Written by AbangNara | July 25th, 2011

Lama rasanya tidak menggunakan perkataan berantakan. Namun mungkin itulah perkataan yang paling sesuai untuk menggambarkan desas-desus mengenai pertunangan Jejari Runcing (Elia) dengan penjaga gol kebangsaan Malaysia, Khairul Fahmi atau lebih dikenali dengan nama manja Apek.

khairul fahmi apek

Buat yang tidak nampak apa yang ditulis di atas, menurut satu sumber katanya Apek dilihat bersama dengan seorang wanita lain baru-baru ini. Desas-desus keretakan ini dikuatkan pula dengan entri terbaru di blog Jejari Runcing yang bertajuk “Doaku Buat Kekasih”.

Abang Nara mendoakan agar desas-desus ini adalah tidak benar sama sekali. Abang Nara berharap agar ini cuma khabar angin yang disebarkan oleh mereka yang dengki dengan kebahagiaan Apek dan Elia. Buat Apek dan Elia, semoga tabah menghadapi dugaan semasa pertunangan. Darah tengah manis kena banyak tarik nafas dalam-dalam. Tak gitu?

168 responses to (GOSIP)Hubungan Jejari Runcing & Apek Khairul Fahmi Berantakan?

  1. najah says:

    1st

    0

    0
    • najah or najih says:

      kotorkan comment ja

      0

      0
    • najah or najih says:

      poser…

      0

      0
    • emo says:

      kesian kat girl tu. aku rase die tau risiko bf die yg ensem.
      die pun tak tau apa yg die wat sbenarnye.. tak salah die rasa takut kehilangan org tersayang. sbb die mmg sayang bf die.. tapi lumrah hidup.. in the end kisah hidup jadi gosip…

      0

      0
      • cik nurul says:

        lelaki kelantan busuk
        lelaki kelantan pemalas
        lelaki kelantan pengotor
        lelaki kelantan selekeh
        lelaki kelantan selebet
        kalau pompuan pulak mostly pompuan negeri sembilan ada ciri ciri kat ats ni
        for me lelaki kelantan ni hanya layak untuk pompuan negeri sembilan boooooooooooooooooooo

        0

        0
        • alien says:

          wei ko pa hal kait2 dengan negeri2 apa hal..ko ingat bagus ke..hal ini x da kaitan dengan negeri2…hal ini dengan didikan mak bapa kita ajar dan persekitaran pemikiran kita tentukan yang mana baik dan buruk…ko ingat bagus ke…

          0

          0
        • nurulbusuk says:

          weeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii NUGHOLLLLLL.. pegi mampos ko.. ko hengat ko baik sgtttttttt… ko tu yang selebet n sekehhhhhhh…sial la…. ko hengat ko bagus sgtttttttttttttttttttttttt….. ko tu sesuai untk b____a____b___i

          0

          0
        • marazwa says:

          Apabila neuron dah terputus, inilah jadinya ! BEBAL !

          0

          0
        • meow says:

          Mak aih. Bahasa tak ada adab sopan langsung Cik Nurul ni. Esok lusa kau dapat boyfren lelaki kelantan, kau telan balik ayat kau kat atas ni.

          0

          0
        • sakura says:

          weh..agak2 la…ni msti ko prnh srumah ngn budak pngotor pstu kebetulan dia org negeri 9 dan2 je ko ckp org negeri 9 pengotor..aku org negeri 9 wey..tp tkde lak prangai cm ko list kan tu..aku tampar laju2 bru tau..n abg ipar aku org kelantan..rajin wey..otak bisnes..pmbersih lak tu…mber aku org kelantan pon pmbersih doh..senang cite klau dr didikan awal tu tk betol tk kire negeri ape pon mmg pengotor la jwpnyer..

          0

          0
        • sallyna says:

          Aduh..apasal komen cam tuh…..ni kes dia ada x puas hati ngan budak negeri yg dia cakapkan tu…….abihhhh…semua dia sembur…..berpada2 la skit…..ko tu menghina ciptaan tuhan…..semua org ada kelebihan n kekurangan….jelas kat sini ko tu kekurangan akal fikiran……ni sah….x campur org…..pesen nih elok brain wash kan ajer otaknya ngan kolorox……kuno betul statement kooo…

          0

          0
        • Shas says:

          besela bro, cik nurul ni toksah dilayan sangat, bese la jenis2 otak lembab minda kelas ketiga la ni dak kampung keh keh keh

          0

          0
        • nurul ko yg busuk says:

          wei…ko jgn nk sebut2 negeri k..aku owg n9 ok jew…ko law aku jumpe memg aku rejam ko cukup2 k!!

          0

          0
      • along says:

        khairul fahmi tu hsome ke? tidak sgt kot, sabit nama dia glamour&biasalah gadis2 suka pada pemain bola yg glamour2…

        0

        0
      • ilek says:

        takde risiko nya. dah tunang. kalau laki tu xgatal ngn org lain. watpe die nak risau. kan dorg dah tunang.. pompuan tu kan nak sgt. br kenal xsmp 2tahun. sebok nak bertunang.. blaja pun xabez lg… kecohh je….

        0

        0
    • Lulu says:

      Sedih aku baca. Harap2 hubungan dorang kekal. Tak baik doakan hubungan org lain putus. Jadi kt diri sendiri bru tau. Kite doakan yg terbaik jela bt dorang. Kalau belum kawen dh bt hal, dh kawen nti lg byk dugaan.

      Masa bertunang ni la syaitan byk bt godaan sbb tanak manusia bina masjid. Apabila seorang pemuda dan gadis itu nikah, maka menangislah syaitan sbb godaan mereka tak berjaya.

      0

      0
    • anon says:

      pinjam ruang kejap…haha…aku nak pikir luar kotak jap…cita ni macam ada kena mengena dgn blog jejari runcing ja…aku baru masuk blog dia….tgk traffic masuk blog dia mencanak naik…..bleh tak aku kata benda ni macam nak upkan blog jejari runcing balik…maybe lately dah bosan orang nak masuk blog jejari runcing kot………….and maybe tak betul kot apa yang aku pikir nih….harap2 tak dak apa2 halangan utk diorang bersatu satu ari nanti….hehe…….i’m sorrrriiiiiiiiiiii…….

