Written by Bella | October 17th, 2019

Mendakwa dirinya digantung tidak bertali selama empat bulan, penyanyi dan pelakon Lufya Omar nekad tidak mahu meneruskan perkahwinannya dengan Dr Che Muhammad Hafiz dan sudah memfailkan cerai bulan lalu. Bagaimanapun, dia terkilan dengan suaminya yang tidak hadir ke mahkamah untuk sebutan permohonan cerai semalam dan seakan ingin melengahkan masa menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka.

lufya digantung tidak bertali

Menjawab dakwaan isterinya itu, Dr Che Hafiz mengatakan dia telah melaksanakan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga dengan baik. Tidak pernah menganiaya Lufya seperti yang didakwa.

Dakwaan tentang gantung tak bertali dan tidak menjalankan tanggungjawab, itu kena tanya dia sendiri. Sebab untuk pengetahuan semua, saya sudah menjalankan tanggungjawab terhadap anak kami.

lufya omar cerai

Tidak pernah lagi saya mengabaikan anak kami seperti yang didakwa. Cuma, kalau ada yang dia keluar pergi mana-mana tu, saya tidak tahu sebab kami tidak tinggal sebumbung.

Ditanya mengenai ketidakhadirannya di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Petaling Jaya semalam, Dr Che Hafiz menjelaskan perkara itu sudah pun dimaklumkan kepada pihak mahkamah. Dia juga tidak mahu mengulas lanjut tentang isu berkenaan.

dr che hafiz sindir lufya

Saya tidak mahu mengulas mengenai isu tidak hadir ke mahkamah sebab saya sudah berurusan dan memaklumkan perkara itu kepada pihak mahkamah melalui surat.

Terdahulu, Lufya berkata dirinya sudah tidak sanggup lagi meneruskan rumah tangga yang penuh toksik. Merasakan jiwanya didera disebabkan perbuatan suamiya itu yang didakwa gagal menjalankan tanggungjawab terhadap dia dan anak perempuan mereka.

Sumber Berita : mStar Online

23 responses to Gantung Tak Bertali? Itu Kena Tanya Dia, Saya Sudah Jalankan Tanggungjawab – Dr Che Hafiz

  1. Intan says:

    Beh, per essere del tutto onesti, a mio modesto parere, ovviamente senza offendere nessuno che pensa diversamente dal mio punto di vista, ma anche guardando la questione in una prospettiva diversa e senza condannare il proprio punto di vista, considerando tutte le opinioni valide di ognuno, credo sinceramente di avere completamente dimenticato quello che stavo per dire…

  2. kot kecik says:

    Sis, start [email protected] other people, your husband jantan tak guna. Syariah court is not on your side, its lopsided. Don’t waste your time enjoy life and start meeting with people. Kita tengak apa dia akan buat lepas tu. Biar dia jadi jantan dayus.

  3. Anonymous says:

    cerdik eh kau doktor. bab lain yg bini kau ckp, laju kau bidas balik. tp bila org tanya kenapa tak gi mahkamah, konon peribadi. hotak kau. bini tu dh nak setel cara baik tp kau yg lengah. sape tak marah.

  4. Capri says:

    Jahat seyyy kau ni doc. Serius jahat.

  5. Sis-tur-sung-kur-jua says:

    Jika mmg isteri itu tidak baik utk anda, lepaskan lah cara baik.. Utk apa mendera emosi nya? Sampai bila nak menyeksa dia? Anda seorg doktor, anda patut lebih tahu kesihatan mental jugak penting.. Jadilah lelaki, bukan jantan seperti yg didakwa.. Lepaskan jika memang dia tidak memuaskan hati anda..

  6. Anonymous says:

    Baiklah, jujur sekali, dalam pendapat saya yang sederhana, jelas tanpa menyinggung sesiapa yang berfikir secara berbeza dari pandangan saya, tetapi juga melihat soalan itu dalam perspektif yang berbeza dan tanpa mengutuk pandangan seseorang, dengan mengambil kira semua pendapat yang sah Saya jujur percaya bahawa saya telah melupakan apa yang saya katakan …<<dun get it huhuhu??

  7. tipahhhh says:

    so terbuktilah lufya ni memang terdera secara mental dgn laki dia ni, kalau fizikal xberani ckp sbb xde bukti. aku tgok cara mamat ni pon boleh tekanan perasaan jadiknya. lelaki kalau gentlement, settle n face la apa situasi pun. Busuk2 sharnaz tu, ha ko tengok apa dia buat. Itu baru lelaki. Tang bini buat apa semua pandai ko bidas, tapi tang ko, PRIVACY. Korok mu.

  8. makbawangputih says:

    skrg aku lebih prcyakn lufya..jantan dayus…ko lpas kn jelah dia baik2..bt apa nk dera emosi dia…aiiiiii xboleh aku mamat ni….

  9. wekkkkkkk says:

    Lama2 jtuh juga talak…dlm surat nikh kn ada ckp..lebih kurg mcm ni

    ..whenever I leave my wife..( luftya) for a period of four months Qamariah continuously or more..whenever voluntarily or by compulsion..or I or my representative do not give her maintenance for a period of four months Qamariah..continuously or move whereas she is obedient to me..or if I cause hurt to her person of her honour or her property..or cause abuse or any Darat Syarie..and then she makes a complaint ..to the Syariah Court and if it is found by the Syariah Court to be true..and she gives to the Syariah Court which received on my behalf s sum of rm10.00..then she is divorced by s falaq khulu”.

