Written by serenity | September 23rd, 2011

Diana Amir yang kini memakai tudung telah memberitahu Mstar Online yang dia mula memakai tudung setelah berkali-kali mimpi kiamat sejak kebelakangan ini. Takut dengan mimpinya, dia mula mendapatkan nasihat dari kawan-kawannya, termasuk rakan selebriti seperti Wardina dan Irma Hasmie dan dia mula memakai tudung Isnin lalu.

“Saya ambil keputusan ini kerana saya sudah beberapa kali sejak tiga bulan yang lalu diberi petanda dan mimpi buruk tentang hari kiamat. Dan mimpi-mimpi tersebut juga mengingatkan saya tentang kematian yang semakin hampir dan perkara itu sering membelenggu hidup saya beberapa bulan kebelakangan ini.”


Katanya lagi:

“”Saya tak tahu kenapa perkara itu berlaku kepada saya, mungkin Allah ingin memberi petunjuk dan saya menceritakan semuanya kepada seorang rakan. Namun selepas itu rakan saya yang berhijrah lebih awal daripada saya.”

Diana turut memberitahu dia hanya akan menerima watak-watak lakonan dengan sesuai dengan imejnya sekarang. Tahniah diucapkan atas Hijrah ini dari BeautifulNara. Sumber foto ini ialah dari Twitter Wardina Saffiyah.

***

Kepada yang berminat dengan seni dan budaya masyarakat Malaysia, jangan lupa menghadiri program Pusat Seni Setempat -Seni di Wangsa. Maklumat lanjut di sini.

 

160 responses to (GAMBAR)Diana Amir Pakai Tudung Kerana Mimpi Kiamat

  1. siti Raja says:

    alhamdulillah..=)

    0

    0
    • Akak pagi-pagi lagi dah menaip says:

      Wardina nampak sweet…contoh nya baik.

      Tengok si Irma tu…sopan sekarang dia. Betul lah mak saya cakap, cari kawan biar betul2. Salah pergaulan…Wattie Elite Zahida Rafik la jadinya karang…!

      0

      0
      • Emma Rongak says:

        yolah… Siti Nurhaliza tu bila lagi nak bertudung kanj?

        0

        0
        • Ye tak yer says:

          Alaaaaa…yg pakai tudung tu bukan semua baik2 pun. Sebab masyarat mendesak lah jadi macam tu.

          Minggu lepas, makcik cleaner kat tempat keje aku ni mengadu. Dia kata, perempuan ni harap jek pakai tudung labuh tapi pengotor. Tinggalkan sampah merata-rata jek. Belum dengar dia bercakap lagi tu. Ada tu kuat mengumpat la macam-macam la haih.

          Pada aku, cara pemakaian kita sepatutnya menunjukkan identiti kita. Pakai tudung labuh tapi hati busuk buat apa?

          0

          0
        • faezil says:

          ya betul… pakai tudung labuh tak semua baik.. ada kemungkinan hati busuk.. ya.. kemungkinan tu mmg ada

          tapi…. yang baik2… yang beriman…yang hatinya sentiasa patuh kepada Allah…. PASTI tutup aurat….

          0

          0
        • zazmi says:

          YTY, bertudung itu wajib kerana suruhan dari ALLAH. Ya mmg tak semua btudung tu baik, abis tu yang tak btudung n dah terang2an mungkar dengan ALLAH tu baik ke? Jgn nak mpertikaikan hati org yg kita tak nampak…

          0

          0
        • “Orang yang menutup aurat tak semestinya dia baik. Tapi orang yang baik dia akan menutup aurat dan menjaga akhlak”

          Tapi malangnya banyak yg lupa moral disebalik tudung dan cara pembawakan.

          0

          0
        • Penjual tudung says:

          itu alasan typical bagi seseorang yang tak pakai tudung. Sebab segelintir yang pakai tudung buat taik, tak semestinya semua yang pakai tudung itu jahat. same jugak macam ni, kalau bapak awak perompak, adakah awak perompak?

          manusia bukan semua sempurna, tapi sekurang2 nya berusaha ke arah kesempurnaan.

          ini tidak, dah la tak pakai tudung, cakap pulak macam2 pasal orang pakai tudung. macam, free hair buat jahat takpe. orang tak cakap ape2.

          so free hair memang orang jahat? segelintir je yang baik? boleh?

