Written by Bella | January 8th, 2018

Entah kenapa, nampaknya sejak akhir-akhir ini makin ramai pula ahli perniagaan yang ingin menjadi penyanyi. Namun, kata orang, kalau ada duit banyak semua benda boleh dilakukan walaupun tidak mempunyai bakat mahupun suara yang sedap.

Terbaru, giliran Boy Iman pula menjadi penyanyi dan bakal melancarkan single pertama beliau bertajuk Malas Nak Layan yang dicipta oleh KRU. Lagu tersebut ditujukan buat peminat serta “haters” selepas beliau dilanda “musibah” berikutan kes penipuan skim rumah murah yang bernilai jutaan ringgit sebelum ini.

Siapa tahu mungkin lagu Boy ini akan mendapat sambutan hangat tanpa “dislike” yang banyak. Macam tak sabar pula hendak tahu bagaimana agaknya lagu beliau ya? Heh..

36 responses to Giliran Boy Iman Pula Lancar Lagu Sendiri

  1. benci si boyot says:

    malas nak layan ko juga babi penipu mkn duit harom! oi boyot aku doakan ko sila mampus cepat²

    2

    0
    • Che ah says:

      Yaa.. Tak payah layan bagus. Untuk mv dia ni kita pakat jangan click link dia pun. Jangan like, jangan dislike, jangan view pun. Biarkan macam angin lalu. Ni baru betul boycott. Biar sepi tak ada yang view. Ala2 forever alone gitu. Dia dah tipu duit orang berjuta dah. Buat apa nak tolong famous kan dia. Jangan sebut nama dia lagi.

      15

      0
  2. LiLi Lian says:

    Another ‘bakul sampah’ song…
    Next!!

    23

    0
    • Zain says:

      Apa la Edry KRU ni.Mamat sampah & penipu ni kau nak bekerjasama?Dah sah2 kot beratus orang & berjuta ringgit mamat boroi tak guna ni dah tipu.Sampai dah macam ni punya low taraf kau Edry?Boleh buat lagu macam main2 aje.Have some empathy la towards people yang dah kena tipu tu.Boy ni elok upah orang terajang dia!

      45

      0
      • anon says:

        Production musican peduli apa sapa dia ..janji duit ado ..

        13

        0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          orang yg tak salah dngan edry buat ape dia nak peduli dia penipu ke ape ..ke yg penting ada suara bagos boleh ambek jadi penyanyi..lov edry..

          0

          8
        • Miss Unibes says:

          KRU kan makin tua. Makin tua makin merepek lah. Tu yg keluar produk merepek tapi aku layan jugaklah lagu “abg nak tegur”. Lagu je. Tu pun versi studio. Kalau live matilah nakkk. Vokal DAS tu kan sedap lagi anjing nyalak. K.

          3

          0
        • Anonymous says:

          jom dislike beramai-ramai. :)))))

          6

          0
        • Che ah says:

          Tak payah view langsung. Biar dia rasa orang boycott dia. Kalau dislike pun, dia ketawa besar kat rumah sebab viewers banyak. Viewers banyak, banyak la diorang dapat. So abaikan. Buat tak tau je.

          4

          0
      • Mat Ronggeng says:

        How LOW can you go Edry KRU?
        Pathetic. Knowing Boy Iman is a scam man, you want to make this STUPID PERSON FAMOUS ? Please have an integrity to deal with such scumbag. You want Malaysia Entertainment industry full with jokers??

        31

        0
    • Yaya says:

      KRU kau boleh melingkuppppp!!
      Sampah!! Asal offer duit juta2 ko ambik. Tak kesah apa dia dh buat kt masyarakat, kau lagi mau buat lagu sampah utk sampah ni. Dgn kau sekali sampah tau x!!!

      9

      0
  3. abah najib says:

    edry KRU jer yang nak layan badut2 ni…

    10

    0
  4. kreuk says:

    Pulangkan balik la duit orang2 yg ko tipu tu Boy Iman oi, ko ingat buat lagu ni diorang boleh tenang? ko naya diorang kot. udah2 le tu. berlakon ke laut, niaga nk menipu je, skrg nk nyanyi plak.

    8

    0
    • Anonymous says:

      Betul2… and dia kata lagu tu ditujukan utk haters tapi yg ironinya, lagu tu dia buat guna duit mangsa yg jugak haters dia… xmalu betul la dia ni. Drp buat lagu, baik guna duit tu utk bayar duit mangsa balik… buat mcmni lg la org marah

      2

      0
  5. Anonymous says:

    #datodrboyiman

    0

    0
  6. siakap berduri says:

    serius aku tak paham dgn pihak KRU. Macam dah tak ada penyanyi yang bagus untuk dibuat album. Makin merundum pulak seni & kualiti dr KRU ni. Setakat nak kaut $$$ & “ikan gelame” diaorang..ish tak payah la .. bernanah tinga den..

