Written by serenity | July 2nd, 2013

Beberapa jam lepas, Farid Kamil telah memuat naik gambar seorang bayi lelaki ke Instagramnya dengan kapsyen:

faridkamilz
Welcome to the World my son #baby #papito #9.7pounds


Walaupun dijadualkan bersalin pada 15 Julai, nampaknya bayi tersebut dilahirkan lebih awal. Apa pun diucapkan tahniah kepada mereka Farid dan Diana Danielle atas kelahiran bayi mereka ini. Rasanya selamat untuk disahkan yang ini sememangnya bayi mereka dengan tiada keraguan lagi.

Kredit gambar, Instagram Farid Kamil.


KL Festival kembali untk tahun 2013! Pelbagai program dengan pengisian menarik bakal dilaksanakan untuk anda, merangkumi program seni persembahan, seni tampak, warisan, permainan tradisional, bahasa dan persuratan, rekreasi, pelancongan serta makanan tradisional. Untuk keterangan lanjut, layari http://www.klfestival.org.my/

332 responses to (GAMBAR)Farid Kamil Umum Kelahiran Anak Lelaki

  1. princess says:

    alhamdulillah..
    tahniah DD n faridkamil.. comey anak mereka..semoga menjadi anak yang taat kepada ibu bapa.. amin..

    0

    0
    • ayam jepun says:

      KAN MEMANG DAH LAHIR AWAL2 KE ??? IBU DD YG BAGI TAU HARI TU KAN ???? NIE MEMANG SAH GAMBAR TIME BABY LAHIR , BUT BUKAN JUST YESTERDAY / TODAY !
      WHAT DO U THINK GOSSIP GIRLS ????

      ***BTW ,,, CONGRATULATION ***

      0

      0
      • Markonah Bt Makaroni says:

        I pon fikir benda yg sama . Diana ni pregnant tak kan buat benda2 berat sampai tak da masa nk hapdet Instagram and stuff ? Tgkp jer la gmba ko tgh berposing menunjukkan perot ko . Kalo nk ckp ” tak leh tunjuk , aurat tu ” , you pon bkn nya bertudung bagai….Kalo pregnant mesti boring . On9 jer keja kan . Sah ada udang di sebalik Mee Tarik standart baru .

        0

        0
        • isha says:

          kesian ko kan markonah..membzkan diri membuat kesimpulan pasal org lain.y not ko doakan je dowang daripada tambahkan dosa ko..memikirkan ttg hal org lain smpai cmni..kesian ko markonah..

          0

          0
        • dincht says:

          dah la baby lahir awal sebulan, besar dan berat lak tu. setau aku baby besar2 ni semua 9 bulan cukup. Lahir awal so kalau cukup ikut due date berapa agaknya berat baby, 6.2 kilo? har har haroonnnnn

          senang jah, kalau FK dan DD terlanjur, come out clean lah. yg buat orang semua selidik dan siasat ialah FK still nak nampak suci, kaver malu dengan sorok DD kat ostolia, DD pun sorok perut tak tunjuk kat insta. kalau mengaku, orang boleh terima la. tak ada mak bapak kat dalam dunia ni yg nak biar orang speku2 taraf anak dia tanpa tunjukkan bukti kukuh yg tuduhan org semuanya fitnah.

          anak tu mmg tak salah apa2 tapi perangai mak bapak buat org muntah. tipu kiri, tipu kanan, kaver kiri kanan tengah belakang, last2 ko tak dapat tutup mulut org jugak. ko mengaku apa salahnya mcm si krisdayanti tu kan? kenapa nak berlagak pepeeling suci bagai?

          0

          0
        • markonah says:

          aku setuju 300% ngan ko Markonah Bt Makaroni

          0

          0
        • Anonymous says:

          oit npe die nk kne come clean bagai? kalau betul pn die pnh wat dosa, dia wt camtu sbb nak tutupp aib die. yang ko nk die dedahkan aib die n dosa die dh nape?

          korang bace je x boleh ke?

          0

          0
        • tambah lah lagi dosa says:

          oit npe die nk kne come clean bagai? kalau betul pn die pnh wat dosa, dia wt camtu sbb nak tutupp aib die. yang ko nk die dedahkan aib die n dosa die dh nape?

          korang bace je x boleh ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          tu lh farid….., len kali jangan “salah langkah” lagi ek… kut2 butullh anak tu “ter-advance” sebelum hang kawen, jangan nak “ber-insta” sangat ngn baby baru lahir then kata tu anak buah.. gelojoh sangat hang ni… tak menyabo sampai dapat “advance”, lepeh tu tk menyabo nk tayang baby plus ngn caption feeling2 bagai.. “salah langkah” la tu. of cozlh orang yg suka gosip akan automatik kata tu anak hang.. last2, hang sendiri yg pi bocoq rahsia. kalau betullh hang N bini hang dulu “terbuat silap”, awatnya nak buat silap lagi? patotnya hang tunggu tarikh yg sepatotnya bini hang beranak ikut kiraan hari nikah, barulh tayang gambaq peluk baby tu..

          0

          0
        • ape2 je. says:

          wanita yg perangai mcm babun aka markonah…ko nk cbuk hal die pehal janji die n baby selamat lahir…kalo die salah…tu biar die taubat..kalo x salah… ko dapt dosa… ko tu x tau perangai camne… ntah2 ko yg lahir ank x sah taraf ni… org ngata org ni die lagi truk….. moga sok kene kat btang hdung sndiri…..

          0

          0
        • dik non says:

          udah2 la tu.. dah lahir pun anugerah Allah ni. nak ckp ape lg.. terhapus dah dosa diana ni sebaik saja baby ni lahir ke dunia. ko dpt ape?? lg dpt dosa adela. kalau Tuhan nak tunjuk masa ko ngumpat ni dipanah petir baru tahu langit tu tinggi ke rendah. doakan jela life org lain

          0

          0
        • Mashi says:

          budak tu pun da lahir.. korang nak jugak mengutuk DD and FK..korang ni aduuhh! kira ok lah tuh dorang lahirkan,..jaga baby tuh.. klu buang? korang nak cakap ape pulak? budak ni da besar besok, korang nak cakap ape lak kat budak tuh? nak cakap die anak luar nikah? c’mon laa guys.. doa yg baik2 kat dorang dah laa korang ngutuk2 dorang ni.dorang yg dpt pahala,bukan korang.. aku cakap ni bukan aku sokong DD and FK pun..cume aku pelik ngan sesetengah komentar yg kurang ajar..cakap macam tak pakai otak. di buat nya 1 hari DD and FK mninggal besok.. korang nak mintak maaf kat sape?

          0

          0
        • Anonymous says:

          dinchtsays:
          July 3, 2013 at 8:21 am

          AKU PON LAHIRKAN ANAK AKU TAK CUKUP SEBULAN ANAK AKU BERAT DIA 4.03KG. ANY COMMENT?

          0

          0
        • minami says:

          anak aku lahir 39 wks berat 10lbs atau 4.1kg :) Janganlah heran sangat budak tu 38 wks dah 9.7lbs…

          0

          0
        • Anonymous says:

          kenapa berfikiran negatif… setiap benda yg dia ada, kene update ke? nak kene bilang ke? kenapa tak boleh berprasangka baik kepada setiap manusia… adakah awak seseorang yg bijak berbicara secara online.. tetapi kalau berjumpa hanya terkedu .. pijak semut takkan mati punya kes…

          cuba muhasabah diri itu sendiri… jgn cepat melalut

          0

          0
        • Anonymous says:

          sory mencelah, tapi korang kena ingat DD tu campuran mat saleh.
          FYI, kat Australia ni, kalau baby baru lahir 4kg dikira standard-lah, kesian kat ko markonah, ko ingat orang mengandung ni suka ke update2 gambar bagai n upload tunjuk baby bump semua? mungkin ko suka, tapi janganlah nak suruh orang lain sama dengan ko. kalau aku jadi DD pun aku buat bodo je dengan gosip si Zubir tu, daripada melayan fitnah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          markonah bt makaroni, tak semua pregnant suka on9. masa sy pregnant dulu, paling malas nak on9. bosan giler.. tup..tup dpt bb girl.

          0

          0
        • adidas says:

          Tu la… kalu farid kamil n diana berterus terang mcm krisdayanti dulu, tak de la semua org nak kutuk bagai… last2 baby tu pun sama kena tempiasnya… selama mana farid n diana nak sorok kebenaran, akhirnya nanti kebenaran terbukti juga…

          0

          0
        • pe citer bai says:

          bertenang! bertenang semua!
          nama anak theyollls Ahmad Ariq Hanania bin Farid Kamil
          usia,dah sebulan..
          DD xnk bersuara sbb takut kena kecam, sbb tu duk diam-diam.
          FK excited smpai kalut “ter”upload pic anak sendiri, katanya anak buah..
          siap create masalah dgn mak mertua time genting masa tu.
          semua dah dirancang dan semua ini adalah satu konspirasi.
          kalian, fikirlah sendiri.

          0

          0
        • anon says:

          mulut mcm jembalang tanah, agaknya laki nak buat bini pun takut. wekk. ke ko ni bapok. mulut renyam sgt cam bapok.

          0

          0
        • sarah says:

          islam tak ajar pun kita mengaku tntang dosa kita kat org ramai…
          cukuplah dia dan Allah saje yg tau…
          jgnlah komen mcm korang xde anak esok2…

          0

          0
        • Anonymous says:

          to pe citer bai ->samaada anda penfitnah atau pembuka aib..selamat berseronok di neraka…

          0

          0
        • erin says:

          Kawan2 dalam islam kita xperlu menceritakan aib kita sendiri… Seboleh-bolehnya simpan… Itu hak Farid n DD untuk merahsiakan perkara ni… Kalau mereka dah buat silap itu antara mereka dan Allah…

          0

          0
        • AnNas says:

          Tak payah kecoh2 la. bagila DD rehat sepenuhnya.kalau betul pun, mereka dah bernikah.Benda ni antara mereka dengan Allah saja.bertaubat nasuha, Allah terus terima.tapi yang kita buat ni, antara manusia,selagi orang tak memaafkan, selagi tu Allah tak mengampunkan.ibu yang lepas bersalin ni,penatnya siang malam.Dia melahirkan bayi tu pun, dosa2 kecilnya dihapuskan.Bagi ladia rehat,kesian dia!!!Sabar ya DD and FK…. Comel Baby,didik jadi anak yang taat perintah Allah & ibubapa.

          0

          0
        • Lols says:

          Dincht memang bengong… tak pernah beranak baik diam. Ader jer sedara aku bersalin awal 38 minggu berat baby 4.3kg!

          apapun.. tahniah both FK and DD.

          0

          0
        • dincht2 says:

          berapa agaknya david teoh bayar tukang bekap nak bekap si keji parid kamil neh.jenuh staf MIG komen nak menangkan si parid poyo. jajajajajjjajaja

          0

          0
        • Miss lalaland says:

          Haha puan markonah ni igt org pregnant semua kerja nak update insta,twitter semua tu,,, org pregnant sekarang pon semua dah busy tau,no time for twitter insta etc,,lagi baik buat benda berfaedah utk diri sndiri and baby ,,,, instead of posing utk camera,,, pffft,,, x da udang di sebalik batu apa pon,puan markonah je yg fikir bukan bukan ni,who said pregancy has to be boring and duduk x buat apa saja.? Mesti puan markonah melalui pregnancy yg ‘boring” and kerja update twitter insta puan markonah je kan, and then update psai breast milk supply penuh etc, ;-) ,,, not all pregnant women are the SAME. Sekian ;-)

          0

          0
      • yY says:

        udah la berprasangka buruk kat org tu..semoga baby jadi anak yg soleh dan mendoakan ibu dan bapanya..

        0

        0
        • Pikir Baik Sudey says:

          Sepatutnya, xperlu lah kita ni nak pikir lebih2..kalau dia mmg buat salah..tu hal dia dengan Allah..dalam Islam pun suruh sebaik-baiknya simpan aib…aib orang dan termasuk aib sendiri..kenapa perlu FK n DD nak mengaku depan orang ramai dia terlanjur ke tak…siapa kita nak judge…beria nak tengok dalam kain orang..dalam kain sendiri entah-entah berkulat..

          btw,tahniah FK n DD…semoga anak ini membawa sejuta kebaikan untuk anda berdua…

          0

          0
        • Ahmad says:

          perempuan beranak keluar ikut mana? mak saya cakap keluar ikut perut tapi drama dalam tv keluar ikut bawah, please lah bagi tahu saya perempuan beranak keluar ikut mana

          0

          0
        • Ahmad says:

          perempuan beranak keluar ikut mana? mak saya cakap keluar ikut perut tapi drama dalam tv keluar ikut bawah, please lah bagi tahu saya perempuan beranak keluar ikut mana

          0

          0
        • Lu bangang la Ahmad says:

          manusia dengan statement paling bodoh aku jumpa kat Nara hari ni adalah Ahmad..mmg kau bodoh la bai..kot ye pun bodoh, jgn tayang pada org ko tu bodoh..itu namanya SUPER BODOH! reti?!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ahmad, beranak ikut mulut laa! tak caya tanya noor kumalasari..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Eleh !! Gambar propa , so lepas nie ko tak payah pi menyorok kat ausi study bagai lagi kan dd ?? Iyalah , benda yg di sorokan dah deliver . Tak payah lah buat2 study bagai !!! Buang duit buang masa !!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          suka hati mak bapak diela..bukan ko bayar bengong..typical malay,,,,

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anonymous 9.09 am. Ko yg bahlul sanggup diperbodohkan , kalo memang rasa dah nak study tu dulu sebelum kawen / bertunang / pegnen kan banyak masa . Ape pula time pegnen sarat beria2 study operse . MOTIF ?????

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon 9:51 am, yang ko menyibok hal org kenapa?? motif??! abis org pregnant xleh belajar ke?? mak kau dulu je pregnant duduk rumah mcm ular sawa pastu dapat anak suka mengumpat memaki org!

          0

          0
      • ayam jepun ditogelkan says:

        jgn sesuka hati buat fitnah ayam jepun oii..kang aku sembelih karangg..baby tu lahir bila, itu bukan urusan kau atau sapa2 yg takde kena mengena dgn keluarga si budak farid ni dan bini dia..so, tak payah over kecoh..ok!

        0

        0
        • ayam jepun says:

          TO : AYAM JEPUN DITOGELKAN WTF !!! APA FITNAH HA !!!! AKU HANYA BACA APA YG AKU NAMPAK KAT BLOG BN INI ! SALAH KE ???? MEMANG BABY TU LAHIR BUKAN URUSAN AKU OR ANYONE ! BUT ITU URUSAN ALLAH YG PASTI ! JANGAN KO SENTAP BRO !

          0

          0
        • Anonymous says:

          ayam jepun, ko yang emo bro!!

          0

          0
      • budakbaik says:

        Kenapa lah ko tu percaya sangat cakap si Zubir tu.
        Lagipun kalau DD n FK ada buat salah, menjadi kewajipan mereka untuk menyembunyikan aib mereka. Aku rasa ko ni ayam jepun memang suka gosip2 bagai kat ofis ni.

        0

        0
      • Dokter says:

        DD kawen awal bulan 11…kite anggaran last period die bulan 10…so betul la lahir bulan 7 sbb bunting pelamin…haparahhhhh!!!!! Papepun…tahniah DD

        0

        0
    • mutiara says:

      congrats..
      tapi dan2 je lepas dd kuar kenyataan, kuar dah anak dia..
      macam dululah, mula2 fk tak suke mertua, then kuar cerita pasal mak dd bagitau dah bersalin..sekarang? ermm..gambar tu tak menunujkan apa2 bukti baru lahir..tunjuk cert. birth la kalau berani !

      0

      0
      • Suria says:

        Itu dosa dia dgn tuhan, yang sibuk nak tgk birth certificate anak org apahal kau mutiara ? Dah meroyan sgt la kau ni, biarlah dia nak tutup aib dia dgn cara bawa diri ke Australia, bkn minta duit kau pun ! Aku tak rasa DD ni ada menyusahkan rakyat Malaysia, tapi Melayu dkt Malaysia ni je suka jaga tepi kain org, mana la diri tu nak maju, sibuk fikir hitung bila dia nak due.

        I gave birth by 28 weeks of pregnancy, no C-section needed, normal vaginal delivery — baby alhamdulillah sihat mcm baby 39 weeks, semua ni ketentuan Allah, ada je org deliver 40 weeks. Tak faham dgn perangai org Melayu ni, ada je nak condemn !

        Aku cadangkan yg tak kahwin lagi, tak payah sibuk nak keluarkan ilmu biology kau tu, setakat SPM suku-suku je gred Bio tu tak payah nak jd pakar sakit puan pula kat sini !

        0

        0
        • mutiara says:

          hak alah..ko ne mesti sedara mara dd kan..aku tak hingin nak tau ko beranak bila2 ko sape..nak enteprem pulak..blah la..cam bagus sgt..

          ko ingat aku tak tau pasal beranak bagai tu..nak ajar aku c sec lah..bpe weeks lah..hak alah..meroyan ko neh

          ko kata tak menyusahkan? susah tu..anak anak luar nikah pastu bin kan dengan fk..orang ingat anak halal betol..fk tak boleh jadi wali tujuh keturunan woiii.

          suria tu aku punya pasal lah.. komen aku.
          ko nak beranak tepi longkang pun pegi lah ko..neh cerita pasal dd..macam ko sorang je tau beranak dan dah kwen..apa lah..

          0

          0
        • mutiara says:

          macam orang tak tau je beranak bagai tu camne..nak story pasal csec lah..weeks la..ko ingat aku tak tau..ko kot tak cukup ilmu lagi..meroyan nak menempel story pasal ko beranak pulak..

          neh story pasal dd..bukan pasal ko..ko nak beranak tepi longkang pun takde sape kesah.
          sapa2 pun boleh ngaku belajar sampai phd..tapi selalunya orang belajar tinggi tak ngok macam ko nak ngaku or cakap orang tak belajar bagai..spm pun belajar gak..tak masuk u pun takpe..ilmu boleh cari pelbagai cara.

          0

          0
        • rona says:

          puan mutiara…myb la ko pandai gak pasal beranak..c sec atau kira2 week ni.. tp ko jahil sket la bab agama..
          sbb nye ko ckp “ko kata tak menyusahkan? susah tu..anak anak luar nikah pastu bin kan dengan fk..orang ingat anak halal betol..fk tak boleh jadi wali tujuh keturunan woiii.”..
          utk tambahan ilmu agama ko la kan..anak tu still leh berBINkan fk..sbb anak tu dok dlm kandungan mak dia lebih 6 bulan dr tarikh dorg nikah..
          nnt ko g check balik tau..tambah ilmu sket..jgn nak emosi je..hihihi

          0

          0
    • Anonymous says:

      Hanya orang bodoh yg percaya , ini gambar yg baru di petik semalam . Kalau orang pandai , mesti tak percaya . Walhal ,, memang dah lahir awal2 . Tak kan ibu dd nak tipu pulak kan ? Aku rase ibu dd waktu itu memang rasa dah tak larat nak bersubahat tipu sana sini .

      0

      0
      • to Anonymous says:

        dah la..org percaya ke x percaya ke..lantak la…yg penting baby diorg dh selamat tgk dunia ni…x pyh nak kecoh sgt la..

        0

        0
      • bubblepop says:

        kalo ko pandai cube ko pikir, kalo btol baby ni lahir lebih awl, baik dieorg publish gambar ni mase ckup2 9bulan dr tarikh dieorg kawen..ni baru 8bulan kot dieorg kawen..btw bkn ibu dd yg ckp eh..zubir yg ckp ibu dd yg ckp..zubir tu kekonon nk koya perez hilton puuiiihhhh

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh! x reti kira due date!! pegi belajar dulu la sebelum cakap! puihhhhhhhhh…

          klu ye pon xyah nak sibuk hal org!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kalo nak tunggu 9 bulan,alamatnye budak tu dah besar laa…

          0

          0
    • gulahati says:

      sudah bersalin?? semalam?? ok..,gulahati positive… positive………. jgn buat speku lagi gulahati..sudah..sudah…..lalalala..

      0

      0
    • menyampah dgn isu yg xseberapa says:

      xnak bersangka buruk tp ttp jgk pikir yg bkn2 sal dd n farid kamil nih..tp hanye,Allah,mereka dan keluarga yang terdekat je yg tahu sal status sbnr ank dieorg nih n yg pntg baby tu xbersalah lgsg:) welcome to the world…

      0

      0
    • vuvuzuela says:

      dah la..jgn dok bising2…nanti bila dia nak daftar MYkid utk anak dia baru kita tau anak dia lahir bila sbnarnyer…

      0

      0
    • Olga says:

      BETUL KE NI?NTAH2 TIPU LAGI X???????

      0

      0
    • WN says:

      Amboi amboi amboi commentators sekalian… Takyah laa nak sibuk awal sebulan ke lambat ke anak advance ke anak tak advance ke. Yg penting Alhamdulillah dah selamat dilahirkan. Doakan laa yg baik-baik aje.

      Btw, fyi…

      Kalau betul diorang ada buat dosa, itu antara dosa diorang dengan Allah. Just doakan diorang dah bertaubat cukup. Tak perlu nak suh diorang come clean and buat mcm Kris Dayanti tu. Selagi kita boleh tutup aib kita, kita tutup.

      Korang tak ingat ke kisah Nabi yg mana ada umat dia ngaku zina tu? Kang aku citer kang ada jugak yg panggil aku Ustaz/Ustazah, cakap aku silap masuk blog laa… So, korang buat laa research balik ea. Kalau nak lagi senang, korang refer terus ngan Ustaz/Ustazah yg bertauliah.

      ASSALAMUALAIKUM…

      0

      0
  2. sha says:

    Alhamdulillah…comel sgt…smga jd ank yg soleh…

    0

    0
  3. Biarlah rahsia says:

    Tahniah…semangat nya baby…Alhamdulillah..

    0

    0
  4. lisya says:

    tahniah dd…wish u happy always..dgn klhiran ahli baru.jgn pk yg bkn2 pedulikan ape org nak ckp.awk seorang yg kuat dn tabah.org sekeliling cuma tahu cari kesilapan padahal diri sendiri pun xbtul.selama ni sy yg mmbaca blog niepun rsa ape yg org ckp psl awk.pliz nara..komen yg ngtif tlong jgn publish lagi,waima pun ini mmg blog gosip.fikirkan perasaan org lain.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Eleh !!! Gambar propa . So , lepas nie ko tak yah lah menyorok pi ausi study bagai lagi kan dd ?? Benda yg di sorokan dah deliver ,,, tak payah buat2 study bagai ! Buang duit buang masa !!!!!

    0

    0
  6. kupang says:

    Da la korg..at least diorg x buang anak..xgugurkan..kite doakan kebahagiaan diorg sudaaa..xpyh susah2 cari dosa pree..yg sedia ada 2 pn da berkoyan2..anyway, tahniah dd n fk..

    0

    0
    • Anonymous says:

      betol2.. ak sokong ko.. drpd org buang n gugur anak duk bertambah dosa lgi.. :D

      0

      0
  7. lalaland says:

    sentap mak tgk baby tuh~ congratss yo!

    0

    0
  8. bertaubatlah says:

    Manusia hanya tahu mcm mane nak mengutuk sesama manusia atau sesama islam. Tak boleh ke kalau kita doa kan yang terbaik untuk dorang. Yang penting dorang simpan anak tu. Tak gugur kan. Korang baik sangat ke nak kutuk hamba Allah? Korang siapa nak hukum sesama manusia. Kalau korang baik sangat ke?

    0

    0
  9. missgaruda says:

    Org mengata tu xkan la korg xtahu…
    hidup diorg sempurna, semayg xtinggal, pakai tudung labuh & alim haruslah mengata org sambil2 tu maki gak org yalah sbb bagus & sempurna sgtkan diri tu. Harap2 la jgn terkena batang hidung sendiri ya!

    0

    0
    • ddd says:

      mungkinlah kan… kita yg byk dosa ni x berani nk komen lebih aib orang..x larat da bahu ni nk tambah lg dosa..org xde dosa macam dorang boleh la kot..ade lesen mengata org agaknya..

      0

      0
  10. miss N says:

    tahniah dd and farid..pedulikan kata orang ya..yang penting aku sentiaqsa doakan kebahagiaan korang..moga anak dilahirkan jadi orang yang beriman..to HATERS..MYOB YA..X YAH NAK CR SALAH ORANG BAGAI,,KORUNK SNGKA KO PERFECT?????

    0

    0
  11. honey says:

    tahniah FK & DD…x payah kita nk pung pang pung pang lagi…kita doakan je yg terbaik tu mereke sekeluarga…”everybody deserve a second chance…”

    0

    0
  12. kiki lala says:

    alhamdulillah… tahniah kepada mereka berdua.. spekulasi terlalu banyak akhirnya terjawab sudah… silence is golden speech is silver :D

    0

    0
    • mutiara says:

      silence la..sebab dah malu..dok oberc tu nak kaber malu..huhu

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko bila lagi nak kaber malu? duk mengumpat x abis2.. tak malu ngan Allah ke??

        0

        0
        • aku says:

          Aku suka komen ko anon 12.02. malu dengan Allah tak nak pikir pulak. asyik nak mengumpat, nak mengata, itu tak kena, ini tak kena. Dah lahir pun siap nak bukti tunjuk birth certificate bagai. Pelik dgn org dok mengumpat ni, tak ingat dosa diri sendiri ke. asyik pikir dosa orang…yang kiri kanan ni dok mencatit, tak pikir ke. malu le ckit…

          0

          0
  13. Anonymous says:

    Didoakan anak itu menjadi insan yg berguna kpd agama, keluarga, masyarakat & negara. Walau apa pun statusnya dia tetap mahkluk Allah.

    0

    0
  14. rosakencana says:

    Wow….tahniah mama DD n papa Farid….baby 9.7pounds…not bad!!! DD kecik jer orangnya…but baby sihat sungguh….alhamdulillah….semoga anak ini menjadi anak yang soleh serta taat pada Penciptanya serta pada Rasulnya….aminnnn..

    0

    0
  15. gulahati says:

    eh uols…mintak pencerahan.. aritu masa mak dd ckp dd da bersalin, ada mention tak anak ape? laki ke pempuan???? kalau laki memang sahhhhhhhhhhhhhhh…………

    btw, knp harus lari australia bagai ek? ingat fans bodoh ke ek nak buat macam ni….. hai gulahati x faham.. tapi gulahati ingin mengucapkan tahniah kepada dd & fk…. semoga berbahagia hendaknya disamping baby boy tersebut…

    p/s : caption nak samaaaaa macam pic anak sedara die lol.~

    0

    0
    • abcde says:

      kenapa la harus pertikai benda yang lepas..berbaik sangka la..tak kisah la semalam ke last month ke last year sekalipun si DD nie bersalin…kenapa nak kena kecoh2..
      kalau si farid tue menipu sekali pun sebab dia nak tutup maruah dia, maruah isteri dia maruah keluarga dia dan yang penting maruah anak dia..
      apa akan jadi dekat maruah anak dia 20 taun lagi kalau sekarang pun orang dh sibuk mengata?
      kalau btl pn..anak tue akan jadi anak yang sah taraf..sbb mak ayah dia kahwin sebelum sempat roh ditupkan kepadanya..

      “anak yg lahir tidak kurang dari 6 bulan sejak hari akad nikah hingga ke hari lahir boleh dibin/bintikan kepada ayahnya dgn syarat: tiada bantahan dari suami perempuan itu atau ada bantahan dari keluarga dan masyarakat. Inilah fatwa yg ada di Malaysia. Bahkan Rumah fatwa Mesir (Darul Ifta’ alMisriyyah) juga menetapkan demikian.
      Mereka menggunakan dalil hadis: HR Muslim dari abu Hurairah,”

      jangan sibuk menilai orang..silap2 haribulan, diorang dah buat solat taubat dan bertaubat atas kesalahan dorang..kita pulak yang dpt dosa..sibuk mengata kat orang..

      0

      0
      • Cik ally says:

        Betul tu, kita sepatutnya menutup aib sendiri, dan aib org..Kalau betul DD baru melahirkan semalam, good luck lah org2 yg memfitnah nak cari DD kat padang Masyar nanti, mintak maaf. Kalau diorang bersalah sekalipun, itu antara mereka dengan Allah S.W.T. Ada ruang utk mereka bertaubat. Bagi yg memfitnah, dosa korang dgn couple ni akan kekal sampai korang mintak maaf! Byk2 lah muhasabah diri. To those yg cakap ” ingat fan bodoh ke? Or come out clean lah!”.. Bwk2 lah mengucap, cermin diri tu dulu. Yg rasa diri tu fan, doalah yg terbaik utk diorang.

        0

        0
  16. Anonymous says:

    tahniah..lahir 2minggu awal kira 38minggu,cukup bulan tu.cuma 9.7pounds tu ialah 4.39kg.besarnya baby.diana afa diabetis tinggi ke masa preggy?sbb klau diabetis bru lahir 2minggu awal,2pun klau ambik insulin..pape,tahniah.comel baby.xkisahlh lahir awal ke x,jnji didiklh baby tu.baby xdosa pape.

    0

    0
    • Mek.senah says:

      Xbaik buruk sangka la…baby sy pn lahir 2 minggu awal….selalu ank sulong mmg awal la…doa kn je la mereka bahgia…

      0

      0
      • kiok says:

        kawans aya lahir anak sulung leawat 2mnggu…

        0

        0
        • gogogo says:

          nak jugak bagitau kawan ko kan..aku ni lahir baby sulong awal 2 minggu gak..gemok besor elok je 3.5 kg baby aku..sepupu aku lahir baby girl awal 2 minggu gak, 4kg..benda ni bukan urusan kita lahir awal ke lahir lewat..plisslah….

          0

          0
        • eeaa says:

          betul2.. lahir cepat ke lambat urusan Allah. n tgk condition baby jugak. due date yg doktor bagi tu just estimation je. bila check up nnt doc tanya last date period. kdg2 mak tu sendiri tak ingat exact date pun. main bagi je. jadi due date tu pun estimation. ada yang lahir cepat, ada yg lahir lambat. size baby pun normal la. ada yg jenis “baka” besar, mak xde diabetes pun anak dia memang besar. tengok juga cara pemakanan mak tu. tak semestinya kena diabetes anak big size n lahir awal. please do not make any assumption base on one case only

          0

          0
      • johnny English says:

        anak saya lahir 1 minggu lebih awal @10 lbs. Takde diabetes pun. Tidak semua orang sama… Congrats to the proud parents.

        0

        0
      • ibu anak 2 says:

        saya pun bersalin awal 4 minggu dari due date.. ke 2 -2 anak. itu semua perancanga Allah .. adik saya lahir betul2 36 weeks.. tapi Allah lebih tau baby tu dah boleh deliver atau tak.

        0

        0
    • insaflah says:

      saya pun lahirkan baby awal juga. berat baby 4.3kg…lebih kurang DD je. jgn buruk sangka la…Ya Allah..kau ampunkanlah dosa2 org yg mengata ni.

      0

      0
      • Anonymous says:

        sokong u sgt2. baby DD besar masa lahir sbb die senang hati xde prob masa preggy. org yang ckp DD lahir anak luar nikah tu psiko kot n mesti x kawen lg! kehkehkehkeh!

        0

        0
      • TEEpah says:

        kan..saya terlebih due 41 minggu..tapi anak berat 2.9kg..tgk baka lah wei…kalau pesen anak yg keluar tu gedabak..takkannya jadi kecik pulak kan

        0

        0
    • anonymous says:

      baby i pun lahir 2 mggu awal..berat 3.3kg.. xde mslah kncing manis pon..brat naik pn 9kg je mse pregnant..da baby nk kuar awal..

      0

      0
    • bosan says:

      Bersangka baik je la… anak aku pun lahir 3.7kg walaupun 38 minggu, tak ada masalah diabetes ke apa…cuma maknya kuat makan cheese sepanjang kehamilan.

      0

      0
    • entahla says:

      taksilap estimated yg FK bagi 15/7 tu hanya untuk 36 weeks,,,if awal 2 minggu means DD bersalin dalam34 minggu..tapi kalau 34 weeks 4 kilo +++..memang dasyat la…. pepepun tahniah untuk mereka..anak comel sangat!!!

      0

      0
      • bukan dokter says:

        mana lak 36weeks. EDD yang doktor bagi mesti 40 weeks. so kalau baru besalin semalam mestilah dah 38 weeks. biasa lah orang bersalin 38 weeks. yang dikira tak cukup bulan kalau kurang dari 36 weeks.

        0

        0
        • Anonymous says:

          yg x beranak lagi mana tau kira, dia kira 9bulan kali 4 minggu = 36minggu… bodoh tapi nak mnyampuk, ni la masalahnya.

          0

          0
    • Anonymous says:

      Saya pun lahirkan anak lebih dr dua minggu awal, xde diabetes pun. Sihat jer, cuma time preggy aktif bergerak. Anak pun lahir normal, blh tahan besar juga. Klu da baby nak keluar, keluar gak. x blh dah nak tahan2 ikut due date tu.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Nikah = 3/11/2012
    FK bagitau DD dijangka bersalin (EDD) = 15/7/2013
    So, hari pertama period dalam 8/10/2012. (Kalau 28 hari circle period, next period sepatutnya dijangka 5/11/2012 – kalau periodnye tetap)
    Hari subur bagi seorang perempuan (Ovulasi berlaku) ialah hari ke-14 dari hari pertama haid.. Bila dah nak dekat hari dijangka next period tu, persenyawaan susah nak berlaku. Tapi Allah yang maha kuasa kan.. Jadi fikirlah yang baik2 sahaja…

    0

    0
    • Amira Ameer says:

      Takleh harap period jugak..mana tau DD ada masalah period mcm aku..smpai doktor pun xleh nk jangka aku lahir anak bila..cuma dapat tau bulan september ni ja..tu pun trend skrg doktor ckp kandungan 7 bulan byk yg dah beranak dah..hanya Allah yang mengetahui…

      0

      0
      • aku says:

        perempuan yang subur (meaning baru kawen 2minggu dah pregnant) dah tentu-tentu period nya tetap tiap-tiap bulan. cycle nya betul. takde masalah kesuburan yg lain.

        0

        0
        • yokies says:

          Hallo…! Tak semestinya k…aku period tak tetap,jap dtg jap tak dtang…paling tak pun 2bulan sekali..tp aku mgandung 2mggu selepas nikah..

          0

          0
    • manik glory says:

      uiseh…ada perkiraan bagai mcm jwp soalan xm lah pulak… kena bayar ke?

      0

      0
      • nana says:

        betul lah ada perkiraan semua tu. ilmu kena ada ye kawan2. carilah ilmu. xkan rugi. dah pandai bole juga susun strategi nak baby girl ke. baby boy ke. hehe

        0

        0
    • Anonymous says:

      kalau ikut kiraan tu, usia baby pada 3/12 = 1 bln, 3/1 = 2 bln, 3/2 = 3 bln,
      3/3 = 4 bln, 3/4 = 5 bln, 3/5 = 6 bln, 3/6 = 7 bln, 3/7 = 8 bln.
      So baby dia ni ngam2 8 bulan, awal 6 minggu bukan 2 minggu..dah tak cukup bulan!! Berat lak 4 kilo, macam terlebih bulan!

      0

      0
      • oinkoink says:

        kndungan dikira dari tarikh hari pertama period bulan last period perempuan tersebut.xpayahberlagak pndai kira sndri nanti kau install jela ape2 apps prgnency calculator tu..due date dikira ikut 1st day of your last period..ini semua urusan Allah.jgn buruk sngka.kalu die ak beritahu ank tu kesilapan drg ape nasib bby tu nt da besar..semua tau die ank luar nikah.so jaga la mulut masing2..

        0

        0
        • Anonymous says:

          “due date dikira ikut 1st day of your last period”.ok,setuju.tapi kalo due date tue sebelum nikah, nak dikira jugak ke?komen pakai otakla sikit, setakat tau hafal tak apply tak guna gak..

          0

          0
        • to anon 3:50 says:

          yes.. LMP dikire walaupun mase tu belum nikah…itu org panggil bunting pelamin..ko tak penah jumpe org kawen dua minggu pregnant sebulan? duk lam hutan lg baik la ko ni…tak tahu tp nk blagak mcm tahu sgt

          0

          0
        • Mimi says:

          setuju ngan to anon.aku pon bunting pelamin.kawen baru 4 minggu tapi dah pregnant 6 weeks…sedandkan 1st bersama hubby sehari lepas nikah…takkan nak tuduh anak aku anak luar nikah lak,kan?

          0

          0
    • katak puru says:

      fuhhhhhhhhhhhhhhhhhh power bak ang!

      ni mesti nurse2 klinik kesihatan ni.. msti mse tulis komen ni tgh pegang jadual kitaran haid yg bulat bole pusing2 tu hahahahhahahahah

      typical melayu.. x yah la nk sibuk hal dorg nih.. kite nyer hal pun x boleh nk cover,, ni nk kire period org.. puiiiiiii..

      0

      0
      • Anonymous says:

        hoii gile bijak otak ko smpai date 1st priod ko taw….nurse dkt klinik pun die akn tye indvdu tu sndiri. n br buat calculation..kelas ko..tabik spring dkt ko..huhuuu…nk ckap ni kdg2 period pmpuan xsmua same…biarlah..xpyh kite susah2 kire bgai…jgn jatuhkan maruah org…jgn buke aib org…ade yg dh pk +ve psal diana ni tup2 bc komen ko yg duk mgira sakan ni terubah la pmkran ke -ve..pk la wei..aib org kita smpn..wpun sebesar zarah skalipun..Allah ade..Allah yg tetukan..kita ni jd diri leklok..tp thx info ko bg tu..

        hahhahaaa lawak arh ko ni katak puru…aku dpt byangkan cara ko ckap..hehehe

        0

        0
      • aminmin says:

        adehhhh katak puru… 10 kali aku bc komen ko, 10 kali gak aku tgelak!! Hahahah! Lawak ler ko ni… Aku imejin plak ko buat aksi pegang bnda bulat kitaran period tu… Hehehe

        0

        0
      • misi says:

        kih…..kih…..kih…..

        0

        0
    • gogogo says:

      SubhanaAllah..sampai ke tarikh period dia pun ko nak siasat bagai…sampai macam tu orang melayu kita yang mengaku islam mencari keaiban orang lain..baby dia dah lahir lah WOI!! aku benci orang yang selalu bersangka buruk kat orang…

      0

      0
    • Anonymous says:

      hahhhahaa…tergelak aku bc komen ko ni..beriya benor kira…sipa dpt bagi date 1st period tuh..ko msti JM yg mantop kn..giler excellent ko ni….hadoiii smpai care g2 skali nknye buke aib org kan…mmg btul komen ko ni dpt beri org pngtahuan..tapi jgn la smpai camni skali….cara ko ni cam nk gtau org yg diana mgndung dulu then nikah…wpun ko mention yang Allah maha kuasa….tp cara ko ni ko pk sndiri la..

      0

      0
    • Noora says:

      Hari subur adalah 14 hari dari hari pertama NEXT PERIOD. bknnya LAST PERIOD.

      OK katakan cycle period 40 hari? Next period mesti 8 okt + 40 hari = 16 Nov
      16 Nov – 14 hari = 2 Nov.

      So memang hari subur la time dia kawen.

      Anyway tahniah FK & DD. Moga menjadi ibu bapa yang sempurna.

      0

      0
  18. hanya berkongsi says:

    assalamualaikum..

    sebagai seorang manusia yg biasa, mmg xkn lari dr fitnah dan prasangka…kadang2 kita xsedar ape yg kita katakan mampu mengguris hati orang lain…salah dgn Allah kita mampu utk meminta maaf dan memdapat kemaafan…tp mampu ke kita meminta maaf dan mendapat kemaafan dr org lain..mmg boleh, tp sukar..

    ape yg berlaku antara fk dan dd, adalah urusan mereka dgn Allah…sape lah kita nk judge dorg..?sape la kita nk timbang pahala dosa mereka..? sapelah kita nk tentukan dosa dan pahala mereka… jgn lah mengeluarkan komen yg mengaibkan seseorg… kalo lah bnda yg anda kata itu tidak benar, maka jatuh la fitnah… berfikirlah sebelum berkata.. mungkin ape yg berlaku pada mereka dr awal hingga sekarang byk menimbulkan syak dan wasangka…tp layakkah kite menghina mereka…?cukup sempurnakah kita utk judge mereka..?

    doakan lah kebahagian mereka… semoga ape yg berlaku memberi pengajaran pd mereka.. semoga anak ini akan menjadi anak yg soleh… Amin….

    0

    0
    • pemburu 1st says:

      yup betol tue ape yg dikatekan.if dorg penah terlanjur kite ptt doakan yg terbaik utk dorg bkn lg nk menjatuhkan.setiap manusia psti ade bt kesilapan.nobody perfect.kite ptt doakan yg terbaik gak,if dorg penah terlanjur tp dorg ttp mempertahankan anak nie smpi lahir.byk kite tgk org buang anak,kite kutuk2 gak org yg buang anak tue.but,we must think positive.semoga DD & FK menjage anak nie dgn sempurna n dpt mendidik menjadi anak yg solehah.

      0

      0
  19. kinta says:

    Tak heran…coz anak saya yg ke 4 lahir normal 2 minggu lebih awal(38 weeks) dan beratnya 4.29kg..takde diabetes etc….semua ni ketentuan Illahi….apa2pun tahniah buat dd n fk…

    0

    0
    • kak ton jr. says:

      kinta tu anak ke 4 .. xde org nk heran.. ni anak 1.. org semua heran

      0

      0
      • ct says:

        apa nk diherankan..kwn sy bersalin awal sebulan or dua bulan dr due date..dr ank sulung smpai lh ank ke tiga.. tak baik la bersangka buruk.. kesian kt baby diorg yg comel tu..

        0

        0
      • johnny english says:

        orang yang heran ialah orang yang kurang ilmu dan pelajaran. Orang yang tahu kira jadual menses dan pregnancy tentu tak heran pasal ni. Tapi ginilah kan manusia. Tak tau apa2 terus nak fitnah orang.

        0

        0
      • acikmu says:

        adik aku beranak anak sulung 4.0kg tepat2.. keluar awal jugak.. adik aku kecik je.. tp babynya besar. apedehal nk pertikai anak sulung besar ke kecik.. tu semua kuasa Allah.. jangan nak menuduh sangatlah.. nanti kalo mati x sempat minta maaf dgn DD n FK, ko jugak yang susah.

        0

        0
  20. Anonymous says:

    baby bsr sbb tu kua awl kot..stndrd kalo baby bsr kn dR akn pkse kua awl,induce ke ape ke..ntah laa ape nme method dye tu,xde pnglman cme kmpul pnglmn dr org skkling..dis is not my +ve thinking but just my thought.

    0

    0
  21. Hamba Allah ('',) says:

    As Salam, buat sahabat2 sekalian..walau apepun fikirlah yg baik2 shj..xbaik berburuk sgka..berdosa & kalau kita buruk sgka org tersebut xmaafkn kite,xlepas nnt kite kat akhirat,jenuh nak g minta maaf sebab dah buruk sgka pd dia..Xsemestinya bile mengandung & deliver nak update FB,Inst & others tntg preggy, sbb I pun time preggy xde tunjuk2 perut..HB xbg..xupload dlm FB pun malah lgsg xsnap pic preggy tu..baby xsalah & suci dr dosa..Sian baby tu, Bile lahir je ke dunia cemuhan yg die dapat…Teringat sorg kakak ms sm duk hospital time nak deliver, dia pun xcukup bln, tp lahir baby 5 kg lebih…Allah Maha Kaya & Mengetahui..Allah yg atur semuanya..Maafkn sy kalau slh statement…

    0

    0
  22. tatitu says:

    pandai2 je korang buat spekulasi..ikut kiraan btl la tu. diorg kawin awal bln 11, so kalo bunting pelamin bln 7 la lahir baby.. isk2..kiraan kan ikut last period, bkn tarikh buat tutt…

    0

    0
    • Sophie says:

      Mmg la kiraan ikut last period bkn last buat tuttt…
      Tp org yg last period bln 9, bru due bln 7.
      Kalau last period bln 10 knon nya, due bln 8 hokeyyy…
      Xpandai kira ke????

      0

      0
      • Anonymous says:

        ni yang payang bila malaysia lahirkan ramai graduan doktor2,jururawat2,bidan2…camni la jdnye..die gunakan kelebihan untuk mengaibkan org lain…

        0

        0
        • Sophie says:

          Hello… Spe plk yg nk mngaibkan kt sini..
          Simple calculation pn xtau ke..
          Yg aku mrh diaorg ni xpandai kira ke..
          Diaorg nk t’lanjur ke pe ke, lantak diaorng la…
          Tu urusan diaorg dgn allah.. De aku kesah ke???
          Yg ko mroyan ni npe? Phuiihhhhhh

          0

          0
      • Anonymous says:

        ni mesti kire sendiri..ce buka web yang ada calculator edd kire la kat citu..

        0

        0
      • nana says:

        saya last period bulan 11,due bulan 8…klau bln 10 due bln 7….

        0

        0
      • Anonymous says:

        bagi yang mengata dorang ni pernah rasa tak macam ne rasa bila dikata kenapa anak lahir awal?( maksudnya hasil hubungan sebelum nikah). saya tau macam ne rasanya..orang tak tau perihal diri saya nak cakap macam2..padahal hari nikah hari saya period..rasa sakit hati sangat bila status anak saya dipertikai..sedih sangat..tapi allah lebih mengetahui..apa dia kata pada saya dipulangkan kepada keluarga dia..jadi yang mengata tu beringatlah..kadang2 kite dibayar secara tunai didunia ni tak perlu tunggu akhirat..sebelum kata apa-apa fikirkan jika tu terjadi kat diri sendiri..
        lagi satu fikirkan anak dorang, budak tu kecik tak tau apa-apa, lahir2 sudah kena hentam..cukup–cukuplah nak mengata orang, sibuk hal orang..jaga diri dan keluarga sendiri..allah akan menutup aib bagi yang menutup aib orang lain begitu juga sebaliiknya..
        hukuman allah adalah pasti..jika telah terjadi ketelanjuran antara dorang tu dosa dorang dengan allah tak perlu kite pertikaikan di laman sebegini..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sophie bodoh, bilang 1-9 pun x reti! ahaha

        0

        0
  23. zz says:

    Yg sudah tu sudahlah. nape nak buka aib org.

    0

    0
  24. hepigirl says:

    oiiiiiiiiiiiii, DD terberanak awal pasal stress ngan korang yg duk ckp bukan2 kat dia tau tak???kecoh!

    0

    0
  25. mimimia says:

    eish2.. korang ni.. x payah la dok ngata2 kat dorg centu. skrang ni Allah bayar cash taw. yang dok ngata2, sibuk jaga tepi kain org tu, nnt esk2 kalau kena kt ahli keluarga sniri baru nk menyesal x sudah nnt. Dah2 la. Allah pun x suruh orang yang berdosa bukak aib dorang. kalau kita jaga aib orang lain, nanti Allah akan jaga aib kita. renung2kan la ye

    0

    0
  26. mooka says:

    cute cute cute… so cuteeeeee… tak kisah lh lahir awal ke akhir ke yg penting slamat mlahirkan.. comel sangat anak diorang…

    0

    0
  27. RC5 says:

    no wonder la kalo mama dd x suke fk kalo btol la ni ank lua nikah..cmne fk nk bimbing dd y urban sgt tu…

    0

    0
  28. Kepohci says:

    Dah2 la korang woi.. setahu aku dorang xde pon ckp yg dorang lahir cukup bulan ke x ke.. kalu betul la dd ni preggy dlu baru nikah, tu antara dia dgn Tuhan la.. & sekurang2 nya dorang amek inisiatif utk berkahwin cpt2.. & da selamat bersalin dah pon.. secara logik nya kalu betul dia preggy dulu baru kawin xkan la dia nk bgtau kt media ‘Yes, im pregnant before married, & i’m happy…!!! yeay!!’.. korang nk dia buat mcm tu ke? buat pc bagai baru korang puas hati kot..

    0

    0
  29. cinta says:

    perghhh…baby lahir awal tak ckup 2 mggu bleh lahir dengan berat 4.4 kg tu!!! memang sihat bebeno anak DD n FK..terlebih vitamin mase pregnant atau DD kena diabetis mase preggy?? pergghhh…anyway, congrats ya! semoga baby akn membesar jadi anak yg soleh dan mendengar kata…amin…yang pastinya, saye tidak akan berasa hairan bin ajaib kalo pasni tetibe DD kata nak benti study kat Australia dan ‘transfer’ je credit subject balek Malaysia..uhuk3…

    0

    0
  30. jun says:

    korang yang suka buat speku tu memang takde fikiran bersih dan selalu berprasangka burok..banyak jugak masa korang..cuba la buat benda berfaedah..tanam sayur ker….ternak ayam ker ade juga hasil nyer…hal dalam kelambu orang jangan ler kita nak menyibuk nak tau..dosa or pahala derang Tuhan jer yang tau…btw congrats Farid n DD for the new born..

    0

    0
  31. Sue says:

    kenapa lah korang ni pikir negatif je. Dah rezeki dia nak dapat anak awal. eloklah dia orang kahwin. Sebelum aku kahwin dulu aku bertunang 3 bulan je. Itupun orang kampong kata yang family aku nak cover yang aku dah pregnant, sabar je lah. Nasib aku tak bunting pelamin kalau tak memang dah jadi cercaan orang sampai mati. Cuba lah berprasangka baik. jangan menuduh sebarangan. Besar dosa memfitnah orang.

    0

    0
  32. hanny says:

    apala masalah korg ni erk..?? xkisahla apa status baby tu..yg pnting dia da slmt lahir ke dunia..yg selebihnye hanya ALLAH yg menentukn..korg pn xtau apa nasib korg masa depan..doakan yg baik² jer utk mereka dan diri sndiri…

    0

    0
  33. Miss Nak Tahu says:

    Gatai kira EDD artis ni baru bsalin. paling2 pun ank dia 34 weeks (kalau betul main after kahwin lah haha opps) Premature. You know how premature babies look like. & they need incubator.

    Ni tengok anak sihat walafiat, dah boleh balik rumah relaks je. Don’t tell me Diana Danielle is diabetic and have big baby. Premature baby regardless their weight, still ada immature brain dan paru2 and need incubation.

    Something is suspicious.. Dahlah time kahwin tergopoh gapah. So suddenly. Unlikely that both are them is very famous kalau taknak wedding grand pun sure ramai sponsors. Just think about it. Pelik..

    Wallahualam..

    0

    0
  34. Anonymous says:

    To DD n FK, tahniah dpt baby. jangan peduli cakap org. jaga baby sebaik yang mungkin.itu kurniaan Allah.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    haa!!!! dah keluar da gambar anak haram tu.. kenapa takde gambar baby atas katil hospital, beranak kat rumah ke? gambar takde date lak. camne nak prove baby baru kuar? ke da lama dok simpan anak kat umah.. camni la pemikiran retis, nak cover taik pon, buat la strategi sikit..pasni sampai besar anak tu orang cop anak haram, macam benjy tu.

    0

    0
    • puan ddd says:

      tapi knape aku baca tulisan ko ni aku rasa ko ni lg jijik drp gelaran anak haram tu.. tak de anak yg dilahirkan haram la cerdik. kecuali anak babi!! tu pun haram dimakan orang islam.. ko ni mulut jahat sgt knape? feeling bgus? xpenah ade anak ke?

      0

      0
    • bodoh betul Anonymous 9:36 am says:

      woii…sengal..ko tu yg anak haram..sesukati je ckp baby tu anak haram…

      0

      0
  36. mimo says:

    Aduiii korg nie..aritue kecoh fasha lambat branak nie kecoh dd branak awl lak..lantak diaorg la nk ter ‘Advance” ke apa..tue hal diaorg..menyampah lak aku baca komen2 korg nie..fikir +ve xleh ke..lg pn diaorg dh nikah kan..sebab diaorg selebriti korg nk kecoh2..yg kt luar sna lg teruk kot..hampehhhhhh!!!!!!!!!!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    aku nak cakap sikit, pada korang2 yang dok sokong DD ni, korang penah dengar tak pasal iman, kalau ada kemungkaran, cegah dengan tangan, kalau tak boleh, dengan mulut, kalau tak boleh, dengan hati,itulah selemah2 iman. so kalo korang takde rasa benci pon dengan zina yang dibuat dek DD ni, maknanya korang da takde iman. sekurang2nya bencilah zina, jangan sokong.nanti dah jadi budaya macam US, anak korang sume terikut, korang lak boleh rasa takpe, sokong lagi.nak kiamat.

    0

    0
    • Kepohci says:

      Yang ko main redah tuduh2 tanpa bukti tu org beriman ke woi.. masalahnya bkn nye kitorg ni sokong dia berzina, bnda ni ntah betul ke tidak main tuduh2 je, tu dosa fitnah pulak, ko tau ke dosa fitnah tu cmana.. beriman la sangat!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      hoiiiiii…kite bkn sokong zina..mmg btol pe ko ckap..tapi isalam pun xde ajar buke aib org..islam pun xajar buke aib sndiri…crita dosa kita…kita cuma perlu taubat nasuha pd Allah yang Maha Esa…jgn la ye2 sgt nk buke aib org..kita tutup aib org,Allah akn tutup aib kita dunia akhrat…..

      0

      0
  38. siti says:

    aku nak cakap sikit, pada korang2 yang dok sokong DD ni, korang penah dengar tak pasal iman, kalau ada kemungkaran, cegah dengan tangan, kalau tak boleh, dengan mulut, kalau tak boleh, dengan hati,itulah selemah2 iman. so kalo korang takde rasa benci pon dengan zina yang dibuat dek DD ni, maknanya korang da takde iman. sekurang2nya bencilah zina, jangan sokong.nanti dah jadi budaya macam US, anak korang sume terikut, korang lak boleh rasa takpe, sokong lagi.nak kiamat.

    0

    0
    • dody says:

      bukan main cakap pasal iman, kemungkaran mana yg ko nk cegah? berzina? sekalipun die berzina die boleh bertaubat dengan Allah, selepas die kahwin xde lagi penzinaan dilakukan..Allah maha pengampun.. kalau Allah boleh mengampun, kau tu siapa nk membesar2kan cerita? lg besar drp Allah ke? cegah kemungkaran ni sebelum sesuatu terjadi, bila dah terjadi kena kembali kepangkal jalan, bertaubat, bertanggungjawab.n luckily die bertanggungjawab kt anak tu even tu.. yg mengata org ni iman perfect ke? meh aku nk cegah kemungkaran kt sini plak.. mengata org berdosa tahu ke tak? kalau orang tu boleh terasa ngan kau sampai mati lah kau bawak dosa tu. ingat sket habluminallah habluminannas

      0

      0
  39. Anonymous says:

    Typical melayu….jage celah k*******g org!

    0

    0
    • kak ton jr. says:

      sikit2 TYPICAL MELAYU2… urban la sgt

      0

      0
      • ddd says:

        dah mmg typical pun… bukakkkk sket hatiiii tu… aku melayu tp aku bukan typical, kalau dorang salah skalipun benda dah jadi knape nk disebut2 lg? bg dorang truskan hiduplah… ke korang mmg xde life nk bercerita benda same ari2? komen plak komen yg sama?

        anak tu comel gile hokkay!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          yela, kitorang memang typical malay yang benci zina dan penzina.nanti kalo anak ko berzina dan beranak haram, ko sokong la dia, cakap kat dia, takpe, sok2 boleh buat lagi…

          0

          0
        • ddd says:

          no korang bukan pembenci zina.. korang penyibuk tegar…org pembenci zina die benci dalam hati dan menzahirkan doa2 yg baik… reti?

          aku pernah tgok video ustaz azhar,,bila ade satu soalan mengatan die pernah terlanjur…ustaz cepat2 sebut nauzubillah..kemudian bial baca sambungannya org tu ckp die dah kawen ngan pompuan tu …ustaz plak cepat2 ckp alhamdulillah… itu ustaz. org ilmu agama penuh didada..xde nk mngata panjang2 pasal cerita buruk org.. totally not like you.

          0

          0
      • Miss lala says:

        Bukan urban tapi dh mmg btul,,,

        0

        0
  40. Curious says:

    DD and FK,
    untuk memuaskan hati semua pihak, sila la tunjuk surat beranak baby tu.
    InsyaAllah.. semua pihak akan lebih jelas dan tidak akan buat pelbagai spekulasi.

    Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui sekalian alam.
    Wallahualam.

    0

    0
    • suke pink says:

      alaa klu deorg tnjuk pun nnt org ckp surat beranak edit plak…
      xkan lpas tu nk kena tunjuk kt face to face kot?
      mcm2 deorg ni…doakan yg baik2 dh la…
      xya bz body sgt..diri sendiri belum tentu perfect…

      0

      0
    • suke pink says:

      klu deorg tnjuk pun nnt org akn kata “edit”….
      nk kena tnjuk face to face plak ke pastu?

      0

      0
  41. Test says:

    Hmmm..

    0

    0
  42. kak ton jr. says:

    mmngla org kita ni suke bergossip nk lg kalo cerita2 yg sensasi dan mengaibkan org lain.. mcm aku sendiri walaupun cuba buat2 x tau.. tp terdetik hati ragu2 2 mesti ada. yela dgn sorok2 perut, dd kt ausie farid kt sini.. bkn ke spatutnya kalo 1st yr married masih mood honeymoon x mo berpisah.. x logik.. dd bkn study pon kt sane dia amik short cos jek.. x yh nk gebang sgt.. farid alang2 hang nk cover baik hang biaq je gambaq anak hang sampai cukup 15 hb kan senang, dd dan2 2 la insta konon2 nk besalin tetiba dh pon keluaq.. mcm beralin operate plak… sudahlah kami yg dkt ni mmng tau hang propa.. x yahla nk mulia sgt laki hang pon sejarah hidup x berapa baik.. apapon kak ton wish angpa jaga anak baik2.. naib baik hangpa dpt anak lelaki kalo pompuan sian kt dia.. sudah2la.. speku mcm nih ambik masa nk g org lupa.. benda ni mmng jd buah mulut org.. smoga hangpa tabah dan didik anak comel hangpa jd org soleh..

    0

    0
  43. wawa says:

    ok sudah setel…. kan senang.. korg umum je baby tu dah lahir… xyah nk calculate bagai… sok2 berenti la org ngate…

    0

    0
  44. lollyta says:

    Yg duk mengata ni mesti tak penah mengandung n ta penah jumpa doktor gynae kan? ta semestinya kalo lahir umur 8 bulan tu berat mesti kurang, kadang2, sbb baby besar sgt, doktor mmg induce dia keluar. bahaya kalau besar2 sgt dlm perut. adehhhhhh korg ni. kalau da negative thinking, mmg negative selamanyaaaa..

    0

    0
  45. Mimi says:

    Rasanya mcm logik jugak diorang ni da ‘bersama’ sebelum kawen sebab kalau rujuk http://www.babymed.com, kita masukkan tarikh jangkaan bersalin si DD, maknanya berlakunya ovulasi (hari subur/persenyawaan) adalah 22.10 sedangkan diorang nikah 3.11..aku ingat lagi beberapa minggu lepas kawen diorang umumkan diorang pregnant, wktu tu diorang kata pregnancy tu baru 2 weeks sedangkan kalau ikutkan website kat atas kandungan patut dah 6 minggu.Maknanya ada gap 4 minggu which is logic untuk DD bersalin sekrang (bukannya 4 minggu awal pun dia bersalin, tapi memang dah cukup bulan). Sekarang teknologi boleh bantu kita calculate semua tu…Korang nilai lah sendiri…

    0

    0
    • Rara says:

      Tak payah nak nilai-nilai sangat lah.
      Bantu tutup aib orang kan elok :)

      0

      0
    • Mimi says:

      Dulu aku guna babymed.com ni untuk kira due date masa mgandung.aku pon bunting pelamin gak.sgt accurate sbb dia blh bgtau bila baby terjadi.n tarikh tu adalah sehari selepas aku bernikah ngan hubby.kalau DD n FK nyer conception is Oct tapi kawen Nov, mmg pelik la kan??

      0

      0
  46. xx says:

    Xpyhla nak komen negetif2 bagai. Babydah lahir denga selamat pon. Apa lg korang xpuas ati? Sudah cukup suda. Kta sesama manusia doakan je yg terbaik buat kuarga mereka lan lebih bagus.. Korang buat mcm dorang xde ati n perasaan nak fitnah2 bagai. Stopbit… Biar mereka dengan life mereka. Menegur xsalah tp jgn smpi mengaib kan..

    0

    0
  47. nenek gayung says:

    hurm… baby yg bru dikatakn bru lahir…x nmpk muka bru lahir.nmpk mcm dh berhari-hari dh lahir…muka baby yg bru lahir ni lain…ni aku tgk baby ni mmg dh lahir berhari-hari

    0

    0
  48. xx says:

    Xpyhla nak komen negetif2 bagai. Baby dah lahir denga selamat pon. Apa lg korang xpuas ati? Sudah cukup suda. Kta sesama manusia doakan je yg terbaik buat kuarga mereka lan lebih bagus.. Korang buat mcm dorang xde ati n perasaan nak fitnah2 bagai. Stop it… Biar mereka dengan life mereka. Menegur xsalah tp jgn smpi mengaib kan..

    0

    0
  49. nurin says:

    Tahniah DD dan FK, pedulikan sume ckp org… yg penting, awk dan baby slmt… biarlh org nk bukak aib awk.. satu mse nanti, Allah akn bukak aib mereka. Yakinlah, Allah sentiasa bersama-sama anda. Sesungguhnya, Allah Maha Pengampun.

    0

    0
  50. mamamia says:

    betola. ni bukan baby baru lahir. ni baby yg dah berhari2 lahir,,,, baby baru lahir mestila sembap bengkak sbb dok dlm air,

    0

    0
  51. KAK TONE says:

    BIASANYA SMGU LPAS BSALIN BRU KULIT BBY MGELUPAS…SPECIAL SKIT KOT BBY NI.LALALA~~

    0

    0
    • eeaa says:

      janganla main ikut biasanya. ada je baby yang lahir memang dgn kulit yg dah mengelupas dah.

      0

      0
  52. Anonymous says:

    kawin salah…xkawin salah…beranak salah…xberanak salah…sudah2lah… Ape yg korang dgn wartawan hiburan dapat bile berjaye buktikan status anak ni…banggakah kita bile dedahkan aib orang?klu iye diorg yg cari penyakitnye tu urusan diorg dengan Tuhan…ustaz ustazah dah ajo,mak bapak pun dh ajo,klu diorg tetap nak buat,tu hal diorang la…yg bagai nak mati mengira bagai tu ape hal?sape kite nak tentukan taraf anak tu?kot2 mmg dia anak dd n fk dengan laluan yg sah,korang pulak yg tggang langgang nak jawab di akhirat esok. aku sekadar nak ingatkan aje..aku bukan maksum sampai xleh bace blog hiburan ni tapi di sini la aku kene tolong ingat mengingatkan sesama manusia…

    0

    0
  53. XYZ says:

    Kesian budak ni.
    Baru lahir dah macam2 komen dapat.
    Membesar lah kau menjadi anak yang soleh.

    Buat DD & FK, didik la dia supaya tak jadi macam korang yang dapat banyak komen2 ni.

    0

    0
  54. ryjang says:

    Hello….anak sulung I dilahirkan 2 minggu awal…berat 4.45kg….DEMC…doktor kelam kabut ingat ibu ada diabetes…segala test darah…ibu sihat…cuma anak sulung terlebih excited jaga makan…haha

    0

    0
    • ddd says:

      besarnya anak awk…bersalin normal ke? kawan sy pun anak sulung 4.1kg.. bersalin normal..hebat kan ibu2 ni? ni yg rasa nk beranak lg ni..hihi

      0

      0
    • Anonymous says:

      anak awak pon anak haram!!

      0

      0
      • rina says:

        yg kau nie pehal tiba2 cakap ank dia anak haram ? sentap lebih pun tak boleh jugak …

        0

        0
  55. lalala says:

    Baru lahir beberapa jam lepas dah boleh pakai baju. hebat!

    0

    0
    • ciku says:

      tu bukan selimut ke???

      0

      0
    • Anonymous says:

      awak pernah ke labour room ker????sebelum nurse bagi pada bapak dia untuk azankan, nurse akan basuh n pakaikan baju..nurse siap-siap suh bawak mandian, baju n pampers sebelum ke labour room untuk dorang pakaikan kat bb tu..hospital sekarang ber aircond, sejuk budak tu..ne pakai baju elok2..budak sekarang bukan nak dok dalam bedung pun..

      0

      0
    • Anonymous says:

      BODOHNYA KOMEN SI lalala ni..SUPER BODOH!

      0

      0
    • Anonymous says:

      makkkk aiiii punye la nk cari salah org nk aibkan org smpaikan bby pkai bj ape ko tilik..dasyat2..igtlah 1 ni je bila kite tutup aib org,Allah akn tutup aib kita dunia n akhrat..tuu yg paling penting aib akrat Allah tutup..igtlah…

      0

      0
  56. kikikikih says:

    bagi aku laah kan..si FK & DD ni klo dah tau ter advance n niat nak cover maruah korg,patut nye kne jadi penipu yg handal laaa..ni korg sengaja wat panas n malukan diri sendiri..dlu patotnye lps 2 minggu laa bru announce preg,then pegi blajar..klo ko beranak awal pon bkn de spe tau..lepas cukup bulan,korg ckp laa korg dah dpt anak..ni x,ape yg aq tgok,si FK & DD ni mcm sengaja biar masyarakat mengata…tu bkn jaga maruah diri,tapi sengaja aib sendiri terbukak.

    0

    0
  57. saja mencelah says:

    maaf..saja mencelah…sb xtau hujung pangkal..cuma nk bgtau..saya melahirkan baby 1st pun xcukup sebulan..kuar2…berat 3.5 kg…tp masa prgnant..sngt teruja..amik semua pil kesihatan..obimin..lah..pil caltrate lah…sb tu baby sihat sangat2…lepas tu..xde xcited dah…anak2 yg lain..still lahir 8 bulan..tapi berat sekitar 2.5kg dah..

    0

    0
  58. Reena says:

    Kalau betul DD & FK salah, itu antara dia dgn Allah..kalau dorang dah bertaubat, apa korang leh buat? Buat tambah dosa lagi adalaa…sekurang2nya Allah bg dorang rezeki anak..mungkin melaluinya dorang leh tambah pahala..ibu yg menyusukan dan berjaga malam demi anak korang tau berapa pahalanya? Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya dari badannya akan dapat satu pahala dari tiap-tiap titik susu yang diberikannya. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahwa syurga wajib baginya. So korang x yah lah nak berjemah secara berjamaah di sini. At least dorang ada gak zuriat sendiri, bukannya cam org lain yg dibagi rezeki tp g gugurkan kandungan, buang anak merata cam sampah. Dorang yg baik sudahlah. Congrats to DD & FK.

    0

    0
  59. saja mencelah says:

    maaf..sekira komen sy menyinggung sesiapa..xbermaksud pun…apa2 pun..biarlah tuhan yg menjatuhkan hukum…skrg hukuman…kt dunia dah dapat..pengajaran buat mereka yg mnganggap benda ni normal…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    malas nak cakap, tapi benda paling aku ingat ialah masa sebelum diorang nikah..abg nara ada tulis pasal dd makin ayu selalu dengan penampilan berbaju kurung je sebelum kawen..ingat lagi time tu dia pakai baju kurung ijau..aissh susah untuk percaya sebab banyak sangat tanda2 yang diorang dah terlanjur..harap cukup takat ni ja, kesian kat bb tu..bagi dia peluang happy macm bb yang lain..dia xbersalah..

    0

    0
  61. rose says:

    kepada lalala:
    apa ko bodoh sgt?awat kalo baby baru lahir xleh pakai baju ke?anak aku lahir2 je nurse dah pakaikan baju..anak ko lahir pakai baju bila?seminggu lahir?jgn jadi bodoh.dan jgn jadi jahil.

    kepada yang dok pungpang psl anak DD lahir psl makpak dia “bsama” sblum nikah:
    jgn buka aib org, naty allah buka aib kita..kalo ye pun btl apa yg korg fikirkan..baby tu xslh..sambutlah kelahiran dia. doakan yang baik2 untuk dia..doakan dia jadi ustaz ke, tahfiz ke bila dh besar..kalo ye pun mang FK n DD wat dosa “itu” itu antara mereka dgn allah. tapi kan dah bgs mereka tak tambah dosa buang atau gugurkan anak ini kan.

    baby ni suci.xder dosa.jgn hina dia.jgn doakan keburukan dia..sedarlah ntah2 kita lebih hina dr punca kelahiran dia.

    peace! :)

    0

    0
  62. Jenab says:

    tunjuk la sjil lahir…klau d pihak yg benar,maka ndak perlu takut.atau mgkin dd n farid ada alasan lain????? tgantung bah,ini peminat no 1 kamu smua mau tau..

    0

    0
  63. Kirana says:

    Terlalu berat untuk bayi tak cukup bulan lah, baru lahir dah pakai baju lah, ni gambar bulan lepas lah, persenyawaan 22/10/12 lah, babymed.com lah, aiyoo scary nye korang ni :) Gigih sangat stalk retis.

    0

    0
  64. eeaa says:

    To dinchtsays:July 3, 2013 at 8:21 am

    aku bersalin anak sulung pun masa 38 weeks. Berat dia 3.5 kg. Anak no 2 lahir 40 weeks 2.7 kg. Any problem with that? Normal la org bersalin antara 36 – 40 weeks. Bukan mesti cukup2 40 weeks pun.

    0

    0
  65. don says:

    FK & DD dah selamat nikah pun. dah halal. tayah nak concern sgt pasal status anak org tu. baik pi cegah anak muda yang syok berpegang tangan, beromen suka hati. cegah 100% sebelum terjadi anak luar nikah pastu buang merata-rata pulak. yang tu lagi penting korang nak kesah kan.

    0

    0
  66. Anonymous says:

    aloloooo tomey sgguh baby ni..anugerah Allah…xpelah org nk ckap pasl status bby ni ape..doakan jd ank yg soleh…bertambah lg umat Nabi Muhammad S.A.W…Tahniah la FK n DD..jglah harta pemberian Allah ni ngn baik..beri ilmu agama yg cukup..ape yg berlaku kamu buat sbg pgjran n kuatkan smgat untuk bby kamu…:-)

    0

    0
  67. anonymous says:

    sy pernah mengandung dulu, cukup 38 weeks, so happy tunggu kelahiran baby, tangkap gambar crib, baju2, stroller, gambar bercuti sbelum beranak, only to be told pada check up terakhir sy yg dia meninggal dalam perut.. so kalau dia tak eksited sekalipun, bkn bermaksud korang ada hak utk pertikaikan sebab kenapa dia tak tunjuk perut ke hapa ke just to satisfy korang punya sick mind!!!

    0

    0
  68. Opsss sorryyyyy... says:

    eh…knpa hek..x ad pn pengomen y ckp baby dia org ni comel…y d ungkit knpa n mgapa terlalu awal baby ni tengok dunia….tpi sy pn pelik juga la..dh le x ckp blan…beso plk tu….

    0

    0
  69. qwertyuiop says:

    Kalau diorang mmg dah terlanjur, itu dosa diorang dengan tuhan. Tak patut timbul pun issue nak tutup kesalahan ke apa sebab dalam islam pun rasanya mmg kena tutup aib orang, lelagi aib sendiri ye dok? Correct me if im wrong. Hehe. Congrats anywayssss!

    0

    0
  70. aku bukan tomboy says:

    Rata2 org yg comment dalam blog ni ——————-> pompuan!!!!! hahahaha!! kan dah pecah tembelang…. next time jgn bukak aib org coz aib harus ditutup, maruah harus dijaga.. x sedih ke bila [email protected]@[email protected]@kawan2 tau yg anda tu kaki blog/gosip… lg2 kalo boss yg tau… mampuihhh!!!!!

    0

    0
    • kusssssmangat says:

      aku bukan tomboy, kau pun perempuan..dalam nara mmg ramai perempuan..pondan pun ramai..agak2 comments yang terlebih kuah tu, kompom pondan punya comment la tu..pondan kan suka over..kdg2 comments mcm takde agama..opps, kalau diorang tahu agama, takde la jadi pondan ek..nasib baik ko kata ko bukan tomboy..sebab tomboy pun sama je bangangnya dgn pondan..jantina diri sendiri pun tak reti nak beza..terencat..

      0

      0
  71. Anonymous says:

    ehhh bosan la…dia org ni ckp ank dia org lain awal la…lewat la..kecoh siak…

    0

    0
  72. Anonymous says:

    Aku setuju..
    Itu dosa derang…kita yg kepochi belum tentu lg masa depan camna.
    Nak tutup mulut org susah… Pelan2 yer adik2…
    Dah terlanjur…n kahwin..anak tetap sah taraf ( b4 4 month preggy…kahwin..anak masih boleh bin pd ayah )

    Yg kita patut kepoh…pasangan yg terlanjur…sampai kena tangkap khalwat..masih lps berleluasa…

    N kat luar sana..masih ramai belum kahwin tp macam suami isteri…at least derang bukak buku baru…kahwin…

    0

    0
  73. mak jemah says:

    typical malay, bila baby lahir tak cukup bulan je cakap buat projek sebelum kahwin dulu la apa la. anak aku yang first lahir tak cukup bulan, 3 minggu lebih awal. berat 4.12kg. dah baby nak keluar alhamdulillah sihat. kita patut bersyukur anak dd & fk lahir dengan sihat tanpa komplikasi. tu pun korang nak mengata dia macam-macam. perkara lepas apa yang dorang buat tu antara dorang dengan tuhan. doakan je la yang baik-baik untuk dorang. jangan sampai apa yang kita dok mengata dorang tu jadi kat family kita sendiri.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Korang pun…anak lahir cukup bulan tak semestinya besar gedabak kuarnya….
    Ko ingat lahir senang mcm ko berak ker? Tak kira besar kecil?
    Apa da…
    Anak2 aku semua lahir pd 39wks.
    1st 2.7,2nd 3.1,3rd 2.72….. Knp tak semua jd 4 kilo eik?

    Apapun dd dah jd ibu hrp faham apa perasaan setelah bergelar iBU ya…susahnya nak lahirkan anak… Hrp didiklah dgn betul nya…
    Tak semestinya kita tak sempurna anak pun tak sempurna…kan?

    Pedulikan kata org…. Mereka takkan pernah berhenti…
    Dont get me wrong people…sometimes rasa cam menyampah pulak ngan masyarakat sekeliling…kalau boleh korek..korek lagi hal org…

    NARA- ko pun sama makan hasil keji mengeji…no wonders lah …siapa taknak kaya.. Aib sesama islam..org lain yg bukak..kita pun tak usah nak bukak jugak..paling kurang…berapa ribu sgt yg hilang bila artikel ni d papar…

    0

    0
  75. Ada aku kesah? says:

    Nampak sangat lah yang komen negatif ni tukang cakap/mengutuk punya orang. typical malay yang suka sibuk hal orang kalau kat luar. Hal tu hanya mereka yg lebih mengetahui, nak sembunyi pun itu hak diorang. Mereka pun manusia yang ada kelemahan. tak boleh ker positif sikit??? bukan nak membina, mengutuk jer korang ni. Korang yang sibuk2 komen tu ingat tak berdosa ker cerita hal orang??? Jaga aib sendiri lah yer, kita ni pon ada kelemahan sendiri, x baik kutuk2 orang ni… Terkena diri sendiri baru padan muka korang yea….

    0

    0
  76. kak bedah mulut laha says:

    bagi aku….korg yg peminat dd or fk tu mesti pnah kutuk nabila huda sbb seksi sosial n sebagainye kan….jahat2 nabila pn, dia beranak cukup tarikh sume pas dia kawin ok.xpnah org persoalkan or nak nyorok2 kt luar negara time peknen.
    org yg nampak baik2 suci2 ni lagi bahaya….kesian bby jadi mangsa kerana kebodohan mak bapak yg x sabar sgt nk ****.patut r kawin pakai kain batik indon je.dah itu je yg sempat prepare.peminat tegar konon puji simple la ape la.puiiihhh.tgulah nanti masa sambut besday umo sthn bby tu….bulan june ke 2 julai ke.baru la kantoi time [email protected] akan dirahsiakn bermati2an?semoga bby mmbesar dgn baik n x mengulangi kesilapan mak bapak dia.

    0

    0
  77. fieqa says:

    anak sulung aku, 3.55kg
    anak no dua, 3.8kg
    anak no tiga, 4.9kg
    anak no empat, 4.2kg
    anak no lima, 4.0kg

    korang nak cakap aku ape?

    0

    0
  78. iman says:

    anak sulung aku, 4.2kg
    anak no dua aku, 4.9kg
    anak no tiga aku, 4.5kg.

    korang nak cakap aku apa pulak?

    0

    0
  79. hai says:

    maaf ye..sy br peknen skali n tau ckit2 kire mggu umo kandungan.mmg dd kawen awl bln 11..tp kite xtau last period die bila.farid ckp due 15/7..mknanya minggu 40.dd bersalin mggu 38..kalau dikira dr tarikh kawen,dd peknen 3 minggu.tu mengikut tarikh akad nikah.tp peknen dikira dr last period.mknanya last period dd 3 minggu sblm tu.tu kn normal.knp ckp dd bersalin x ckup bln?sbnrnya dh ckup.cba tnya ppuan yg prnh bersalin n tau cr kira die.

    0

    0
  80. kecoh rr korang says:

    untuk makloman semua….
    Fron 37 week onwards..bb da ready nk kuar anytime
    Normally due datenye kiraan mg 40WK tapi gynae ckp
    Kalo lgk nk dekat gn due date nk deliver lgk byk complication…
    Minggu ke 37 adalh minggu yg just nice for delivery….

    0

    0
  81. nurse @ ibu preggy says:

    FYI,bg wanita yg hamil kite jarang pakai bulan utk tau umur janin..kite pakai minggu ye kwn2…contoh:setiap ari isnin di kire 1 minggu..

    0

    0
  82. Nora says:

    ala ayah FK kan dr perubatan, mntn Pgh Kesihatan Neg Kedah lg, takkan tak tahu semua ni, bila dh pncn ni dia jd Prof Dr di AIMST, univ perubatan swasta di Kedah, jd siapa korang nak judge sesuka hati. Ayah dia lg educated dr korang semua.

    0

    0
  83. NORA says:

    KLAU KORANG NAK TAHU AYAH FK ADALAH PROF DATO’ DR ZAHARI CHE DAN, TEL TNYA JAB KESIHATAN NEG KEDAH, SEMUA KENAL, TEL HOSPITAL PUN SMUA KENAL, KAN MANTAN PENGARAH KESIHATAN NEG KEDAH

    0

    0
  84. lasso says:

    ala…kalau dah pelakon tu,pelakon jugak…susah nak jumpa pelakon yang jujur…kadang2 fikir,rasa dah malasnak sokong artis malaysia…tp apa2 pun,tahniah sebab dah jadi parents

    0

    0
  85. Nora says:

    Jd hentikan tohmahan, buat dosa sja, puas hati korang!

    0

    0
  86. mieowww says:

    kenapa kiter nk mempertikaikan status anak tu..anak tu xbersalah..nnt bile besar orang dok ejek2 lak dia pdhl kiter xthu ape kebenarannya..sila la jgn bercakap kalau xde benda berfaedah utk di cakap kan..apepon tahniah pada dd & fk..

    0

    0
  87. ari says:

    kakak2 semua.. asyik nak beritahu lahir awal 2 minggu la awal 3 minggu la.. masalahnya kes DD ni.. bukan awal 2 minggu.. baby dia lahir masa 32 minggu… maknanya 8 bulan.. sebab dia nikah 3/11/12. lahir 2/7/13. kan 8 bulan tu… so.. siapa2 yg ade pengalaman melahirkan baby semasa 32 minggu.. silalah tampil.. share pengalaman yg rare ini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hai budak2 ni.. 7 bulan pun dh ada org bersalin. Apatah lg 8 bulan. Pergi banyak2 membaca ya dik

      0

      0
      • Anonymous says:

        7bulan bersalin kena masuk incubator…klo xbpa cerdik jgn msuk cmpur

        0

        0
        • Annoyed says:

          X semestinya lhr tjh bln kn msk inkubator….my first daughter lhr tjh bln x msk inkubator pun….so dah2 la nak ngutuk ke nak ngata…semua tu antara depa ngan Allah….sedap2 dok ngata n ngutuk bl kt nak mnta maaf ngan depa….free2 dpt dosa….

          0

          0
    • tukang jawab says:

      Adik Ari oi… bile pregnant, org xkira bulan dah..org kira minggu… 8 bulan bukan bermaksud 32 minggu ye dik… ada yg 1 bulan 31 hari, bermakna 4minggu lebih… nak komen biar ada ilmu.. klu salah, dah tak pasal2 org salah faham…

      0

      0
  88. haniz says:

    kepo hal org beranak pesal. tak yah la nak buat matematik org buat ke org punya period ke..jgn diri sdiri & famili. sibuk2 hal org tengok2 ada kaum famili buat perkara lagi teruk.

    0

    0
  89. mimi suka milo says:

    Manusia ni slalu jer nak cari kesalahan org kan…mcm la diri korang tu perfect sangat…ntah2 lebih teruk pown ada…baik baiki diri jerla..ntah2 pasni tkena pada adik, kaka, mak korang..baru padan muka…dunia ni bulat oi…

    0

    0
  90. ari says:

    you alls ni.. fahamkan situasi before komen.. DD ni lahirkan baby bukan awal 2 minggu ke 3 minggu ke.. dia lahirkan baby di usia kandungan 32 minggu (kalau ikut tarikh nikah 3 nov 2012)… so.. siapa yg ada pengalaman lahirkan baby di usia 32 minggu silalah share pengalaman yg rare ini…

    3 nov 12 – nikah
    3 dec 12 – kandungan sebulan
    3 jan 13 – kandungan 2 bulan
    3 feb 13 – kandungan 3 bulan
    3 march 13 – kandungan 4 bulan
    3 april 13 – kandungan 5 bulan
    3 may 13 – kandungan 6 bulan
    3 june 13 – kandungan 7 bulan
    2 july 13 – kandungan 8 bulan dan lahir ke dunia..

    ini bukan spekulasi.. tapi fakta… fikir2kan lah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hai budak2 ni.. 7 bulan pun dh ada org bersalin. Apatah lg 8 bulan. Pergi banyak2 membaca ya dik

      0

      0
      • samad says:

        7 bulan bersalin bayi boleh hidup sihat, tapi kalau 8 bulan biasanya meninggal, mana ada org bersalin x cukup bulan 8 bulan BANGANG

        0

        0
        • puan says:

          orang kalau percaya ngan kuasa tuhan yg maha kuasa die takkan komen mcm xde akal mcm si samad ni..

          0

          0
        • Mimi says:

          aku bersalin kandungan 32w..dekat 8 bulan.baby 1.8kg je.skrang da setahun..sihat je..tak semestinya bersalin 8 bulan baby smua meninggal..tgkla baby tu ada mslah ke tak…anak aku dulu dok kat icu sebulan tau mcm2 komplikasi..skrang mbesar dgn sihat.

          0

          0
    • Anonymous says:

      saya bersalin 32 week berat baby 2.17 …… tu pun sbb masa pregnant ade kecing manis …. doc ckp sepatutnya berat baby dlm 1.6 or 1.7 je

      0

      0
    • Apeng says:

      Ya Allah ya tuhanku……ampunkan dosa dosa sahabatku yang membuka aib orang lain. Yg baik kita amalkan yg kurang jafikan ikhtibar supaya tidak berlaku kepada keturunan kita…..

      0

      0
    • ari bebal says:

      seriouslah kau ni bodoh maha bebal ari oi..ikut suka kau buat kiraan..haishhh..serious bebal la!

      0

      0
    • sarah says:

      untuk ari, dia mmg nikah pada 3 nov. 2012. apabila disahkan mengandung, doktor akan tanya bila tarikh last period. contohnya last dia period pada 8 oktober 2012. katakan dia check pada 3 disember 2012. maksudnya, kandungan dia dah berusia dlm 8 minggu masa tu. sbb tu doktor bagi EDD dia 15 julai 2013. kalau bb lahir minggu ke 38 pun dah ok dah tu.

      0

      0
  91. Anonymous says:

    betul la due bersalin DD bulan 7..
    nikah bulan November.. last period bulan Oktober..so due for deliver baby mmg la bulan 7…napa la nk argue2 bagai…tak baik menFITNAH orang!!!

    0

    0
  92. miss xyz says:

    yg kecoh2 n kutuk2 bagai ni comfirm ahli syurga ke???? muhasabah diri dulu k bfore kite buat judgement. tak kena kt btg hidung sendiri ckp besar le. cer jd kt family, sanak saudara or dr korang sndiri baru korang sedar diri kot…..

    0

    0
  93. hekleh says:

    urmm….hebat nya sume comments… erkk rasanya semua org melayu islamkan?
    Tahniah yea pada semua. Seronok yea merisik, siasat, berbalas hujah.
    Jagaaa…kat ATAS sana sentiasa memerhati.
    Baru je kitab lama diangkat naik…dah comot dah kitab baru.

    0

    0
  94. Anonymous says:

    proses kelahiran adalah rahsia allah….yg korang susah2 kira week/berat badan bb….segala bagai….apahal……korang pun x suka biler diAIBKAN????????
    pleaselah get a life………………..

    0

    0
    • lalalalala says:

      tanniah..comel tul bb mcm muka DD..harap mereka mendidik baby yg comel kearah yg diredhai oleh Allah s.w.t. peace

      0

      0
  95. Curious says:

    Ya Allah..kesiannya dekat pengomen2 negatif yg tak habis2 buat dosa kering..bukakan lah pintu hati mereka dan sucikan lah fikiran mereka..Amin.

    0

    0
  96. x baik fitnah.. says:

    TO ARI…
    saya lahirkan anak kedua pada usia kandungan 33minggu. x cukup 8 bln pun..dh ketentuan Allah. Bayi sihat sampai skng. tiada yg mustahil kalau Allah mengkehendaki. Jgn la buat andaian yg anda sendiri bukan pakar dalm bidang sakit puan.
    Kalau benar dia buat silap, itu urusan dia dengan Allah. kita xada hak utk buka aib org. suatu hari nnti aib kt juga Allah akan buka. so just shut your mouth!

    0

    0
  97. HambaNya says:

    “Wahai orang yang beriman dengan lisannya yang belum sampai ke dalam hatinya, janganlah kalian mengganggu kaum muslimin, janganlah kalian menjelek-jelekkannya, janganlah kalian mencari-cari aibnya. Barang siapa yang mencari-cari aib saudaranya sesama muslim niscaya Allah akan mencari aibnya. Barang siapa yang Allah cari keburukannya, niscaya Allah akan membeberkan rahasianya meskipun di rumahnya sendiri.” (H.R. Tirmidzi dan lainnya)

    0

    0
  98. maskbunny says:

    cuba bandingkan gambar “anak sedara” dengan “anak sendiri”.

    0

    0
  99. NBH says:

    Orang melayu kita nie ramai yg xdak ati perut kdg2. Lagi malu bila beragama Islam. Nauzubillah ~ klau berita yg digembar-gemburkan di media bahawa mereka terlanjur sebelum nikah..tp dosa tu antara mereka dengan Allah taala je.. Mereka tak berdosa ngan manusia yg lain. Aib orang lain wajib kita tutup, apatah lagi aib sendiri. Berdiam diri maksudnya mereka berusaha tutup aib tp ramai antara kita yg busuk hati nk jugak gali biar terdedah aib tu. Xmalu ke??? Xde agama???? Islam ajar mcm tu ke????

    DD xperlu buktikan apa2. Klau dia kata dia tidak mengandung sebelum nikah, apa hak korang yg busuk hati nie tuduh dia bukan2. Dia menipu??? Allah taala tau dan biar Allah taala yg judge dia. Korang jgn la berlagak nk jadi hakim saat korang pun sedang melakukan dosa dgn berburuk sangka, menyebarkan fitnah, menghukum manusia lain sebelum mereka dibicarakan…Xmalu ke?????

    Mindset korang nie seolah-olah orang berdosa akan tetap berdosa selama-lamanya. Betul ke Islam korang nie sebab ko faham agama??? Atau korang Islam sbb baka keturunan????

    Check diri sendiri…jangan sampai busuk hati korang tu bukan saja malaikat bahkan manusia lain pun xnk dekat.

    0

    0
  100. Mama Zola says:

    Cik Ari bangang…bila pregnant kira ikut minggu, bukan bulan ye.
    Kalau x tahu tu, diam2 sudah!

    Jangan suka judge orang kalau diri sendiri pun suka buat fitnah.

    0

    0
  101. sj menyinggah says:

    astaghfirullahalazim.. bwk2 la mngucap pd org2 yg mintak dd tunjuk birth cert n kira date bagai… kalu betul diorg dh ber’projek’ sblm kawin, korg xde hak nak sebarkn aib diorg n beria2 yakinkan org lain yg diorg tuh dh dot2.. sblm kawin.. korg pasti ke diorg dh wat projek sblm kawin? ingatlah.. alam rahim adalah juga rahsia Allah.. korg tau ke hari keberapa Allah tiupkan roh bb tu? sains x dpt melawan ilmu Allah

    kita sesama Islam haruslah tidak menyebarkan aib org lain..malah kita diminta merahsiakn aib itu.. x kiralah jiran kita ke..artis ke.. famili ke.. utk diri sendiri yg telah melakukan keaiban itu sendri Allah minta rahsiakan.. yg korg ni apahal nak suh dd dedah aib dia.. itu antra dia dgn Allah.. jika dd bertaubat..maka dia lebih jauh bersih dr kamu sume yg mencaci dia.. bkn kita x leh menegur..kita mmg kena benci maksiat (ni utk siti)..tp bukan begini caranya kita menegur…
    sy kesian kat dd..apalah perasaan dia skrg… jika dia telah bertaubat.. (sekiranya dia buat aib ini).. sggh kesian pdnya.. kita ptt membimbing dia.. suci sgtkah kamu yg menghina dia..
    ingatlah..pd yg dh kawin..jgn seronok sgt duk suh tunjuk birth cert bagai..sbb kamu dh selamat kawin.. konfem la kamu x kan lahirkan anak yg x sah taraf..tp ingat.. kamu ada anak,adik,kakak.. jgn smpi mereka yg lahirkan anak x sah taraf kerana mulut kamu..pd yg lum kawin..pon beringat.. jgn berlebih2 mengata org lain.. takut terkena pd diri sendiri.. hanya Allah yg tau kebenarannya.. dan Allah berhak menghukum sesiapa pun.. tlg istighfar byk2…

    0

    0
  102. Anonymous says:

    time ni la semua orang nak jadi doctor, isteri tengah mengandung and ibu yang dah bersalin bagai. memang, saya pun ada terfikir jugak benda yang tak baik bila baca cerita diorang ni. tapi kalau diorang tak nak bagitau memang sampai bila pun kita tak tau cerita yang sebenar, cuma diorang and Allah je yang tau. buat apa nak pening kepala sesak otak fikir benda yang takde affect kita pun. lagipun apa hak kita nak demand benda yang sebenar, just sebab diorang artists? yang eloknya harapkan je kesejahteraan diorang. tak rugi pun doakan yang bebaik untuk orang lain.

    0

    0
  103. Anonymous says:

    Ape masalah korang? Ape lagi yg korang nak? Yg menanggung sakit org lain tapi ramai pulak yg sakit jiwa,yg meroyan bile org lain bersalin……bangang abadi namanya!

    0

    0
  104. Anonymous says:

    yg ngomen mcm la korg x prnh romen sblum nikah kn? okay la atleast die btggungjwb,kalau die ckp awl2 cm KD nt korg ckp lak xde agama la..bla bla bla..tpikal mnusia suke kondem org..ttp la mlut,satu hari balik pd kau cmne? haishh…diorg lbih baik dpd yg buang ank2 tu..sekian..

    0

    0
  105. Nora says:

    CIK Ari ni msti blm kwin kan, nnti tetiba dia nikah 3.11, tup2 dpt ank 2.7 thn beriktunya, baru padan muka, jd ank luar nikah ke tu?

    0

    0
  106. Anonymous says:

    Congratz for DD n FK..
    Muka baby diaorg sebijik cam muka anak sdara FK yg lahir baru2 ni..

    0

    0
  107. Sabariah says:

    Klau btl FK & DD buat benda tak elok sblm nikah, lebih baik diorg tak bgtau tntng khamilan, pegi oversea, trus time ckp2 msa tarikh dpt ank bru bgtau, lbh slmt, diaorg blh buat cmtu kan.Tp diorg tak buat sbb mmg ank halal kan.

    0

    0
  108. nor says:

    TAHNIAH…

    comel supercute anak dia..

    0

    0
  109. kecoh la says:

    ape la masalah korg yg nak mengata2 bagai ni… apsal? korang penah lahirkan anak luar nikah ke smpai korg dah tahu sgt psal FK n DD ni?? dok diam bace je dah la… kecoh! macam la nnt FK ni pg umah korg mintak tolong bg anak dia makan!

    0

    0
  110. artis kaki propa says:

    Farid n DD waktu ngandung mana ada masuk tv pun……memang kantoi sgt anak ni terawal ……Farid bukannya baik sgt…….kata nak gi Mekah la lepas kawin tapi haramnya xde…..anak lahir lebih awal……masalah pulak ngn mak mertua…..entah lah Farid n DD hanya kauorg je tahu apa cerita sebenar

    0

    0
  111. sj menyinggah says:

    astaghfirullahalazim.. bwk2 la mngucap pd org2 yg mintak dd tunjuk birth cert n kira date bagai… kalu betul diorg dh ber’projek’ sblm kawin, korg xde hak nak sebarkn aib diorg n beria2 yakinkan org lain yg diorg tuh dh dot2.. sblm kawin.. korg pasti ke diorg dh wat projek sblm kawin? ingatlah.. alam rahim adalah juga rahsia Allah.. korg tau ke hari keberapa Allah tiupkan roh bb tu? sains x dpt melawan ilmu Allah

    kita sesama Islam haruslah tidak menyebarkan aib org lain..malah kita diminta merahsiakn aib itu.. x kiralah jiran kita ke..artis ke.. famili ke.. utk diri sendiri yg telah melakukan keaiban itu sendri Allah minta rahsiakan.. yg korg ni apahal nak suh dd dedah aib dia.. itu antra dia dgn Allah.. jika dd bertaubat..maka dia lebih jauh bersih dr kamu sume yg mencaci dia.. bkn kita x leh menegur..kita mmg kena benci maksiat (ni utk siti)..tp bukan begini caranya kita menegur…
    sy kesian kat dd..apalah perasaan dia skrg… jika dia telah bertaubat.. (sekiranya dia buat dosa ini).. sggh kesian pdnya.. kita ptt membimbing dia.. suci sgtkah kamu yg menghina dia..
    ingatlah..pd yg dh kawin..jgn seronok sgt duk suh tunjuk birth cert bagai..sbb kamu dh selamat kawin.. konfem la kamu x kan lahirkan anak yg x sah taraf..tp ingat.. kamu ada anak,adik,kakak.. jgn smpi mereka yg lahirkan anak x sah taraf kerana mulut kamu..pd yg lum kawin..pon beringat.. jgn berlebih2 mengata org lain.. takut terkena pd diri sendiri.. hanya Allah yg tau kebenarannya.. dan Allah berhak menghukum sesiapa pun.. tlg istighfar byk2…

    0

    0
  112. hoi says:

    masalahnya sekarang ramai yang confirm2 je diorg terlanjur sebelum nikah.yakin sgt nape?korg nampak ke diorg terlanjur?lepas tu nk tabur2 fitnah bagai.geram lak aku.kalau tak yakin,jgn di tambah2 cite yang tak yakin tu.kalau org buat kt korg cmtu,camne rasa?bab nak memfitnah org laju je.bila disorok,korg marah,bila di kongsikan,korg fitnah macam2.haihhhhh.

    0

    0
  113. Nera says:

    perempuan yg baik utk lelaki yg baik. . .perempuan sebaliknya utk lelaki yg sebaliknya. . .

    0

    0
  114. anonymous says:

    Just wanna share. Due date saya pada 12th July nih, and nak dapat that EDD kena conceive on October. Last period saya pon pada 5 Oct 2013. Then macam mana DD and FK nikah pada 3 Nov tapi due date pada 15 July jugak. And now saya masih menghitung hari nak meletop :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      first time preggy eh? lain kali kau pregnant lagi lagi..baru la nampak mcm2 warna..ada yg sekejap, ada yg tepati masa, ada yg lewat..so, sendiri mau ingat kalau baru mengandung first time..jgn tunjuk pandai sgt..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sory ye DD xshare laki ngn ko..jd xsame la due date die..hahahhaa…cbuk je…elok sgt la tu tgh prgnant tp duk pk bkn2 psl org lain….ko htung jela hr perut ko nk mletop..huh..aku tunjal pale sat g br taw..1 lg mympah la cara ko olah ayt bi n malay..kelauttttttt!!

      0

      0
    • inni says:

      elokla ko doakan anak ko dgn keturunan ko takda kena fitnah dari skrg. Bkn apa, mulut jahat masa pregnant ni kdg2 boleh balik ke diri sendiri. Paling kesian kalo esok ada org buntingkan anak ko plak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      lg 1 aku br perasan…nak sgt cr aib org..n nk kate la yg ko mgndung 2 selamat..baik sempurna kan..hah!!tgk skali bg date lst period pun menipu..hahahaaa…cik puan oiiiiiii kite ni br masuk bulan 7 haa..yg ko smpai oct 2013 tu pehal????sbb tu jgn poyo sgt nk cari silap org…diri ko pn wt silap wpun kecik…tu nk tunjukkan manusia ni xsempurna…xsame ngok..lg 1 sperma laki ko terbang xsame ngn farid..ape ke bodoh la pumpuan ni….pegi jg kndungan ko tu…bc doa byk2 supya kndungan ko selamat d lhirkan..meyampah no aku..phuii

      0

      0
  115. Mak jemah pemalu says:

    Napa lak dorang kena buka aib dorang pada kita yang bukan sape2 pada dorang..padahal Allah masih menutup aib kita seniri. Sedangkan lelaki / perempuan yang penah terlanjur pun harus menutup cerita mereka penah terlanjur pada pasangan masing2 ini plak nak buka aib pada kita..berbaik sangkalah..

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      tu lah kan….entah entah yg dok mengumpat ni anak luar nikah…mak bapak masa muda perangai lagi terok mcm babi…watever

      0

      0
  116. sai says:

    Saya lebih percaya kuasa Allah. Itu je yang saya boleh cakap =)

    0

    0
  117. Anonymous says:

    Farid kata lain. Mak mentua kata lain. Zubir kata lain. DD kata lain. Yang mana satu betul ni….Kalau nak tau cerita sebenar suruh je la Melodi gi terjah. Tengok je lah tarikh lahir baby tu di surat beranak. Kalau nak lebih detail check je kat hospital tempat DD lahirkan baby. Selesai masalah. Kesian baby tu…

    0

    0
  118. Azra says:

    Kalau kita buat banyak betul, orang akan diiiiaaaam sangat. Tapi bila kita buat satu silap saja, mulut dh bising mcm bomb nak tunggu meletop..hehe ini adalah fakta & realiti perangai manusia.

    0

    0
  119. Nobody says:

    Tahniah utk DD & FK…Alhamdulillah semua dah selamat…Syukuri nikmat yang Allah berikan…Sedih bila baca komen negatif di sini…dah mengata dan berprasangka TANPA SEGAN SILU menggunakan nama ALLAH di akhir ayat…Dah mengeluarkan kata-kata kesat TANPA TAKUT DIHISAB menggunakan kalimah yang SUCI seperti WALAHUALLAM…Sesungguhnya memang dunia akhir zaman…TANPA SEDAR MASING-MASING SEDANG MEMBUKA AIB SENDIRI DENGAN perilaku yang BUKAN ISLAM….Benar kalam ALLAH, sesiapa yg tanpa segan silu membuka aib manusia yang lain, ALLAH dengan TERANG-TERANGNYA MEMBUKA AIB si PEMBUKA AIB itu sediri…Masya-Allah…Mudahan Allah berikan hidayah dan petunjuk kepada semua manusia di AKHIR ZAMAN INI…..AMIN

    0

    0
  120. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    korang kat sini yg dok ho ha ho ha mengata dia, entah entah korang anak luar nikah dek perbuatan mak bapak ko…mana kau tau… mengumpat mengalahkan syaitaan, tp berlagak mcm maksum lindongan kakbah…

    0

    0
  121. BUNKFACE NO.1 says:

    pehal makcik-makcik kat sini sibuk hal DD, aku nasihatkan makcik-makcik yg sibuk hal org tu pergi balik layan laki, kan laki kena kebas baru padan muka sibuk bergosip sgt

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      aku sarankan makcik-makcik yg suka jaga tepi kain org tu pergi cukur bulu kaki..bulu ketiak..bulu bik yg panjang tu sampai licin, tu lebih baik dari kau sibuk hal DD

      0

      0
  122. Anonymous says:

    masing2 nk citer anak masing..mengong

    0

    0
  123. Anonymous says:

    woi kenapa aku kira DD peknen dah cukup bulan, pelik lah yg kira tak cukup bulan. memang kira tak cukup ke, saje saje kira tak cukup sebab nak memfitnah.

    0

    0
  124. FRENZ says:

    mmg btul budak tu tak salah.mak bapak bodoh yg salah.tambah2 si JANTAN tu anak dia dgn Ozlyn sbiji muka FARID KAMIL OK !! MEANS FARID KAMIL ni Jantan TAK SEDAQ DIRI MENAMBAHKAN ANAK LUAR NIKAH!!SESUAI LA DGN DD PUN.MANA BAPAKNYA..ANAK JANTAN MAT SALEH MANA TAK TAU LA !!

    0

    0
    • Anonymous says:

      jgn sesuka hati memfitnah..berpada2 lah bila berkata2..blog gossip bukan bermaksud kau boleh reka cipta fitnah..dosa kau tanggung, kalau kau mempengaruhi pembaca lain terhadap kandungan fitnah kau tu maka org2 tersebut pun sama berdosa..even Nara pun tanggung dosa sekali..tapi dosa kau yg terlebih2 sebab org2 lain punya dosa tu kau ada share sekali..so, aku ulang balik ayat aku, BERPADA2 LAH BILA BERKATA2..

      0

      0
    • Anonymous says:

      pemfitnah la kau ni FRENZ..berdosa..

      0

      0
  125. Haha says:

    Habistu anak dgn ozlyn bini johan tu…

    0

    0
  126. Anonymous says:

    apa-apa pun tahniah le…..cian kau DD…tule nasib kawin dengan mat rempit…………main rempit je la kau………….