          0

          0
        • weehoo says:

          yg bertudung belum tentu baik.yang tak bertudung tu macam mana?terang2 tau rambut tu aurat, Allah suruh tutup utk jaga kehormatan wanita.oh ye,yang bertudung pun baju dan jaga penampilan kena jaga.ni peringatan utk semua ya,termasuk diri sendiri.

          p/s:kpd wanita yg selalu complain korg x suke lelaki asyik pandang2 badan,kena kacau dgn jantan2 miang,lihatlah balik pada cara berpakaian kite.kalau cara pakai,cara kita bawa diri baik,lelaki respect weh.x caye, try la.

          0

          0
        • pizza says:

          “cara pemakaian kita sepatutnya menunjukkan identiti kita” –> BULLSHIT!
          Ello yer tak yer. Abg long chief kongsi gelap sarung jeans Armani ori punya tangkap kt Crown Princess, pelacur atasan pakai super classy cm Kate Middleton, pak menteri yg kaki rasuah pakai tux Yves SL, pegawai bank korup bahagian loan approval koman2 pun ada pakai leather pumps. Ni suma hati najis pelingkup masyarakat punya group with high class type attire. Komen sket makcik…. Ko stress sgt kt tudung labuh pasal kepala kau bogel, kan? Huhhhh!

          0

          0
        • yui says:

          perkara wajib kita kne dahulu kan.. pakai tudung tu wajib, klo bodoh sgt g belajar agama la… TU LA ORANG, SUKA TUNJUKKAN KELEMAHAN ORANG LAIN TANPA MENILAI DIRI SENDIRI, pergi cermin muka la wei!!

          0

          0
        • da princess says:

          mmg la kalu pakai tudung tak semestinyer baik,tapi salah satu suruhan Allah, die dah follow, bab2 hati, mengumpat, sume tu, itu dosa lain..kalau nak tuggu tak mengumpat, tak kutuk org dulu, agaknyer sampai kiamat la dok tanggung dosa tak tak tutup aurat.

          0

          0
        • Lame lame lame says:

          Hoi Pizza…yg elok dijadikan pedoman..yg tak elok..buang aja lah. Biarlah mereka2 tu nak pakai Armani, ke, Vercase ke, Gucci ke…..

          Memang sah sah la ‘pakaian itu tunjuk identiti kita’. Yang suka membazir tu la yg suka handbag Coach la, LV la..tapi at the end naik bas Intrakota gak….

          0

          0
        • ustazah tak ada tauliyah says:

          Ye tak yer…

          Sejak bila iman seseorg bley diukur dgn LABUHNYA tudung n PANJANGNYA janggut…

          Tutup aurat tu WAJIB.. for perempuan Islam.. wajib ke atas mereka menutup aurat and its COMPULSORY.. bukannya PILIHAN. Labuh ker, pendek ker tudung tu x melambangkan iman yg ada dlm hati. Tapi yg TAK PAKAI TUDUNG tu CONFIRM dh berdosa dgn TUHAN. Ada paham cik puan…

          0

          0
        • aku kesah gak... says:

          Pakai tudung tu dah memang syariat Islam yg wajib kepada semua wanita ISLAM cik kak ooiii…menutup aurat…baik atau jahat perangai seseorang itu terletak pada hati…manusia yg jahat x semestinya x boley jadi baik…Janganlah mempertikaikan hukum Allah…Hidayah Allah itu akan datang kpd sesipa saja yg dikehendakinya hatta org kafir sekalipun…

          0

          0
        • rogayah says:

          ALLAH yang akan tentukan dosa dan pahala kita bukan manusia..
          at least otg yang sudah menutup [email protected] tudung berusaha utk melepasi ujian Allah yg pertama iaitu menutup aurat..

          ini sekadar nasihat,yg tidak pakai tudung walaupun baik tetapi dosanya free hair tetap dosa..

          benda yg WAJIB jgn dipersoalakan..

          harap maaf.. ini adalah nasihat dan pandangan dari seorang hamba Allah :)

          0

          0
        • Soleha says:

          Kita bila bercakap biarlah berhikmah….isteri2 nabi pon pakai tdung lbuh menutupi dada….siap berpurdah lagi..kenapa nak persoalkan ttup aurat? ttup aurat benda wajib….dia dgn Allah dh lepas…m.cik yg mengata 2 lagi dosa..mngumpat perempuan tue..heh….Benda wjib jgn diremehkan nnti binasa anda….

          0

          0
        • rozes says:

          bila iblis x mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada adam..dia menyalahkan perintah Allah itu.
          “apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia”samalah mcm tudung.tudung pulak yg dipersalahkan.pakai tudung x semestinya baik bla..bla..bla…

          0

          0
        • The Secret Life of Kak Tijah says:

          Pemakaian tudung di Malaysia sudah menjadi FASHION (trend) bukannya PERINTAH AGAMA (wajib)! Sebab tu banyak yg jadi macam tu.

          Sama-sama kita renungkan.

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Tak usah tanyalah……hati masih tertutup tk. dapat lagi hidayah Allah….rumah Allah dah pegi…..kesian…….

          Mungkin menunggu turun bala dari Allah baru nak dapat hidayah…..sepatutnya dia jadi ikon yg. baik kerana ramai peminat. Tak pandai guna kesempatan untuk buat kebajikan kejalan yg. diredai.

          0

          0
        • kepo says:

          dia 2 x mmpi kiamat lagi..kiamat kang dia pkai r tdong..besa la datok kata kan..mahai 2 rambot dia,rugi9 kalau x tunjuk…!!nyampah aku,,HIPOKRIT!!!!

          0

          0
      • PONDAN COVER says:

        EUWWW macam fomfuan kampong baru insaf lepas kena ceramah dek ustat fardhu ain… x gituhhhhh?

        0

        0
        • aku benci pondan cover says:

          pondan cover BODOH SIAL..

          0

          0
        • mulut capoi says:

          suka selak punggung…..punggung berkarat.

          0

          0
        • Pembenci mulut puaka says:

          Pondan cover. Sian kau tkda life kan. May god bless you

          0

          0
        • Pondan Cover Opps Terlebih Sudah says:

          aku lebeh kesian tengok kau tercabar sama aku. Jom..main cat-cat kuku..siapa lagi pantas…

          kuang..kuang …kuang..

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Daripada cat kuku mai tolong cukur bulu ketiak aku…..dapat jugak upah dua -tiga kupang.

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          Bukan cam tu Poi.. pondek cover tu telah menunjukkan kejahilannya sendiri, bukak pekung didada, lawan cat kuku, x ambik wuduk, dah tentu x solat, mati nnt. kita cabut kuku ia, agaknya simpan kuku panjang, heee….kotornya pondan ni.

          ko ingat tk. Poi, masa kat u dulu ada awek gila kt. ko tapi ko x nk. sebab kuku panjang cat pulak tu…….ko kata kuku setan…punyalah meroyan ….terus histeria….org. x tau apa pasal dia histeria…..sebab ko x nk. dia.
          sampe sekarang jadi andartu, frust kat ko…
          kalu pondan cover tengok ko mesti dia cair, dia ingat ko ni pak kolot mane…ha..ha..ha……..

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Ini spesis manusia laknatullah, dahlah pondan…kuda kayu pulak…hang makan nasi ke makan taik….akai tarakkkk.
          Manusia bodo yg. pernah aku jumpakkkk.
          Haramjadah sungguh dia x nk. buat baik , buat statement macam org. zaman batu.
          Haprak sungguh…..sejijik2 manusia, setaraf kaki empat dipadang yg. makan rumput.
          Agaknya sembahtang pun x tahu, alif sangka batang kayu.

          0

          0
        • kak nam says:

          Jangan seladar menjadi perempuan tetapi jadilah muslimah solehah…

          Jangan sekadar menjadi perempuan yang bijak memujuk rayu seorang lelaki tetapi jadilah srikandi yang menjadi tulang belakang seorang lelaki…

          Jangan sekadar menjadi perempuan yang menjadi fitnah dunia tetapi jadilah muslimah yang memakmurkan agama-NYA…

          Jangan sekadar menjadi perempuan yang hanya berbangga dengan keayuannya tetapi jadilah muslimah yang mulia di sisi-NYA…

          Jangan sekadar menjadi perempuan yang menempah tiket ke neraka tetapi jadilah muslimah yang selalu mencari kunci syurga-NYA…

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Hang bila nk. insaf asyik bangkang aje….
          nk. tunggu juboq berulat kut.
          Otak taikkkkkkkkkkkkkkk
          Hati batu……………………
          Mulut kamu ada bara api neraka…..
          Jiwa dan hati kamu ditawan olih syaitan….
          Fikiran dirasuk iblis………
          Sampai tk. tahu nk. membezakan buruk dan baik..
          Hati sebusuk bangkai.
          Kamu ni dari keturunan apa?.

          0

          0
        • Pondan Cover Line Baik Punya says:

          Mulut capoi..apa..dengan menghina..hang pikir hang benar?

