Written by AbangNara | October 3rd, 2011

Semakin hari semakin ramai berita tentang artis-artis wanita yang muda remaja mengambil keputusan untuk bertudung. Salah seorang yang sangat-sangat Abang Nara respek ialah Diana Amir. Tak ada angin tak ada ribut, tup-tup bertudung. Memang sangat bagus. Dan Diana Amir pun nampak sangat-sangat manis dan comel apabila bertudung. Tak gitu?

gambar diana amir bertudung

Semoga Diana Amir terus kekal bertudung yang lengkap sebegini dan tidak terikut dengan fesyen bertudung yang semakin pelik semenjak kebelakangan ini. All the best and good luck. Lagi beberapa keping gambar Diana Amir manis bertudung dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: iPhone 5 dah nak keluar dah tapi ini peluang anda untuk menang iPad2

gambar diana amir bertudung

gambar diana amir bertudung

gambar diana amir bertudung

gambar diana amir bertudung

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to (GAMBAR)Manisnya Bila Diana Amir Bertudung, Semoga Terus Kekal Begini

  1. geum jan di says:

    sgt comel… 2-2 pon comel.. :) sgt suka..

    0

    0
    • dia lebih comel pakai tudung… kena…

      0

      0
      • Selitone Cold Steve Austin says:

        Dia datang…. TIDAK bertudung, kemudian… bertudung: INTAN

        Dia datang… Dia bertudung, kemudian… BUKA tudung: KACA / POYO

        0

        0
        • yana says:

          respek la dia ni!
          tudung lengkap..tutup dada sekali..
          comel sangat!
          =)

          0

          0
        • kipassusahmati-wardina says:

          tgk lah siapa yg support dia? family n wardina (rakan artis)..
          semoga terus istiqamah… :)

          0

          0
        • mukabuku says:

          cuma bila ambik gambar dgn laki,jarakkan sikit or x payah ambik terus :)

          bkn utk peringatan diana je,tp utk kita smua

          perlahan lahan dhulu shingga b’jaya..moga2 b’kekalan

          0

          0
  2. aqu says:

    manis..manis..manis….
    smg berkekalan hgga akhir hayat..
    betul kata abg nara, jgnle diikut pesen yg pelik2 ek…

    0

    0
  3. BAKAWALI GIRLS says:

    sangat2 manis dan sopan…
    semoga terus mendapat hidayah dari Allah swt…

    0

    0
    • Kuruih says:

      (continuation from my comment on NABIL RAJA LAWAK KINI DAH JADI SUAMI ZIRA)
      (mungkin kt sini pengomen dia ada cerdik sikit…)

      BOLEH TK BAGI SATU (kalu tk banyak) KAJIAN SAINTIFIK KENAPA ISLAM MENYURUH WANITANYA BERHIJAB (note that.. HIJAB.)

      0

      0
      • entah says:

        tiada jalan singkat utk ilmu pengetahuan.. :)

        0

        0
      • ummi says:

        Saya rasa tiada lagi kajian saintifik. Tujuan menutup aurat kerana ianya tuntutan agama. Untuk mengurangkan risiko lelaki menjadi ghairah apabila melihat aurat wanita. Untuk memberi keistimewaan kepada si suami sahaja yang boleh melihat seluruh aurat isterinya.

        Kita hidup di dunia sebagai hamba Allah. Kita beramal di dunia untuk dibuat bekalan hidup yang kekal di akhirat. Itulah yang kami percaya sebagai orang Islam.

        0

        0
      • xx says:

        Islam menyuruh wanitanya berhijab sebab itu adalah perintah Allah dalam surah An-Nisa'(Ayat 31)..sangat jelas bila Pencipta dan Tuhan kita,mengarahkan kita unutk menutup aurat
        (bukan hanya bertudung tetapi nampak tangan,dada,kaki dan bentuk badan sahaja,sebaliknya berhijab di mana menutup semua anggota badan kecuali muka dan tapak tangan) ,maka kita sebagai hambaNya yg hdup di dunia ini atas ihsanNya haruslah mengikut suruhan dan laranganNya..

        Kalau nak kajian saintifik,jus think it easy..xpyh buat kajian pun xpe..kalau kita nak beli nasi lemak,kita nk yg tutup ke nak yg terdedah??of course kita nak yg tertutup kerana ia xdihinggapi lalat..kerana yg tutup lebih elok dan mulia..Allah sebagai pencipta kita tahu apa yg baik/buruk dan can predict what will happen to us..He knows better about ourself..

        Islam melindungi dan memuliakan martabat wanita..wanita berhijab dipandang mulia dan dihormati lelaki…..lelaki akan usha perempuan pakai tudung labuh or yg pakai mini skirt?of kos mereka tertarik pd yg pakai mini skirt ..Allah memerintahkan wanita memakai hijab supaya mereka dikenali sebagai orang yg baik2..dan insyaAllah xakan diganggu..wallahualam..

        0

        0
      • anak muslim says:

        there is pasal saintifik. wanita kulitnya dan rambutnya sebenarnya sangat lah halus. bila terkena cahaya matahari senang rosak. lagi-lagi rambut. bila ditutup dgn hijab kurang lah sikit kemungkinan untuk rosak

        mesti ada yang akn tnya kenapa rambut orang lain tak rosak pun especially yang tak betudung. tu mungkin ujian Allah. kuasa Allah kita mana tahu :) nikmat Allah itukan kdg kala ujian dri Nya nk tgk hamba Nya bersyukur atau tak :) peace

        0

        0
  4. xoxo says:

    sweettttt sgtttt..sukeee;-)

    0

    0
  5. ummi says:

    Tahniah Diana Amir kerana berani berubah untuk memenuhi tuntutan agama.=)
    Bukan senang orang yg dah biasa pakai seksi2, berfesyen ikut gaya barat.. tiba-tiba membuat keputusan yang besar macam ni. So, keep it up! =)

    0

    0
  6. sinar menjelma says:

    cntik la wardina…seyes suka bila dia berlakon..ada style sendiri…rindu nak tgok dia berlakon…

    0

    0
  7. akulahpompuanittew says:

    1000x comelsss to maximum bila diana bertudung mcm ni dari masa dia free hair kan??like 10000x!!!

    0

    0
  8. namaakuM says:

    cantiknya bila dia pakai tudung..

    nampak macam kacukan arab pulak..hehe….suka suka! ;)

    0

    0
  9. yaya says:

    rmai artis2 muda brhijrah pkai tdung..yg tua2 xsdr dri 2 ble lak??malu la ckit kt ank2 muda..xde ase malu ke trutama malu pd ALLAH??

    0

    0
  10. wah sweetnye pki tdg pon tutp dada..kelasssssssssssss!!

    0

    0
  11. ualalalal says:

    cantik!! kalau dah pakai tudung tak semestinya terbatas pergerakan dan aktiviti kan? boleh je kalau nak belakon cm selalu.

    0

    0
  12. ctie says:

    Semoga perubahan ini berkekalan . Amin~

    0

    0
  13. marissa says:

    Alhamdulillah cantik bertudung….diharapkan lepas nie artis2 boleh ikut jejak langkah mereka2 nie…cuma kalau lebih manis lagi…bertudung biarlah mengikut apa yg disyariatkan…..dan maaf saya nak tgur…kalau boleh jaga tingkah laku baru nampak sepadan dgn bertudung dn lebih tepat lagi menutup aurat….tapi xpe kita pon fhm mereka berubah perlahan-perlahan…..:) semoga berjaya….

    0

    0
  14. aidadidu says:

    Alhamdullillah, bagus lah tu. Tapi biarlah menepati konsep menutup aurat, bukan ikut trend je. Jaga la batas-batas pergfaulan lelaki perempuan sesuai dengan imej muslimah sebenar. Semoga lebih ramai lagi wanita Malaysia menutup aurat. Amin.

    0

    0
    • budak nakal says:

      dah manis bertudung,.jgn lupa jaga tingkah lalu dlm pergaulan, semoga diana menjadi wanita bertudung yg dihormati ..

      0

      0
      • sakura says:

        alhamdulillah.. tp slow2 usaha utk baiki pergaulan plak.. insyaAllah mampu mnjadi wanita soleha

        0

        0
  15. luvly cinta says:

    Alhamdulillah dh bertudung.Cuma kalau sesi b’gambar dgn lelaki bkn muhrim tu,jgnla rapat bebenar. Kurang Manisnya~

    0

    0
  16. lolok says:

    wah cantik! eh dia bercinta dengan pelakon lelaki tu ke? cute gakla sweetnye korang~

    0

    0
  17. nana says:

    alhamdulillah.. comel sgt .. semoga kekal dgn imejnya.. :)

    0

    0
  18. androidgirl... says:

    dulu x berapa minat kat dia….. tapi skang minat sangat2… cantik, ayu, manis…… congrets… keep it up diana….. we always support u…………

    0

    0
  19. kaklang says:

    alhamdulillah dh btudung..tp xyhla bergambar rapat2 sgt ngn laki dh..xpe..pelan2 suaikn diri jd muslimah yg beriman…

    0

    0
    • bukan motivator says:

      kita nk berubah sikit-sikit la. patut bersyukur dy da buka hati untuk bertudung. gmbar rapat-rapat dengan laki nie mmg haram tp bg la masa kat dy untuk perbaiki.:)

      0

      0
  20. roy says:

    bertudung tpi gmbr ngan llaki rapat2 jga..tudung tu cuma fesyen je skg..

    0

    0
    • diana nadia fatihah says:

      diana ni artis, so mungkin da terbiasa dgn gaya hidup mcm tu. so, what we need to do is doakan dia supaya t’buka hati utk m’dalami ilmu agama ni. berubah perlahan2. mungkin 1 hari nnt dia akn tahu tntg adab2 p’gaulan lelaki & perempuan. berubah perlahan2 ke arah kebaikan lbh baik drpd brubah secara drastik tp lgsg xfhm tuntutan agama yg sebenar. :)

      0

      0
  21. cik siti says:

    btol2 roy..tapi nsb die xpgg2 tagn kn…ok la tu..slow2 la tu berubah

    0

    0
  22. rayyan says:

    pakai tudung tutup aurat dah bagus dah

    yang tak bagus pakai bulu mata palsu yang mmg jelas haram n gambar rapat2 ngan bukan muhrim..:)

    0

    0
  23. RAYYAN says:

    BULU MATA PALSU HARAM YER DIANA

    0

    0
    • heh says:

      …. komen yang… mulut longkang cam engkau nila yang buat orang bukan islam takut nak dekat dengan agama kita.,yang nak berubah kearah macam diana ni tukar fikiran balik,
      oi, si diana ni nak berubah..ucaplah syukur atau kata2 semangat kat dia , inikan syukur atau nak menggalakkan dia. ko komen dia pelik2 lagi adelah. cakap kat aku apa baik sangat kau ni? ko masuk blog gosip ko seronok mengata orang itu ini dengan niat nak FIXING orang jadi baik tapi engkau tak baik2?takpe pulak..tak HARAM pulak ek??
      manusia tak lepas dari buat silap. takkanlah satu hari berubah pakai tudung atau nak buat benda baik satu hari tu jugak nak jadi perfect?kalau kau baik atau IKHLAS sangat kau takkan repet komen benda tu sampai DUA KALI .lolz..

      0

      0
  24. tkg komen says:

    dah pakai tudung duk posing2 bertepek-tepek bagai dengan bukan muhrim(sekalipun bf kot) .. tak blh jgk camtu..

    lg 1, bulu mata pelsu. itu pun haram.
    tabarruj(solek keterlaluan) pun x blh sbnrnya..
    less is more..show your inner n natural beauty.
    attitude is the main power of beauty.
    consider as the begining of new diana amir.
    hopefully, minda n hati kita lbh trbuka utk fhm Islam dgn konteks yg sbnr apatah lg mengenai AURAT.

    once, dah brubah/dpt hidayah, we supposedly not posing gedix2..

    btw, congrates to diana amir..anda bertuah mendapat hidayahNya..

    0

    0
  25. Reena says:

    Alhamdulillah..yg baik datangnya daripada Allah..niat kena betul sbb byk dah terjadi, even bertudung litup berpuluh thn, tp kalo Allah nak duga & tak istiqomah, ke laut jadinya.