    12

    0
  7. pening lalat says:

    tak faham lah kru blh layan org mcm ini. apa motif KRU sebenarnya skg, merepek meraban aja ambil org jadi artis bawah naungan dia

    8

    0
  8. mak cute says:

    banyaknya macai & kaki jilat dok sokong dato belon ni..yg makcik2 blkh korg beria la amik gmbr penipu tu…klo mak ayah korg yg kena tipu camna la korg rasa ye…ni dpt tanah ke sorg satu…beria backup…

    3

    0
    • Anonymous says:

      Aku gerenti pompuan2 yang tunggu kat tepi & ambik gambar tu diupah oleh si boroi ni.Dia nak perasan macam superstar.Angan2 dalam dunia fantasi dia.

      4

      0
  9. melati says:

    Saya sanggup terjun KLCC dr tgk & Dgr si Benggong ni nyanyi….tu jewwwwww

    1

    0
  10. maya karen says:

    boy iman ni dulu mmg penyanyi lah….cuma kurang di kenali

    0

    4
  11. ohyeah.. says:

    bukan boy ni yg ditimpa musibah tetapi org2 yg ditipu..aku nk tunggu bila kes dibawa ke makhamah.

    2

    0
  12. nok gebuzzz says:

    berani btol amik risiko…dah tentu org dah x pecaya kat ko..berani pulak nak nyanyi…adoii…x paham bahasa mamat ni.

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Lagu ni utk haters? Haaa lagi ramai la yg unlike sebab ramai tengah menyampah dgn kau sekarang ni tau x. Ada yg sampai nak dgr suara kau pun dah tak boleh sekarang ni. Berani kau buat lagu utk haters yaa… kau xtgk lg apa haterss boleh buat dekat kau.. kau tunggu kejap…

    1

    0
  14. tipahhhhhhhh says:

    Aku perati jerrrrr edry kru ni, lagu ayam mee dia, abg tegur pun dia, la ni si katik pentipu ni pun dia gak.. Selama ni orang pandang KRU da mcm otai da dlm industri, ada pengaruh & pengikut tersendiri tapi sayangnya ko EDRY menjatuhkan reputasi sendiri dgn cipta lagu bodoh utk org2 mcm deme2 ni.. Janji duit masyuk je kot..

    6

    0
  15. anon says:

    Mari kita pakat dislike ramai2…
    Abang Sajat klu nak join pun boleh…

    0

    2
  16. Anonymous says:

    eat a chill pill everyone..now money matters in this generation..akhir zaman daaa..masih belum sedar kah ooo malaysian?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    KRU lagi..KRU je buat benda bodoh camni..ni baru la perosak industri.

    3

    0
  18. Anonymous says:

    KRU STOP LA BUAT LAGU-LAGU BODOH NIE.

    2

    0
  19. Orang Melayu Asli says:

    Lyric Malas Nak Layan

    Aku Penipu suka menipu
    Duit berjuta-juta aku sapu
    Pegi Mampus Aku Kata
    Kepada bodoh2 yg ditipu
    Malas Nak Layan

    Yang Merayu Yang Mintak
    Duit Engkau Aku Dapat
    Sekrag Aku Kaya Raya
    Tolong Pegi Jauh2
    Malas Nak Layan

    Chorus
    Malas Nak Layan
    Aku Kaya Ha Ha HA
    Aku Senang Ha Ha Ha
    Semua Kena Tipu Ha Ha Ha

    Malas Nak Layan
    Sebab Skrg Aku Kaya Ha Ha Ha
    Terima Kasih Byk2 Ha Ha HA
    Kepada yg bodoh dan bahalul

    Malas Nak Layan
    Malas Nak Layan
    Skrg aku nak tido

    Ha Ha Ha Ha Ha Ha
    He He He He He He
    Ho Ho Ho Ho Ho Ho

    1

    0
    • Majolina Majorca says:

      Ada potensi nak masuk program Muzik Muzik dan mana tahu ada peluang nak masuk Anugerah Juara Lagu (AJL).Hmm rasa rasanya ada rezeki nak menjuarai Anugerah Juara Lagu (AJL)

      0

      0
  20. Aku says:

    Makin rosak industri seni tanahair. Asal ada duit je, dah boleh buat lagu. Lirik pulak memang sampah. Bakat tak payah cakap. Bukan ke laut, tapi ke gunung berapi. Aku lebih suka lagu zaman dulu-dulu. Ada seni walaupun tentang cinta. Yang tukang buat lagu pulak, rembat je, asalkan RM masuk poket. Sorry lah, bukan tak nak sokong industri tempatan, tapi kalau dipenuhi dengan sampah, macam mana nak sokong.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    when life gives u a lemon, u make a lemonade out of it !

    0

    0