Gara-Gara Buat ‘Review’ Produk Di Instagram, Netizen Kecam PU Amin Penunggang Agama

Hiburan

Gara-Gara Buat ‘Review’ Produk Di Instagram, Netizen Kecam PU Amin Penunggang Agama

Benar kata orang, tugas sebagai seorang ustaz dan pendakwah ini penuh dengan cabaran. Sekali lagi, nama PU Amin dikecam apabila beliau membuat ulasan produk berbayar yang dimuat naik di akaun Instagramya.

Advertisement

Menggunakan medium media sosial tersebut untuk hanya menyampaikan dakwah sebelum ini, ada sesetengah pihak menganggap tindakan PU Amin sudah tersasar daripada niat asalnya.

Rata-rata netizen mendakwa beliau sebelum ini sengaja mencetuskan kontroversi untuk meraih populariti semata-mata ingin jumlah pengikutnya di Instagram meningkat. Malah, beliau juga dituduh sebagai penunggang agama.

Walaubagaimanapun, masih ada yang mempertahankan pendakwah bebas itu. Apa salahnya untuk PU Amin menambah pendapatannya dan mencari rezeki asalkan produk yang dipromosikan itu halal.

Bertabahlah PU Amin, bukan semua orang suka dengan apa yang kita lakukan. Pastinya ada hikmahnya disebalik apa yang berlaku dan anggap sahaja ia adalah dugaan yang menjadikan anda lebih kuat dan bersemangat untuk menyampaikan dakwah.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

18 Comments

  1. anon

    October 22, 2018 at 8:41 am

    ostat mi maggie

    • minah jambu say

      October 22, 2018 at 9:13 am

      ustat mi megi hahahahaa…

  2. Anonymous

    October 22, 2018 at 8:01 am

    dh tu kau ingat ustaz makan pasir, tak makan nasi

  3. Anonymous

    October 22, 2018 at 7:55 am

    Pun Amin , anda boleh mgeluarkn apa2 je pendpt atau apa je berjenaan artis di ruangn ini BN..tpi klau tntg ko nk promosi atau apa2 pndpt tntg diri ko sendiri…sila buay website sendiri.
    Tak pandai ke…
    .

  4. minah jambu say

    October 22, 2018 at 7:41 am

    gegar vaganza kenape shafee rio terkeluar tk amalina yg keluar ??? mengarot jugak ini GV ..

    • Sabri Ali @ Nick

      October 22, 2018 at 11:41 pm

      GEGAR VAGANZA, DUO STAR, GEMPAK SUPERSTAR dan BIG STAGE semuanya mengarut! Zaman kegemilangan rancangan realiti nyanyian dah lama berlalu la.

  5. minah jambu say

    October 22, 2018 at 7:29 am

    pu azman jangan nak mengarot sangat lah huh ! gua tau la lu baik ..