      0

      0
    • Harap mereka akan okeh, insyaallah :(

      0

      0
    • makcik embon says:

      hmmm dah popular lain pulak jadinya

      0

      0
  2. gigi says:

    semoga khabar angin semata2.

    0

    0
  3. Twit N View says:

    saling percaya tu perlu sgt2 dlm perhubungan…

    0

    0
  4. Mr. D says:

    Semoga kalian tabah, kuatkan semangat dan teruskan berdoa agar dipermudahkan segala urusan. Tak lupa semoga Team Harimau Malaya terus mengaum ke pentas Dunia ;)

    0

    0
  5. hohoho says:

    tuhlaa…tu psal biler bertunang tu kene dendiam… biler nikah bru war2 kan… kalo x cmni laa..mesti ade yg nk masuk jarum test power…lemah iman berantakan laa jadinyer(mcm kes mawi)… nak2 plak yg arjuna nyer ade rupa…

    0

    0
    • hazree says:

      Aku setuju dgn kau, hohoho. Sbb tu dlm Islam, bila bertunang kena senyap2, bila menikah baru cerita kat orang. Sbb bertunang tu belum sah lagi, kalo apa2 tak elok jadi, menjatuhkan air muka mereka dan keluarga.

      0

      0
      • shreeLIND says:

        btol tuh….yg si ppuan pn satu….asyik sgt dok bercerita psl dia ngan tunang…org jgn laaa terlampau sgt mnunjuk2….kita x tau apa akan jd kendian ari….bru couple dh dok bercerita….apatah dh btunang lg laaa….kita klu riak sgt pn x blh jgk….kne beringat sama…..

        0

        0
        • Erina says:

          Saya mula-mula terus pikir sebijik macam awak. Kita tak boleh riak. Ha kan dah jadi macamni. Semuanya berbalik pada qada dan qadar. Ketentuan ilahi jangan kita pertikaikan. Kena lah redha kerana Allah berikan yg terbaik untuk hambanya. Jika kita berfikir begini, insyaallah. Elia kena fikir positif. Jangan hanyut dengan kekecewaan ini. Allah menduga pada yg mampu dan ingat Allah sayangkan kita.

          0

          0
  6. kechik says:

    alaa… kalo dah berpartner dgn budak bola.. mmg tak bole lari dari masalah mereka² yg suke berpeleseran dgn wanita² lain. nak plak diorang ni part of celebrity and of course la ramai wanita² nk berdamping dgn “celebrity” pujaan mereka kannn…

    0

    0
  7. ozack says:

    cian..

    0

    0
  8. sizuka says:

    salahkah die berdoa sebegitu??

    xkn la sbb tu nk katakan hubungan dah berantakan??

    macam xmasok d akal lak..

    0

    0
    • moin says:

      kalau tgk kat fb elia pon, ada gak die kata apex kurg ajar ngan mak die smua. die kata apex da byk berubah.. kita doakan yg baik2 jela utk diorg

      0

      0
      • saya says:

        btol ke moin? siannye elia, time susah elia kan sisi, bila dh senang xkan nk cmpak ke tepi..smpi hati! minta2la dia cpt brubah dan tsedar..

        0

        0
        • Erina says:

          Itulah harga yg perlu dibayar bila kita bercinta @ [email protected] berkahwin dengan public figure. Mereka ramai peminat. Kena banyak sabar. Klu tak sabar, baik jangan bercinta dengan public figure ni. Kalau asyik mendesak je, hancur lah. Apex banyak commitment, dipihak perempuan lak tak sabar. Apa kes, coment pasal tunang lagi dalam fb. Ini dah aibkan tunang sendiri. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan, padahlah jawabnya. Bagi lah apex tu ruang sikit . Dahlah baru kalah ngan S’pore. Cubalah Elia tumpang faham dan simpati. Saya tak lah salah kan sangat Elia tu sebab dia masih muda dan kurang pengalaman. Buat kan ini sebagai pengajaran di masa hadapan. Ingat, tiada apa pun yang menjadi hak mutlak kita. Jadi, bersyukur dan beringat.

          0

          0
  9. aummm says:

    patut la main bola hilang fokus…ini kot punca nye…huhuhu…

    0

    0
  10. Aliyah says:

    Test mata.. :p Aku type apa yang aku nampak kat gmbr atas ni je ye :p

    PANAS! Semua pun dah tahu penjaga gol Harimau Malaya, Khairul Fahmi atau dikenali sebagai Apek telah pun selamat bertunang dengan Elia. Khabarnya, pasangan ini memang loving couple la. Ke mana sahaja pun bersama. Tapi baru-baru ini ada sumber mengatakan telah nampak si Fahmi ni berjalan dengan seorang wanita sambil berpegangan tangan. Memang mesra la cara mereka berdua. Macam pasangan kekasih. Apa yang menariknya sumber mengatakan perempuan tersebut lebih hot dan lebih cantik dari tunangnya si fahmi, Elia. Apa kes ni fahmi? Selain itu, di blog Elia, latest entry yang dibuat olehnya mengenai ‘doaku buat kekasih’ juga menimbulkan seribu tanda tanya. Jika dibaca entry ini seperti ada sesuatu yang sedang melanda hubungan Elia dan Fahmi. Hmmm apa dah berlaku kepada hubungan mereka? Adakan hubungan mereka sedang mengalami keretakan? Adakan disebabkan orang ketiga? Tak tahulah sama ada perkara ini benar atau tidak. Harap-harap ini gosip semata-mata. Tapi masakan pokok bergoyang jika tiada angin? Apa-apa pun tunggu Fahmi dan Elia buat penjelasan.

    text seterusnya di-copy dari blog elia.

    0

    0
    • Luna says:

      SEDIHnya.. hopefully semuanya dipermudahkan untuk mereka berdua..

      0

      0
      • ^^ says:

        ble jd cmni kesian plak kt elia tu, memangla dulu naik mual dgn entry kat blog die pasal khairul fahmi
        tp klu btol la diorang ade poblem, sedih jgk la
        apepun,kalau dah jodoh xkan ke mane

        0

        0
  11. gadis says:

    lelaki…..kelantann…

    0

    0
    • mysara says:

      Kenapa dengan lelaki Kelantan?

