March 21st, 2012

Elfira Loy ialah antara selebriti remaja yang mendapat keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hari ini. Semestinya dia berdebar menantikan keputusan SPMnya, namun dia masih nampak ceria dan comel dalam debaran tersebut. Maklumlah, SPM, walau bukan penentu kejayaan hidup, masih mampu menentukan arah dan mencorakkan hidup kita selepas ini .
Bagaimanapun, Elfira telah menulis di Twitter yang cukup sekadar perasaan berdebar telah berlalu.
Mungkin dia belum bersedia berkongsi keputusan SPM dengan orang ramai. Apa pun kami mengucapkan selamat maju jaya pada Elfira walau apa jua bidang yang akan dia ceburi selepas ini. Lagi 2 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Program Merakyatkan Seni Budaya:Prihatin 1Malaysia, 26hb Mac 2012 (Isnin) dari jam 4.00 petang di Padang Sukan Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas. Semua dijemput hadir!”Semarakkan Seni Budaya”


139 responses to “(GAMBAR)Wajah-Wajah Elfira Loy Dalam Saat Menanti Keputusan SPM, Belum Sedia Kongsi Keputusan?”

  1. anonymiss says:

    Orang cina pgang ekonomi malaysia sbb mereka tu smua ahli perniagaan,ada bisnes besar,tak kira la titik peluh sendiri atau warisan,sbb mreka tekun dlm perniagaan,berani terima risiko.Bukan sbb dapat spm straight A.Mereka banyak link dengan supplier besar di China.Kalau nk tahu,cina kt malaysia je pndai2.Bpk aq yg ulang alik kat China cakap cina sana bodoh tau,dlm bahasa dia ‘blok’on’,kawan2 dia yg duduk sana,skrg dh kaya raya pun ckp cina sana bodoh,bongok tapi dorang ada bisnes besar sebab diaorang pandai/rajin/berani menciplak.Cina malaysia blok’on jgk,tapi org cina yg xde bisnes,yg mkn gaji tu bantai anak suruh blajar sbb mereka xde warisan utk diberi kt anak2.Tapi keje makan gaji kau tu cuba kira2 balik pendapatan kau,berapa puluh tahun baru kau dapat juta?Kalau mereka semua keje makan gaji sama jelah macam orang melayu.Sampai bila pun tak kaya,xde nama,sistem kat office yang bodoh lagi,balik keje merungut hari2.Melayu kaya yg duduk malaysia ni menteri2 je.Nak jadi menteri bukan senang.Kita manusia ada jalan sendiri,takdir sendiri.X pyh lah nk berebut2 sgt bnda yg bukan hak kita.Elfira ni pelakon,teruskan jelah berlakon kalau itu pilihan dia,takyah la tamak sangat,dahlah cantik,berlakon nak,popular nak,jadi ‘amalina’ nak.Tak istimewa la amalina tu,dahlah tak lawa ;p

  2. zarra says:

    abang admin, please copypaste tweet si elfira latest today’dpt full scholarship’ utk sambung study….gempak xgempak..xpyh kecoh..
    org dlm ni je meroyan…

  3. Reena says:

    Zaman aku zaman Grade 1, 2, 3..A, C3-C6, P7, P8, F9 (err..bukan button keyboard ok)..alhamdulillah walaupun aku bukan budak straight A’s..stakat Grade 1 belas2 jer tp stil leh survive..tinggal lagi tak larat nk wat PHD jer pasal bidang keje aku lebih mementingkan creative award..nonetheless the pay is still good & byk lubang leh wat duit..yg penting halal. Janji merasa dpt ANC award. SPM ni bg aku Sijil Penentu Matlamat.. wlaupun gagal tp kalau kita ada matlamat hidup & rajin berusaha, Insya Allah leh berjaya. Aku prefer street smart pasal yg book smart ni slalu kena main ngan street smart. Nonetheless, kena gak ada valid paper qualification..kalo tak cemana org nak hire kan..lainlah kalo kampeni mak bapak sendiri.

  4. insan biase says:

    heheh sy tahu result nye full result lg…tp ape pun she still good person ok… ala artis lain tu pun x pandai gak dlm SPM x kecoh pun…hihihi

  5. NINI says:

    Kalau dah mencuba tapi tak boleh dpt keputusan yg bagus juga jgn kecewa.
    Yg penting usaha & terus berusaha supaya tidak menjadi pengkianat negara & rakyat yang tidak berguna.

Loading...