Written by serenity | March 12th, 2012

Pasangan Adi Putra dan Nora Danish meledak selepas bergandingan bersama dalam drama bersiri hit, Tentang Dhia. Kini mereka sekali lagi bergandingan bersama untuk filem terbitan Metrowealth, Aku Terima Nikahnya. Kami pasti ramai yang ternanti tayangan filem ini terutamanya yang menyukai gandingan mereka berdua dari drama tersebut. Filem ini baru selesai penggambaran. Untuk menghangatkan lagi antisipasi kita, ini ialah gambar-gambar romantik Adi dan Nora dari filem Aku Terima Nikahnya.

Teruja tak? Filem arahan Eyra Rahman ini turut menampilkan Alex Yanz, Mon Ryanti, Kamal Faridz, Azrel Ismail dan ramai lagi. Lagi 4 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

***




Kredit gambar Twitter Nora Danish.

120 responses to (GAMBAR)Adi Putra Dan Nora Danish, Romantis Dalam Aku Terima Nikahnya

  1. miss says:

    mcm sesuai plak dwng ni..(=_=)’

    0

    0
  2. milo ais semalam says:

    erm….

    0

    0
  3. SAYA says:

    ALAAAAAAA…NAPE ADE TAIK HIDUNG TERGANTUNG NI.MALU SAYA

    0

    0
  4. wati82 says:

    suke sgt. tgk. dorang nie. mcm. kene jew.

    0

    0
  5. aeen says:

    Dalam perkembangan lain, Adi dan Nora juga dilantik sebagai duta syarikat Triways Hujjaj International Services Sdn Bhd (This), anak syarikat Triways Travel Network (M) Sdn Bhd (TTN) dalam usaha memperkenalkan pakej pelancongan Islam dan pakej umrah…. HUHHH? serius konfius~!

    0

    0
    • Chinta says:

      maaf ye bkn Nora Danish tp Adi Putra & Imam Muda Hizbur. Nora hanya dijemput sama kerana package itu bertema Umrah bersama Zikir & Dhia. peace no war !!!

      0

      0
  6. xnak mjlis grand says:

    amboi amboi…

    0

    0
  7. wills says:

    Pic Yang Paling Atas Tu.. Muka ND Macam Anak Patung…
    cantik sangat..
    Tak sabar nak tunggu Filem Nie Keluar….

    0

    0
  8. CikPuteriKatak says:

    comel la. . . :)

    0

    0
  9. Kak Jenab Ampang says:

    Memperkenalkan pakej perlancongan ISLAM sgt…Kak Jenab rase x sesuai la nak tunjuk gambar peluk bagai x kala nak promote pakej pi umrah…x kiralah setampan mana or secantik mana org tu…bukan muhrim tetap bukan muhrim…aurat tetap aurat..

    0

    0
    • what the? says:

      yela kak jenab, tapi ni kan industri hiburan, mana fikir halal haram, nanti tak masyuk lerrr ..

      aku ada kemusykilan la .. bolehke duit menyanyi, berlakon dimakan sebab cara dia cam tak halal je .. bukan muhrim kan bak kata kak jenab .. aurat agik ..

      0

      0
      • adik kak nab sebelah rumah says:

        betul tu…bukan tu je…
        hatta pemimpin pun klu guna duit rakyat utk kepentingan sendiri…
        cashier yg kerja di tesco yg ade jual arak..
        pemandu lori yg bawak arak…
        pelakon, penyanyi etc…
        yg kerja di bank yg ade riba…
        yg meniaga tapi menipu customer…
        kesimpulannya, siapalah kita hukumkan orang, tapi kalau dah shubhah, …………..(fill in the blanks)

        0

        0
    • miss AA says:

      btl tu

      0

      0
    • Oiii Kak Jenab says:

      Itu dipanggil bukan ‘mahram’ la..’muhrim’ tu maksud dia orang yg sedang melakukan ihram haji or umrah..aishhh bising2 pasal Islam, muhrim and mahram pun tak tau beza ker~~banyakkan membaca sikit lagi ye kak~~ ^_^

      0

      0
      • adley says:

        yess kak jenab tepat kena pada org yg nk tunjuk baik..tu la dosa org laju jer kita tgk sepatutnya jaga diri kita dulu..