      0

      0
      • taksukakomen says:

        habis la kene hentam ngan org kelantan ko ni gadis.. muahaha…

        0

        0
      • neutral says:

        GADIS : nak kaitkan kelantan dgn perkara2 -ve ke?kenapa masih ada manusia yg bersikap kenegerian camni?perangai seseorang baik ke buruk ke bukan terletak dari negeri mana asalnya.Otak ada sila guna dengan bijak dan matang.Jangan dipandang orang seperti tak berakal pulak

        0

        0
        • mysara says:

          Aku setuju. Malas/rajin, baik/jahat, semua bergantung kpd org tu, bukan pada negeri, bangsa.
          Dangkal pemikiran la..

          0

          0
      • sakura says:

        sbb lelaki dr sana suka pasang lebih dr satu

        0

        0
      • innie says:

        lelaki kelantan mmg….
        semua lelaki kelantan aq kenal mmg gatal…
        xcukup 1..padahal dah ade bini cantek punye..
        xpaham aq….hish

        0

        0
    • su ainee says:

      memang banyak masalah lelaki kelantan ni.. huuhhhhh..

      0

      0
      • SAYA says:

        PEMALAS PULAK TUH

        0

        0
        • beautiFOOL says:

          kalau pemalas..xder laa majoriti lelaki klantan y masuk U tu cik adiiiiik oiiii!!! lelaki negeri kau pernah jd majoriti ke tmpt2 di U??

          0

          0
        • lelaki rajin says:

          jgn jd bdh la..mn ko tau laki klntn pmls..kt tmpat kje aku ni,ada kwn yg kwin dgn laki negri x..pmalas nk mampus..smpai mnderita bini dia nk mnggung…tp aku tgk yg kwin dgn org klntan elok je..klau stakat ko tgk kt pasar2 negri klntn tu yg mnjualnya p’puan ko nk kata laki klntn mls ko silap la..

          0

          0
    • athira says:

      kenapa?…yg berasal dari kelantan semuanya x baik ke?…yg buruk semuanya dr sana ye?…sebenarnya semua ni dr hati masing2..bukan dari mana asalnya sesorg tu..

      0

      0
      • haha says:

        bukan kelantan je.terengganu pun sama.hahahha.

        0

        0
        • kelantan boy poyos says:

          tp,stakat yg aku tahu,lelaki kentan mmg bangang,perasan bagus,kaki sembang,dier nyer kenegerian tu 99.9% lagi over dari statment gadis tu,lelaki kelantan bersepah dimana2…datang negeri org wat hal..tak sedar cari rezeki ngri org,tak tau nk hormat tmpat org..org kelantan suka merusuh time men bola,,time menag kecoh atas jalan….time kalah diam membisu..argh!!!!org kelantan mmg poyos!!!!

          0

          0
        • ambe ore klate says:

          Lelaki selangor pom sama juga..huhu..bodoh bangang

          0

          0
      • nanaTheWitch says:

        suruh berfikiran jauh plus matang tpi hakikatnye, mmg rmai yg aq knal, dri klntan prngai ghupe itu….

        0

        0
  12. gadis says:

    lelaki….kelantan….

    0

    0
    • Kelate says:

      Apa kena dengan lelaki kelantan…
      buruk sangat ke..apa negeri lain tak ada yang buruk..
      Moga jodoh kau dengan orang kelantan

      0

      0
    • adam mia says:

      @gadis: lelaki negeri lain baik sgt ke??asal kelantan je jahat ye..pemikiran yg sgt kolot..

      0

      0
  13. mysara says:

    Adat bertunang,..banyak cabaran dan godaan drp iblis untuk menghalang masjid dibina..
    Baiklah terjadi/nampak perangainya sebelum pernikahan berlangsung. Kalau dah nikah baru nmpk tembelang,..rugi.
    Apa2 yg terbaik untuk korang berdua, Allah dah tetapkan.

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tu lahhhhhhhhh sape suroh tunang cepat cepat !!!!!! rilek laaaaaaa ! ape takot mateair kena sambar???????? tu biasa lahhhhhhhhhhhh…sape yg the best dia lah dapt ! macm tk tau pulak ! lain kali sape2 ada mateair th payah lah nak main tunang tunang buat semak jeeeeeeeeeee …tunang tunang ni leceh ! lov u khairul apek…muah muah muahhhhhhhhhhhhhhh

      0

      0
      • papeje says:

        minah jambu gilo..ak suggest nickname bru ko…minah gilo 24 jam..

        0

        0
      • aku benci ko jambu busuk says:

        bodo la si jambu ni..nyampas aku kalo dia komen

        0

        0
        • anti gler2 kt minah jambu sewel says:

          Xyah laa nk tulis komen bodoh ko 2..p msk tanjung rambutan blik laa

          0

          0
      • cer cite!! says:

        minah jambu bangang!!!esok dpat kt hang bru senak otak..msa tu hang bru nk tobat kot??ckap men ikut sdap mulut ja…xigt hukum karma!!cash lagi untuk hang…bwak2 la b’taubat…..dah bnyak org doa utk hang..dlam banyak2 doa tu..t’makbul la satu..mngis b’drah…ptut xkwen…mlut mcm apa lagi..cian kt dia..kwan2..mak bpak dia xslah..mlut dia je yg lancar…!!moga2 minah jambu cpat brubah sblum t’lmbat…amin..:)

        0

        0
      • anti minah says:

        apex x suka bapok la mak minah!.heeee…

        0

        0
  14. ni untuk apa? nak hebohkan kat dunia masalah rumah tangga org? ish ish ish! ape lah yg kau nak nara?

    0

    0
  15. kapal selam says:

    sume dunia ja neh

    0

    0
  16. da princess says:

    ooh..patutla bolos 4 gol ngan liverpool aritu…!

    0

    0
  17. xoxox says:

    aku takde lah minat sgt budak elia ni, tp cubalah korang fikir, kalau dah tunang pastu putus, sedih tahap gaban tu … Apex kene ingat kalau tak nak jadi macam mawi, janganlah nak buat hal. Memanglah awek kau tu canang kat blog pasal kau, tp yg dia canangpun kebanyakkan berkaitan ngan kerjaya kau.Sedikit sebanyak menaikkan populariti kau tu. Ape pun doakan yg terbaik dan semoga kekal ke jinjang pelamin.

