Written by serenity | June 9th, 2013

Agak terkejut juga membaca laporan akhbar Kosmo! hari ini, yang pelakon Diana Danielle sudah selamat bersalin di Australia hasil perkongsian hidup dengan pengarah dan pelakon Farid Kamil.

Ini ialah kerana sepanjang pemerhatian kami, tiada sebarang kemas kini mengenai kelahiran anak mereka di media sosial yang dimiliki dan dikendalikan oleh kedua-dua pelakon tersebut sehingga ke hari ini.


Menurut laporan tersebut, Diana telah melahirkan seorang bayi lelaki di sebuah hospital berdekatan tempat tinggal Diana di sana sekitar penghujung Mei.

Untuk rekod, Farid Kamil dan Diana Danielle telah melangsungkan pernikahan pada 3 November 2012, .dan dua minggu selepas itu Diana mengumumkan dia telah mengandung dan pengumuman itu menimbulkan spekulasi.

Apa pun, tahniah diucapkan sekiranya benar Diana telah selamat bersalin. Untuk makluman anda juga, tiada maklumat lain bekenaan kelahiran tersebut yang dapat diberikan buat masa ini.

188 responses to (GOSIP)Diana Danielle Sudah Bersalin Di Australia?

  1. akak celah bedah says:

    Farid Kamil ni saje je nak cetus kontroversi…letak gambar kiss baby..pastu letak caption..welcome to the world my boy…mmg saje mengundang org nak berkata…pastu salahkan org org sekeliling berckp…padahal jgn laa start post gambar dgn caption sebegitu, seolah olah itu anak die….tulis laa caption straight forward yg itu nephew dia…

    sbnrnye start umpat/mengata/fitnah tuh dtg dr empunya diri sendiri…tindak tanduknye,perbuatan die…kalau die tak buat takkan ada org nak berkata.

    betul tak?

    • Jebon says:

      Betul tu….org yg sentiasa membuatkan dirinya jadi bahan umpatan tu ada mendapat bahagiannya. Walau artis sekalipun. Bukan sahaja org yg mengumpat mendapat bahagiannya malah org yg suka mencetuskan cerita yang boleh menjurus pada umpatan & fitnah juga ‘mendapat’. Maka jadilah artis yg berdisiplin & tidak perlu gosip murahan & kemudian menunjuk baik dengan menunjuk keburukan org lain yg mengumpat. Sebagai artis yang sudah ditaburi fitnah sebelum ini mereka patut lebih berhati2 & berwaspada & tidak berlakon innocent walhal tak la innocent sgt2.

  2. Anonymous says:

    hahaha dah agak pun…..

  3. Anonymous says:

    patut FK tulis selamat datang wahai anak saudaraku..abes citer

  4. stella says:

    bodoh MELAYU ne . . mmg palui . .busy body !!!

  5. Mummy M says:

    Sudah2 la kata kat orang..jadi kat diri sendiri apa korg rasa? diri sendiri pun belum tentu betul,sibuk nak betulkan org lain…..betulkan diri sendiri dulu yer…silap2 hari bulan, korg plak yg kena fitnah lahir ank luar nikah..penat dd n fk wat utk dapat ank, sdap mlut ja ckp ank luar nikah..

  6. roti jala says:

    Memang die org dah buat kongkek b4 nikah lah , korng tak perasan ke , mana ade org zaman sekarang akad nikah sangat sederhana cam tu , sampai baju pengantin pun buruk sangat cam tu , apalagi mereka tu artis , waktu tunang dulu cakap lepas setahun baru nak nikah , eleh baru je sebulan dah buat kenduri kawen ,,,, nak sangka baik pun dah tak boleh lah , jika dah teruk cam nie , huh .

  7. roti jala says:

    Eleh ,,, nak senang cakap KONGKEK B4 NIKAH ,,,

  8. insan biasa says:

    Bersangka baik lah wahai manusia. Jangan sebab mulut lancang kita kot terkena dlm keluarga sendiri atau saudara mara. Bercakap biar berpada tuan puan. Selagi mulut yang sempurna menjadi senget. Beringat……..

  9. ramosi says:

    Abg nara ni bab sebar fitnAH no.1…sedarlah awk pun ada anak juga,DD x beranak lg laa…bulan ogos/middle july br beranak…mentang2 ada pic FK cium baby,lu org terus igt tu anak DD?
    Hahaha…….
    Bosan layan benda fitnah cmni..

  10. mayang says:

    noob

  11. mekjah says:

    erm…xlogik la x amek study leave kalu dh dekat nk branak…budak2 u yang mengadung 7bulan ke atas mesti amek study leave daa..pastu nk branak kat oberseaaa…jarang dengar org nk brnak luar negara..mst la nk brnak kat negara sendiri..then skrang ni dah diam dah ..kalu la nk stop org lain fitnah ..post la pic yang awak tu belum bersalin lagi…setel kan :)

  12. Ayong says:

    Ada dua ayat Quran semasa saya belajar Islamic Family Law. Satu ayat pasal susuan dan saya tidak ingat ayat satu lagi tentang apa. Tetapi hasil pemahaman keduanya, umur minimum bayi lahir selepas pernikahan ialah 6 bulan.
    Bersangka baik adalah lebih baik. Menuduh perempuan yang baik berzina ertinya fitnah. Fitnah lebih besar dari membunuh dan hukumannya 80 sebatan rotan. Wallahu’alam.