Written by serenity | February 25th, 2018

Pasangan Fazura dan Fattah Amin sedang diraikan dalam majlis resepsi perkahwinan mereka di Hotel Mandarin Oriental, Kuala Lumpur dan sekitar jam 9.10 malam, keduanya telah muncul di majlis.

Mengenakan sut dan gaun, pasangan sama cantik dan kacak ini memasuki majlis diiringi lagu yang digunakan dalam video perkahwinan mereka nyanyian Harissa Adlyn iaitu Aku Sayang Kamu.

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Gambar dan video akan dikemaskini dari semasa ke semasa. – beautifulnara.com

Kredit gambar: @shahrizanshafie

111 responses to (GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Fazura Dan Fattah Amin #FattZura

  1. Anonymous says:

    Simply Ahhhmazingggg!!!

    72

    0
    • Anonymous says:

      Cantiknya fazzzy…. Orang hati baik, Kat muka dah terpancar kecantikan luar dlm…. Sama2 cantik, sama2 baik, sama2 lots of love n respects

      106

      0
      • senah gemenceh says:

        org kalu dah cantik pakai wedding gaun yg simple je pun dah malatop! xperlu sarat dgn cutting/design merepek-repek nmpk mcm ulat bulu atas pelamin. sedap mata tengok korang lahhh!! melting akak..

        84

        0
        • Mmmm says:

          …and haters pretending to fall asleep! Hihihiks

          55

          0
        • Miss Unibes says:

          Cantik! Tapi jujur lah. Nampak biasa je. Walaupun ramai sedaya upaya komen “cantik luar dalam” bagai tu. Masih tak boleh lawan perkahwinan Anzalna.

          Lopak takyah sedih. Pegi perang ngan ahli taliban. Kot2 jodoh kat situ.

          Fattzura sila kecam dan dislike banyak2. Lol.

          8

          88
        • Anonymous says:

          Apa istemewa nya Anzalna? Bibir mcm Donald Duck…

          20

          5
        • Anonymous says:

          Pelakon Wanita Terbaik Malaysia tak perlu nak buktikan apa2 lagi dik. Persandingan… bukan pertunjukkan fesyen! Nak berlumba-lumba dgn org lain apooo???

          84

          2
        • Jimbawe says:

          Ok pe bibir anzalna. Daripda pakjurak ubah hidung. Atleast anzalna tak macam pakjurak main2 ubah. Jimbawe.

          3

          54
        • Shooohhh says:

          Fan Anzalna.. diam je.
          Zaman dia dah berlalu. Last keluar TV pun tahun 1997. Eee..semak! Lol

          14

          4
        • Mat Sahdo says:

          Anzalna harus lah buat wedding all out sebab waktu wedding tu la peluang terakhir keluar tv sebelum bersara. Lepas tu …krik krik krik sendu! Sila ucapkan bye pada karier, Kak Na!

          23

          1
        • Anonymous says:

          dia mmg sendu dri dulu lah. aku pun pelik dia ada peminat. kikikihh

          17

          4
        • Celap celup says:

          Masih nak ala2 puteri permaisuri gitewww! Yelah… Kempunan nak ada title “Cik Puan” dulu kan. Tak menjadi dgn TMJ(Tunku Mahkota Johor). Dengan TMJ(Tah Min Je) yg sorang ni pun jadilah permaisurirumahtangga.

          TMJ original – Tunku Mahkota Johor

          TMJ celup – fa(T)tah a(M)in (J)e

          4

          97
      • Sheeren says:

        I expect something “wow” but then maybe they are both beautiful there is no need to be over the top. Less is more maybe?

        80

        0
        • Anonymous says:

          ikut style wedding mat salleh. tonjol muka sebenar. ni tak..dah mcm opera cina mak andam punya kerja.zzz

          23

          5
        • Anonymous says:

          Thats a classic elegant white wedding gown. Love it!

          43

          0
        • Puteri bunian says:

          Something wow? Errr tapi…. Sumpahh wehh dah lawaaa, ekslusif. Both pengantin sgt sgt stand out dgn keindahan wajah, terpancar kebahagiaan, seri ape semua lah. Sorry I bukan die hard fans fattzura. But they never fail ti to impress me! I love it ! Fazz cantik, fattah segak, pelamin cantik, dekorasi gempak l. Mesti teliti kan planned benda ni hahah tu yg lama baru nk bersanding. Hehe. Joke. Tunggu lah gambar cantik daripada photographer diorang. Congrats anyway.

          63

          0
        • My 2 Cents says:

          I think the stage and the castle are quite “loud” and overwhelming to begin with so maybe they just want to tone it down. I thought it is quite balance with the concept, makeup and costumes without looking like a CIRCUS!