    0

    0
  18. siti says:

    dah kawin nanti masalah lagi besar dari masa bertunang…masa bertunang ni untuk mengajar kita bersabar..kalo masa bertunang asyik bergaduh,terlalu byk mslh apetah lagi dah kawin…..mntk2 la dieorg ni jadi kawin, malu nanti belah ppuan….mana taknye…dah berjuta org tahu hubungan dia….yang khairul fahmi ni pun satu,kalo dah rasa tak nak ada komitmen takyah la bg harapan kat elia tu…

    0

    0
  19. Anastasia says:

    Bertunang lama2 byk dugaannya…korang kawen je la cepat2…Terhindar dari dosa dan godaan syaitan~

    0

    0
  20. Dhamam says:

    adat bertunang, yang si jejari runcing ni pon aku tgk lebih2 ja, tau la betunang dengan keeper malaysia pon tak payah la nak eksaited sangat

    0

    0
  21. suke2 says:

    ms tunang mmg byk dugaan…salah satunye sbb godaan dari syaitan xnak psgn bina masjid…mengurangkn maksiat dgn ikatan nikah…sabar la ye….doa2 byk….insyaallah….

    0

    0
  22. gadissopan says:

    sbbtu kite kene low profile je tau!!mcm pkwe sy tu da la kacak..duet tebal ngn dollar..tp sy x letk pon pic dia kt fbuk dan sbgainye tau..privasi tau wlpun rmi mamakrazi sibuk nk taw psl kite..humm

    0

    0
  23. SpeakerLaptop says:

    kalau kisah cinta salu di promosi sana sini, ni la jd nya… sabar je la..

    0

    0
  24. hagu says:

    kesimpulannye,bile couple 2 jgnla terlalu suke bercerita kat blog mcm mane hubungan korang,mcm mana perkenalan korang,mcm mana percintaan korang…betapa romantiknye psngn korang,betapa bahagianye korang…2 sume boleh jadi riak tanpa sedar…jadila seorg yg low profile…bile da jd cmni,diri sendiri yg malu nnt…

    0

    0
    • gadissopan says:

      setuju sgt..sy x faham knp sumua pon nk cite..adui2…mcm sorg je dia ade bf/gf..

      0

      0
      • luvlavender says:

        betul2.smpaikn jumpe mak mertua pun nk tlis.motif?

        0

        0
        • blacktie says:

          ober sangat time story tu.. ini le padahnye.. kesian2.. smoga itu suma hanya gossip.. huhu.. kalau dok tunang cepat2 sangat pastu hebah serata alam.. mcm nk tunjuk yg mamat tu dia pnya.. padahal blom kawen pon.. oh meng.. where to put face like this? kesian2

          0

          0
    • aku setuju ckp hagu,,,dok p cite kt blog mcm tu mcm ni pasal apa..dia ingt dia sorang jer ade laki.org lain ade laki gak..tk de lak nk canang kt org..diam2 dh ler.bila jd cam ni..diri sndiri yg malu..aku tk salahkan si fahmi tu…elia tu yg mengada2

      0

      0
    • Meluat_ngan_elia says:

      Tu la..kdg2 naik meluat gak baca kt blog dia..kdg2 bahasakn apek as ‘laki’..kan wat org meluat,dlm x sedar,org mula kata,nk tgk je jauh mana dorg bole pg..kn mcm mndoakn benda x baik..klu kena tgl pun bagus gak si elia ni..biar ingt tuhan sket..ni x,bole dikira..dia ckp dia syg apek lg byk dr syg Allah dlm blog dia tu..subhan Allah!!

      0

      0
    • saya comel says:

      SETUJU 120%

      0

      0
  25. kerepek says:

    tahniah jika betul apek ada pmpuan lain…hope lg cantik dari minah yang bajet cantik tp sebenarnya xcantik…cantik sekadar edit gambar,baik xpyh..

    0

    0
  26. aqualuna says:

    sorry to say tp lame kelamaan naik menyampah dengan si elia ni pun ada. dia ni kecoh sgt psl tunang dia. konon rase hot sgt lah tunang dia tuu, bajet2 popular jerr and dia boleh tumpang sekaki. dulu suke gak tgk dorang ni romantik je tp byk kali duk tulis psl MIA dia tu (my incik apek) motif? aku naik muak smp muntah keluar sume haha. sume bende nak cerita dari A sampai Z pegi mam lahh! bkn nk mendoakan yg bukan2 tp korang tu baru bertunang je, bkn ape sgt. belum ade ikatan sah pun untuk kemana-mana berdua. so tgk ape jadi skunk? pk2 lah byk2. khairul fahmi tu bkn hensem mane pun cume sbb berjaya jadi penjaring gol terbaik baru2 ni pastu tetibe femes jap. tu kate. bersabar jela elia.

    0

    0
    • dahlia says:

      dia punya blog, dia punya suka la. bukan salah dia tunang dia femes n so happens ramai org baca blog dia. aku rasa byk lagi budak seusia dia yang cite pasal bf kt blog. bukan niat dia nak tunjuk dorg sweet sgt pun. dia cuma suka cite apa yg dia lalui. klu happy normal la nak luahkan kt org or kt blog. ko tak suka jgn la baca blog dia. end of story. jgn la jadi hater. tak cool pun.

      0

      0
      • aqualuna says:

        msslhnye dia membuat org jadi menyampah? dh bila jdi mcm ni sape susah. kenape? dia ni sanak sedara ko ke? aku punye pendapat takde kene mngena ngan ko. pegi men jejauh laa.

        0

        0
      • Bub says:

        mesti ko ni pun jenis suke cite pasal bf ko kat fb kan? bukan ape… tau lar blog ko.. tp x perlu kot cite bukan main pasal bf ko saje nak tunjuk2 kat org.. korang jela yg sweet.. meluat.. baru bf kot.. bukan suami nk cite kisah maksiat korang tuh kat public..

        0

        0
    • yana says:

      menyampah tp mcm camna tue??