          Salah tu pak lebai….mulut hang basuh tangan hang yg sebusuk nanah itu dulu. Beli la cermin kat ke kedai Pak Abu..lepas tu hang basuh seluaq dalam hang yang penuh kurap tu….Jangan lupa beli Klorox rendam hotak hang dalam washing machine. Kemudia samak badan hang dengan pasir supaya bulu dan daki terkeluaq habis. Pas beli sampan…ambik batu ikat..tenggelam kan kapal tu dekat Selat Melaka. Hang jerit la mintak tolong. Jangan lupa bertaubat..sebelum tu check IC kot-kot la mak hang tu beranak kat Mynmar.

          selamat tenggelam ye…kuih kuih kuih

          0

          0
        • mulut capoi says:

          HANG BELUM TENGOK AKU LAGI PC OIIII……
          hang x tau siapa aku sebenarnya…..kalu hang tau hang akan terkejut terus mati…..hang x sangka aku buat komen dilaman ni…..jangan disangka aku ni manusia daif sangat…….aku berada dimana2 …….dalam alam maya ni…..ko pegi lawat blog aku, x perlu aku sebut…………

          0

          0
        • Pondan Cover® says:

          gitewww statement kau bedah…harus tingkatkan lagi sikit kepuakaan mulutmu itew… i loike… AYUH bersama2 kita berpuaka… PUAKA MU PUAKA MEK JUA… gitewwww….
          eh jap2 mek nak tau jugak uols nih sapew… ayah pin ke??? or jakpar onn??? ke ahkak zaiton sameon??? uols ada blog? ape blog uols? mek nk jugak memuaka di blog uols itewww…

          nota cagu kaki mulut capoi: mek terharu ada yg support komen mek.. Hado? ~matila kene lahar pasni! larikkkkkkkkkkkkk

          0

          0
        • mulut capoi says:

          kamu tu baru keluar kelas bimbingan syaitan untuk mempengaruhi manusia, sila cermin muka kamu kat cermin ada 2 tanduk atas kepala kamu, mata kamu satu…..kamu x perasan tapi aku disini nampak dah rupa kamu….chiiittttt….sungguh menyeramkan…..

          0

          0
      • Benci Aku says:

        Yang buang sampah kaki & mengompat tu banyak gadis2 kampung bertudung.

        Datang KL buat menyemak jer. Mereka ingat KL nie sungai tempat diaorang berak macam kampung diaorang gak.

        Dah le tu..terhegeh-hegeh.

        0

        0
        • ehem says:

          nenek atau moyang ko asal mane? kampung ke bandar? so, kalo dari kampung mesti diorg jenis yg buang sampah n kaki mengumpat…dah le tuh…terhegeh2? gitu ker? ckp pki akal der…..jgn pki mulut sebab nant nmpak mcm bodo…tul x? dr kampung ke, bandar ke…xde beza sebab pokok pangkal perangai masing2….adoinyer pon….

          0

          0
        • Gadis Cosmo says:

          korang memang jarang or tak pernah tengok orang bandar datang kampung ek??

          turun jee dari kereta, mula laa mate kau, kau dan kau tengok atas bawah atas bawah.. kenape?? kami semua bogel ke? kami semua ade 9 tangan ke? pandang macam cari gaduh.. please lahh, buang tabiat tuh.. okay fine boleh jee tengok, tengok lah.. tapi kenape macam tuh sekali?? sambil tengok, sambil mulut kau bisik bisik orang sebelah.. ape doh perangai kau??

          alahai..

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          Buang sampah x ape ….jangan buang bayi.

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          gadis cosmo jangan dok perasan setakat naik turun keta org. dah x kisah,
          Gadis kampung pun masing2 ada kenderaan sendiri,
          hang ni jakun mana?.
          kUT KAMU TU TUMPANG TUI NAIK KETA ORANG, ATAU MAMPU BELI KANCIL 2ND HAND AJE kah..kah..kahhhhhhhh. berlagak x kena tempat.
          dia ingat org. sengkek sangat cam dia……x tau jangan main tuduh2….jangan marah org. hina kamu, kerna kamu hina dulu.
          Kamu jual nanti ada yg. beli balik hinaan kamu tu….

          0

          0
        • Hantu Kak Limah Naik Rimas Dah says:

          betul…pakai tudung..tapi seluar dalam made in China gak. Please la..dont be hipokrit okay?

          pakai ke …tak pakai..kubur sendir- sendiri jaga la. Kalau suruh orang lain pakai tudung..kau rang la paling hebat, alim setidak-tidaknya.

          kalau suruh sembahyang..mandikan jenazah..kaurang tahu ke? Kalau AF, sehati berdansa dan drama cinta..kaurang tunggu depan TV satu jam awal!

