Written by serenity | January 18th, 2018

Remy Ishak, akan muncul dalam filem terbaru berjudul The Legend of Pontianak. Dalam menjayakan watak itu, dia cuba menghayati skrip filem tersebut namun natijahnya, ia menyebabkan Remy kini terlihat kelibat pontianak di mana-mana, seperti yang diceritakannya dalam satu tweet.



Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Tweet Remy mendapat pelbagai reaksi dari Netizen. Seorang Netizen memberitahu, memikirkan tentang pontianak bagaikan satu isyarat buat makhluk itu dan menarik tenaga negatif:


Ada yang meminta Remy berzikir, beristighfar dan ada juga yang meminta pelakon kacak itu mendekatkan diri kepada Allah untuk berlindung. Namun ada juga mengatakan ia hanya strategi publisiti murahan:

The Legend of Pontianak turut menampilkan Nur Fazura sebagai pelakon wanita utama memegang watak sebagai Mina.

Antara lokasi yang digunakan untuk penggambaran filem itu ialah Pasir Salak di Perak.


Apa pun, semoga Remy berjaya mengatasi masalah itu. Sentiasa berzikir dalam hati dan ingat bahawa pelindung kita yang paling berkuasa ialah Allah SWT.- beautifulnara.com

66 responses to Gara-gara Terlalu Hayati Skrip, Remy Ishak Ternampak Kelibat Pontianak Di Mana-mana

  1. Anonymous says:

    Alamak fratzura kimk yg berlakun

    28

    13
    • Jura says:

      Hahaha kau ni! Jgn ungkit lagi kisah itewww. Kim K betul lah!

      33

      4
      • Miss Unibes says:

        Nak ke Jura di hodoh kan nanti bila pegang watak pontibaby? Pontibaby cantik ke hodoh? Kalau lah memerlukan Jura hodoh dlm watak pontibaby tu nanti, boleh ganti Syaiful Zero kejap. Kan Jura dan Syaiful Zero ada iras.

        27

        16
        • anon says:

          miss unibes mesti team lopak ..hahahahah
          kalau ye pun merana sangt tak perlu lah membuta kan mata sendiri //
          kahkahakakakakakak

          14

          24
        • Joyah Sentubong says:

          Aku pun mula ingat macamtu. Tapi bila baca gosip Fattzura dan Lofa, tiga2 miss unibes komen negative kdg2 lucu. Dia hentam Lofa, Fattah dan fazura juga. Entah miss unibes nie team siaapa entah. Mak mah kot.

          46

          0
        • Anonymous says:

          team lofak lah tu.. ckp pun mcm keling sana sini laga..

          32

          44
        • Jura says:

          Woiii penjilat Jura mula berkempen like komen yg puji Jura dan unlike yg puji Lopak sekeluarga. Lol.

          6

          5
        • Anonymous says:

          penjilat lofak dimana2..

          6

          3
  2. Miss Unibes says:

    RI dgn Jura? Alahaiii RI pernah sindir suami Jura kot. Takpe. Professional lah. Nanti tayangan perdana confirm Abam Atah-Atah teman isteri Jura dia kan. Confirm RI salah tingkah. Sebab pernah sindir pelakon yg main cinta kat lokasi demi rating. Padahal Abam Atah-Atah betul2 jatuh cinta dgn Lopak dan Jura. Tapi lakonan RI aku suka! Tak kayu macam Abam Atah-Atah. Abam Atah-Atah bila nak keluar dari zon selesa? Asyik2 drama cinta mcmtu je. Pengarah2 please kasi Abam Atah-Atah watak lain. Tak terasah lah bakat tu kalau drama cinta mcmtu je dia dapat. Ambil lah watak kunyit ke apa. Habislah kalau penjilat dia baca ni.

    45

    3
    • Kita nak cakap sesuatu 1 4 3 says:

      Faz dgn Fatah jenis tak cepat melatah or jenis tak cepat serang orang bila kena sindir or apa jelaa .

      Relaxxxx je bila someone sindir diorang , Hadap dan Telan lah sindiran tu :)

      42

      75
      • Anonymous says:

        yes diorg ni buat hal sendiri jer tak buang masa sindir backup sana sini.. lagi kene kutuk lagi murah rezeki.. paling respect family dorang keep private & humble.. jauh betul dr perangai family pakistan tuh dari lofak smpi adik beradik mak sedara jd mulut puaka sesi serang sana sini… keling abis…

        26

        42
    • Anonymous says:

      Tak move on lagi ke dari #kayupohonranting semua tu.
      Dah okay dah pun lakonan dia. Menyampah pulak dah aku tertengok benda sama je kayubatubatanrantingpohon ni, dah boleh bagi isu ni kat pelakon lain. Ni namanya tak move on. Benda tak sama dengan yg sekarang. Sudah2 la tu.

      6

      26
  3. Gorges says:

    Jenuh aku tenguk. Ingat gadis desa manis mana tadi. Haaaa aku dapat kenal tang hidung kembang tu. Tak kembang? Cer tenguk betui2. Hidung kembang tapi cantik.

    6

    2
    • Anonymous says:

      terbukti dia mmg x buat idung sbb sama je pun dr dulu..yg buat nmpk lain pd masa2 tertentu tu disbbkn mekap je..yg suka mekap tau la camne..mekap fazura kat gmbr ni pun muka lain sikit, cantik tapi jahat, tajam mekapnya..

      25

      1
  4. Nananananananananana Awesome says:

    Yesss .. Fazura new film !!! Teringat pulak dia pakai gitu kat film HISTERIA as Cik Lang hantu berbaju kebaya !!! Good luck Fazura support u . Waiting your new film

    27

    1
  5. nuyu says:

    Trime la reality fazura the best actress.x kisahlah ape2 pon tohmahan haters pon..love warriors lgsg x kisah la sbb idola kmi ajarkan kmi #lotsoflve# lessofhate.penuh dgn aura positivekan.jd haters silalah merana dan sakit jiwa selama lamanya dgn penyakit busuk hati tu.mohon diserapkan jugak dgn aura positif ni.hihi….

    12

    36
  6. Aku says:

    I dunno how about u but for me Fazz is one of the most beautiful Malay girl.. Pure Malay cam Ziana, Erra, Wan Nor Azlin, Seniwati Sarimah.. Lawa okay! Takde mix2 Arabian ke, Myanmar ke so bangga la sikit..

    62

    84
    • Puan N says:

      Setuju 1000%

      45

      74
    • mak tiri kau says:

      Pure malay hapa kalau nose job. Puii. Pure malay masa dia hidung kemek dulu, tak lawa pun mcm skarang.

      30

      6
      • anon says:

        sekarang lagi lawa dgn pemakanan tambahan dan alat solek yag bagus
        ok pe …tak ada lah ketara sgt perubahan muka dia tu
        dia mmg lawa dari dulu lagi pe
        dari ko tu yg muka ntah mcam siamang tak siap
        pe pe je lah

        13

        24
      • mak tiri mak tiri kau says:

        Lepas dah suntik berkilo2 clorox, dah nose job baru la ok jura. Dulu mcm orang asli je. Okla kalau rupa aku mcm siamang tak siap pun aku tak ubah kejadian tuhan, sbb aku makhluk yg konpiden dgn diri aku dan terpelajar. hanya spesis insecure saja yg ubah kejadian tuhan, mcm jura lah.

        24

        3
        • anon says:

          bebuall tak ada kat tempat sesorang tu mmg lah senang
          jgn lah nak meghukum atau menghina org lain kerana tak suka org tu
          wake up sikit lah mentality tu
          aku ni follow dia dari awal dia masuk retis
          mmg dia lawa ..itu anugerah Allah juga
          yg ko nak hina lebih2 pesal
          KO CARI PIC DIA AWAL DIA MASUK RETIS PASTU SEBELAH KO LETAK DIA SEKARANG …CUBA LAHH

          40

          70
        • Anonymous says:

          Terpelajar??? Haha…. Ok good to know.