      0

      0
  27. Que says:

    ni la mslh klu bf/gf popular..ssh nk jge woo

    0

    0
  28. kelip2 says:

    anggap la ni pengajaran..pasnih xyah nk cte sakan lam blog dr A-Z sal korang bedua wlu pn tu memg blog tuan nye bdn. simpan2 lah sket sal korang bedua. ni smp ramai da tau smue sal korang n tbe2 jd cmnih..yg malu tntu lbh pd prempuan. jgn terlampau yakin die leh jadi milik kiter,tmbah ag baru tunang…bukan nk doakn yg xbaik..muhasabah la diri memasing..moga semua ni gosip semate2 n lau tol..pndai2 la selesaikan. xyah update lam blog da. simpan diam2.

    0

    0
  29. what the? says:

    kebodohan yang nyata.

    ps: strictly say no to footballers, never!

    0

    0
  30. huhu says:

    itulah oketerlaluan sgt bercinta…canang sana-sini psl psngan…mula2 ok la..tp lame2 jd menyampah plak terlalu keterlaluan…mcm psgn kita tuh bgussss jekk.. tp bila dah jd mcm nih…sapa nk jwb?

    0

    0
  31. lala says:

    stuju!!
    lain kali jgn berlagak..bangge…takbur..
    padan ngn muke jejaritembam!!

    0

    0
  32. Wan Zack says:

    Ini nak cerita apa yg saya nmpk sehari slps perhimpunan bersih iaitu pd 10 july 2011, hari ahad, pada jam dlm linkungan 3.30-5.30 ptg bertempat di pavillion shopping mall.
    Sy tgh bershopping di butik Zara, tiba2 kelihatan saudara KFCM aka apek tgh fitting bju jaket kulit, apa yg mengejutkan dia ditemani dgn seorg awek cun yg vogue giler beb, sy ingt itu tunang dia (xpenah tau rupe tunang makhluk ni), lepas tgk blog elia tu br tau tunang budak kelantan ni comel bertudung litup. Awek haritu nmpk begitu mesra dgn apek, dia free-hair, berambut pnjg curly, high heel die mau 2 inci, berseluar skinny ketat. Lepas tu dorg masuk kdai LV pulak, ada brader sorg ni mintk amik gmba dgn apek, tp awek tu xjoin la, die dok usha pakaian….ini pengalaman sy, sy tidak suka judge apa2, sekadar berkongsi. Sekian

    0

    0
    • hot sangat says:

      weh Wan Zack ko jgn buat2 cite kay… kesian plak elia kalo dia baca ni… :( pelanduk dua serupa kot… taktaulah mane yg betol… harap2 sume ni kabar angin… elia pn sama, takyah riak sgt pasal tunang dgn penjaga gol kebangsaan… selagi belum nikah, selagi tu belum milik kamu… wallahualam…

      0

      0
  33. mamarazi says:

    memang die ada gf lain.tp die simpan tunang die untuk kahwin..gf tuk geli2 jek.

    0

    0
    • adriana says:

      tak tau nape aku rasa kelakau lak comment ko ni…

      0

      0
      • hagu says:

        aku pun rase nk gelak plak bace komen ko ni…hehe…tapi mmg tu la realitinye ade gak ssetengah org laki ni yg nk dijadikan isteri nk yg perfect..yg baik..yg x baper nk baik 2 buat main2 je…

        0

        0
  34. chopper says:

    pemain bola ni toksah la dok main2 gosip sgt…tgk apex la ni..main bolapun dah mcm yoyo

    0

    0
  35. Reena says:

    Tu la pasal..ikut sgt trend skang ni..tunang bukan kemain..padahal br tunang jer tu..mmglah itu duit dan hak dorang tp kena ingat time tunang ni byk dugaan. Bila dah poyo sgt pukul canang my incik apek la..dan lain2 yg sewaktu dgnnya..org pun dr suka jadi menyampah dan meluat..kang bila putus tunang, sapa yg malu? Kalo betul lah apek dah ada awek..sendiri mau ingatlah..apapun dlm setiap perkara..belajarlah bersederhana..

    0

    0
  36. . says:

    awek dia cun gila.memang ala model.budak kelantan jugak.well,kita tunggu je nnti apa kata apek. biarlah masa yang tentukan segalanya. aku mmg tak suka dengan blog elia. asyik cerita pasal tunang. kalau aku jd tunang pun aku rimas . aku tahu tu jecara nak sedapkan hati.maklum lah, siapa taknak publisiti. jangan cemarkan imej apek. apek femes bukan sebab blog jejari runcing. jejari runcing yang femes sebab apek. tanpa dia, kemana lah kau.

    0

    0
  37. horoko says:

    aku pon ade nampak apek dgn sorg pompuan sexy kt satu butik ni..siap time nak bayar kt counter apek ambil wallet dia dlm handbag that girl..hmm..kesian si jejari runcing..

    0

    0
  38. cik puan comel says:

    ala relakss laaa..
    masa bertunang mmg la byk cabaran
    aku dulu pun pernah berdoa gini gak
    takyah wat spekulasi hape hape berantakkan ke..trafikk mencana kape

    0

    0
  39. langkah mayatnya dulu!!! says:

    besala footballer………………………………………apasal ar apek main x best la time lwn chelsea……smpi aku ckp sharbinee lg best!!! tp bla lwn ngn sngapore kt tmpt lwn ari tu, sharbinee pn sma cm apek, main RELA jak kena bolos!!!! pertahanan pn 1 hal lg….xkn nk hrp safee sali jer kot……plz la, smua kena MAIN!!!!

    0

    0
  40. nurul says:

    Erkk terkejut seh kalau cite ni betul..kesian gak kat elia tu..mencanang bukan main psl tunang die. uhuk3..aku pun suke gak tulis blog pasal tunang aku, tp aku rasa yang sudi baca blog aku tu tunang aku je la,tk de orang lain pun. keh3. aish, amek ni sbg pengajaran, mybe bg kita, kita just tulis blog sekadar suka-suka pasal bf/gf/tunang kita, but mybe for some ppl diorang akan pk macam menyampah gile. hmmm lesson learned. sabar byk2 elia!

    0

    0
  41. basshunter says:

    patut lah main mcm hape je apek ni..rupa-rupanya tgh mabuk cinta dgn org lain..
    aku setuju komen2 di atas…lenkali jgn terlalu excited puji melangit tunang tu…lom jd hak mutlak awk lagi pun so x yah la over weyy..
    bila dah jadi cmni, mane la nk sorok muka??? yg malunya tetap pompuan..bkn lelaki..

    0

    0
  42. eff says:

    ini cuma doa standard yg aku pernah belaja time universiti dulu, utk org2 yg baru berkasih sayang gitu. bukan sbb berantakan ke ape

    doa ni aku belaja dr roommate aku, alim orangnya … her advice, kalo beria bercinta ngan manusia pon kena ingat Allah yg Mencipta kita, dalam apa2 perhubungan kita kena redha buruk baiknya

    dah dah jgn nak merepek, meh ramai2 kita doakan Elia and Apek bahagia, Nara pon agak2 aa nak bikin publisiti tu…. research kena lebeyh hokeh?!?! ;)

    0

    0
  43. pemerhati bebas says:

    ini sume ujian cinta utk diaorang..time ni apex tgh famous…ramai peminat..yang tergila2kan dia pun ada..harap dia tak sia-siakn si elia yang byk support dia sejak time satu malaysia blm kenal dia dan saat2 dia tgh famous dan karier dia tgh naik skrg nih.. apapun..jodoh pertemuan Allah yg tentukan..chayok2!!!

    0

    0
  44. akulahpompuanittew says:

    kor nak jadi nasib mcm mawi ke Apek???sabar je lah Elia..u deserves beta…!!!

    0

    0
  45. peee says:

    LELaKI KELANTANN..mmg xleh caya..yg si elia tu pun bengong gak..sume hal dlm kain ko nk citer kn..ha skang rasa r..

    0

    0
    • beautiFOOL says:

      mcm kau ada sejarah aje ngan lelaki klantan..y kau ckp xcaya tuh…jgn kerana seorang lelaki klantan dah hancurkan idup kau..kau nak ckp lelaki klantan xleh caya!

      0

      0
  46. haha says:

    sebenarnye dorang takde pe pun.. bang nara saje nak kepo2.. huhu

    0

    0
  47. jejaritembam says:

    hahahahha padan muka.. elia ni mana ada bertudung litup pun.. dia on off kejap pakai kejap tak. seksi kemain gak.dahla gemok. menyampah gile kat dia.

    0

    0
    • pas__cual says:

      hahahaha.btul tu.da tau diri tu gemuk n hodoh nk pakai mcm tu.mual nyah tgk gambar dia pakai skirt dgn peha yg besar.gaya dia mcm bdk kmpung.ptt la fahmi cr awek yg vogue gedevas,nk bwk majlis xmalu.

      0

      0
    • beautiFOOL says:

      betul2..on off aje tgk dia pakai tudung..kalau nk pakai tudung..pakailaaa baik2..ni kejap pakai..kejap x..mcm apa ntah!

      0

      0
      • org prihatin says:

        tak baik cakap mcm tue….mungkin belum terkena batang hidung senidiri boleh lah cakap….vogue da vas di dunia jer yg lelaki cari dia akhirat nanti terbakar kepala dan badan yg asyik pakai seksi….

        0

        0
  48. zaia says:

    lelaki curang,ramai perempuan tak suka tapi perempuan ‘yang dah tau’ lelaki tu dah berpunya tapi masih mahu berhubungan atau menggedik,laaaaaagi ramai yg tak suka.
    dah tau,kau buat camtu jugak,kau jahat ok perempuan miang!
    yg lelaki ni pulak,kau sundal sangat ke?ke culture shock tk pernah kawan perempuan cantik?tunang kau tu dia relax je,tk perlukan rambut gulung222,suar ketat2,high heel,makeup tebal2 nk nmpk cantik.kalau dia buat,dia nmpk cmtu jugak,tp nanti lepas tu ade la lak cakap,aku perlukan isteri mithali,aku tak suka isteri brpakaian cmtu camni..kalau nak bersundal sundalan,jangan mengecewakan orang yg sayang dn terima kamu seadaany sblm ni fahmi,jangan tunang,kau brmiang puas2 smpi habis nyawa.

    aku tkde pn minat cite2 si jejari runcing ni tp aku cian la pulak

    0

    0
    • zaia says:

      *high heels
      *seadanya

      0

      0
      • booo apex says:

        AGAK AH AKU RASE APEK TU CULTURAL SHOCKED KOT.DENGAR DIE CAKAP PUN MMG KELATE BUDU ABES AH.SO BILA MCM ADE FEMFUAN HOT N VOGUE MCM ALA2 TERUJA.GELI SIOT DENGAN FAHMI NI.DAHLA MAIN MCM HARAM SKANG.AKU XLA MINAT SI ELIA NI.TP KESIAN LAH JUGAK.LEPASNI KALAU NAK BERCINTA JGNLA CR SPESIS YG ALA2 MAT BUNGA SEGALA.SEMUA TU GAMPANG.

        0

        0
  49. me_wynas says:

    The more you say Elia, most of it you r goin to regret. Keep it to urself.

    0

    0
  50. hanchus says:

    kalau x sanggup dilambung ombak,
    jangan berumah di tepi pantai

    0

    0
  51. me says:

    pernah ada scandal ngan pemain bola malaysia juga.ramai jugak pemain bola nie yang kurang boleh percaya.ramai perempuan nak kan.tu yang susah tu.

    tapi kalau betul Apex ngan perempuan lain siap pegang tangan.over sangat tu. walaupun dugaan bertunang.x patut apex siap jalan ngan perempuan lain pegang tangan.

    atau adakah bertunang sebab dipaksa and terpaksa? sebab kene push.and dia x ready lagi?

    banyak persoalan kat sini.

    0

    0
  52. huhu says:

    hahahahahahha….geli ketiak aku dgr cte nih

    0

    0
  53. ct nur says:

    ahh!! aku tak peduli korg berantakan ke ape ker.. yang penting kena menang lawan singapore ni..tak kire!

    0

    0
  54. nurul says:

    kesian gak dengan elia ni..mencanang kemain pasal tunang dia dalam blog. huhu..aku pun kadang2 cite gak pasal tunang aku dalam blog aku, tp rasanya tunang aku tu je la pun yang nk mmbaca nye pun..hmmm kadang2 niat kita menulis di blog sekadar suka2 dan saja nak crita pasal kisah kita tp kadang2 kita tak sedar bnda mcm tu membuatkan org blh mnyampah. ye la, kalau sampai tiap2 post cite psl tunang je kan, ape hal tu kan? hmmm lesson learned.