        0

        0
    • miss AA says:

      btl tu kak jenab

      0

      0
  10. bunga kertas says:

    suka adi putra!!!!!hihihi :) filem ni mcm tajuk buku je

    0

    0
  11. yakin says:

    bila tengok lakonan yang menyakinkan..namun apakah ganjarannya yang hakiki

    0

    0
  12. biol says:

    sianye bini adi tengok laki dok2 pelok2 pelakon len. cun plak tu -_-‘

    0

    0
    • ELAjb says:

      bodoh la ayat ko nie, buat ape nak kesian,sedang kan isteri dia memang tahu adi seorg artis y akan belakon dengan perempuan laen, so buat ape kite nak kesian sedang kan adi seorg artis, kalau isteria dia kesah kenape tak suro adi putra benti untuk belakon? so faham skg?

      0

      0
  13. JEJARI KONTOT says:

    bini dia kena terima lah.sapa suh kawen dgn artis.

    0

    0
    • sidaracantikmanis says:

      tak yah nak jeles..tgk mcm aaron..rilek jer bini dia..sbb dia pun tau tu cuma lakonan…kalo tak blh buat semua tu..tak yah jdi pelakon…dorg semua cri rezeki yg halal…spa lah kita nak judge dorg

      0

      0
      • cousin aaron aziz says:

        sape kata bini aaron aziz x jeles…kalau dah nama bini, laki dok sebelah2 dgn ppuan cantik pun ade sikit tercuit rs jeles..kalau perempuan tu lg huduh maybe xde rasa ape2 la…aku cousin aaron aku tau la camne bini aaron tu ‘guard’ laki dia..dulu msa rita rudaini lum kahwin derang ni penah belakon sekali (ms tu aaron x le seglamer skrg..) then aaron tetiba terjatuh cinta lak dgn si rita..then rita pun suke jgk aaron..tapi bini aaron bila dapat tau je benda ni dgn gagah dan perkasanye pergi jumpe rita dan mencantas rita habis2 an..hmm..kalau x jeles, xkkan dia mengamuk bermati-matian..citer ni antara family je tau…xpenah tersebar masuk paper or mag pun…kesimpulan, semua pelakon laki ni..kalau dah berlakon dgn ramai2 ppuan..kenala control nafsu dan perasaan….kalau niat tu xnak mengatal..wife mesti ok jer..

        0

        0
      • cantik je x guna kalo x berilmu says:

        sama2 ke neraka pas2.rilek je…matlamat (carik rezki) tak menghalalkan cara.dangkalnye argument ko lah!

        0

        0
      • conan says:

        to cousin aaron:kata berita tu x pernah tersebar tapi u pun dah sebarkan dalam blog ni. x pasal2 orang tau dia n rita hampir2 jatuh cinta.

        0

        0
      • Anonymous says:

        tetiba ada cousin aaron aziz la plak….ptuihhh

        0

        0
    • adasya says:

      apa2 pun aku respect ashraf muslim time dia br kawen, dia dh bgth awal2 kat semua yg brminat amik dia berlakon spy xda adegan peluk2 termasuklah photoshoot..

      **matlamat xmhalalkn cara..

      0

      0
      • rara says:

        Itu sebab ashraf dah dapat hidayah, tgk la sapa bini dia kan.
        yang lain belom dapat hidayah tu sebab tak penah pk halal ka haram janji masyukkkk

        0

        0
      • jas says:

        lagi afdal kalu artis yg kononnya ‘berhijrah’ berhenti terus dr berlakon..siap ada yg bersentuhan lagi..last week aku ada tngok drama Pistachio Dayana kat TV9 kul 8.30, khamis yg ganti siri Aishiteru..ada scene diana amir berlakon dgn zaidi omar sbg suami isteri..bersentuh2an byk scene gak..kalu dah berhijrah biar lah sepenuhnya..yg penyanyi pun sama bertutup litup tapi terkinja2 di pentas…sekadar ingatan & teguran..

        0

        0
  14. nureisha says:

    wow…pasti meletop film ni..

    0

    0
  15. aku says:

    aku mmg suka dorang..tp tak sedap la mata tengok suma pic tu.perlu ke blakon smp cmni????

    0

    0
  16. chentalove says:

    sepadan 2 org ni ler…p tme blkon ye…
    i like it……yuhhuuuuu…..

