Written by serenity | December 24th, 2014

Satu ketika dulu Sara Ali dilihat pernah menjadi teman rapat Fazura dan keduanya dilihat sering bercuti dan keluar bersama melalui gambar yang sering dimuat naik di akaun Instagram masing-masing. Namun kini kelibat keduanya tidak lagi kelihatan di Instagram mereka, malah melalui rancangan realitinya Facing Up To Fazura, Fazura dikatakan telah bercerita hal Sara Ali sehingga menimbulkan kekeliruan sama ada selebriti itu sengaja memburukkan Sara.

Hal ini dibangkitkan oleh seseorang dalam komen di akaun Instagram Sara. Kata individu itu:


 photo SaraAliDekatiFazuraBukanKeranaPopulariti.jpg

Rancangan realiti Fazura dengan sengaja boleh menyebabkan orang percaya sesuatu yang tidak benar.

Namun Sara Ali enggan mempedulikan Fazura dan membalas:-

Lantak dia. Dia bukan tuhan. Apa yang kita nak takut.

Seorang lagi pengguna Instagram menyatakan yang lebih baik rancangan realiti dibuat mengenai Yuna, dan Sara meminta agar Yuna dan Fazura tidak dibandingkan kerana mereka dua berbeza.


 photo Untitled.png
Apa pun sikap Sara Ali dilihat lebih kelas kerana enggan memberi respon tentang dakwaan tersebut.

Dalam entri BeautifulNara terdahulu, Fazura mendakwa dia tiada niat memburukkan Sara Ali berikutan kenyataannya dalam rancangan Facing Up To Fazura tentang Sara Ali yang tidak menemuinya setelah mengatakan akan berjumpa dengannya November lepas.

75 responses to (GAMBAR)Sara Ali – Fazura Bukan Tuhan, Tiada Apa Nak Ditakutkan

  1. Spinner says:

    Kelas apa sara ali
    Gaya pun nk tiru fazura

    0

    1
    • FAZURA JUAL BUKU UMPAN JERONG says:

      KELAS DLM BG KOMEN , SPINNER BAHLOL !!!
      BAGUS APE CARA SARA ALI NI KOMEN !!!
      COOL JE , ACAH2 BEAUTY WITH BRAIN , NOT BIMBO !!!

      1

      0
      • Kamarul says:

        bagus jugak Sara Ali ni….tak sentap walaupun diperli Fazura.
        Aku dah start minat kat Sara Ali.

        1

        0
        • nak makan nugget says:

          aku rasa sara ali x balas balik sebab x nak gaduh. kalau gaduh mesti jadi besar…jadi jalan yang terbaik ignore jelah.

          1

          0
        • Menyampah Dgn Berhemah says:

          Tuan Puan Sekalian,
          Apa yg sy nampak, semakin pajura meningkat selangkah lagi dlm dunia hiburan, hatersnya semakin menggelupur. Ada saja bahan yg hendak digunakan. Rakan artis yg mencemburui pula seakan suka wlupun hakikatnya mereka tau perkara itu bodoh2 ajer. Sy tidak meminati pajura tp sy lebih tidak meminati sara yg budget ni. Sila kenali c sara itu.
          Pajura nak bff pun dah naik lah standard kau yg senduu dan mcm tak mandi tu. Skg peminat kau nak buat kau jadi heroin dan pajura villain gitu? Amek kesempatan jewwrrr. Hbs manis sepah dibuang c pajura.
          Kot2 boleh buat saratamanditory on E!.Oww Mai Guccieew.

          0

          1
        • Yahudi says:

          Facing Up To Faz sama ja mcm Take Gutz Gutierez , syiok sendiri , atleast Keeping Up With The Kardashians tu okey lagi , psl business , family , even drama antara keluarga pon nmpk real walaupon belakon ja , tapi FUTFaz ? serious mcm taik , si gemuk kena tendang dlm pool teros merajuk mcm gajah !! pastu pegi angkut segala pondan2 dlm show tu , ntah apa2 la , nmpk sgt mcm reality show murahan . Baek tgk KUWTK lg ada byk positive values , and also Rich Kids Of The Beverly Hills !!

          1

          0
        • MLM says:

          x perlu bersengketa..
          msng2 ada kelebihan..
          msng2 ada slh slp..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Baru komen mcm tu sudah di cop beauty with brain? Rendahnya penilaianmu.
        Bagus cara dia reply tp blom pasti bijak. Beauty memang x ler.

