(GAMBAR)Tunang Berjanji Setia Dengan Mangsa Wajah Ditoreh Perompak Walaupun Parut Mungkin Kekal

Trending

(GAMBAR)Tunang Berjanji Setia Dengan Mangsa Wajah Ditoreh Perompak Walaupun Parut Mungkin Kekal

Tunang kepada Nur Syafiqa Lah, Mohd Azijja Zafran Zahrani, 24, berjanji akan kekal bersama wanita itu walaupun mungkin akan mengalami parut kekal pada wajahnya. Malahan dia berjanji apa jua keadaan dia akan bersama Syafiqa sehingga hari perkahwinan mereka pada Mac tahun depan.

1520766_652336718137004_298911468_n

Advertisement

Pertunangan mereka berlangsung April lepas, dan pada masa kini Azijja sedang memfokuskan untuk memulihkan kembali semangat tunangnya itu.

Walau apa pun terjadi, saya akan terus bersama Nur Syafiqa dan kami akan meneruskan majlis perkahwinan seperti yang dirancang sebelum ini.

Saya sangat cemas. Saya menangis tidak henti-henti dan sehingga hari ini.

Walaupun Nur Syafiqa sudah boleh tersenyum tetapi saya tahu, dia sebenarnya masih sedih dan trauma dengan tragedi yang menimpanya itu. Sewaktu menemaninya, sudah beberapa kali dia tersentak dari tidur kerana bermimpi mukanya ditoreh, dia memberitahu berasa takut untuk pulang ke rumah itu.

Dalam kejadian berlaku Ahad lepas Nur Syafiqa telah ditoreh di bahagian wajah oleh salah seorang dari dua perompak yang menceroboh ke rumahnya di Kampung Wakaf Berangan, Sri Aman, Pasir Puteh.

image (1) copy

Menceritakan detik kejadian itu, Mohd. Azijja berkata, pada hari itu, Nur Syafiqa, 22, ada menghubunginya namun dia tidak menjawab panggilan tersebut.

Katanya, selepas itu dia menerima mesej daripada tunangnya yang memberitahu telah dirompak dan meminta Azijja segera ke hospital.

Pada mulanya saya ingat dia bergurau kerana dia memang suka menyakat saya.

Tahniah diucapkan kepada Azijja kerana bersikap seperti lelaki budiman dan tidak sekadar memandang rupa sebaliknya hati budi kekasihnya. Semoga kesabaran dan ketabahan anda akan diberikan ganjaran suatu hari nanti.

Laporan asal: Utusan Online

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

26 Comments

  1. Misha

    December 3, 2014 at 8:50 pm

    Ramai nye dengki kat dia hanya sebab dia cantik..Aku rasa dia cantik comey lote..Yg korang dengki2 ni mesti busuk berkerak, gemok, hitam, huduh lagi muka tak lawa pastu nak menghina dia yg lawa neh..Kesiannnn…Lantak dia lah nak kawen dgn siapa pun..

  2. kesian

    December 3, 2014 at 7:01 pm

    Ramainya perempuan buruk muka & buruk hati kaki dengki kt cni…pehal menyibuk sgt?bajet ustajah sgt…puuuiiii

  3. ubi

    December 3, 2014 at 6:41 pm

    kesian..tp ramai pulak yg ckp dia ni kena kifarah….ada gambar2 dia , dia pakai cutex, warnakan kuku bagai..pelik pulak aku…pakai tudung tapi warnakan kuku????? muka dia mmg cantik…hmmmm nauzubillah

    • Anti-bongok

      December 3, 2014 at 7:15 pm

      X salah pun warnakn kuku.. Lg2 tgh period! Seminggu pun boleh biarkn cutex tu kt kuku. Apsal ko dengki?? Bongok punye komen!

    • aku pandai

      December 4, 2014 at 7:37 am

      ko lg bongok wahai anti bongok… x payah nak liberal sangat la.. islam tu mudah tp jgn ambil mudah… buatnya ko meninggal time tu ko igt org yg mandikan jenazah ko tu nak kikis ke kuku ko yg bercutex tu… cakap ikut sedap mulut x pk agama

    • Anonymous

      December 4, 2014 at 9:55 am

      Betul..biar x lawa asalkn otak ada….ngokkkk

    • apakah?

      December 4, 2014 at 10:19 pm

      Zaman sekarang ni ada peel off nail polish. Bila nak ambil wuduk koyakkan je layer tu. Jgnla tambah aib mangsa

    • Anonymous

      December 4, 2014 at 11:23 am

      Dah dia cantik tu rezeki dia,sng ckp org yg keluarkan perkataan x elok disini mmg bkn org yg berbudi bahasa dan baik,klu seorg yg baik xkan keluar perkataan yg kesat dan x elok,dia ni student giatmara myb ambil kos kecantikan,biasa klu bljr padi&mani mmg kena praktik pki cuttex kat kuku klu x mcmn nak dpt markah,myb juga dia tangkap gambar utk assigment dia then lps tu dia bersihkan kuku dia dgn nail remover,bt dosa kering je fitnah org,lg pun aku rs klu dia pts ngan x dia dl pun mmg ptt,klu lelaki tu mmg lelaki yg baik xkan lps pts pun nak balas dendam siap merompak,menoreh muka,nak merogol lagi adakah lelaki yg baik wlupun ditinggalkan akan bt begitu??tu maknanya lelaki tu pun bkn kalangan org yg baik2..ok bye!!

    • anonymous

      December 4, 2014 at 7:36 pm

      betul2… kalau baik laki tu, xde bile dah putus, buat keje macam tu… kita doa yg baik2 tuk budak pompuan ni…

  4. ELLA

    December 3, 2014 at 5:07 pm

    dari kena rogol nasib kena toreh jer…walaupun sakit tapi lagi seksa jika kena rogol…so pada tunang terima lah bakal isteri seadanya tak perlu tengok paras rupa…paras rupa tak kekal pun…

  5. Anonymous

    December 3, 2014 at 3:27 pm

    Taun lepas kt nilai crew penerbangan kene simbah asid..xde la lecoh mcm ni..puihhh…

Loading...