(GAMBAR)Ditipu Iklan Palsu, Telefon iPhone Hangus Dimasak Dalam Microwave

Trending

(GAMBAR)Ditipu Iklan Palsu, Telefon iPhone Hangus Dimasak Dalam Microwave

Berita ini membuat kami rasa simpati, walaupun kelakar.

Sejak kebelakangan ini satu iklan palsu berlegar di Internet mandakwa satu fungsi dalam iOS 8 untuk iPhone mampu mengecas telefon tersebut dengan menggunakan gelombang mikro (microwave).

Advertisement
1411622695974_wps_31_Emergency_services_forced

Iklan palsu yang dibuat troll Internet di 4chan

Akibatnya, beberapa orang pengguna iPhone telah cuba mengecas iPhone mereka dalam ketuhar gelombang mikro. Dan hasilnya, iPhone mereka terbakar dan tidak lagi dapat digunakan.

1411622709524_wps_32_Emergency_services_forced

1411622730731_wps_33_Emergency_services_forced

1411622757007_wps_34_Emergency_services_forced

Advertisement

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Iklan tersebut sebenarnya dimulakan oleh para troll internet di 4chan.

1411622872076_wps_38_Emergency_services_forced

Jabatan Polis Los Angeles (LAPD) melalui akaun Twitter segera menasihatkan orang ramai agar tidak tertipu dengan iklan palsu tersebut.

1411622831509_wps_36_Emergency_services_forced

Dan terbaru, Twitter Rasmi Apple iOS Support juga menasihatkan orang ramai agar tidak tertipu.

Advertisement

1411622837861_wps_37_Emergency_services_forced

Ada jua yang mengutuk pengguna iPhone secara umum disebabkan mudah percaya kepada iklan tanpa asas.

Untitled

Apa pun, troll-troll Internet di 4chan pasti ketawa besar.

Sumber: Dailymail

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    September 26, 2014 at 11:44 pm

    hahahahahaha…. aduhai…. bengang tahap gaban

  2. binjai

    September 26, 2014 at 9:50 am

    alahaiii….kesian rupenye rmai gak org y bangang kat dunia ni…agak2 laa nk charge dlm micrwave…boleh pkr kot..wlpun iklan bkn main kencang lg ckp itu,ini tp jgn laa mudah terpedaya…pkr rasional..kan dh terbakar iphone tu..abis duit beribu riban last2 jd camni…org kaya xpe laa..klu aku mmg tak laa nk buat bnde bodoh camtu..nk dpt bkn main ssh..tak pyh nk try2 sendiri boleh pkr..mne de hp kat dunia ni y boleh charge gne microwave..canggih camne pun hp tu mmg xboleh…microwave gelombang die sgt tggi dan panas mmg x sesuai dgn hp..tuk masak @ panaskan mknn boleh laa..

Loading...