        0

        0
        • Anonymous says:

          kau hina ciptaan Allah ker ?? setiap manusia tu dilahirkan beauty.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kamu ciptaan Tuhan yg plg bodo ker? Stiap manusia dilahirkan cantik tu mksd tersirat bhwa ciptaan Tuhan sempurna n cantik. Disini kita citer bkenaan artis cantik jelita. Muka jelita. Yg kamu nk kuarkn syair bagai lk kt sini,dan2 jer semua manusia cantik jelita. X de hinaan pun kt komen ats tu. Bodoww ini manusia ker lembu?Kikiki

          0

          0
        • melati says:

          hmm.betul tu.si SARA ni, BEAUTY TU MEMANG JAUH SEKALI.BAIK PERGI MEREPUT JE JD LUMUT KE

          0

          0
    • Jennifer Garnier says:

      @Spinner
      helllo…since when Sara Ali tiru Fazura ?????? Sara Ali style macam tomboy sikit…Fazura pulak style girly. Dua style yg berbeza kau cakap sama ???? please lah.

      1

      0
    • minah jambu bru baleh dari desaru says:

      huh ! kawan baik dh jadi macm gini ! > fazura bukan tuhan ape yg nk di takot kan < cantek punye pekataan huh ! memang la fazura tu bukan tuhannnnn …tak perlu kau nk takot ngan fazura pe ! kalau kau dh tknk kawan ngan fazura pon fazura tk kesah tapi mulot tu diam paham ! kalau dh jadi macm gini ha nanti ape yg rahsia fazura jangan pulak kau sebar kan kt 1malaysia ! n begitu jugak ngan fazura ok ! nyampah betol tengok muka si sara ali ni huh ! kalau jambu tkpe la jugak huh !

      0

      0
    • minah jambu bru balek dri desaru says:

      hensem2 budak2 payslip ni kt TV3 lebih2 lagi budak yg main gitar tu hensem ! makan lah choklat banyakkkk ha nanti dapat kencing manis baru tau eh ! ape2 pon semua Nye hensem ! Ooooooo sekolah lagi rupe nyeeeeeee hehe !

      0

      0
  2. Jijah says:

    Sendu je belaka…. tak yah nak semak2 otakk…

    0

    0
  3. Orga says:

    Suka fazura, gigi dia cantik

    0

    1
  4. Sma2AdaUrusanJgnSshknOrg says:

    Tk tau sapa stab sapa…hrp2 bdamailah. Hidup ni mmg camtu ada slh phm dan ada trn naiknye. Yg pnting jgn hidp ni jgn ska myusahkn org mcm budak kerani yg kerja kt Pejabat Pengurusan Fasa 2, Tmn.Si Murni, Selayang, Selangor. Dhla kekwat dgn mka poyo. Halo, aku nk mbyr, bkn nk mtk duit ko..klau ada tpt lain blh byr jauh pn aku sggp dr tgok mka korg yg krja tk ikhlas tu…crilah krja lain yg ko ska buat ye dik!

    0

    0
    • Nyampah mukabosan says:

      Well, biasalah budak pompuan melayu ni klau dpt keje opis br-aircond mgadap komputer kkdg lagak tk btmpt mgalahkn manager. Padahal gji kuli pasar borong lg besa dr gji diaorg. Aku budak sri murni gak. Diaorg ni mmg kekwat. Puas ko snyum dan ucp trima ksih ttap dia blas dgn muka busuk. Bil ko dia letak je kt tgkap, jgn mimpi dia nk bagi ke tgn ko

      0

      0
  5. Krios says:

    Sara Ali cool. tak payah nk mengelabah bila kena ‘jentik’ skit. fazura ada view dia sdiri, sara pun mcm tu. tp sb fazura yg bagi jumlah bintang xsesuai dgn tahap lawak sesuatu grup dlm MLM tu membuktikan fazura pun ada ‘sengetnya’ juga.

    1

    0
  6. Gedik nak mampos says:

    Tak suka sara ali since konsert Eh! yg kat sunway lagoon yang dia jd presenter dgn redza minhat tu, sebabnya simple, english dia berteraburrrrrr brrrrrrrrrrrr brrrrrrrrrrrrrrrr…

    Rasa pelik sgt bila dia mula rapat dgn fazura dulu2, mcm, seriously fazura? u not that desperate?

    skrg lega masing2 dah bawa haluan masing2 kui kui kui…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    drama Satu Hari lakonon sara ali dengan remy ishak best gile.
    tempat dorang shooting Bosnia Herzegovina pun cantik jugak.

    0

    0
  8. Sara Ali says:

    You don’t compare with yuna. Way different. etc.

    Haaaaaa?

    0

    0
  9. gg says:

    Nara je lebey2,jd batu api. Phui

    0

    0
  10. tak kelako says:

    whateverrrrrrrr

    0

    0
  11. dara says:

    Sara Ali yang tak layak berkawan dgn Fazura yang ada kelas.