    0

    0
  55. dyamohamad says:

    laa.budak tu post macam tu pon dah kata hubungan berantakan,
    gosip murahan macam ni lah.
    pk negatif je

    0

    0
  56. anum says:

    ikut pesan agama,orang tua2…jgn jumpa selain berteman / bertiga …ni dh kalau selalu jumpa mcm2 hal la jadi….

    0

    0
  57. anti-bini4 says:

    aku xkesah die nak bergosip ke, keluar dgn pondan ke, janji bola tangkap kemas. jgn kasi bolos r!! i cum in peace.. o_Ov

    0

    0
    • pas__cual says:

      fahmi jaga gol mcm pondan…

      0

      0
      • dahliaTex says:

        cube ko plak yg jaga gol tuh, aku nk tgk mcm hape pulak, sedap ngata org at least KF tuh sumbangkan jugak mcm2 utk negara, ko hado?? non hado kan, tau cakap jer lebih

        0

        0
  58. yoyo bulat says:

    msti sbb elia ni xgeti buat budu dan mkn budu..sbb tu berantakan

    0

    0
  59. pas__cual says:

    tula.lain kali canang satu dunia,puji lambung2 bf ko.dulu sk sgt show off.bl org komen ko ckp get a life.skrg ko kna cr new life.nak ksian xboleh.nk ckp pdan muka boleh x?over sgt dia.mual bc blog dia.dala pakai mcm minah felda.perasan cntik plak tu.ksian..gf si fahmi yg baru mmg cun gile n vogue tu.ptt la si fahmi tggalkan jejari tembam ni.yela kwn2 mcm si kembar aidil tu bini nya kemain cntik n bergaya.si fahmi pon nak jugak.nk bwk g majlis xmalu.finally si fahmi ni siuman dlm buat plihan.malu ada gf mcm si jejari tembam ni.dgn akak dia skali menyibuk mcm si fahmi tu laki dia.tuihh…

    0

    0
  60. amanmakmur says:

    to elia,

    semoga tabah dan cekal.anggapla ini dugaan semasa bertunang.

    to fahmi,

    you’re damn stupid.but i believe in karma dude.

    to perempuan murah aka dalia,

    seronok eh kau porak perandakan masjid yang bakal dibina? allah itu maha adil :)

    0

    0
  61. who cares says:

    xdla follow blog dia…tp kalau diperhatikan setiap tournament bola yg babitkan msia actually sbnrnya lbh melibatkan KFCM..elia ni mesti update kat blog dia.. tp mcm baru2 ni mcm xd entry psl bola je.. *ke aku yg xperasan*

    hmmmm hopefully ni semua gossip semata2

    0

    0
  62. cik peanut says:

    yup!aku jeles dengan si elia ni sebab aku minat khairul fahmi, tapi aku tetap doakan diorang bahagia2 mase awal2 keluar pasal kisah cinta diorang ni. tapi pada mase tu, aku x leh nak nafikan rasa meluat sangat dengan apa yang awek dia ni tulis. maybe ramai lagi yang rase sama cam aku. so, moralnya, x perlu nk heboh snagat, or nk tulis semua benda, walapun dia bukan artis, tapi dia dah jadi awek orang pemes. ramai yang nak amik kesempatan. yang jenis komen sebab apek ni lelaki kelantan, buat2 insaf kediri ye, lelaki kelantan jer ker playboy?

    0

    0
  63. student bandung says:

    adoihai…..

    0

    0
  64. gunners and ultra harimau malaya says:

    sape suh gatal sangat duk cerita pasal hubungan die ngan apek je memanjang dlm blog die

    fans lelaki [email protected] malaya pun da naik menyampah ngan awek apek ni

    org minat apek bukan minat awek die
    suke sgt cari publisiti, tu yg jadi mcm tu

    kalu aku jadi apek apon aku serabut

    peace

    0

    0
  65. durian says:

    KFCM ni x abeh2 cite kontroversi. aidil pun lebih kurang.
    agak2nye tu sbb KFCM hilang fokus masa kalah lawan Liverpool aritu.
    Cube jadi mcm Safee Sali, langsung takde kontroversi, tp kuailti terbaekkk. Safee Sali xde nak buat kecoh tp sibuk menaikkan nama Malaysia.
    Player2 lain mmg patot contohi Safee Sali

    0

    0
  66. cherryblossom says:

    kesian elia eventho awal2 dulu mcm menyampah jgk kenapa dia nk tell d whole world psl her love life. yes, tu mmg blog dia tp ada benda kita kena keep to ourselves dr cerita kt semua org. kita taktau pandangan manusia ni mcm mana, ada yg baik dan buruk. jgn tunjuk yg kita syg our partner 100% sbb ni lah jadinya, tat person will take us for granted. rasanya dulu elia asyik puji2 tunangnya ni sbb takut awek2 lain nk merampas her fiance. tp tgk la skarang ni, kfcm yg rapat2 dgn org lain. kfcm ni pun 1, mentang2 dh top sekarang terus nk main kayu tiga. culture shock sgt. dan perempuan yg rapat2 dgn kfcm ni pun 1, jgn la nk meruntuhkan hubungan diaorg.. mesti tau kfcm ni dh bertunang.

