Written by Bella | March 21st, 2019

Sebelum ini, ramai kata wajah pelakon Sharnaaz Ahmad nampak sedih dan memendam seribu satu rasa.

Terbaru, menerusi perkongsian di Instagramnya, Sharnaaz berkongsi foto terkininya dan mengakui dirinya sudah bangkit dari segala kesulitan, semakin kuat serta tabah menghadapi segala dugaan dalam hidupnya.

Sharnaaz juga sempat berpesan dan berharap orang ramai tidak mudah mengambil kesempatan terhadap orang lain. Ada kalanya kita harus menjadi garang barulah orang takut dan hormat, jika kita terlalu lemah pastinya akan ditindas.

Rata-rata pengikutnya juga berharap agar Sharnaaz akan terus kuat dan sabar menghadapi segala pancaroba. Memang bukan mudah bila dihimpit dengan dugaan yang berat, tetapi jangan pernah mudah putus asa mahupun menyalahkan diri sendiri atas apa yang berlaku. Kita doakan yang terbaik buat Sharnaaz.

Sumber Berita : Astro Awani

34 responses to Garang Baru Orang Takut, Jadi Lembik Orang Pijak Kepala Kita Macam Lapik Kaki – Sharnaaz Ahmad

  1. wekkkkkkk says:

    garang dan lembik bergantung kepada keadaan bro. Mak saya ada nasihat dulu2, dgn adik beradik asik nk gduh je, tpi bila dgn org ko diam, cubalah jdi garang sikit dn berani. Pesanan ini ingat sampai skrg, garang kita jika kita berada dlm keadann yg btol dn garang dlm mendidik anak pun satu kebaikan tpi berpada2. Berani ni byk cbg, berani mati, berani mara ke depan, berani hadapi dugaan hidup, berani mencuba, never back down no surrender, berani kepada perkara yg benar..dan berani jadi duda dan janda.

    • Anonymous says:

      Garang dan baran byk beza. Chanaz ni macam baran bukan garang. Garang mcm cikgu, ustazah…tue nak tengok kita berubah dan zuhud.. yg merupakan tanda kemantapan iman dalam hubungan manusia dengan Allah. Garang bertempat elok dari samseng x bertempat.

      • Anonymous says:

        baran tu sbb byk mkn kari..kurangkan kari dan santan..(mamak kn suka kari.).

        • Anonymous says:

          memang…cuaca skrg memang kari x sentuh la. kejap lagi malam meruap-ruap kegelisahan mencari baldi dan timba. panassssss..

    • MissLittleC*nt says:

      dgn bini x payah garang. lain la ko kasi dia nah awal bukan selonggok duit 5k berbata-bata habuan buat belanja dapur. garang tpi x hulur bini pun menjuih…”ko siapa?”

      • Anonymous says:

        Hahaha..

      • Anonymous says:

        Lelaki ..kuasa letak pada ego dan talak je lah. Sesuai la bini ko ajar ko sikit. Dulu amboi bukan main lgi kennn. Ko lah jebat pantang berundur dan gah segalanya. Allah bayar cash… but now ..handle la!

      • Anonymous says:

        bertolak ansur je lah….xpayah nk garang2 sgt. ko berkahwin bukan berperang. :)

  2. Anonymous says:

    jangan jd garang tp jd tegas.

  3. faraj says:

    garang tapi pokek takder Duit..tk guna gk…kalo garang mcm Tun M..baru ler org takut…

    • Anonymous says:

      Tun M tk garang tapi pedas dan tegas. Najib tak garang juger tapi alahai…makna “creditors” for tak paham. dia pinjam duit x perlu bayar ke? dia ingat tender/project pada china segala bagai tu x da udang sebalik batu ke? silap2 tanah melayu tergadai lagi nak ber bossku bagai. eh .belah la..duduk jaga cucu2 atau main dgn kucing kan melati?