          34

          0
        • Nyah says:

          Memekak la korang. Wow ke tak…kalu aku dpt Fattah bukan wow …malah diranjang…”wowowowowow destroy my p*ssy please baby” gituuu. hehehe

          -1

          24
      • minah jambu say NO to drugs says:

        betol..minah jambu jugaak yg bebual ngan ikan mas hehe..lov both of them..

        4

        0
      • Lofaarmy says:

        Tak dpt masok istana…bersanding depan replica istana pun jadi lah kan??? :(((((((((

        1

        53
      • Anonymous says:

        cantikkkkk.. .terbako lofa tengok hahaha

        7

        1
    • Kiah says:

      Suka diorang sbb:-
      1) Sama padan- cantik dan handsome.
      2) Bercinta selepas kawin.
      3) Tak rampas orang punya.

      Semoga bahagia kalian hingga ke jannah!

      117

      0
    • Anonymous says:

      Easily wedding of a decade!!!

      37

      1
    • Get It? says:

      She doesn’t need to prove anything. She is not a B-class actress. She is The Best Actress …2 times, ok? Simple and beautiful. Thats all matters!

      61

      0
      • Anonymous says:

        Yupp… Fazzyyyy bukn jenis org yg: aii yg Paling bagus, aii yg Paling cantik, baju aiii yg pling lawa, aii yg Paling Kya, aii yg Paling bnyk pminat… Fazzy jenis orang yg buat ape yg die suka n die Tak suka berlawan sesama Artis, jenis yg respect org and humble. That’s the beauty of fazzy

        55

        0
    • Zack says:

      There is something bland and dull. I dont know what. Beautiful but lack of glam..imo.

      5

      11
    • Fatzur says:

      Baju mekap simple tp cantik. Rasanya mmg diorg nak yg simple..xover..cuma pelamin tu mcm xkena la..better kalo buat concept all white roses.

      9

      1
    • Anonymous says:

      Mana nenek kebayan.KimK fratzura ckp fairytale konon

      0

      20
  2. Anonymous says:

    Cantik luar cantik dalam… Berganda2 cantiknya..

    26

    1
  3. Kak Pah says:

    Cantik…dua2 sepadan. Apa perlu diperkatakan lagi?

    18

    0
  4. Anonymous says:

    Faz drp dulu fashion sopan dan simple. Suka…suka!

    24

    1
  5. Dally says:

    Cantiknya Fazura dan hubby semoga kekal selamanya, Aamiin

    25

    0
  6. Anonymous says:

    I have no words other than #gorgeous!

    23

    0
  7. Farid says:

    Cantik sama padan?

    3

    0
  8. Anonymous says:

    Tak boleh nak cakap apa2 lgi.
    Santek hokay!

    22

    0
  9. Babe says:

    I’m so obsess with the dresses!!

    13

    1
  10. Anonymous says:

    @sembah ratu [email protected]

    1

    4
  11. Noname says:

    Simple but beautiful…so sweet…

    6

    1
  12. Anonymous says:

    dress kureng…

    4

    9
  13. Anonymous says:

    Marbelesss

    6

    2
  14. dally says:

    mmg lawa sgtlah pengantin ni…sapa yg jeles tu…ada je yg tak kena ek…nasibla org lawa mmg selalu kena kecam…dahla lawa baik lak tu..

    13

    0
  15. Kakfake says:

    Biasa2 je except castle Tu je lain sikit, whole Dewan pun X sampai ambience fairy taily ,takat chandelier je hiasan nya. .yuna punya Lagi better So far baju n pembawakan X blh beat anzalna Lagi. Baju biasa2 je.. mula pun xdok Seri pengantin. .dah basi kot Ingat mcm princess in fairy tales world gitu tapi biasa je

    5

    27
    • Anonymous says:

      Komen bagai nak rak…awak dh kawin ke? Kalau belum nk buat tema apa? Budget ada? Kurang2nye dia org ni tak ada sponsors langsung ok!

      16

      2
    • Adudu says:

      Dapat apa hentam majlis orang? Jangan la tunjuk sangat busuk hati tu. Taste orang macam2 derr.