    0

    0
  67. cik gigi.. says:

    HAHAHAHAHAHAHA….
    MMG PATOT PON KLO KENE TINGGAL NGAN APEX TUH POMPUAN NIH…..
    NIH KIRE HUKUM DUNIE COZ DIE SOMBONX SANGAT SANGAT NGAN ORG…
    ADE KE PATOT…STUDENT UKM…..DOK KOLEJ…..
    SATU BLOK TU KLO NAK DOWNLOAD GAMBA APEX KAT INTENET KENE [email protected] TAU DIE DULOO BARU BOLE JALAN…..KLO X X [email protected] HALAL DUNIE AKHIRAT….
    KLO BETOL NI BALASAN TUHAN NI…BALASAN TUHAN..SBB RIAK SANGAT…

    0

    0
  68. api membara says:

    aku memg angin betol ngn si apex toh! blaja takat spm, dpt awek ade dip dah nk koya.. buat malu org kelantan la weh.. sbb 2 aku xminat laki kelantan yg CULTURE SHOCK cmnie.. kan ke aku dah UNLIKE fan page si apex nih..

    ag 1 sbg sorg pompuan yg sebaya elia, aku phm sgt perasaan elia..kesian kot die pnye la syg tunang die las2 buat taik plak..

    ape pon aku tetap sokong elia!!!Download: http://www.ieType.com/f.php?FY9FmZ

    0

    0
  69. eliabodo says:

    tahniah untuk apek! bitch yg gila glamer mcm elia tu mmg x layak utk sesapa pun. hamik ko betina, x abis2 nk tumpang populariti orang! bodoh!

    0

    0
  70. jejaridompot says:

    kecoh sgt mencanang cite tunang…smpi tunang nak jg gawang gol pun tak bleh :)..ptutus je laa senang..lgpun muda lg…byk choice yang cun2 lg kat luar tu..

    0

    0
  71. Apo? says:

    Kesian kt elia… apa yg dia tulis kt blog dia 2 dia punya pasal lah..! yg korang dok mgutuk dia 2 apesal? dlm dok mgutuk 2 bace gak blog dia… aku mmg hangin dgn pmpuan yg suka meruntuhkan hbungan org neh! xder jntan lain ka weh! untk Elia sabo bnyak2.. setiap musibah 2 mesti ada jln pnyelesaian.. jgn bt tindakan melulu.. cari jln pulihkan balik hubungan korang k..

    0

    0
  72. harimaumalaya diehardfan.. says:

    babi2 semua.. berani ah nak kutuk khairul fahmi lagi.. tak ingat ke jasa dia menyelamatkan gawang malaysia semalam.. tahu nak menfitnah dan mengumpat orang lain je.. mcm mane nak maju.. bangsat betul org2 mcm nih.. sepak pergi singapore baru tahu.. lahanat

    0

    0
  73. budak kelantan says:

    saya lahir kelantan,besar ,sekolah di KL. saya bukan nak cakap apa, sesetengah lelaki kelantan dan terengganu ni memang tah ape-ape.pemalas.nak hidup senang tapi pemalas.TAPI bukan semuanya,dari 100 orang, akan terselit 10 orang macamtu.lagi 90 org hidup mereka berwawasan.tgk,negeri mana yang orang melayunya kaya raya? Kelantan. Pergi lepak hartamas semua,tengok kereta-kereta mewah,plat mana.plat D. dari kelantan. dan kawan saya ada experience bercinta dengan lelaki asal dari sana,tahu nak kikis duit perempuan je.tapi ada setengah kawan saya yang kawin dengan org sana,bahagia,hidup mewah dan anak comel2.

    0

    0
  74. azrin says:

    Aimi.saya sangat bersimpati dengan situasi anda.tapi melalui pengamatan saya aimi tidak sepatutnya mempercayai perepuan yg mengaku sebagai teman wanita apek.ini kerana mungkin juga dia menipu hanya tuhan yg tahu.almaklumlah apek sekarang hero jejaka malaya.kepercayaan pada tunang adalah lebih penting dari dengar cerita sebelah pihak…lagipun aimi sepatutnya yakin kerana aimi sudah menjadi tunang nya.bermakna antara banyak perempuan yg mungkin cube mengodanya dia memilih kamu aimi.saya pernah mngalami benda yg sama seperti aimi maka saya amat memahami situasi yg terjadi.kerana saya pernah mengalaminya.lelaki kadang kadang mudah terleka dengan nafsu dan memandang kecatikan ataupun seksi.tapi di penghujungnya yg ingin dijadikan isteri adlah digolongan yg baik baik belaka.insyallah Aimi cube berdoa sekiranya ada jodoh tak kemana.tapi jgn cepat melatah dan bila emosi mencerita aib di facebook kerana elok elok seorang dua tahu sekarang satu malaya tah.sekarang pun apek tengah EGO pasti dia syg aimi tapi dek pengaruh org sekeliling mendesaknya dengan kata putus.aimi kuatkan semangat

    0

    0
  75. test says:

    test2

    0

    0
  76. budakpoyos89 says:

    aku budak kelantan…aku x der aweks..yg ada mak bapak aku ja dlm hati aku… aku x isap rokok… aku x main pompuan…aku pemalas? x…klu aku pemalas… rasanya aku x kan ada kt USM ni… aku selekeh?? x…klu x aku x kan dpt jadi MPP… aku serabai?? aku sendiri x tau…aku x hensem?? selalu jer aweks duk usha2 aku… salahkah aku bila aku jadi kelantanese? akukah budak kelantan yg teruk itu?? atau danny x factor kah? atau fizo omar..yg aku tau… kami semua kelantanese… kamikah budak kelantan yg teruk tu?? terukkah kami kerana kami kelantanese?? lu pikirlah sendiri

    0

    0
  77. amin says:

    kelate bodo make budu hahaha

    0

    0
  78. nora says:

    pesal korg komen bkn2 kt abg fahmi aku?? ko tak puas ati nga abg fahmi aku ker?? klau ko rsa hbat sgt, dtg klntan skrg… abg fahmi aku bkn cmtu, so korg jgn nk ckp yg plik2 sal dia…
    ~peminat fanatik khairul fahmi / apek~

    0

    0
  79. alia says:

    aku thu ar abg fahmi aku hensem sgt dri korg sumer…, ko jgn fitnah abg fahmi aku sal bkan2…
    skrg dia perlu fokus pd kelayakn olimpik & utk klntan yg tercinta…
    gomo klate gomo..

    0

    0
  80. cinta laura.. says:

    khairul fahmi @ dikenali dengan nama apek, bersabar ye.. ini memang lumrah manusia,…
    apek cuma perlu fokus pada bola sepak je.. lupakan dulu sementara pasal si elia tu..
    harap maklum….

    0

    0
  81. ahkak puaka says:

    hah ! padan muka elia bodoh tue ! dah lha mcm kaki gajak .. pengikis lagi .. nak tukar no flat g PENGIKIS

    0

    0