    0

    1
    • pah says:

      Dara :
      Tang mana kelas nya Fazura????? Ko define sket woman with class cane

      1

      0
    • Amy Dangerous says:

      Bkwn pn nk cr yg ada klass jg ke dik? Jgn main sistem kasta pulak. Klau aku, tk kra lh klass ke tkde klasss, miskin, kaya, cantik dan hodoh smua blh jd bff aslkn baik dgn aku. Psl Fazura-Sara ni…ala biasalah kwn2 kkdg gaduh. Ada yg bbaik dan ada yg tk mau bebaik, terpulang. Asl jgn bkungfu pakai tumit tggi mcm kes dlu2 tu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sara ali dlm kelasnya yg tersendiri. Common class cam fazura yg tak layak.

      1

      0
      • Anonymous says:

        Mungkin dia jawab komen ok tapi kalau psl kelas yg ko nak ckp, sah2 la fazura.
        Sah2 sara ali tu yg common. Agak2 la pun. Haha

        0

        0
    • kek coklat says:

      kelas sangat ke fazura sampai nak ckp sara ali x layak berkawan dgn fazura ???
      cmon lah dua2 tu manusia biasa…yang kelasnya hanya Allah yang satu.

      1

      0
  12. Anonymous says:

    Yg aku perasan, fazura best friend dia lisa surihani kan? Camne si lisa boleh member ngan si fazz ni..

    0

    0
    • anonymous says:

      Kalau ko perasan, lisa surihani cam dengan semua orang die kawan. Die kan friendly and pandai ambil hati orang.

      1

      0
    • murukuya sateri says:

      Lisa surihani mana reti gaduh dengan orang…berbaik dengan semua orang baik yang kerlass atasan,,pertengahan atau bawahan…
      Itulah lisa …wanita paling berkerrlass tanpa peflu pembedahan hidung dan tanpa perlu cari pengaruh istana atau mat solih untuk tingkatkan status kerrlass….

      1

      0
  13. LoveMeHateMe says:

    Mne2 yg puji Sara smbl kutuk Fazura tu, tujuan cuma nk kne kn Fazura saje.
    Diaorg bkn heran pun kt Sara tu, nk ada reason utk mengutuk tiba2 je Sara itula ini la.
    Mana yg puji ikhlas kt Sara tu kita leh tau cmne komennya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      macam mana pulak yang kutuk sara ali tapi puji fazura ???

      0

      0
      • Anonymous says:

        Kamu tukarkan jer nama kt ats tu pula. Hslnya terbalik. Itupun nk kena ajar ker?
        p/s- psst tp sesuai ker nk tukar, sara ali tu kutuk or puji sama jer, x de yg beriya2 pun nk buat dua2.

        0

        0
      • santa claus nak sambut aidilfitri says:

        Ko antara org yg puji sara ali tapi kutuk fazura?macam terasa je

        0

        0
  14. Bekas Ahli Pengakap says:

    Slumber je sara. I like. Aku tak phm, apa pencapaian yg boleh dibangga dari fazura hingga nk ada realiti show camni. Pelakon filem? Erra lagi layak kot hingga digelar primadona layar perak. Kalau siti nurhaliza, shila amzah, dato sani, yuna ke.. Logik la gak. Ke nk tunjuk konon bangkit lepas kena dumped? Dah la seksi kemain dlm program tu. Pengisian pun ntah pape.. Dia ni pun slalu bermasalah dgn kwn2 artis. Heran gak nape hubungan kwn byk yg tak kekal. Kalau lisa surihani ada realiti program camni ok gak.. Comellllll

    0

    0
    • Sesuai.. says:

      Mmg dah ada kelas la fazura..apeda..begitu2 pun dia, aku akui.
      Klu x dia bkn fazura namanya.Erra pn kelllass tp x sesuai dgn konsep tu sbbnye dah berumur.Klu Erra start dr remaja hingga skg x ape jgk.
      Konsep ini lbh kpd single mingle terkinja2 lg sikit.
      Yuna,brpa org ja nk tengok.Org dgr lagu suka nyanyian tu bolehla.
      Lisa ok tp klu banding dgn fazura,pencapaian fazura lebih.
      Siti mcm dh kurang glamour tp mmg kelas dia lbh tinggi dr fazura.
      Shila Amzah?kim slm ja la. Dato Sani tu sapa pula?
      Konsep realiti tu lbh kpd glamorous la,sapa ja sesuai..Slh satunya fazura la.