      20

      0
    • Anonymous says:

      Yuna tu ok laa byk jd duta international, anak tunggal, haruslaa wedding die nak buat all out, anzalna tu husband kaye raye, so harus laa menonjolkan yg diorg tu kaye raye n harus wedding gah gitu sbb family friends banyak dato datin bagai, knowing anzalna sisters pernah ke diorg nak kalah dgn yg lain huh? this is fattzura, family background semua sederhana je n dtg dari org kebanyakan. so x perlu lah nak overshadow sesiapa. cuma yg aku x brapa berkenan dgn castle tu kate rekaan reka teemor tapi mcm x sesuai

      3

      0
  16. dally says:

    biasalah org mesti nak compare, kalau tak compare tak boleh ke? rasa mmg lawa dah ni…less is more…tak perlu berlebih2….just cantik sgt Fazura walaupun umur 35 tapi nampak muda mcm umur 26 gitu…

    26

    1
  17. Abamtah says:

    Peminat fuckzura in denial .sbb selalu over menggatal kat ig. .xnak post ke video romen abamtah sampai lastminute post video honeymoon .expectation X sampai. Terpaksa Mengaku jelah cantik huhuhu. .padahal biasa biasa ajemana nak Naik Seri cino yg sentuh muka n Rambut syokkk cino Tu urut Bini abamtah

    1

    32
  18. Anonymous says:

    rasanye semua org expected more..tp hasilnya biasa2 je..mngkin sbb x ada seri..or mekap too simple..rasa klau pegi event, mekap fazura lg cantik dr ni..sori faz, izara lg cantik….

    6

    19
  19. Anonymous says:

    i have to admit, wedding sharnaaz ahmad dan noor nabila paling menawan hati, walaupun simple tapi menarik. kalau nak konsep fairytale, boleh tengok wedding chelsea olivia dan glenn alinskie, memang nampak wow sangat. untuk fattzura, biasa la expectation orang memang tinggi sebab pasangan popular katakan..

    7

    15
    • Anonymous says:

      aku tgk biasa jer wedding shahnaz nabila tuh.. jd up pun sbb masa tuh wedding baju nora failed.. nothing to impress pon kebetulan masa tu jer

      15

      0
    • Anonymous says:

      meroyan majlis kawin org.. pastu mention shahnaz & bini paki tu.. kawin janda mestilah ade pengalaman booked pelamin doh! janda rupa keling vs pretty faz yg 1st time wedding sure pengalaman lain2.. simple in faz still look gorgeous.. si janda pulak kene mekap 10inci..

      7

      0
      • Babe says:

        Bitch why do you have dragging lofa into this? Can’t you just be happy with the couple and neelofa?

        1

        0
    • Baby says:

      So what? Wedding is not a competition to look who’s better than who! It’s pitty of you to think that way. You can’t deny the fact that fazzura look beautiful

      11

      0
    • Aries says:

      Apa cantik nye wedding Shanaz-Nabila….tu lagi macam biasa2 je. Dari deco ke baju pengantin, tak de yg wow! Waktu wedding dia orang, obvious sangat both pengantin & family tried to make their wedding macam royal/vip event, tapi failed.
      Dibanding kan ngan Nora nye majlis, i tink deco Nora lagi cantik dari dia orang nye.

      3

      0
  20. Tacky says:

    Ewww castle bagai!! Tacky much!! Didn’t expect this coming from fazura ? #princesswannabe

    3

    14
    • Anonymous says:

      Agree.. da mcm persembahan hujung tahun sekolah ada istana bagai. Nmpk mcm too hard trying sgt kan

      1

      11
  21. Anonymous says:

    mereka pun dah tak kuasa nk ber wow…dah main dum dammm dum dammm patah katil. just sekadar for friends and family makan!

    10

    1
  22. Amira says:

    Biasa je…propa sokmo! Yuk!!!

    0

    15
  23. Malisa says:

    Kalau tgk the whole Dewan ni MCM bajet rendah from rekateemor. Castle Tu tiru Disneyland hehe . .xda suasana kahwin yg fairytales.baju pun biasa je. X wow .Ada couple Dari indon baru ni lalu kat ig Lagi fairytales. .lgpun kena admit xda seri. Tgk kat ig Princess wannabe asyik terjerit2 je thanks kat tamu.mcm very the kg.mana Ada princess terjerit2 hahaha kesian

    1

    23
  24. Anonymous says:

    Castle and fairytale theme is because they met and fell in love on the set of the drama Hero Seorang Cinderella. Why can’t u negative people think positive for once and be happy for others?

    33

    0
  25. Anonymous says:

    We can see the love they have for each other in their eyes… that’s the most important thing. Lain2 is secondary.

    19

    0
  26. Anonymous says:

    orang indonesia sekarang makin maju, lagi advanced dan kreatif dari orang malaysia. dari segi industri hiburan, malaysia lagi la jauh ketinggalan dengan depa. orang kita aje tak habis2 berfantasi, syok sendiri.

    1

    8
  27. Anonymous says:

    Wow ke idok…dpt laki handsome. Ko hadooooooo??!!!!!!

    17

    0
  28. Aries says:

    Tema wedding #fattzura ni konsep dia macam wedding royal family dari Europe. Seperti wedding Prince William & Kate Middleton, baju & deco semua nye simple & yet elegant & classy. Tak de serabut dengan perhiasan yg melampau. Baju kahwin Anzalna memang cantik, kembang, tapi macam aneh color dia macam pelangi, too many colors.