    0

    0
  17. Hmm says:

    Kalau fasha yg b’gmbr peluk2 camni ramai plk yg kutuk keji bagai. Yg nora ni takpe plk. Knp eh?sbb kalau nora peluk2 jd halal ke n bila fasha peluk2 jd haram? *confius

    0

    0
    • ELAjb says:

      ala kene la terima hakikat, yang fasa sendat memeng ramai org tak suke, bukan sebeb dia pelok sape ker, dah memeng org tak suke fasa sndat, org ramai lebih suke nora..FAHAM…!

      0

      0
    • sha says:

      sebab diorang ni sume suka buat hukuman sendiri….itulah manusia

      0

      0
  18. sidaracantikmanis says:

    Dulu adi putra ni selalu dgn fasha dlm drama…tpi tak lah meletup mcm adi ngan nora…ska tgk mereka dri fasha..apa pun lepas ni nora dan adi putra bakal jadi bintang paling popular utk tahun 2012…tahun 2011 utk aaron aziz ngan fasha..gud luck for ND

    0

    0
    • papa says:

      si dara..oh si dara… janda mana sekalipun kalau adegan berpeluk , bersandar-sandar, mana boleh lawan cik oii…itu pun tak paham lagi ker??? ni mesti budak baru akil baligh.

      0

      0
  19. rin says:

    tapi aku lebih suka fasha dan adi….bagi aku lebih sesuai

    0

    0
  20. just saying says:

    mula2 dlu aku x percaya jgak citer org ilang ingatan nie berlaku,…pastu satu hri aq tmnkan mak aq g hospita wat medical check up….dan tau je la hospital nk tnggu dye berejam,then ada satu mamat nie dduk sebelah mak aku dye cakap bini dye hilang ingatan dan tngh mangandung, bini dye langsong x ingat dye..aq ingat mamat 2 bohong..last2 mse mak aq kat dlam bilik rawatan 2 t ngh wat rawatan..aku tengok dan dengar sendiri bini dye ckp kat laki dye..awak nie sape?? pastu laki dye ckp bnyk kali yg dye suami pompuan 2 smbil pegang perut bini dye….mamat 2 just senyum je…..time 2 aq mmg nak nangis tngok diorang….kalu korang nk sahihkan citer aku nie bole lah g hospital kota tinggi johor….

    0

    0
  21. miss wawa says:

    ye ke rin? itu awk je yg suka kot?kita semua lagi suka tgk Adi dan Nora..memang sesuwaiiiiii sesangat!!

    0

    0
  22. mizz [email protected] myself n i says:

    Fuyooooo!!!!! Gorgeous!!!! Seksiss!!! aku rasa kalau ada yang xkenal mesti ingat dorang ni Husban&Wife yang baru pas kawen haha..apapun korang Da Bess!!!

    0

    0
  23. rin says:

    to miss wawa aku memang suka fasha dan aku rasa ada beratus ribu lagi kat luar sana yg suka dia….sebab bagi aku nora ni pun mengada gak

    0

    0
    • jun says:

      ye la rin…. aku pun minat fasha sanda dr nd ni….

      0

      0
    • Hmm says:

      Setuju dgn rin. Aku pn peminat fasha. n aku percaye kt luar sana ramai lagi pminat fasha. Fasha is way better than ND.

      0

      0
      • Ah..ah..ahmad... says:

        Kesian korang ni..RAMAI yang DISLIKE komen korang..cube lagi ye….huuahauahuahaaaa..

        btw..fasha sandha tu xmersa peminat..sebab dah terkena…nora danish ok..sebab dia suka layan peminat walaupun saya kurang berminat…hihihih..

        0

        0
      • Nyahjohor says:

        Wah..mak baru je nak komen sal tang fasha x mesra peminat…betul pun..kalau kat twitter/facebook..kemain lagi fasha…sayangla..love la…tapi kat luar x seperti mana dia layan peminat dilaman sosial…mmg hipokriktas nyah!!! hari tu nak bergambar..alasan dia..sori ‘saya nak tukar baju’….menyampah mak!!! tapi nora,fazura mak salute!!

        0

        0
  24. suka says:

    sukanya gambar.. leh tak kahwin nanti edit gambar macam ni.. hehehehe..