          Please la..

          0

          0
        • kak nam says:

          Walaupun “KUBUR LAIN-LAIN, DOSA LAIN-LAIN, SIKSA NERAKA LAIN-LAIN”

          INGATLAH…
          yang memandikan jenazah kamu “ORANG LAIN”
          yang sembahyang jenazah kamu “ORANG LAIN”
          yang mengkafankan jenazah kamu “ORANG LAIN”
          yang mengkebumikan jenazah kamu “ORANG LAIN”
          yang membacakan yaasiin untuk kamu “ORANG LAIN”
          yang bersedih diatas kematian kamu juga melibatkan “ORANG LAIN”

          Jadi jangan menyusahkan “YANG LAIN” dengan perangai kamu yang “TIDAK DISENANGI ALLAH dan MAKHLUKNYA”..

          0

          0
        • elis says:

          ape benda kau ckp ni hantu kak limah, x faham aku, kaurang kaurang?? bahasa apa? pls la nak cerita psl kubur seniri pun, nnt dh masuk kubur br cerita, ok fine aku pun x pakai tudung, tp org lain dh berubah, suppose we shud support laa.. i just hope i’ll have the same courage as her..

          0

          0
        • kak nam says:

          ustaz: kenapa tak pakai tudung?

          gadis melayu ‘terakhir’ (kononnya): yg pakai tudung tu pun ramai jahat ustaz. saye paling tidak, tau hati saye baik. tak pernah kacau orang.

          ustaz: yg pakai tudung tu setidak-tidaknya boleh bersihkan hati. Kamu tak pakai tudung sah-sah hati kotor. bersih dgn manusia.. kotor dgn Tuhan. siape bawa masuk syurga? manusia ke Tuhan?

          renung2kan lah…. (^^)

          0

          0
        • segar dari ladang says:

          Uztaz: kenapa tak pakai tudung ni?

          Gadis: belum bersedia la.

          Uztaz: kenapa…tu kan wajib.

          Gadis: banyak2 yg pakai tudung tapi beromen di Tasik Shah Alam uztaz…tanpa segan-silu.

          Uztaz: masyallah..kamu nie.

          Gadis: Tak tipu uztaz…tipu tuhan marah.

          Uztaz: tipu mestilah tuhan marah..

          Gadis: Mana lebih hebat…tipu diri, tipu masyarat dan tipu agama. Takut nyer..

          Uztaz: apa nak takut?

          Gadis: takut dicop…hipokrit.

          0

          0
        • zazmi says:

          setuju ngan kak nam. sy x tau nape pompuan x pakai tudung ni duk sibuk takut org ckp HIPOKRIT. hanya Allah yg tau dia hipokrit ke tak. Tapi dlm hal bertudung ni bukan soal ikhlas ke dak. Contohnya kalau kita masuk umah org, kita kena ikut undang2 tuan umah. Contohnya kalau kita biasa pakai kasut dlm umah kita sdiri, bila pegi umah org, tuan umah tak pakai kasut dlm umah, kita kena ikut undang2 tuan umah tu. Wpun hati kita mgelitik tak selesa sbb tak pakai kasut dlm umah. Nampak tak kita buat mde yg kita tak sepenuh hati, tp sbb mengikut undang2 tuan umah, kita kena ikut. Begitulah ibaratnya kita yg menumpang di bumi ALLAH ni. Kena la ikut. Kalau nak ikut ikhlas tak ikhlas, ramaila org tak puasa n solat sbb tak ikhlas. Tau pulak dorang xleh ponteng puasa.Kalau tanya kenapa posa, dijawabya sbb ALLAH suruh puasa. Bistu, napa tak pakai tudung? bukan tu suruhan ALLAH gak ke? Bukan suma yg btudung itu baik2 tp yang tak btudung itu konpem derhaka kat ALLAH. sekian

          0

          0
        • lia says:

          Pastu nak cari bini yg seksi ker? bgus le…esok2 tnggung sendiri…..kira dosa gak nie…ko duk mengata kat gdis2 kmpung yg menutup aurat…bila la ko nak mtk maap ye…..ngeee

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          Nasib baiklah ada jugak org.2 kampung datang kerja kat KL ni…..dari jawatan atas hingga bawahan, kalu tk. KL ni sunyi sepi.
          Tengoklah raya baru lepas, sunyi sepi kl. semua org. balik mana?….balik kampong…ho.ho..balik kampung hati riang.