    Ha..msih tak fhm kome ye..check balik sijil nikh memasing..

    Aku wekk…retaip semula je..manalah aku boleh hafal mcm tu..aku taip dri sijil nikah aku yg sudah di alih bahasa ke English..

    wekk inform sekali lagi..

  10. Anonymous says:

    Ko nk apa lg setannnnn kalau dah tak tinggal sebumbung hampir stgh tahun lepaskan jek la bini ko tuh. Ini yg susah dgn mahkamah syariah… nk jugak tggu lelaki walau lelaki tak nk bg kejesama. Benda mcm ni aku sokong sisters in islam.. diorang mmg selalu highlight psl gantung tak bertali – kepincangan syariah court. Kesian pompuan kalau jd camni. Jahat doh lelaki mcm che hafiz nih

  11. Anonymous says:

    setahu saya, kena settle di pej agama dulu nak buka fail cerai. Lepas tu jika x dipanggil berkali2 oleh pej agama, baru di bawa ke mahkamah, mcm pernah terdgr perktaan tu mgkn ini…”mgkn waran tangkap”.
    itu je, tapi lama2 akan dpt surat cerai juga..dont worry..tunggu shj panggilan/surat dri pej agama. Dalam 4 bulan belom dikira rasanya..gntung tak bertali.

  12. hafiz bipolar says:

    kan aku dah kata dr ni memang bingai….bingai x boleh simpan…cakap belit2..apahal cakap dekat media..napa x dtg je court bgtau apa salah bini kau…mmg betul la dr ni x de telur…bab ni kemain lg terus bg statement..bab nafkah anak, kau senyap je kan…mmg kau nak lari dr nampak kau salah and org x perasan…org salah macam kau mmg ada je alasan bodoh…

  13. huhu says:

    hoi wekkk..semua blog ko nak cnp ye. gigih sungguh..lantak diaorang la. nak jatuh talak ke hapa ke..masing2 dah bangke..tak perlu gigih nk bg tau diaorang ni. huhuhu..

  14. wekkkkkkk says:

    huhuhu..

  15. Ros says:

    lelaki sekarang kan. mana ade kelelakiannya lagi. apatah lagi doktor hospital kerajaan bodoh2 ni. lol jelah.

  16. Anonymous says:

    Doktor swasta pandai2 ye… habis duit kami bayar rawatan ringan je… sama juga ubat diberi cuma lain trade nama… melilit sikit tapi kandungan ubat sama je.

  17. kakikucinghitam says:

    jawapan kau mmg cibaii brooooo

  18. Aida Musa says:

    Memang b**i kau ni jantan!
    Kalau macam ni betul apa yang lufya cakap
    Sehingga sah cerai, Tanggungjawab kau kini untuk anak & isteri. Dia masih isteri kau. Kau tinggalkan rumah kelamin, tak peduli, tak nak selesaikan masalah. Sekarang tak hadir perbicaraan. Bagi surat apakenbendanya, bagi lah notis awal-awal kalau tahu tak boleh hadir, minta tarikh lain. Dah kalau tak nak tu, cerai jelah elok-elok, cepat-cepat. Lufya pun tak hingin tengok muka kau lagi. Ni duk gantung main tarik tali apa lagi? So betul lah apa yang lufya cakap tu, gantung tak bertali. Konon doktor, tapi bodoh!

  19. ikan says:

    tetiba nak kait doktor kerajaan dgn swasta. doktor kerajaan lagi pandai aku rasa, patient berlambak2 kena handle.

  20. Bengang says:

    Dah tunai tanggungbjawab pebende kalau dh xsebumbung..otak letak mana doc?

  21. Anonymous says:

    Jalankan tanggungjawab tu bukan kat anak sahaja…kalau taknak lagi percepatkan lah proses ini, berapa banyak dosa yang dah dikutip pada setiap detik waktu yang dibazirkan .

  22. Macho says:

    simpan sikit bodoh tu.. ko tu pun kerja apa je..suka suka nak membodohkan semua doktor kerajaan..komen paling bangang aku jumpa

  23. Isterimalang says:

    Betul sy sokong kepincangan syariah court. Bila jadi mcm ni court akan suruh apply fasakh pulak. Lagi ambik masa sbb nak bukti semua. Mcm kes sy bukti semua cukup surat mahkamah kes dadah, laporan polis n medical semua ada tapi hakim pulak nak lagi bukti konon yg ada tak cukup kuat nak saksi semua. Balik2 nak suruh si suami datang lafaz. Memang tak la kan. Suami x guna mcm tu.
    Suami takkan pukul isteri bila ada orang lihat. Suami yg hisap dadah, xkan dia ambik dadah depan2 org. Sah2 semua yang berlaku hanya isteri je yang tahu. Tu masih nak lengahkan masa minta cari bukti lain. Orang nak mulakan hidup baru bukak buku baru pun tertangguh. Tak semestinya nak cepat2 cerai sebab nak cari pengganti. Tak paham aku syariah ni..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini