(GAMBAR)Jenna Talackova, Seorang Peserta Lelaki Dalam Miss Universe Canada

Trending

(GAMBAR)Jenna Talackova, Seorang Peserta Lelaki Dalam Miss Universe Canada

Miss Universe Canada tahun ini dipalit kontroversi apabila buat pertama kalinya dalam sejarah, Jenna Talackova, seorang lelaki, didapati menyelitkan diri sebagai peserta Miss Universe.

Walaupun peserta yang bernama Jenna Talackova ini telah menukar jantinanya pada lelaki, jawatankuasa masih mengekalkan keputusan yang peserta itu dikeluarkan dari pertandingan.

Advertisement

Dia tidak boleh menyertai pertandingan ini walapun secara fizikalnya dia layak. Kami menghargai tujuannya, serta sikap nekadnya dan berharap yang terbaik untuknya.

Dan biarpun keputusan jawatankuasa itu sebulat suara, ramai yang bersimpati dengan Jenna. Jenna asalnya mendaftar sebagai wanita, tetapi akhirnya mengakui dia ialah seorang lelaki.



Jenna merupakan antara 10 peserta terakhir dalam pertandingan Miss International Queen di Thailand pada tahun 2010. Dia melakukan pembedahan menukar jantina semasa berusia 19 tahun.

Keputusan jawatankuasa itu memusnahkan harapan lelaki berusia 23 tahun itu untuk mengikut jejak Leila Lopes pada tahun 2011 yang akhirnya dimahkotakan sebagai Miss Universe.

***

Majlis Perasmian Kompleks Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negara, Sabah bakal diadakan pada 31 Mac 2012 (esok). Acara akan bermula seawal jam 7.00 pagi hingga jam 6.00 petang bertempat di Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara Sabah, Jalan Tasik, KM 4, Jalan Penampang, Kota Kinabalu.


Terdapat pelbagai acara menarik menanti anda bermula 31 Mac hingga 1 April seperti persembahan pentas, drum line, permainan tradisi, pertandingan gasing, pencungkilan bakat nyanyian dan tarian ’shuffle’, pertandingan gusti lengan serta banyak lagi. Sebarang pertanyaan boleh menghubungi kami di talian 088 237052/057 atau 03 2052 3600 / 3702 / 3703 atau melayari http://www.jkkn.gov.my

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

4 Comments

  1. OrangAkaun

    April 2, 2012 at 12:44 pm

    not bad la..lagi mantop dr awek depan BB…

  2. Norma Jean

    March 31, 2012 at 5:13 pm

    Jangan tak tahu, kat Malaysia ni, ada sorang ‘perempuan palsu’ dah sampai jd model apa sumer. Kalo tak baca FB profile dia, takde sapa tahu yg dia tu asalnya lelaki. Nauzubillah…janganlah terjadi dalam keturunanku…

  3. Elvy

    March 30, 2012 at 10:27 pm

    Tetek buatan!

  4. asyraf007

    March 30, 2012 at 10:10 pm

    OMG~~~