      0

      0
    • E tak amek yang memboringkan says:

      Halaa ko nie..Macam tak tau..Celeb yg ada daya tarikan & classy, ditambah pula dengan kehidupan ala2 penuh drama. Itu la jadi tarikan rancangan..Kim K tu dulu ada pencapaian besar ke masa E amek dia?

      0

      0
  15. Fazuri says:

    Fazura jeles sbb dulu Lisa Surirumah ada rancangan temubual dekat E! Channel, tu yg dia pun nak ikut terus bantai buat reality tv… Tah-tah dia yg pujuk rayu E! Channel ambik dia, bayaran dia kasik diskaun 99% yg penting E! Channel ambik dia..

    0

    0
  16. anon says:

    Tak takut fazura sb dia bukan tuhan? Kalau takut tuhan kenapa tak tutup aurat…. Artis2 mana takut kat tuhan. Yg bertudung pun mcm balut nangka je, sendat situ sini.

    0

    0
  17. Alahai manusia says:

    Alahai nak gado gado pasal dua orang ni. Oh please ! Takyah nak up sgt dedua ni.
    Tak kenal sara ali tp masa dia rapat dgn fazura mmg pelik jugak plus nampak sgt
    Dia yg hegeh hegeh kat fazura. Plus masa baik tu mcm ala asistance kehulu hilir ikot Fazura.. Baguslah dah clash dgn fazura tu sebab tak sesuai la awak dengan dia.
    Baik la cari kawan lain yg tak berapa fake .
    For fazura don’t you have normal un gedik friends girl friends ? (Lisa pon gedik jugak tapi sebab dia cute tutup sebelah mata lah) plus takde kawan yg sama baya ke.. Kawan semua dengan budak kecik.. Or kawan dengan puaka pondan crew . Kawan baik sgt dengan puaka crew sebab nak dpt sponsor baju dengn kuar magazine (semua line line boleh digunakan oleh fazura)
    Tolong la fazura jgn la perasan awak tu princess .. Cantik mana pon tua kerepot jugak.

    0

    0
  18. virus says:

    kenape dh xde drama satu hari tu lgi ye?,lakonan sara ali.

    0

    0
  19. gadis bandar says:

    Bestnya hidup Fazura…kaya raya..ada bisness…pandai speaking…cantik..pandai menyanyi dan menari..selalu party..boleh pakai make up cantik2 dress yang classy dan seksi2…travel sana sini dengan kawan2 ..banyak berlakon..terkenal…ada kawan dj dari America…boleh buat apa yang dia suka..keluarga sporting…boleh enjoy life to the fullest…yang kutuk tu dengki dengan lifestyle Fazura…sebab diorang mampu tengok dan wish saja…

    0

    0
  20. gadis bandar says:

    Hidup fazura best sangat…enjoy selalu party dan holiday…ramai kawan2 yang glamour dan kawan dj mat saleh yang terkenal. Baju cantik dan seksi..solekan terbaik…sentiasa cantik..kaya..terkenal ada bisness…yang kutuk tu sebenarnya jeles sebab lifestyle Fazura happening dan enjoy…dan life derang boring..

    0

    0
  21. gadis bandar... says:

    Fazura makin cantik dan seksi…kaki slim dan cantik pakai short pants dan skirt..ada masuk rancangan E…kat Malaysia dia jer yang ada reality tv E international okay..so she memang akan jadi international star…..

    she yang paling happening dan classy…artis lain tak boleh lawan her…yang dislike komen i…jeles jer dengan Fazura..she murah rezeki…now dah jadi penyanyi pon..suara dan lagu soooo the best..kalah yuna…korang tu..hanya mampu tengok dan melopong jer tengok princess Fazura…

    0

    0
    • Elly says:

      Menyanyi pun ke laut tak paham kenapa nak jadi penyanyi

      0

      0
    • ..... says:

      Fazura cantik?? Seksi?? Masuk kubur pakai kain kapan jer dik…

      0

      0
    • anonymous says:

      Kalah yuna? Homaigod, kalau ko nak puji fazura sebab talent die berlakon ke ape takpe jugak. Ni nak compare dengan yuna yang confirm2 international star. Fazura maybe superstar in Malaysia, tapi kalau nak tanya orang US kenal x siapa Fazura i bet takde siapa kenal. Sorry honey, but I’m studying in Michigan, for damn sure I know this fact.