          2

          0
        • anon says:

          TERPELAJAR??? Tapi tengok cara komen macam KURANG PELAJARAN ..MUAHKAKAKAKAKAKA

          4

          1
        • Mak tiri mak kau says:

          Ciri-ciri orang terpelajar macam aku, tak insecure. Tak ubah kejadian tuhan. Take life as it is, tak fake dan propa mcm jura. Dah buat nose job tu mengaku je la, kecantikan asli konon. Tanpa buat nose job dan sental daki kulit crusty dia tu, tak mungkin dia setanding dgn yang cantik natural mcm fatiya, lopak, atau hannah delisha. fans dia annoying nak mampus.

          23

          1
        • Anonymous says:

          mak tiri mak kau hidup lagi ker… nk mampos tak mampos2 pun… masih kt sini laga2 kan org… ko & hidung keling ko g mampus sane.. kt padang masyar nnti ingat allah pandang hidung ko ke ngok..

          36

          16
        • Mak tiri mak kau says:

          Haha jawapan orang berapi. I must have done something right.

          Hidung palsu lagi mau sembang padang masyhar pandai2 ubah kejadian Allah ingat Allah tak tanya ke? Sedar la diri, kecantikan palsu tu datang dgn harga yang tinggi, kau tak bayar kat dunia, akhirat sana menanti.

          21

          0
      • Anonymous says:

        faz cantik stail pure melayu… bukan mix2 doh..
        ko tak abis2 support hidung keling… g kawin pakisan mcm mak lopak tu dgn bangla myanmar pon bole… melambak pendatang UNHCR kt msia ni bole offer ko telur spesis hidung keling…

        36

        55
      • Anonymous says:

        Dia buat hidung ke tak dia tetap cantik.
        Kecantikan dia pada mata and senyum an. And that’s REAL ok!

        29

        46
    • Anonymous says:

      cantik tu subjektif….lain org lain citarasa nye…pandangan mata ko maybe cantik tp pandangan mata org lain maybe biasa-biasa…btw wan nor azlin tu cntk ke??bg aku cntk lg amy mastura….tp kebanyakan artis malaysia ni nmpk cntk sbb mekap..cuba tanggal mekap tu pucat lesu muka x kisah laa mix or tak….y mmg pure cntk,nature beauty without mekap amy mastura…

      62

      0
      • Anonymous says:

        X semestinya berhidung mancung tu cantik…setiap org ada kekurangan dan kekurangan….Neelofa mungkin cantik tapi pendek dan berisi (baka Paki/India dan kakak2 dia pun nmpka berisi) bila dressing nmpak mcm x kena walau pakai baju mahal2.

        Adik dia Ameera tu, walau org kata dia cantik (pada aku wajah dia klise ala2 Paki dan hampir sama je dgn minah2 keturunan Paki/Keling yg ada) pun peha besar (genetik Paki/India)…dan dah nmpak lemak bertongkol kat situ,

        40

        74
        • Anonymous says:

          baka pakistan pakai expensive pun still look failed dressing.. makin sikit tp dah keturunan keling punggung besar…

          16

          46
        • ckp x sopa bikin says:

          keturunan paki bkn ikut kturunan keling…paki ikut sebelah afganistan…mongok semuo kamu ni…x tau jgn hentam ayat je

          1

          0
        • ckp x sopa bikin says:

          kalau x kerana kturunan paki & afgnistn, x ada nye lawa kturunan keling di India tu..
          keling btol…mcm kt malaysia ni..asal cenai, tamil nadu..