    0

    0
  25. hehehe says:

    aku rs adi putra lbh sesuai dgn nd berbanding dgn fs…coz adi macho n nd nampak jelita gorgeous dgn adi….nsb baik adi dah kawin kalo tak nak jer aku srh dia tackle n kawin gan nd…(fanatik btl aku nih)

    0

    0
  26. puteri liin says:

    kalau nora yg pelok sakan comel la kiut la.. klu fasha? sundal laaa.. manusia mmg pandai menghukum.

    0

    0
    • rin says:

      tu la pasal puteri lilin kan…aku rasa diaorang jeles sebab x secantik fasha tapi kalo ade gosip pasal fasha menyibuk gak nak tau

      0

      0
      • Amylin says:

        eh hello!!! fasha tu kes lain..orang x suka dier sebab rampas laki orang lain…ada faham??! dan2 je uolsss ni!

        0

        0
      • jeles? says:

        takdak sapa yg jeles ngan fasha burok perangai tu lah. muke pon kalo ikot ranking artis, level2 biase je muke fasha tuh. ND seikhlas hati aku ckp lg lawa dr fasha. so, x de mende pon yg nak dijeleskan ngan fasha hahah

        0

        0
    • e says:

      hehehe(geli ati aku dengan adik rin & putri liin) oii dik, ko kene terime hakikat peminat nora lebih banyak dari fasa..ayat ko salah 2, tak kuase kiteorg nak jelus, yang ade rase geram,marah & benci..so jgn tanye knpe kite tak like langsung artis y kamu minat sgt 2..hehehe =)

      0

      0
  27. julie says:

    Sweetnya adi putra n nora danish….macam real jer…. i like… tak sabar nak tunggu filem ni keluar…

    0

    0
  28. zue says:

    romantik giler beb…..sweetnya adi n nora….macam real jer…i like…..i pun peminat fanatik adi n nora…klu dua2 single sure i suruh diorg kawin….

    0

    0
  29. Bukan Siapa-siapa says:

    haha..kalau ND yg wt, smua kate sweet..sokong lagi! cube kalau artis lain, mau sebakul kene maki..untung laa jd ND, yg haram pn ley jd halal..pmnt ttap suke.
    mne ustaz/ustazah smua? kelu ke tgok ND yg cm doll ni..

    0

    0
    • ELAjb says:

      ko y kate, kiteorg tak kate pun artis laen tak sweet, dah dalam nie cerita mengenai nora & adi tak nak cakap artis laen plak kot..ape la ko nie

      0

      0
  30. awatif says:

    suka adiputra..

    0

    0
  31. Sbb nape org lebeh suke ND dari si sendat tue coz…….. si sendat tue la yg wat umah tangga org len uruhara…
    kalo si ND pun cam sendat tue… aku sendiri pun benci…. tp dia x mcm tue kannnnnnnnn…..
    lgpun si sendat tu ckp cam siak….. kate xkwn,pastu kwn,pastu putus,pastu mak x kasi kwn, pastu dpt hadiah2 bagai dari si jantan tu..alih2 skrg nieh nak kawin… hurrmmmmm… yg kesian tue pd anak ND n J, awl2 lg x merasa betapa indahnya punye ayah,ibu dalam satu rumah, keluarga yg bahgia… nie sume penangan si sendat tue…..
    ntah laa…. dunia oh dunia….

    0

    0
  32. zura says:

    hai makan hati betul sapa jadi isteri adi. yelah kalau dh laki asyik peluk artis pompuan jer, mau tak meroyan dibuatnya. derita betullah sapa kawin dgn artis ni. nak2 yg tgh famous cam adi ngan aaron.

    0

    0
  33. aku says:

    apsal org ni edit gambar xcntk??? klw nk buat blur blkg tu buat jela guna lens nape nk kena edit..klw xreti baik xpyh bg blur….ni just opinion…try lagi

    0

    0
  34. who cares says:

    nora…klu ade jodoh kawen lagi..pakaila makeup artis ni..nmpk muka u berseri2..mcm nikah betul2 plak =)

    0

    0
  35. Hmm says:

    So what ramai yg dislike komen kitorang ? Haha, sikit pn TAK JEJAS minat kitorang kt fasha. Balik awal la der. childish giler fans2 ND ni, ala2 watak puteri yg gedik tu so suits dgn u ols ni. Puiihhh, xkuasa i.

