(GOSIP)Lagu Awi Rafael Ciplak Lagu Jay Chou?

Hiburan

(GOSIP)Lagu Awi Rafael Ciplak Lagu Jay Chou?

Sebetulnya persamaan ini hanya pada bahagian korus, tapi kesamaan tersebut agak glaring juga, hingga yang mendengar tidak boleh mengelak dari tertanya sama ada korus lagu Awi Rafael dari OST Pelangi Kasih yang berjudul Bukankah Aku telah menciplak lagu A Secret I Cannot Tell ciptaan dan nyanyian bintang Taiwan, Jay Chou. Untuk menilainya apa kata anda dengarkan sendiri lagu-lagu ini:-

Awi Rafael – Bukankah Aku

Advertisement

Jay Chou – A Secret I Cannot Tell

Apa pendapat anda? Berita ini asalnya ialah laporan Nashrudean dari Forum Cari, repost dengan kebenaran beliau.

Nota: Lagu Jay Chou tersebut dikeluarkan pada tahun 2007.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

70 Comments

  1. milo

    February 7, 2012 at 10:20 am

    awi ikot style nara..copy paste hak org lain..xpenah cipta idea sendiri.xpena nk wat research sendiri..hahahaha

  2. miko

    February 7, 2012 at 8:03 am

    takde la sama sangat…

  3. nur

    February 6, 2012 at 10:58 pm

    relaks r..lagu sama je kan? bukan ke byk dah lagu yang sama sekarang ni?

  4. anaputera

    February 6, 2012 at 10:16 pm

    awi rafael ni buek malu jo. cuba bljr buat lagu dgn ika & najwa latiff. bbudak 2 org tu blh buat lagu yg sedap ddengar tanpa mciplak lagu org

    • aniputri

      February 7, 2012 at 10:23 am

      ala najwa ngan ika tu lagu murahan…dan org murahan mcm ko je anggap lagu tu sedap

  5. Farah

    February 6, 2012 at 6:33 pm

    Sama kowt….. Xkan kebetulan sbb sthu Saya JC to release lagu to few years back….. Ish where is your originality awi rafael ?

Loading...