October 17th, 2019

Mendakwa dirinya digantung tidak bertali selama empat bulan, penyanyi dan pelakon Lufya Omar nekad tidak mahu meneruskan perkahwinannya dengan Dr Che Muhammad Hafiz dan sudah memfailkan cerai bulan lalu. Bagaimanapun, dia terkilan dengan suaminya yang tidak hadir ke mahkamah untuk sebutan permohonan cerai semalam dan seakan ingin melengahkan masa menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka.

lufya digantung tidak bertali

Menjawab dakwaan isterinya itu, Dr Che Hafiz mengatakan dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga dengan baik. Tidak pernah menganiaya Lufya seperti yang didakwa.

Dakwaan tentang gantung tak bertali dan tidak menjalankan tanggungjawab, itu kena tanya dia sendiri. Sebab untuk pengetahuan semua, saya sudah menjalankan tanggungjawab terhadap anak kami.

lufya omar cerai

Tidak pernah lagi saya mengabaikan anak kami seperti yang didakwa. Cuma, kalau ada yang dia keluar pergi mana-mana tu, saya tidak tahu sebab kami tidak tinggal sebumbung.

Ditanya mengenai ketidakhadirannya di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya semalam, Dr Che Hafiz menjelaskan perkara itu sudah pun dimaklumkan kepada pihak mahkamah. Dia juga tidak mahu mengulas lanjut tentang isu berkenaan.

dr che hafiz sindir lufya

Saya tidak mahu mengulas mengenai isu tidak hadir ke mahkamah sebab saya sudah berurusan dan memaklumkan perkara itu kepada pihak mahkamah melalui surat.

Terdahulu, Lufya berkata dirinya sudah tidak sanggup lagi meneruskan rumah tangga yang penuh toksik. Merasakan jiwanya didera disebabkan perbuatan suamiya itu yang didakwa gagal menjalankan tanggungjawab terhadap dia dan anak perempuan mereka.

Sumber Berita : mStar Online

23 responses to “Gantung Tak Bertali? Itu Kena Tanya Dia, Saya Sudah Jalankan Tanggungjawab – Dr Che Hafiz”

  1. Ros says:

    lelaki sekarang kan. mana ade kelelakiannya lagi. apatah lagi doktor hospital kerajaan bodoh2 ni. lol jelah.

  2. wekkkkkkk says:

    huhuhu..

  3. huhu says:

    hoi wekkk..semua blog ko nak cnp ye. gigih sungguh..lantak diaorang la. nak jatuh talak ke hapa ke..masing2 dah bangke..tak perlu gigih nk bg tau diaorang ni. huhuhu..

  4. hafiz bipolar says:

    kan aku dah kata dr ni memang bingai….bingai x boleh simpan…cakap belit2..apahal cakap dekat media..napa x dtg je court bgtau apa salah bini kau…mmg betul la dr ni x de telur…bab ni kemain lg terus bg statement..bab nafkah anak, kau senyap je kan…mmg kau nak lari dr nampak kau salah and org x perasan…org salah macam kau mmg ada je alasan bodoh…

  5. Anonymous says:

    setahu saya, kena settle di pej agama dulu nak buka fail cerai. Lepas tu jika x dipanggil berkali2 oleh pej agama, baru di bawa ke mahkamah, mcm pernah terdgr perktaan tu mgkn ini…”mgkn waran tangkap”.
    itu je, tapi lama2 akan dpt surat cerai juga..dont worry..tunggu shj panggilan/surat dri pej agama. Dalam 4 bulan belom dikira rasanya..gntung tak bertali.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini