Written by serenity | July 2nd, 2013

Beberapa jam lepas, Farid Kamil telah memuat naik gambar seorang bayi lelaki ke Instagramnya dengan kapsyen:

faridkamilz
Welcome to the World my son #baby #papito #9.7pounds


Walaupun dijadualkan bersalin pada 15 Julai, nampaknya bayi tersebut dilahirkan lebih awal. Apa pun diucapkan tahniah kepada mereka Farid dan Diana Danielle atas kelahiran bayi mereka ini. Rasanya selamat untuk disahkan yang ini sememangnya bayi mereka dengan tiada keraguan lagi.

Kredit gambar, Instagram Farid Kamil.


KL Festival kembali untk tahun 2013! Pelbagai program dengan pengisian menarik bakal dilaksanakan untuk anda, merangkumi program seni persembahan, seni tampak, warisan, permainan tradisional, bahasa dan persuratan, rekreasi, pelancongan serta makanan tradisional. Untuk keterangan lanjut, layari http://www.klfestival.org.my/

332 responses to (GAMBAR)Farid Kamil Umum Kelahiran Anak Lelaki

  1. Orang Singapura says:

    Kepada korang2 yg suka debate issue dan suka mengaibkan tentang Diana dan Farid ni.. teruskanlah…

    Sesungguhnya.. dosa2 Diana diampunkan bagaikan seorang bayi baru lahir… perjuangan seorg ibu melahirkan anak… dosa kita sendiri… wallahualam…

    ape2 yg kita kata di sini akan tertulis di akhirat.. dan kita akan disoalkan… nau’zubillah kalau masa awak kutuk mereka berdua itu, nescaya tercabut nyawa masa itu.. mcm mana nak mintak maaf ngan Diana dan Farid tuh?? cuba fikir…

    saya lihat ramai org suka komen tanpa berfikir.. inilah hidup manusia akhir zaman…

  2. LiliLila says:

    Biarlah apa pun,doakan yg terbaik untuk mereka sekeluarga.Anak tu tak salah apa pun.By the way anak aku lahir 35 minggu berat 3.2 kg jugak.So ikut masing2 la.And aku xde diabetis ke mende pun ya.Tu semua aturan Allah.Tak yah nk serabut kepala pikir.

  3. Miss lala says:

    Ish ishhh,,,, apa la korang semua ni,,,xfham,,,kalau dia x nk tnjuk perut dia pon, let her be,,,,, not all things artist nak share dgn media,,,and she has the right to do it,,,, tergelak tgk instagram dd penuh dgn org nk tgk perut nak tgk perut,,,, nanti if dia tnjuk perut pula,kata gmbar tu tipu la apa la ,,,,, yg semua nak prasangka buruk kenapa? Sampai nak kira period cycle dia ,,,ish la,,siap suruh come out clean la apa la,,, jgn tuduh org ikut main main ja tanpa bukti yg sahih,berdosa tu, ,,and nak pertikai berat baby pula kenapa…? Ada ja baby born 4.15kg ,,, diana kan mixed so no wonder la baby dia besar pon,,,m, macam ni ka masyarakat kita treat a pregnant woman and a mother.? Kahwin ,kalau x pregnant,tuduh mandul la x nak anak la,dh ada anak,pertikai pula,,, ,,,,,, fikir kan la,im not a dd or fk fan but this is too much ,,,,kesian la ibu dia ,,,,

  4. nthape2 says:

    kawin 3 nov -30 nov dia dh pknen lebih krg 4mgu
    1 dis – 31 dis= 8mgu
    1 jan-31 jan= 12mgu
    1feb-28 feb =16mgu
    1mac – 31 mac=20mgu
    1 april – 30april = 24mgu
    1mei – 31mei = 28mgu
    1jun – 30 jun = 32mgu + last period 2mgu = 34 mgu
    total cmpr2 ari yg lebih tu jd 34mgu
    org pknen xkira bulan kan org kira mgu
    i sj main kira2 matematik…sbb i konpuse bila urg kt 38mgu…ermmmm…sorry…tahniah farid kamil…i mnt u

  5. miakesah says:

    ada je terberanak awal..semuanya keje allah
    sya mengandung pun baby songsang..dah schedule date utk operate,maknanya due lambat lagi tp kena operate jugakla.sampai bilik operate, DR teragak nak buat “pusingan” kat baby..so bila DR buat je…baby terus pusing kedudukan normal..kepala kebawah..DR suruh monitor 30 min dan jam seterusya..sebab kebanyakan kes baby songang balik lepas pusing..Tapi tuhan maha kaya..baby ok..heartbeep ok..ketuban tak pecah masa buat pusingan tu..saya balik rumah hari yg sama..dan hanya menunggu lahir normall..tp terlepas tarikh due plak..so..siapa sangka kan?kita hanya merancang..yg lain2ya kerja Allah

    so uols..jgn begitu cpt menilai..lagi2 baby yg lahir oversea..faktor cuaca pun ambik kira semua tu..berdosa kita menuduh org bukan2..doa yg baik2 sudah la kan..

    Salam Ramadhan semua

  6. orked says:

    Kenapa lah nak pertikaikan DD and FK tak beritahu hal sebenar yang kononya anak mereka tu anak sebelum kahwin. Mereka berhak tutup aib mereka. Demi masa depan anak mereka, demi maruah keluarga.Sedangkan Allah pun masih tutup aib2 kita ni umat dia. Siapa la anda semua nak cakap ‘ come out clean lah’. Esok lusa tulat Allah bukak aib ko plak terang2 baru tau! Cakap mcmlah diri sendiri tu xde aib.

  7. KANGKUNG says:

    mana korang tahu dia tu peknan ank luar nikah.. pelik jugak..yang bercakap tu serumah ng FK n DD ke? kelakar plak.

  8. mieziy says:

    klu ikutkan mmg btl DD akan lahir baby dia bln Julai klu ikutkan tarikh nikah mmg la Nov kan. 3/11.so uolls kena tahu last period dia bila? so masa dia nikah tu DD mmg dlm keadaan subur..so mmg btl la dia lahir mmg cukup bln..EDD akan dikira dr tarikh last date period..so naper uolss nk pertikaikan lg..saper yg tktau tu jgn terus membuat spekulasi tk elok..

  9. Amy says:

    oit.. aku lepas bersalin nurse terus mintak baju anak oi. tak penah bersalin jgn la komen. Rezeki Allah jgn dipertikai. ntah2 yg komen negatif2 ni penah buang anak dalam longkang kan. dia nk lahir kat afrika sekalipun ade diowg mintak duit korg? n mmg ade kes baby dipaksa kuar sbb berat dah lebih. tak kira la bape bulan pun. Tula.. tak penah mengandung sibuk nk komen.. sibuk duk kira period org. giler ar. period pun korg kira?