          0

          0
  7. anon says:

    fazura mmg cantik
    tengok depan2 lagi lah cantik
    gigi yg cantik
    tak lepas dari senyumana
    tak lah kejonggg je amik pic
    dengan makeup simple pun dia mmg cantik

    31

    53
  8. ... says:

    nak promosi filem baru sanggup menipu jumpa hantu

    4

    17
    • Anonymous says:

      aku follow remy dari dulu… dia jenis ckp hal perlu jer lah.. dlm industri jual bakat bukan jenis gila kutip followers atau jenis asek collect anugerah undian mcm lofak tuh…

      47

      21
  9. Anonymous says:

    Hebatnya Fazura….selepas Ayat2 Cinta dan salah satu filem Bernard Chaudly (akhir tahun 2017)..kni kembali dgn filem komedi seram Pontianak dan 2 filem lagi on the way..

    Dgr citer akan jadi Duta L’oreal dan Tag Heuer (jam) pulak…tahniah Fazura…dan Abang Fattah akan jadi duta Nescafe…Alhamdulilah…murah rezeki ko org. We all love u…pedulikan haters tu.

    64

    108
  10. Anonymous says:

    hati2 remy… byk kan sembahyang yer takut bende tu mengikut balik umah huhuhuuu…

    7

    0
  11. senduuu... says:

    Uuuuiiihh.. dia punye cara promosiiii.. bukan biase2 nih.. hahaha..

    1

    0
  12. Anonymous says:

    poyo nye lah!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Aku minat fazzy antara sbbnye adalah die bukn jenis ayam riuh sekampung. Ada ssetngh org jenis heboh2 belum apa2 da sibuk pukul canang. Nak buat itu la.. ini la… Benda belum konfem, dah riuh sekampung.
    Fazzy sangt ekslusif. Die jenis yg kalau bnda tu dah jadi, baru die heboh Kat media. Kalau Ada pun die just share sikit2 dlm ig die which is, fans n followers tegar die je yg tahu. Itu pun x detail. Nk tunggu faz cerita saje2? Mmg Tak la… Tu nilai yg jarang Ada pd Artis popular sekarang.

    45

    106
    • Anonymous says:

      Very true…dia dalam kelas tersendiri. Aku pun dulu x minat Fazura, skrg dah minat.
      Very low profile….aku pun dapat tau dari cousin aku yg close dgn cousin Fazura..dia org ni pun dari keturunan family kaya raya tp humble je…x da pun riuh sekampung nak tunjuk2 kekayaan etc.

      Salute Fazura…bkn sahaja pelakon berdisiplin tapi bijak memilih watak dan tidak tamak.

      58

      110
      • Kaya palahotakkau says:

        Kaya raya? Setakat makcik dia kawin dgn adik sultan brunei. Makcik dia je kaya. Yg lain biasa je. Aku nak tanya, Fazura sefamily ada rumah sendiri tak? Kalau setakat tumpang rumah nenek dia, celah mana kaya nya? Hahhh jgn kaitkan lopak kat sini. Aku bukan peminat lopak taliban.

        26

        6
        • Anonymous says:

          Pleaselah…mcmlah ko tau sgt psl Pazura.Suka tabur fitnah ni….dia nak beli umah pun x kan nak kecoh satu dunia….apake bangan ko ni.

          Kira kayalah….daripada janda mintak cerai..then gila harta nk kawen duda kaya mcm mak Lobatak tu hehehe…then berlagak nak mampus. (peduli apa aku ko peminat Lopak Taliban ke apa).

          4

          5
        • Anonymous says:

          bapak lofak tau bagi sperm hidung tinggi jer.. tinggal umah setinggan kt kelantan sana faham2 ler org pakistan susah skit beli tanah.. tu mak lofak jd mata duitan sangap nk laki baru yg kaya jer.. dpt lah bapak tiri skrg.. dulu xtau perangai sebenar anak2 keling ni.. rase senang skit jd taksedar diri asal usul.. mulut puaka kutuk rumah org lain…

          1

          5
        • Anonymous says:

          Apa jenis soalan ni? Fazura sefamily? Hello..Fazura da ber zaman bli rumah sndri..ada org kaya banglo..Abg sulong Fazura yg bergelar Prof Madya Dr pon dah ada rumah sendiri..Abg dia lg sorg yg dah kawen si Faiz tu Engineer..pon da ada umah sendiri..Fattah Amin suami Fazura pon dengarnya dah beli 3 biji rumah, satu rumah utk keluarga dia.. ko sendiri dah ada rumah tak?

