Gimik Melampau, Video Persembahan Aina Abdul & Drama Band Disekat Dari YouTube

Hiburan

Gimik Melampau, Video Persembahan Aina Abdul & Drama Band Disekat Dari YouTube

Walaupun pentas Anugerah Juara Lagu ke 34 (AJL34) telah melabuhkan tirainya, masih hangat lagi diperkatakan mengenai kontroversi persembahan beberapa finalis.

drama band aina abdul disekat dari youtube

Advertisement

Antaranya persembahan Drama Band yang penuh sindiran dan juga gimik gaun berdarah Aina Abdul yang dianggap keterlaluan. Ia menimbulkan rasa kurang senang sesetengah pihak yang mendakwa persembahan mereka menyentuh isu sensitif dan memberikan impak negatif kepada masyarakat.

Bukan itu sahaja, persembahan kedua-dua finalis itu dianggap sudah melanggar peraturan yang ditetapkan oleh stesen televisyen.

drama band sindir ajl34

Susulan itu, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN), Johan Ishak menjelaskan pihaknya terpaksa ‘menggantung’ video persembahan Drama Band dan Aina Abdul di YouTube TV3 berikutan kontroversi terhadap gimik persembahan melampau.

Pihak penganjur AJL 34 menegaskan mereka tidak tahu sepenuhnya tentang gimik sesetengah persembahan pada malam anugerah tersebut.

aina abdul sumpah ajl34

Sebagai program siaran langsung, sukar untuk kami mengawal apa yang dilakukan artis di pentas. Perkara itu akan kami jelaskan kepada CMCF.

Buat masa ini, kami terpaksa menyekat persembahan Aina dan Drama Band di YouTube supaya tidak menimbulkan pertikaian lagi. Selepas keputusan semakan itu, barulah pihak stesen membincangkan tindakan selanjutnya.

Terdahulu, persembahan Aina Abdul didakwa membawa mesej bunuh diri apabila terdapat adegan tikam dada sehingga darah mencurah keluar. Untuk Drama Band pula, mereka dikatakan menyentuh isu sensitif berkaitan politik.

Sumber Berita : Harian Metro

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

10 Comments

  1. Anonymous

    February 11, 2020 at 12:17 pm

    nampak macam stesen tv dok tolak kesalahan pd peserta2 ajl, takkan stesen tv tak ada raptai persembahan sebelum buat live, takkan tak tau apakah persembahan dari peserta2. Boleh beri alasan tak dpt nak kawal peserta? May this be the last AJL. Kualiti semakin teruk.

  2. Cik Bawang

    February 11, 2020 at 12:00 pm

    lah itu rupanya sindir N&R, mmg x faham actually, try to figure out, yg perli yg 19 kali itu faham, pasal cara dia mmg ada iras2, tapi N lain bebenor hahhahha

  3. Anonymous

    February 11, 2020 at 10:27 am

    come on! lame xcuse as usual

  4. Anonymous

    February 11, 2020 at 10:22 am

    Takut laa tu kne saman dgn rosmah…tv3 guys..what do you expect???dulu kaki jilat BN skrg ni tgh pening2….poyo laa kau tv3 dulu time ko hentam pembangkang, buat fitnah, siap siar kat tv lg psl tun nyanyuk relek je ko kann…skrg ni ckp pulak “kami tak tahu”…otak ko…ko nk jilat kerajaan skrg pulak kann…sorry laa kerajaan skrg bkn mcm kerajaan dulu y ske org kaki jilat ni..dh diberi kebebasan bersuara makin melampau lak ko…agak2…tp aku x slhkn drama band…sbb sblm masuk AJL lg drama band dh bgtau lagu ni psl ape…so, tv3 laa y slh y g pilih lagu drama band tu ke AJL sape suruh…ko sndri akn tau mmg akn ade kontroversi…video klip drama band pun lbh kurg je dgn persembahan diorg tu cuma persembahan mlm tu agak “keterlaluan” berbndg dgn video klip…tp xde pulak video klip drama band di blok kat utube..

  5. Anonymous

    February 11, 2020 at 10:05 am

    Penganjur kata sebab program secara langsung sukar nak kawal. Come on! Mau tipu siapa? Ntah berapa kali rehearsal dengan full dress lagi, mustahil tak tahu. Lighting, backdrop, props semua dah rehearse. Biasalah manusia, bila masalah ada isu sukar nak bertanggungjawab. Mula cari kambing hitam. Bila org julang, semua nak tumpang. Kalau menjunam, lari lintang pukang. No respect manusia gini. Jadi leader hancur.