    0

    0
  26. Musafir Akhirat says:

    Buat saudara/saudari kuruih ini adalah sbahagian penerangan utk saudara/i…semoga Allah mengampunkan saya,bkn bermegah2 cuma terpanggil utk berkongsi…
    Kenapa pakai tudung?
    Biasanya ini alasan kaum hawa pada masa kini yang memakai tudung :

    a)kerana gaya,meniru artist2 dan terasa cantik bila tgk model majalah pakai tudung.
    b)terpaksa memakai tudung kerana keluarga mereka semua memakai tudung
    c)memakai tudung hanya kerana sekolah mewajibkan memakai tudung
    d)couple/pakwe/makwe/gerek/boypren/bakalsuami/suruh pakai tudung.
    e)ni khas untuk yg ada restoran:pakai tudung sebab takut rambut masuk dalam masakan

    Ada lagi alasan? meh tambah lagi

    Jadi,perbaikilah alasan anda. Sesungguhnya Allah telah mengaturkan segalanya itu demi kebaikan umat manusia. Ini telah dibuktikan dari segi sains:

    1)Merujuk artikel “The Science Behind the Veil” mengatakan ‘Ujian-ujian menunjukkan 40-60 peratus kepanasan badan seseorang hilang melalui kepala justeru menutupnya terutama dimusim sejuk dapat mengawal suhu badan seseorang berbanding mereka yang lain’.

    2.1)V.G. Rocine, seorang pakar otak mengatakan fosforus otak menjadi cair pada 108 suhu Farenheit. Keadaan ini boleh berlaku sekiranya seseorang berada di bawah keadaaan panas terik tanpa menutup kepala. Apabila fosforus cair, fungsi otak akan menurun. Hal ini dinyatakan dalamwww.islamonline.net/english/Science.

    2.2)Dalam artikel lain pula iaitu Highest Phosphorus Foods di Canadian Neuro-Optic Reserch Institute Online, dinyatakan, “sekiranya suhu badan seseorang mencecah lebih daripada 105 darjah Farenheit, ia amat berbahaya kerana fosforus otak akan cair dan ini menjejaskan kesihatan otak. Justeru, kepala hendaklah ditutup dalam keadaan cuaca panas”.

    4)Mereka yang memakai tudung tidak terpengaruh secara menyeluruh dengan pewarna rambut,menurut pakar sains ,pewarna rambut mempunyai bahan yang boleh merosakkan kulit kepala apabila terdedah dengan matahari dan kesejukan.haaaa..xsehat la rambut kita kan..

    Allah Taala berfirman, Maksudnya:Dan katakanlah kepada wanita-wanita yang beriman, hendaklah mereka menahan pandangan mereka dan memelihara kemaluan mereka dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka kecuali apa biasa nampak aripadanya (iaitu wajah dan kedua-dua telapak tangan) dan hendaklah mereka menutup dada mereka dengan kain tudung mereka dan janganlah menampakkan perhiasan mereka kecuali kepada suami mereka atau ayah mereka atau ayah suami mereka atau putera-putera mereka atau putera-putera suami mereka atau saudara-saudara mereka atau putera-putera saudara-saudara mereka atau putera-putera saudara-daudara wanita mereka atau wanita-wanita Islam atau budak-budak yang mereka miliki atau pelayan-pelayan lelaki yang tidak punya keinginan (nafsu seks) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita ?(al-Nur : 31).

    Firman Allah s.w.t. yang bermaksud: “Wahai Nabi, katakan kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu, dan isteri-isteri orang mukmin, ‘hendaklah mereka melabuhkan jilbab ke seluruh tubuh mereka. Yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali sebagai wanita baik agar mereka tidak diganggu.’”(surah al-Ahzab ayat 59)

    Ya, sedangkan buku yang kita sayangi, kita sampulkan seindahnya. Inikan pula bentuk tubuh wanita, takkan tiada sampulnya? Kuperhatikan kulit bukuku yang bersampul lebih terjaga berbanding kulit bukuku yang tidak bersampul. Kuperhatikan langsir yang cantik menghias pintu dan tingkap. Kuperhatikan kain yang mengalas meja dan perabot. Benar, yang tertutup itu indah! Begitu juga cara Allah menghargai keindahan wanita dengan menggariskan perbatasan aurat. Agar keindahan itu hanya dinikmati oleh insan yang berhak. Bukannya diratah-ratah oleh pandangan yang sakit.