          6

          3
        • Anonymous says:

          Kesian nya la mentaliti..sbb Fazura buat majlis kt umah nenek dia..boleh ingat menumpang plak..sbb dia hormat nenek dia la dia buat kt sana. U tau ke Fazura skali shopping mcmana? Latest g London satu kalo shopping kasut Lobutin yg berharga belasan ke puluhan ribu sepasang..smpai 6-7 pasang dia rembat..nampak mcm bayar pkai cheque..tu baru satu kedai..blum lg shopping tmpat lain n selama ni dia duk borong beg Channel..ko rasa dia x mampu beli rumah ker? Kesiannyer..

          1

          0
      • Anonymous says:

        Pedulilah kaya raya bukan bawa mati.pun.
        Ada saya kesah…. dulu peristiwa KimK pun belum.minta maaf itu yg di bawa mati…. minta maaf ya yg betul kan… (buka peminat lopak fratzura Frattah)

        26

        2
  14. nuyu says:

    apsal komen aku ramai yg unlike..haha, haters la tu.x kisah pon nak unlike bagai.chill..

    2

    17
  15. JSH says:

    minatlah spa2 x kisah pun, xyah mengutuk org tu lawa, org tu buruk kejadian sama je dari sperm

    0

    0
  16. nuyu says:

    ramai jugak haters ye kat sini..bersihkan hati u all,bersihkan jiwa…nk mengutuk je kejenye,xde limit langsung.

    2

    5
  17. nuyu says:

    komen2 yg memuji fazura byk unlike lah..haha, korang (haters) bersihkan hati…g solat zuhur spe yg x solat lg…

    5

    5
  18. Hadapla BN ni says:

    Kehebatan macik bawang sekalian >> mengutuk..

    2

    0
  19. tak membenci shesiapa says:

    aku tak minat pon fattzura or lopak, tp kenapa acik opah bawang kat sini, tgn tu lazer sungguh taip mengutuk fitnah fazura. yg korg benci sgt tu kenapa? dia pernah buat salah ke ngn korang sampai hambur hina mcm2 ke dia. jaga hati, even dia penah buat salah pon, biasa la tu. dah namanya pon manusia. p cermin diri sndiri, korg pon pernah buat dosa. dosa ngumpat fitnah ni dosa besar woooo..

    3

    0
  20. FFFFFF says:

    headline besar2 cite pasal Remy tapi semua duk komplen fazura. Xpa, Remy issokay biasalah bila bergandingan dengan artis meletup kebaboom.. You pun meletup jgak, tall, dark and handsome. Can’t wait for the movie!! :)

    2

    0
  21. Anonymous says:

    Kasihan Remy noks, headline pasal dia tapi comment berlambak pasal pajura la, patah la, lopak la… Tak pa la Remy, bukan rezeki engkau le tuuuu

    2

    0
  22. peminatremy says:

    kesian bangremy semua yg lain dok pakat comment fattzura, jemu diknoonnn. papepun aiyebiu bangremyyyyyyyy!

    0

    0
  23. ciK piNgu says:

    udah2 la komen kat fazura p[sl lopak.

    udah2 la komen kat lopak psl jurah.

    biarkan deols hidup ngn cara msg2. bergasak2 mcm ni sampai bila?

    satu lg kenapa ek gmbr fazura kat atas tu iols nmpk mcm zarina zaman muda???? huhuhuhu.

    0

    0

Leave a Comment

Optional