    25

    0
  29. Malisa says:

    Setelah dilunyai dan dipeluk putera sebenar Dari selatan, dpt putera katak dpn Disneyland jadian pun boleh lah. .asal merasa jadi princess kg . terjerit2 so gedik.baju X lawa sorry.tu nasib neelofa reject kalau X kertu la princess .randy bff rakan kissing kat airport mana kok X dijemput kata bff

    0

    34
  30. Anonymous says:

    Pretty simple and yet sweet. Why not? Wedding doesnt need to be similar with others!

    16

    0
  31. Tahap malaysia says:

    Kalau nak konsep pon jangan la terlalu literal. Contoh nak fairy tale jangan la segedebuk letak istana kat belakangnyaaa. Kenapa ko tak letak maleficent shrek beast quasimodo rapunzel sekali?

    7

    8
    • Hmm says:

      Ni sempena dorg bercinta dan berkahwin coz HSC la. Tak kan tak tahu?

      9

      1
      • lalalalallalalala says:

        Ni tak faham konsep ‘literal’ ni! Hellooo! Iye la jatuh cinta waktu shooting HSC but takkan la wedding pun nak fairy tale bagai pi letak istana segedebuk kat belakang hahahaha.. disappointed a bit laaa… oh well… nvm…

        0

        3
  32. popo says:

    Pelamin xnampak classy. T.T

    1

    5
  33. dalita says:

    ramai sgt haters ni…entah apa2

    6

    0
  34. fififairusfuyo says:

    apa aku tgk FAZ ni…..
    dia x pernah nk berlumba dapatkan tittle:-
    sapa paling kaya…
    sapa paling byk follower kt IG…
    sapa pakai kereta besar…
    ada rumah besar….
    dia simple saja…
    lepas tu aku tengok byk sungguh artis yang datang support wedding dia ni…
    dari situ boleh nampak dia disenangi ramai…
    aku doa Fattah n Fazura bahagia hingga syurga.,..
    dikurniakan rezeki yang melimpah ruah….
    and satu lagi… kawan2 rapat faz adalah kawan yang sangat2 jujur dan amanah…

    31

    1
  35. Anonymous says:

    miss fake tak jemput ke sara ali? bff kan dulu. itu la asyik cari gaduh je. dah kehilangan kawan baik. now tinggal kawan-kawan bapok je. harharhar.

    1

    16
    • lupin says:

      xyah la jemput kot….
      kot sara ali tu la malu alah balik….
      kawan2 bapok ka… tomboi ka…
      janji kawan susah senang….

      11

      0
    • Aries says:

      Hilang satu bff tak semesti dia dah tak de kawan….Lisa Surihani & Sazzy Falak tu lagi lama berkawan ngan Fazura, sampai sekarang pun masih bff…..

      4

      0
  36. nerofbb says:

    dari wedding and dress fazura, aku dapat rasa yang ‘she’s don’t have to try so hard to impress anyone.’ and she got nothing to prove. bagi dia, dia adalah dia. tak perlu nk berlumba lebih dari orang. end up semua sponsorrrr jeww..malulah!

    22

    0
  37. makcik kurus says:

    biasa biasa saje….

    0

    3
    • Anonymous says:

      Mmg biasa2 dan simple sgt sbb fazura ni mmg org yg luar biasa..so die bole buat perkahwinan die nampak simple dan classy walaupon die taraf international.

      7

      0
  38. Bukan Peminat Fatzura says:

    Ok ape? Takdela grand sgt…buat ape nak membazir. Bersederhana lebih baik. Lagipun, cuma nak meraikan ahli keluarga, saudara-mara & sahabat handai je pun. Lagipun, satu Malaysia dah tau yang diorang dah kahwin. So, what’s the big deal? Cuma, kalau tak letak hiasan istana dekat pelamin tu rasa lagi ok kot. Apapun, congrats to both of them.

    14

    0
  39. aries says:

    simple dan manis di pandang
    semoga perkahwinan yg terbina di berkati oleh Nya
    dan moga kalian berbahagia dan utuh untuk melayari
    bahtera sebuah perkahwinan .
    Dapat megatasi ombak dan badai yg bakal ada di setiap perhubungan
    inshaAllah

    6

    0
  40. Anonymous says:

    Xde seri.. mgkn sbb fatzura bekas org.. xpela fattah bole terima n bimbing dia.. design pelamin serius mcm kampung gila!

    0

    3
  41. Anonymous says:

    Dulu tak minat sekarang minat selepas mereka bernikah.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Kenapa artis sekarang bersanding dah macam orang kristian.bertutup muka bagai…tak sedar ke yang itu sama macam orang kristian kawin.

    0

    0