          Aku ni bapa aku org. kampong mak aku org. bandar, kecik2 tinggal kat bandar, tapi aku suka suasana kampung…..bila dah kerja kerja kat kampong…..tapi x banyak beza ngan bandar segala kemudahan ada….macam2 ada…..ada duit semua ada…..kalu dok dibandar duit pun x dak vuat apa.
          Celiklah mata hoi….sekarang bukan zaman Jepun….masihkah pemikiran zaman penjajah…….

          Mungkin BENCI AKU tu tak nak balik kampung sebab kalu nk. berak x ada jamban, tu dia kata org. berak kat sungai. sebenarnya diaaaa…..ha..ha..haaaaaa….

          0

          0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        jangan setakat bertudong sengaja nk tunjok baik jeeeeeeeeee tapi tak buat amalan yg di suroh ! kalau setakat tutop aurat sengaja nk nampak kn diri tu pompan baik2 lebih baik pakai rambot palsu ada jugak faedah nyeeeeeeeeeeee ! betol tk bang nara ape yg minah jambu cakap kn ni? bang nara ooooooooooooooo bang nara betol tk?

        0

        0
    • PONDAN COVER says:

      EUWWW macam fomfuan kampong baru insaf lepas kena ceramah dek ustat fardhu ain… x gituhhhhh?

      0

      0
      • XxXx says:

        pondon bodoh x der maruah…sbb tu la tuhan x bg puki kt ko sbb ko mmg x kan tudung smpai bila2 pn..

        0

        0
      • Anti Pompuan Hipokrit says:

        siapa makan cili pedasnya rasa yer tak yer kanz???

        pakai tudung..pas tu naik motor ngan Pak We macam bohsia…tertongek2 seluar jeans…baju kurang berbling-bling macam ‘ayoyo nenadey’. Mulut tu tok sah cakap la….kalau bergossip atau tengok konsert, diaorang lah yg paling kat depan terjungkut-jinkut macam kera terkena budu!!!

        sesuai lah kena laser ngan ‘uztaz’ kat atas tue yerrrr….panassssss kanz telinga-telinga dek Nun semua?

        0

        0
        • nani says:

          Tue pakai tdung je..bukan ttup aurat….lam quran sebut leh nampak muka ngn tapak tgn je..yg laen pd tue out belaka..jadi pndai2 la fkir..:)

          0

          0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        pondan cover betol tk ape yg minah jambu dh cakap n komen kt atas batol tk pondan coverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ????????

        0

        0
        • Jari Ku Memang Laju says:

          kau ni pesal minah? Meroyan nak beranak sembelit ke?

          0

          0
        • PONDAN COVER says:

          hofkes la betol…………. mek suka tazkirah ringkas di pagi hari oleh ahkak minah chambuuuuuuuuuuuuu itew!

          0

          0
        • bujang says:

          Relax bro….aku tengah dengar lagu ni…..
          ok. apa kata cuba bukak youtube…hayati lagu2 dari komposer pak long….
          -Al-Jannah
          -Kejora
          -hijrah
          – Asma Ul-Husna
          -Dibumi Nyata

          Bujang suka lagu2 ni mendamaikan……terutama dibumi nyata…..buat apa bertekak rimaslahhhh….permisi bujang undur diri dulu….
          Tenangkan fikiran. Kenyang banyak terima undangan open house ari ni…..

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Kamu dua2 tu sama saja…hantukkan dua kepala.
          Hidup atas dunia ni buat semak aje.
          Ejen syaitan dan iblis…..dalam badan kamu berdua telah ditaklukki olih syaitan…terutama hati dan fikran, kesian sungguh kedua ibu-bapa kamu memppunyai zuriat mcm. ini.
          Taubatlah kamu berdua dah sesat . Kamu x layak mempersoalkan apa2 pun dgn. org.. dilaman ini, kerana kamu ni memang BODOOOOOOOOH
          .
          jIKA KAMU BERDUA NI ORG. ISLAM HANYA ISLAM KETURUNAN.

          dajal2 akhir zaman adalah kamu berdua, jika hidang makanan x layak dimakan…..
          Kamu berdua layak diludah2 atau dilontar ngan batu aje, jika jumpa dijalan patut dihalau kedalam hutan biar berkawan ngan babi hutan aje.