      Fazura memang cantik n berbakat dalam lakonan, tapi menyanyi a bit so-so

      0

      0
  22. aku says:

    cantik? cantik belah mana si sara ni?
    kalu xda gmbar, mmg sah aku xkenal

    0

    0
  23. apahal says:

    mcm saje cetus kontrovesi nk suh org tgk facing up to fazura jer. taktik lama

    0

    0
    • minah jambu bru balek dri desaru says:

      tapi ni semua biasa n bukan luar biasaaaa..pasal biasa la bila dh berkawan terlampau baik rahsia mu rahsia ku bila dh tk kawan n gadoh tu biasa la tk bertegor sape …..untok fazura tkde sape yg nk di persalah kan ..ape yg fazura perlu buattttttt…buat bodoh sudaaaaaaaa tk perlu nk pikir banyak2 tkde faedah Nye ponnnnnnnn…

      0

      0
  24. door says:

    Dengan tuhan pun ko tak takut.. inikan pulak si pajura.. ye dok?

    0

    0
  25. Fazura dah kedut.. Dah tua perasan cantik n seksi.. Insaf lah..

    0

    0
    • minah jambu rambut kerinting says:

      ella rock yg dh tua tu kenape cantekkkk aje ! dh nk dekat 50 dh umur ella kenape korang tk cakap ella rock tu dh tua ? fazura atlis dia belom cicah 37 38 n 39 lagi kenape korang nk cakap dia dh tua berkedut ? minah jambu rasa la kan korang ni yg paling banyak dosa dlm donia yg fana ni pasal korang suka mengate n mengumpat pasal orang lain ! fazura tua bekedut atau muda cantek atau tk cantek korang peduli happe !!! Allah saje yg boleh menghukum se2orang n bukan manusia !

      0

      0
      • Dengan Fazura, enfkau cakap hukum Allah bagai. bila bab Yuna, Neelofa, engkau mencerca bagai tak bertuhan. Kenapa tak suruh Fazura tu tutup aurat? gi mana2 asyik nak nampakkan peha dan betis dan ketiak.

        0

        0
        • minah jambu rambut kerinting says:

          buat ape nk suroh fazura tutop aurat ???????? suka hati dia la nk tutop aurat ke tak..tiba masa nye nanti hati dia dh terbuka untok tutop aurat nanti dia bertudong lah tmpa di paksa…ape2 pon hati yg berseh tulus ikhlas membuat se2orang itu kelihatan cantek dn ayu walau pon tk bertudong…kalau hati tk baik tk ikhlas menghina mencaci busok hati dia tidak akan kelihatan ayu dn cantek walau pon bertudong senang cakap HIPOKRIT !

          0

          0
  26. nnn says:

    buuang duit lah buat reality show fazura.aku tak pernah teringin nak tgok
    even dia artist malaysia sndiri,sebab dgn iklan promo dia je pun aku dah malu tgok dia pakai short,sengih2 pusing2 pose.ade ke cerita tu menunjukkan kehidupan dia sbgai muslim ke?hermm, entahlah.aku bukan alim, tapi bila sampai orang seagama sendiri macam ni,aku segan kat orang yg bukan islam

    0

    0
    • minah jambu rambut kerinting says:

      tkan fazura nk pakai jubbah pulak kan …kalau tak suka tengok jangan tengok la…helo fazura kalau u nk senang u jangan dengar cakap orang yg suka menghina n mengate pasal u…biarkn dorang asal dorang hepi suda la..

      0

      0
  27. Agasi says:

    Rasanya gelaran terbaek untuk fazura ni adalah ratu kontroversi….tak abis2 lah…kita hidup kat muka bumi Allah ini tak boleh dan angkuh sangat…semuanya pinjaman semata…dari dok menayang ntah apa-apa tu baik Fazura pegi tolong orang kampung ( ganu kiter ) yang dilanda banjir tu…kaya lah katakan…

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Korang semua poyo!!
    I like these hot lesbos… Yumm Yumm..
    Rase cam nak threesome..

    0

    0
  29. dikcik says:

    wutever laaa org nk komen ape….tp yg aku heran tu astro ni mmg dah tkde idea ke….ape yg dapat dari cita si fazura ni? Buang masa n duit aku je byq bulan2…hampeh…dunia nk kiamat dah duk tgk dia terkinja2 dgn bapok2 semua tu…puiii

    0

    0
  30. Kak mah says:

    Sara Ali ni sapa ????
    Cakap mcm sundal tepi jln aje.
    Fazura tu bintang besar .. Ko tu sedar la sikit .
    Nama pun takat pat drama aje..
    Puihhhh!!!

    0

    0
  31. Thiss is a topic that is lose to my heart… Takee care!
    Exactly where are your cotact details though?

    0

    0
  32. gadgets JR says:

    Hello, i believe that i saw you visited my website so i came to
    go back the prefer?.I’m attempting to to find things to enhance
    my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

    0

    0