    0

    0
  36. Kak Jenab Ampang says:

    Amboi..ramai tul like kak Jenab punyer pendapat di atas…akak just menegur mana yang kurang betul jer,bukan nak glamour or merapu sgt…tp last2 akak yg kena tegur balik,but it’s ok…akak open minded…terima kasih yer betulkan ayat akak…bg akak,kalo nak cerita pasal umrah,kenalah gambar yg sesuai..jgn lah peluk2 macam tu…confiuskan pembaca jer…kesimpulannya, akak doakan adik2 semua jd manusia yg saling meningati sesama yg lain k…k la akak nak pi kedai dulu ni,abg leman ko bukan senang kalo x pekena asam pedas akak….

    0

    0
  37. Emang dasar says:

    Bencila tengok mak jand hipokrit ni!berlakon bajet baik,kt lua stok skirt nmpak spender!Next storyyyyyy pls!!

    0

    0
  38. Cikot says:

    ND berlakon bajet comel..

    0

    0
  39. bini adi putra says:

    sidaracantikmanis,..korok mung rezeki halal !!

    0

    0
  40. saye tahu says:

    setahu saye… adi putra kn da divorce.. korang x tau ker..? so, diorg mmg sesuai la couple… same cantek same padan.. cam citer Tentang Dhia.. huhuhu

    0

    0
  41. Mimo says:

    Perghhh gambar yang last tu nora bersama pelakon MIG mon ryanti ke apa entah nama minah tu bagai langit dengan bumi muka nora dengan mon! Mon buruk gila ada hati nak jadi Pelakon. Adoii MIG pun cari lah yang muka artis atau setaraf.. Ni si mon? Dah lah takcantik, jauh panggang dari api dengan artis lain. Wawa zainal lagi cantikkk..

    0

    0
  42. […] Pasangan Adi Putra dan Nora Danish meledak selepas bergandingan bersama dalam drama bersiri hit, Tentang Dhia. Kini mereka sekali lagi bergandingan bersama untuk filem terbitan Metrowealth, Aku Terima Nikahnya. Kami pasti ramai yang ternanti tayangan filem ini terutamanya yang menyukai … Continue reading → […]

    0

    0
  43. farie says says:

    sya amt suka gan diorg sejak berlakon dalam drama tentang dia memang psangan yg sesuai
    i l like eemmm………..

    0

    0
  44. Nora Danish pakai make up kot nih…:D

    Cantik………..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    takut

    0

    0
  46. nelly says:

    kalau ye pun berlakon batas kena lah jaga jugak..berlakon tak menghalalkan yang haram..ingat tu

    0

    0
  47. menci pompuan merapu says:

    ND mmg comelll….psl die n fasha hny diowng yg tau citer sbnrnye,,,,,,

    0

    0
  48. sabor ke tak sabor ni says:

    sabornya isterinya Adi ni…..

    0

    0
  49. Anonymous says:

    dah rupe dingdong dantes , gambar no.3 adi putra . hahahahahahhaaha

    0

    0
  50. Cik Nad says:

    Jangan lelebih ye ND dan Adi Putra.. nanti.. Ada yang merajuk dan sentap…

    ND.. jangan jadi cam FS tau..

    0

    0
    • bidadari says:

      kalau dah jodoh dan takdir….takde sape nak melawannye…
      kan si adi tu tkde rezeki bebi lg….(paham2 je la kan….)

      0

      0
  51. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    kenape adi tk di gandingkn ngan fasha aje kn bagos sama tinggi tk payah nk jengkit2…..

    0

    0
  52. gadyss says:

    ta pe ND, pelok aaron aziz lak lepas ni (klu ade filem gndingkn diorang)..pmnat ttap sokong! asl jd laki bini, kene lh plok kn, klu tak, tak ley m’hayati..hahaha..tipikal.

    *fazura dlm cite pisau cukur ta plok aaron aziz pn ttap aku suke..ade kelas~

    0

    0
  53. fanaticADPadiputra says:

    aduhayyy, gugur jantung. luluh haty haiii tgk dorg berdua ni. sweet sgt. gandingan yg mantap!

    0

    0
  54. untunglah adi… huhu

    0

    0
  55. nur hanani says:

    korang ni asik gosip jer tak ingat dosa n neraka

    0

    0
  56. lin says:

    artis ramai yg bercerai mybe d sbbkan aksi n lakonan filem yg menghairahkan,so dh fall in love wit someone even kat scene pn boleh di jadikan isu, mustahil bile kat scene kite xrapat gan someone,so nilai la sndri…

    0

    0