Graduan Kolej Universiti Poly-Tech MARA KL Terkilan Jubah Konvokesyen Buruk

Trending

Graduan Kolej Universiti Poly-Tech MARA KL Terkilan Jubah Konvokesyen Buruk

Gambar jubah konvokesyen Kolej Universiti Poly-Tech MARA Kuala Lumpur telah menjadi viral setelah seorang graduannya meluahkan rasa tidak puas hati dengan rekaan jubah itu.


 photo jubahan.jpg

Graduan yang tidak dinamakan itu mendakwa tidak bersemangat untuk ke majlis konvokesyen di sebabkan rekaan jubah konvokesyen ‘paling buruk’ itu.

Advertisement

 


 photo 14523028_1140386349372098_7886749735457057254_n.jpg

Dari gambar yang tersebar di Facebook, rekaan jubah itu didapati sangat ringkas dan nampak tidak perlu kepakaran mahupun kos tinggi dalam pembuatannya.


 photo 14732303_1141180629292670_4209462365857057011_n.jpg
 photo 14581350_1141180482626018_5298375747628029224_n.jpg
 photo 14657273_1141180449292688_2489985559403876224_n.jpg
 photo 14907661_1141180372626029_5513949053994104366_n.jpg

Khabarnya, graduan dikenakan bayaran RM 260 untuk menyewa jubah tersebut. Ramai berpendapat jubah konvokesyen itu memang tidak memenuhi piawaian estetik mareka.


 photo komen1.jpg
 photo komen2.jpg

Bagaimanapun, ada yang berpendapat graduan kolej itu patut bersyukur.


 photo komen3.jpg

Pada pendapat penulis, isu jubah konvo ialah isu kecil. Cabaran selepas graduasi adalah lebih besar.


 photo komen3_1.jpg
Sebolehnya kita memang mahukan segalanya yang terbaik untuk diri kita, tapi mana mungkin dapat semuanya seperti kehendak kita. Itulah hakikat hidup.-amazingnara.com

Sumber: Bangang Forever

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

8 Comments

  1. AkuSenior

    November 1, 2016 at 1:40 pm

    Kesian korang ni..Senior sblm ni bayar mcm korang jgk tp xde isue pon pasal jubah..dpt hadiri konvo da amat besyukur. Generasi baru ni manja sangat..kesian..kesian..kesian

  2. Nora

    October 31, 2016 at 11:29 am

    kesiannya.. jubah murid tungkatan lima bergraduasi di sekolah lagi nampak bergaya.. perlu ada design atau logo KPTM pada lipatan bahagian depan barulah nampak jubah menara gading. KPTM sepatutnya pilihllah pembekal yang boleh buat jubah yang menjadi lambang kolej. Walaubgaimanapun tahniah buat semua graduan dan lepas ni pilihlah universitibyang berimej sedikit jadi boleh nerasa pakai jubah yang standard sedikit…

  3. Queen

    October 31, 2016 at 10:42 am

    betul nampak tak berapa semenggah. takpelah..kalau adik2 ni nak komplen pun..jgn kondem. sbb they paid for rm260 and for a rent only, quit expensive. jangan babitkan rezki susah dapat kerja, tak bersyukur etc.. dia komplen pasal robe je pon. kalau semua nak buta2 redha… tu senang kena tindas ! dia tegur..and hope pada pihak berkenaan bagi feedback. Kot pihak kolej pun ada alasan. that’s it. yg kondem sangat2 tu soheh ke grad tuuu??? ;)