          0

          0
        • Kuda Perang says:

          kah kah kah kah kah kah… lawak ah aku baca komen ko… hahaha… memang jenis hati batu budak pondan ni… tak boleh nak buat ape tp aku rasa budak ni sengaja bikin panas, cari publisiti je yg lebih… kalau bg komen baik2 org tak pndang… mangkuk tandas punya orang… haha rilek2 jgn emosi…

          0

          0
        • Pondan cover says:

          Masuk le bang…cepat…la I tak tahan nie…bang….

          0

          0
        • mulut capoi says:

          PONDAN COVER DAN MINAH JAMBU 24 JAM TU ELOK DIHANTAR KEPUSAT PEMULIHAN AQIDAH, TAK LAMA LAGI KAT JOHOR AKAN DIBUKA, AKU CARI SPESIS NI DALAM LAMAN NI RAMAI…..JAGA2 NNT. ANDA AKAN DIRUJUK KESANA, JANGAN BUAT STATEMENT MENGHINAKAN UGAMA…..PADAH ANDA…..X TAU JANGAN DOK PERTIKAIKAN BAB2 INI…..PI BELAJAR.

          0

          0
        • XxXx says:

          Aku teringin nk masukkan cili padi yg dh siap tumbuk dlm montot minah n si pondan ni mesti korang akan rase hazab yg amat sngt…ak yakin sngt !!!

          0

          0
        • Pondan Cover® says:

          quote “Masuk le bang…cepat…la I tak tahan nie…bang….”

          sape yg menyamar jd mek ni? ish ish ish.. iols tak suka melucah hoccay… awassss pondan cover tiruan!

          mulut capoi: timakasih mulut capoi… sekolah tu kena bayar yuran tak?

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          boleh blah lah lu capoi…………..nk step baik baik konon pigi dah !!!!!! orang yg tk takot dosa kau lah orang nye ! asek nk mengate oranggggggggg je !

          0

          0
        • Sakit Tapi Sedap Nyer Ahhh says:

          mulut capoi kerat anu masuk dalam botoi,
          sudah kena lazer sket, terus kata ‘adoi’
          sudahlah tak ade maser nak layan orang kampung koboi
          silap2 rupanya minah kampung seberang perut boroi.

          0

          0
    • x seksi says:

      baguslah! jangan jd mcm nek rojita kite. sanggup x nak pakai tudung sbb takut x dpt watak lakonan. kubur kata mari pun ade hati nak berlakon lg… semoga diana amir berjaya dalam hidup. insyaALlah…

      0

      0
      • kak nam says:

        Suatu hari, didalam LRT. Seorang lelaki sedang berdiri. Kemudian, seorang perempuan masuk dan berdiri dihadapan lelaki itu. Perempuan itu pakai tudung tetapi dilipatkan sehingga nampak bentuk perhiasannya. Kemudian, lelaki itu tengok memanjang perhiasan perempuan itu. Perbuatan lelaki itu disedari oleh perempuan tersebut. “Woi lelaki gatal! Tak malu tengok t***k orang!” perempuan itu memarahi lelaki tersebut. Lelaki itu terus keluar di stesen berdekatan. Beberapa minit kemudian, perempuan itu tiba dirumah. Perempuan itu berkata pada kawannya, “Weh.. kau tau tak. Dalam LRT tadi ada lelaki tengok t***k aku. Gatal betul.” Kawannya balas, “Tu la.. siapa suruh pakai tudung selempang sampai nampak bentuk perhiasan kau tu. Salah kau la. Buat apa marah lelaki tu. Islam tak suruh pakai macam tu. Lain kali, pakai macam Islam suruh. “

        0

        0
    • aku pon sama says:

      Allahuakbar,

      bende ni terjadi jugak kat aku. aku pon mimpi kiamat jugak. x silap aku dah 4 kali kiamat. aku boleh ingat mimpi aku tu, aku nampak macam mane turunnye batu2 mcm meteor jatuh dari langit. tsunami, org saling tolak sampai sanggup bunuh kawan sebab terlalu takot dan nak selamatkan diri masing2. sangat ngeri. x sangka benda ni terjadi kat Diana jugak.