    0

    0
  127. the adams says:

    Aku tk kisah pun anak tu lahir cukup buln ke tk, psl period2 bagai kluar.. sampai bnyk nurse n tukg kire kt cni.. memang aku tk kisah..

    Yg aku kisah skrg, sape lh yg BIJAK PNDAI sampai org tgh bgi komen baik2 n mndoakn yg baik2 pun kna DISLIKE.. tringin sgt aku tgk muka org yg tekn DISLIKE tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      taw xpe..aku stuju pe ko ckap..ntahlah..bdjet yg kire tu dlm hdup xpenah buat silap..smpaikn nk sgt tnjuk aib org..andai DD n FK salah skalipun tu antara mereka ngn Allah..sape kite nk judge org..lnsung xberhak…yg korang kire2 tu boleh buat sbg rujukan..tp jgn la smpai keterlaluan..ni smpaikan ade yg terlalu bijak pndai siap beri date 1st period DD…stahu aku la nurse dkt kk pun akn tye indvdu tu sndiri..ni seb baik dorang xgtaw date 1st DD n FK buat…aku tgk rata2 nk jd bijak pndai tang kite date smua..nak sgt2 dedah aib org…xrugi pun kita doakan yg terbaik utuk mereka..nak2 bby tuh..biarlah die mmbesar ngn didikan agama yg secukupnya..mereka pun saudara Islam kite…nk ke tgk saudara kita sesat??

      0

      0
  128. Eryna says:

    Tahniah Abg Farid Kamil Dgn Akak Diana Danieel .. ALHAMDULILAH !
    Semoga Baby Sihat Selalu :) And Semoga Baby Tu Menjadi Seorang Ank Yang

    0

    0
  129. PENASIHAT ISLAM says:

    ALHAMDULILLAH …
    Tahniah Abg FD And Akak DD .^_^ Semoga Baby Sihat Selalu .. AMIN :*

    0

    0
  130. entah says:

    Dah beranak, dah abis pantang, bole lah smbg study balikkkk…… *oooppssss*

    0

    0
  131. blablablablgjgghhhbb says:

    Oooowwwhhh ?_?

    0

    0
  132. sha says:

    Alhamdulillah..tahniah pd dd n fk..comel sgt baby ni..smga mjd ank yg soleh ye syg…

    0

    0
  133. akudonjuan says:

    bertabahlah dd n fk, semoga kalian bahagia hingga akhir hayat

    0

    0
  134. ahli syurga says:

    korang cbuk n status anak dia pasal..bukan farik jolok kat korang pun..jgn nak cbuk jg tpi kain org..tgk dri ko punya dlu masih boleh gn ke tak..yg nak cbuk sgt!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  135. ayumiey says:

    besnye dapat baby..semoga saya juga akan dikurniakan baby nanti..amin

    0

    0
  136. Ezzra says:

    Tak paham dgn org yg ada je nak hot2 kan suasana.. korang ni mmg masalah dgn retis ke hape? DD beranak awal sibuk buat spekulasi macam2.. aritu Fasha lambat bersalin pon mcm2 jugak spekulasi.

    *manusia oh manusia. kita ni insan biasa, tak lari dari melakukan kesilapan.

    0

    0
  137. Ayam Kampung says:

    Papepun DD and FK jaga baby elok2…walaupun someting fishy mcm xnak tunjuk perut kat FB,Insta, lari study ke Australia, xnak bgtau nama hospital bersalin,xnak tunjuk tag baby lahir…papepun life must go on.

    Kalau betul pun DD mengandung sebelum kawin, one day Allah akan tunjuk kat semua org…sebagus mana kita merancang, Allah akan menentukan. Mls nak fikir skrg sapa betul atau salah…

    0

    0
  138. heljay says:

    sorryla farid..filem ko kali ni x menjadik la..pecah lobsss suda..tp..apa2 pun..tahniah..smoga anak itu membesar dgn sihat…

    0

    0
  139. baby says:

    apa nak kecoh sgt ni. kakak ipar saya bersalin 36 minggu. berat baby 3.47kg. sepupu saya bersalin 28 minggu (7 bulan) 2.45kg… ok je.

    0

    0
  140. Anonymous says:

    yg bagi komen lebih2 tu dah kahwin ke belum sebab hanya org yang dah kahwin dan pernah mengandung faham kiraan tarikh bersalin kalau kahwin bulan 10 n anak lahir bulan 7 normal la tu 9bulan apa yang nak dikata anak tak sah taraf bagai hadoiiiiiiii… banyakkan membaca sebelum berani mengata org buat salah tak tentu pasal

    0

    0
  141. anak hj daud says:

    kecoh betul..tah apa2 tah..masing2 tunjuk pandai buat kiraan bagai..hahahaha..korang ni akal ada tak mau guna..ni cerita pasal si fk dgn dd dpt anak..beri ucapan tahniah tak boleh ke? kenapa mesti nak dikorek benda2 yg korang semua tak pasti? Nara pun kenapalah sebok sgt masukkan issue anak sedara etc? kot ye pun gossip, jgn sampai memfitnah..BMW hilang agaknya sebab rezeki tak berkat..kot..bila sembahyang tu cuba fikirkan Nara..apa faedahnya website mcm ni..duit mmg dapat bila pengujung ramai..tapi sumbangan ke akhirat? dosa org2 lain memaki hamun memfitnah bagai disini, itulah saham terbesar kau Nara..selain dosa kau keluarkan artikel yang mengundang fitnah..

    0

    0
  142. saya lalala.. says:

    yang berlalu daa pun berlalu, yang berlaku daa pun terjadi.. same2laa kite sedaya upaya menutup aib orang lain… krn kebenaran tu kdgkala menyakitkan… bby fk&dd comel sgt2.. banyak ikut muke dd..

    0

    0
  143. AdeqManis says:

    Ini lah dunia artis.buat apa2 semua orang nak buat spekulasi sendiri. Kalau FK n DD ni mengemis duduk merempat tepi jalan tiada siapa pun nak kesah. Tahniah. baby anda comel -_-

    0

    0
  144. kak says:

    dugaan la untuk kau FK &DD…btw tahniah atas kelahiran putera…sekarang tunaikan tanggungjawab sebagai parents sebaiknya..itu lebih penting

    0

    0
  145. julajuli bintang empat says:

    udah-udah le tu debate pasal anak orang….biarkan saje mereka bahagia sekeluarga…kalau ada salah pun, biarlah tuhan aje yang menentukan…meh buat keje masing2!!!!!…

    0

    0
  146. Anonymous says:

    Alhamdulillah..semoga menjadi anak yg soleh..Amin..

    0

    0
  147. Joe says:

    Kalo korang lepak dgn PA artis atau member2 artis, ade lagi hebat dri Farid dan diana.

    0

    0
  148. anon says:

    to abg nara, tutup jelah artikel nih penuh dengan fitnah. masing2 nak hujah akhirnya dosa kering yg dpt.

    0

    0
  149. forget says:

    For the best of your child, both parents please leave the celeb world. All your past stories will soon be forgotten.

    0

    0
  150. cocolina says:

    Kepada anda semua d ruang komen ini.. saya sebagai umat islam hanya hendak menasihati kamu semua kerna saya juge menyayangi saudara islam saya.. saya xnk lah saudara islam saya menambahkan dosa…! jgn memfitnah org jika anda semua x nmpk..dosa nya amat berat!

    Fitnah dilarang oleh Allah S.W.T, sebagaimana maksud firman-Nya dalam Surah al-Baqarah: 191:

    “Dan bunuhlah mereka di mana kamu temui mereka, dan usirlah mereka dari mana mereka telah mengusir kamu. Dan fitnah itu lebih kejam daripada pembunuhan. Dan janganlah kamu perangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu, maka perangilah mereka. Demikianlah balasan bagi orang kafir.”

    Firman Allah dalam Surah An Nur : 15 – 16
    “Ingatlah ketika kamu menerima (berita bohong) itu dari mulut ke mulut dan kamu katakan dengan mulutmu apa yang tidak kamu ketahui sedikit pun, dan kamu menganggapnya remeh, padahal dalam pandangan Allah itu soal besar.” (15)
    “Dan mengapakah kamu tidak berkata ketika mendengarnya, “Tidak pantas bagi kita membicarakan ini. Mahasuci Engkau, ini adalah kebohongan yang besar.” (16)

    Allah telah memberi peringatan supaya meninggalkan perbuatan memfitnah sesama manusia dalam Surah An Nur ayat 17 yang maksudnya :

    “Allah memperingatkan kamu agar (jangan) kembali mengulangi seperti itu selama-lamanya, jika kamu orang beriman,…”

    Wallahu’alam.

    Beringat2lah kite semua.. dunia hampir tua.. bertaubatlah..hentikanlah tabiat suke mengata org lain…tak baik! saya juge lahirkan baby awal n baby saya berat.. standard coz saya juge berdarah mat saleh seperti DD.. gen kami mmg berat tulang semua..saya memberi komen ini kerna saya saudara islam kamu semua..saya tiada kene mengena dgn DD.. jgn membuat suatu spefikulasi tanpa mengetahui perkara sebernar ye saudar sekalaian.. selamat beramal :-)

    0

    0
  151. Orang Singapura says:

    Kepada korang2 yg suka debate issue dan suka mengaibkan tentang Diana dan Farid ni.. teruskanlah…

    Sesungguhnya.. dosa2 Diana diampunkan bagaikan seorang bayi baru lahir… perjuangan seorg ibu melahirkan anak… dosa kita sendiri… wallahualam…

    ape2 yg kita kata di sini akan tertulis di akhirat.. dan kita akan disoalkan… nau’zubillah kalau masa awak kutuk mereka berdua itu, nescaya tercabut nyawa masa itu.. mcm mana nak mintak maaf ngan Diana dan Farid tuh?? cuba fikir…

    saya lihat ramai org suka komen tanpa berfikir.. inilah hidup manusia akhir zaman…

    0

    0
  152. LiliLila says:

    Biarlah apa pun,doakan yg terbaik untuk mereka sekeluarga.Anak tu tak salah apa pun.By the way anak aku lahir 35 minggu berat 3.2 kg jugak.So ikut masing2 la.And aku xde diabetis ke mende pun ya.Tu semua aturan Allah.Tak yah nk serabut kepala pikir.

    0

    0
  153. Miss lala says:

    Ish ishhh,,,, apa la korang semua ni,,,xfham,,,kalau dia x nk tnjuk perut dia pon, let her be,,,,, not all things artist nak share dgn media,,,and she has the right to do it,,,, tergelak tgk instagram dd penuh dgn org nk tgk perut nak tgk perut,,,, nanti if dia tnjuk perut pula,kata gmbar tu tipu la apa la ,,,,, yg semua nak prasangka buruk kenapa? Sampai nak kira period cycle dia ,,,ish la,,siap suruh come out clean la apa la,,, jgn tuduh org ikut main main ja tanpa bukti yg sahih,berdosa tu, ,,and nak pertikai berat baby pula kenapa…? Ada ja baby born 4.15kg ,,, diana kan mixed so no wonder la baby dia besar pon,,,m, macam ni ka masyarakat kita treat a pregnant woman and a mother.? Kahwin ,kalau x pregnant,tuduh mandul la x nak anak la,dh ada anak,pertikai pula,,, ,,,,,, fikir kan la,im not a dd or fk fan but this is too much ,,,,kesian la ibu dia ,,,,

    0

    0
  154. nthape2 says:

    kawin 3 nov -30 nov dia dh pknen lebih krg 4mgu
    1 dis – 31 dis= 8mgu
    1 jan-31 jan= 12mgu
    1feb-28 feb =16mgu
    1mac – 31 mac=20mgu
    1 april – 30april = 24mgu
    1mei – 31mei = 28mgu
    1jun – 30 jun = 32mgu + last period 2mgu = 34 mgu
    total cmpr2 ari yg lebih tu jd 34mgu
    org pknen xkira bulan kan org kira mgu
    i sj main kira2 matematik…sbb i konpuse bila urg kt 38mgu…ermmmm…sorry…tahniah farid kamil…i mnt u

    0

    0
  155. miakesah says:

    ada je terberanak awal..semuanya keje allah
    sya mengandung pun baby songsang..dah schedule date utk operate,maknanya due lambat lagi tp kena operate jugakla.sampai bilik operate, DR teragak nak buat “pusingan” kat baby..so bila DR buat je…baby terus pusing kedudukan normal..kepala kebawah..DR suruh monitor 30 min dan jam seterusya..sebab kebanyakan kes baby songang balik lepas pusing..Tapi tuhan maha kaya..baby ok..heartbeep ok..ketuban tak pecah masa buat pusingan tu..saya balik rumah hari yg sama..dan hanya menunggu lahir normall..tp terlepas tarikh due plak..so..siapa sangka kan?kita hanya merancang..yg lain2ya kerja Allah

    so uols..jgn begitu cpt menilai..lagi2 baby yg lahir oversea..faktor cuaca pun ambik kira semua tu..berdosa kita menuduh org bukan2..doa yg baik2 sudah la kan..

    Salam Ramadhan semua

    0

    0
  156. orked says:

    Kenapa lah nak pertikaikan DD and FK tak beritahu hal sebenar yang kononya anak mereka tu anak sebelum kahwin. Mereka berhak tutup aib mereka. Demi masa depan anak mereka, demi maruah keluarga.Sedangkan Allah pun masih tutup aib2 kita ni umat dia. Siapa la anda semua nak cakap ‘ come out clean lah’. Esok lusa tulat Allah bukak aib ko plak terang2 baru tau! Cakap mcmlah diri sendiri tu xde aib.

    0

    0
  157. KANGKUNG says:

    mana korang tahu dia tu peknan ank luar nikah.. pelik jugak..yang bercakap tu serumah ng FK n DD ke? kelakar plak.

    0

    0
  158. mieziy says:

    klu ikutkan mmg btl DD akan lahir baby dia bln Julai klu ikutkan tarikh nikah mmg la Nov kan. 3/11.so uolls kena tahu last period dia bila? so masa dia nikah tu DD mmg dlm keadaan subur..so mmg btl la dia lahir mmg cukup bln..EDD akan dikira dr tarikh last date period..so naper uolss nk pertikaikan lg..saper yg tktau tu jgn terus membuat spekulasi tk elok..

    0

    0
  159. Amy says:

    oit.. aku lepas bersalin nurse terus mintak baju anak oi. tak penah bersalin jgn la komen. Rezeki Allah jgn dipertikai. ntah2 yg komen negatif2 ni penah buang anak dalam longkang kan. dia nk lahir kat afrika sekalipun ade diowg mintak duit korg? n mmg ade kes baby dipaksa kuar sbb berat dah lebih. tak kira la bape bulan pun. Tula.. tak penah mengandung sibuk nk komen.. sibuk duk kira period org. giler ar. period pun korg kira?

    0

    0