  4. zaza says:

    Mungkin dia ni xdapat bezakan antara Garang dan Kurang Ajar
    Bak kata Nabila,,badly raised by parents
    Hahahaha

    • Aida Musa says:

      Betul ke wife dia buat statement macam tu? Kalau dah bergaduh sentuh nama mak bapak ni, susah nak berbaik semula. Kalau baik pun lepas tu ungkit-ungkit lagi. Waktu coldwar ni, mulut kena jaga, nanti takde peluang nak baik semula ..

  5. cik halia says:

    jadi selama ni kau masih terbawa-bawa watak suamiku encik sotong tu la ye??? kau dah masuk famili org tu memang silap besar la kalau kau lembik & tak tegas bro…

    bila bab “menembak” org kemain pedas..bila kena batang hidung sendiri baru kau nak terngadah

  6. Jelly says:

    Org garang biasa hati kecik cinonet jer tu yg cover, panas baran tu yg bala, dh kau ni skrg dh keras ke lum, tgk cam lembik agar2.

  7. tipahhh says:

    Dia xtau orang menyampah, malas nak laayan dia bukan sebab takut. Hakaloh perasan gengster sgt mamat nih.

  8. Kihkihh says:

    Dulu ko hebat sangat dgn Faiz Roslan ko boleh la buli.. skrg? Bini sorang pun xleh nk handle ke wey?

  9. biutipol says:

    loser.. nasib baik shila amzah tak jadi kawin dengan engko

  10. esah jendul says:

    ko bkn garang tp ko kuat maki hamun…bini mana yg tahan…pastu job xda mn la bini nk tanggung

    • Anonymous says:

      loght utara mna sama kelntn…klntn ckp lidh mcm pendek..utara ckp..mcm che ta dan rita tulah.
      mcm meow dan anjing..sorang meow2, sorang gongg22

  11. Aida Musa says:

    Kau memang suka bergaduh kan? Bajet samseng. Kalau di luar begitu, di rumah pun sama. Dapat pula wife yang garang macam wife kau, merana lah jiwa hehe .. bini kau yang garang sebenarnya, kau baran. orang lelaki kena kerja. Kerja la apa pun asal halal. Keluar rumah kejap setengah hari then balik, baru wife tengok kau ni ada wawasan hidup. Keluar bekerja mksud aku. Hujung bulan bagilah walau 500 dekat wife, lepas tu tolong rajin2 bantu di rumah (walaupun kau dah ada maid), cakap dgn kasih sayang & romantik dgn wife. Walaupun kau tak kaya, sure wife kasih punya ..

  12. Anonymous says:

    Garang dgn yg x setaraf.. Dengan bangla / pondan/ faiz ruslan je dia berani…

  13. kiah says:

    Satu je nak ckp….kalo jantan biasanya jarang buat statement sentap and merapu2 ni lagi2 kt insta…ker sebab artis…drama lebey……mcm perangai arbok lah…

  14. Anonymous says:

    slalu tgk ko ne garang.. ckp tak kalah.. dah kenapa when it comes ur marriage jd mellow? wife tu pun perempuan.. kalau kena caranya, insya Allah lembut jdnya.. wife skrg ramai yg boleh berdikari.. therefore, dorang ada pandangan sendiri yg mgkn boleh rendahkan ego ko sikit.. jd pepandai la nak tolerate cmana.. jgn dia keras, ko pun nk tunjuk ego ko kononnya lelaki lah ketua keluarga.. once in a while, lelaki pun kena mengalah juga bukan untuk tunjuk ko lemah tp untuk tunjuk toleransi dlm rumahtangga.. n yes.. please la wey jgn share mellow heart ko kt public.. p la share ngan someone yg boleh bantu ko dlm masalah rumahtangga ko ne n yep jgn lupa dekatkan diri ko dengan Allah.. He definitely will show u the way..

  15. goal digger says:

    garang dgn kurang ajar lain bro. kau tu kurang ajar dgn org! masih igtkah kau hina fattah amin semata2 nak backup belah mentua kau? sdgkan org tu diam je xcakap apa. ni lah namanye KIFARAH bro. skg ko plak mendapat dgn family gomo kelate gomo tu. no money no talk

  16. wekkkkk says:

    siapa yang pijak kepala kau? lopak and family ke?