September 15th, 2020

Baru-baru ini tular sebuah video yang memaparkan seorang wanita bercakap dalam loghat utara namun gaya percakapannya itu menggunakan banyak bahasa kesat.

Sehubungan dengan itu, pengacara dan juga personaliti TV, Fedtri Yahya tampil menepis dakwaan sesetengah netizen yang beranggapan wanita dari negeri Kedah suka membebel dan bercakap perkara yang tidak senonoh.

Menurut pengacara yang terkenal dengan lenggok bahasanya yang indah ini, dia mempunyai ramai kenalan dari negeri utara namun baginya, rakan-rakannya itu masih menjaga adab dan tinggi budi bahasa.

View this post on Instagram

Kita ke tempat water lily pulak ye ??

A post shared by Ahmad Fedtri Yahya (@fedtriyahya) on

Dia dilhat menulis ciapan tersebut di ruangan twitter miliknya, semalam.

“Aku kenai ramai ja pompuan Kedah. Elok ja. Tengok keimanan orang jugaklah. Bukan kategori cakap satu ayat penuh ba*i anak h*ram semua. Jenis ni tak tau nak habaq lagu mana,”

Sebelum ini, wanita terbabit telah mendakwa dirinya telah dihalau oleh sebuah pemilik restoran asam pedas popular di Melaka selepas melakukan siaran langsung untuk membuat ulasan sebuah produk. Video tersebut telah menjadi tular di media sosial twitter dan facebook dan telah menerima pelbagai reaksi daripada netizen.


5 responses to “Gara-Gara Tular Video Individu Kurang Ajar, Fedtri Yahya Tampil Pertahan Wanita Kedah”

  1. boikot produk dia says:

    i nak boikot klubna dah. xnak minum lagi. dah kaya sombong lupa diri terus. xnak dah mengkayakan org macam ni lagi.

  2. ORANG PAYING KUNING says:

    Dia ni standard family isteri sam yang emaknya fauziah. saper ntah nama wife sam tu. Cara nilah depa sefamily berjemaah bertikam lidah dgn tmj pasal safawi. Huhhhh cara diorg ni memang perasan bagus sangat mcm kita2 ni duduk bawah tapak jer. Xder d hairan org nasihat ke apa ke. Pasal dia sorg tgk skg KEDAH APA JADI. MANA LER KITA NAK TAU ENTA APA OWNER KEDAI TU DOA DAN WAKTU TU PLAK BERDOA DALAM KEADAAN TERANIAYA DAN PADA MASA YG SAMA MERUPAKAN WAKTU YG TEPAT UNTUK ALLAH SWT DENGAR DAN KHABURKAN SERTA MERTA. Kan satu negeri dpt tempias dia.

  3. Anonymous says:

    Jangan la makan KLUBNA satgi mulut asyik carut. Be a women with pride and dignity please. This is 2020!! Bring down her bill.l board in sungai petani plese. Sapa deni???? Low class..

  4. EiraTuSorgJeYgBangangBukanSemuaKedahan says:

    pompuan ni mmg bangang, kurang ajar, takde maruah..malu aku dengar bahasa dia..kawan2 aku org Kedah ramai je zaman U dulu, elok2 je perangai…pompuan ni baru keluar gua ke apa? lagak mcm org bodoh singkat akal.

  5. Anonymous says:

    siapa yg label seluruh kewujudan berdasarkan satu makhluk je? bunguk.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...