    P/S:Jom pakai tudung!Tapi niat mesti kerana Allah S.W.T :)

    sumber: http://dotdetdot.blogspot.com/2010/10/kelebihan-memakai-tudung-labuh-dari.html

    0

    0
  27. Musafir says:

    Salam,buat saudara/i kuruih,jdlah mnusia yg rajin mmbaca,nasihat bt diri sy sndiri,crlah @ [email protected] jua…the science behind the veil,insyaAllah bkn dr sgi saintifik shj,cuma sekali lg ingatan bt diri sy sndiri yg sedang berusaha meluruskan trus jln kpd Illahi dgn izinNya,pelajari n laksanakan perintah Allah,semuanya ada hikmah utk kebaikan hambaNya..maaf sy jua seorg yg mengikuti dunia artis tp sesuatu yg dicari carilah ditempat yg btul,jgn tuding jari pd yg lain andai apa dicari x dijumpai….

    0

    0
  28. Musafir says:

    1)Merujuk artikel “The Science Behind the Veil” mengatakan ‘Ujian-ujian menunjukkan 40-60 peratus kepanasan badan seseorang hilang melalui kepala justeru menutupnya terutama dimusim sejuk dapat mengawal suhu badan seseorang berbanding mereka yang lain’.

    2.1)V.G. Rocine, seorang pakar otak mengatakan fosforus otak menjadi cair pada 108 suhu Farenheit. Keadaan ini boleh berlaku sekiranya seseorang berada di bawah keadaaan panas terik tanpa menutup kepala. Apabila fosforus cair, fungsi otak akan menurun. Hal ini dinyatakan dalamwww.islamonline.net/english/Science.

    2.2)Dalam artikel lain pula iaitu Highest Phosphorus Foods di Canadian Neuro-Optic Reserch Institute Online, dinyatakan, “sekiranya suhu badan seseorang mencecah lebih daripada 105 darjah Farenheit, ia amat berbahaya kerana fosforus otak akan cair dan ini menjejaskan kesihatan otak. Justeru, kepala hendaklah ditutup dalam keadaan cuaca panas”.

    4)Mereka yang memakai tudung tidak terpengaruh secara menyeluruh dengan pewarna rambut,menurut pakar sains ,pewarna rambut mempunyai bahan yang boleh merosakkan kulit kepala apabila terdedah dengan matahari dan kesejukan.haaaa..xsehat la rambut kita kan..

    0

    0
  29. newby says:

    cantek2..suke2!!!

    0

    0
  30. postvthinker says:

    dulu susah nk tengok wanita2 bertudung sbb kalu bertudung x dpt nk berfesyen tp tengok skang org bertudung lg nmpk vouge dr yg free hair , tp jgn angap tudung tu sekadar fesyen @ trend tau!!

    0

    0
  31. kay says:

    wahh…delete la entri2 yg kurang baik pasal dia…kita support perubahan dia..moga kita semua sama2 menuju Allah. ;DD tq penulis 4 d info!!! ^_^

    0

    0
  32. vanine says:

    Alhamdullilah.. Nampaknye kedua pelakon “Aku Masih Dara”- Diana Amir & Raja Farah telah beralih ke arah kebaikan.. Sejuk mata memandang.. U go, gals.. ! =)

    0

    0
  33. Mj says:

    menutup aurat bukn sekadar memberi keistimewaan kpd para suami yg dpt melihat isteri scr esklusif malah memberi harga diri, rs dilindungi dan keselamatn pada wanita drpd dianggap sbg objek seks oleh para lelaki

    0

    0
  34. cik ieyka says:

    haiya,,, diana amir bertudung pon satu isu ke..? bagi saye, baguslah dia nak bertudung.. apa masalah nye? fesyen x fesyen.. guyz, kalo nak diikutkan, fomfuan yg bertudung len pon rmai je yg mekap lagi terlebih over dr diana ni. dia artis. normal je kalo nak mekap cecantik..

    isu dok gambar rpat2 tu.. iya mmg salah.. tp setiap org kan ada salahnye.. ade je fomfuan bertudung kat luar tu.. bukn saje dok rpat2… berpelukan sakan pon ada. lebih dr itu pon ada..
    haiyaa… minah ni bru je nak berhijrah ke arah kebaikan..u ols x payah nak kutuk sangat oke.. slow2 dia berubah la… insyaAllah..

    saye ni bkn la minat sangat kat dia.. but, bg saye, oke la kot mcm ni drpd zaman silam dia.. keep it up diana~! jadikan kata2 mereka ini sebagai motivasi kpd anda. bertudung itu indah. lebih indah kalau dihiasi dgn akhlakz yg terpuji.

    wassalam.

    0

    0