Written by Bella | March 29th, 2017

Tanggal 20 Mac lepas, genaplah setahun usia perkahwinan Jihan Muse dan suaminya, Ungku Hariz. Seperti pasangan selebriti lain, Jihan juga tidak boleh lari dengan pertanyaan bila agaknya mereka akan menimang cahaya mata. Boleh dikatakan kerap juga Jihan diajukan dengan persolan tersebut.

Walaubagaimanapun, pengacara dan pelawak ini tidak pernah merasa tertekan mengenai soal cahaya mata. Jihan bersyukur keluarganya dan keluarga mertua cukup memahami.

Jihan dan Ungku Hariz tidak pernah merancang untuk mendapatkan cahaya mata dan menyerahkn soal itu kepada ketentuan illahi.

Alhamdulillah, sebelum berkahwin hingga sekarang, keluarga tidak pernah bertanya mengenai perkara ini. Kami berdua juga tidak merancang, sekiranya andai ada rezeki, kami tentunya menerima anugerah itu dengan tangan terbuka.

Sebenarnya isu cahaya mata ini sering kali diajukan oleh rakan media, keluarga tidak pula membuka mulut bertanya. Jadi, saya tidak pernah rasa tertekan berhubung hal ini kerana saya menyerahkan sepenuhnya kepada soal rezeki.

InshaAllah satu hari nanti Jihan dan Ungku Hariz ada rezeki untuk bergelar ibu dan bapa. Perkahwinan mereka juga masih baharu. Bagilah mereka guna peluang yang ada ini untuk terus merasa mood “honeymoon” tu. Hehe

Sumber Berita : BH ONLINE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

13 responses to Genap Setahun Berkahwin : Jihan Muse Tidak Tertekan Soal Anak

  1. Anonymous says:

    senang macam ni la. Buat list dalam bentuk table artis yang kawin, tahun bila kawin, dah ada anak ke belum. Hujung list tu buat catatan, artis tertekan atau tidak. Buat dalam 1 artikel. Habis cerita.

    20

    0
    • Tauge says:

      Tau takpe!
      Dah mcm trend utk para reporter tanya soalan bodoh ni.
      Dari kes ramona zamzam ke anzalna nasir ke amyra yg baru sebulan kawin and now this jihan girl pun kena!
      Ape kejadahnya wey korg ni?
      Semua pun bagu statement yg sama, family tak tanya tapi wartawan yg sibuk.
      Sudah2 la tu nmpk bdoh bin bebal sgt nak tanya psl hal rezeki anak org..

      18

      0
      • Anonymous says:

        reporter blogger dgn mokcik2 kepoh mulut sama jer…takder benda interesting nak bercakap…

        8

        0
        • Armona Hassan says:

          Bto…hahahaha..
          So??? dia xde anak je lg. Br sthn kawen je. Crla crite lenla wartawan2 sis2 akak2 makcik2 woiiii…..
          Bkn dh setahun dia x melawat mak dia ke pe…cr gaduh org ke pe.

          15

          0
      • aaakulahhh says:

        pastu nk suruh Artis hormat kat wartawan (c am kes si Adi putra tu)

        lolz…wartawan (lagi2 yg hiburan pnye) adalah lidah2 syaitan.
        x perlu nk hormat..sila meninggal semua..

        35

        0
  2. TBH You Are Not Funny At All says:

    oh really? wateva. next.

    2

    1
  3. MANEH says:

    Tiada lagi zuriat itu semua nikmat yang Allah kasi pada kita jihan..sabar itu indah..bukan jihan sorang jer yg alami..ramai lagi yg kahwin belom dapat zuriat..insyaAllah ada..cepat atau lambat itu semua urusan Allah..

    9

    0
  4. aida says:

    sudah-sudahlah bertanya perkara ni .. bila ada, adalah ..
    di tanya jugak, tanya jugak .. come on la .. pity all the newlymarried couples

    7

    0
  5. Nakbaby says:

    Semoga saya dan jihan diberi rezeki anak dan dapat merasai melahirkan seorang zuriat dari rahim sendiri. Aminnn. Doakan saya dikurniakan zuriat ya. Semoga anda yang mendoakan saya dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia. Aminn.

    17

    0
  6. chrome says:

    setahun dah jihan? cepat nya masa berjalan kan..happy anniversary dan tak pyh kesah org tanya2 soal anak ke apa..korang yg tuan punya rumahtangga, korang bincang ler sendiri..ada rezeki, alhamdulillah..kalau ada masalah, apa susah..anak angkat banyak kot…yg penting kita happy sudah..

    15

    0
    • Yemik says:

      Sy suka statement ni..janji happy xyah nk fikir2.anak ramai x menjanjikan kebahagiaan..dan yg xda anak belum tentu tidak bahagia..bahagia ni kita kena cari sendiri..klu kita bahagia banyak khasiat yg kita dapat..muka pon jadi cantik..suami pon makin bahagia dan syg dgn kita…masak pon jadi lagi sedap..hidup pon lagi tenang..penyakit pon x datang….ada kelebihan yg Allah sediakn utk org yg tidak dikurniakn rezeki anak..yg penting kita jgn putus usaha..sabar dn tawakal.InshaaAllah pasti dapat.aamiinn

      19

      0
  7. Larat ke... says:

    soalan muak…lemau…basi…
    sila “meninggal”

    5

    0
  8. Relaxje says:

    Ada kala orng kawin mmg tknk anak dulu. Mereka nk bersama n enjoy secara halal. Mereka ada matlamat bila ingin ada keluarga sendiri. Jgn ada nak tapi ekonomi blom stable. Ni bukan anak yg menyusahkn makbapak. Tapi makbapak yg usahkn anak. Serba serbi tk cukop n mampu. Buat jihan n husband ignore semua soalan bodoh n jgn ambil hati asalkn tau apa yg anda rancang tok future. Gd luck to both.

    2

    0