????????? ????????? ????????? ???????

      Maksudnya :” dan (diharamkan juga) anak-anak tiri yang dalam pemuliharaan kamu dari isteri-isteri yang kamu telah campur..”

      Sheikh Tohir Ibnu ‘Asyur menyebut bahawa di dalam ayat ini terdapat pengikat (qayd) terhadap pengharaman bernikah dengan anak tiri. Di mana anak tiri akan menjadi mahram jika ibunya digauli. Sekadar akad nikah dengan ibunya, tidak menjadikan anak tiri itu mahram kepada ayah tirinya. (Rujuk Al-Tahrir Wa Al-Tanwir, 1/921)..”

      sumber : https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/3498-al-kafi-1295-tidak-mahu-bersalaman-dengan-ayah-tiri

    • Zefah says:

      Klu xtahu hukum jgn memandai.. Mana boleh kawen dgn bapak tiri.. Haram smpai bila2

    • biar betul says:

      kalau bapak tiri tak bersentuh dgn mak nya boleh kawen.. kalau dah bersentuh, haram..

  5. sis says:

    hamboi bapak tiri neelofa. bkn mahen lg ek.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...