      Aku bgtahu mak aku, kawan aku.. tp diorang cakap ko mimpi kiamat sebab ko byk buat dosa. tp aku pikir balik kat rumah, aku x sedia lagi nak mati. aku x pernah sembahyang, aku x tau nak bace doa dalam sembahyang, aku x tau mcm mane ambik air sembahyang properly, sumpah aku x tahu ape2.

      so, 2 kali aku mimpi kiamat, aku ignore je semua tu tp masuk kali yg ke 3, aku sangat takot n aku blajar bace doa. thanks god aku dapat bace tulisan jawi. pastu aku hafal semua doa. dan skarang ni aku sembahyang alhamdulillah cukop 5 waktu sari. kalau x sembahyang rasa macam pelik.

      syukur kat tuhan sebab sedarkan aku mlalui mimpi. aku sangat mnyesal x sembahyang slama ni. macam lah susah sangat. senang je kot. ambik masa kurang2 5 minit dalam waktu2 solat.

      ni pon pengajaran buat semua. aku rasa dunia ni pon dah tua. pelik. jom la kite same2 hijrah ke landasan yang betul. BACK TO ISLAM!!!

      wallahua’lam

      0

      0
    • COMEL SANGAT/ ALHAMDULILLAH;)

      0

      0
    • ilmu putih says:

      cantik………cantik………..

      0

      0
  2. tanpanama says:

    Alhamdulillah…tahniah di atas penghijrahan..

    0

    0
  3. fiD says:

    syukur pada Allah

    :D

    0

    0
  4. suehada says:

    alhamdulillah…pintu hati sudah terbuka kpd yg utk kebaikan..
    bertututp biarla ats kehendak sendri bkn kerana fesyen atau sebagainya

    0

    0
    • zazmi says:

      bertudung bukan sbb kehendak kita sdiri. Ia adalah suruhan dari ALLAH. Kita tiada hak ke atas diri kita sdiri sbb kita ini milik ALLAH. Kebanyakan drpd kita memberi alasan tidak mahu bertudung sbb tidak ikhlas. Masalahnya, ikhlas kpd siapa yg kamu persoalkan. Suruhan itu dari ALLAH. bermaksud kamu tidak ikhlas dengan ALLAH?

      0

      0
    • zazmi says:

      bertudung bukan sbb kehendak kita sdiri. Ia adalah suruhan dari ALLAH. Kita tiada hak ke atas diri kita sdiri sbb kita ini milik ALLAH. Kebanyakan drpd kita memberi alasan tidak mahu bertudung sbb tidak ikhlas. Masalahnya, ikhlas kpd siapa yg kamu persoalkan. Suruhan itu dari ALLAH. bermaksud kamu tidak ikhlas dengan ALLAH? (kata2 ini ditujukan kpd wanita yg masih engkar dgn perintah ALLAH)

      0

      0
  5. HoNeY bEe says:

    alhamdulillah…

    Allah Maha Pengasih dan Penyayang terhadap hamba2NYA di muka bumi ini…

    0

    0
  6. mashimaro says:

    ALHAMDULILLAH… moh penghijrahan ke arah kebaikan ini… KEKAL… bukan… LAKONAN yer…:)

    0

    0
  7. esah says:

    alhamdulillah…suka makcik dengar tentang penghijrahan ini =)

    0

    0
  8. Hamba Allah says:

    alhmdllh….berubah kepada kebaikkn….cmnih la br bgs..

    0

    0
  9. hikmah says:

    hidayah Allah kepada setiap umatnya berbeza..smoga diana teruskan imej n mantapkan ilmu2 agama yang lain..aminn

    0

    0
  10. macam2 says:

    semoga lebih berusaha tingkatkan diri dengan ilmu agama dan ibadah.

    harap pakai tudug tutup dada =)

    0

    0
  11. miss qira says:

    Alhamdulillah…
    tp…
    soalan dr jawapan ~ kalo tak mimpi kiamat tak mo pakai la yer? :D

    0

    0
    • hot chili says:

      MQ klu tuhan nak beri hidayah die akan beri pada siapa yg dikendaki, kite x perlu fikir bgaimana kisah kita yg dahulu tp kite perlu muhasabah bgaimana pengakhiran kite…nanti..sama2 kita doakan mg hijrahnyer berkekalan….sntiasa dlm lindungan Allah …amin..

      0

      0
      • happy says:

        ye betul tu hot chili…sudah2 la persoal itu ini…semoga hidup kita hari ni dan akan datang lebih baik dari semalam..

        0

        0
    • faezil says:

      Miss Qira.. perlu ke soalan itu ?

      Saidina umar masuk Islam kerana membaca sepotong ayat Al-Quran dan rasulullah dan para sahabat tak pernah bertanya “kalau tak baca ayat tu tak mau masuk islam ke ?”

      Asalkan berubah.. settle. tak perlu disoalsiasat dengan soalan yang bukan2. Siapalah kita nak menyoal ? Biarkan malaikat munkar dan nakir yang soal siasat.

      0

      0
    • yume says:

      mungkin itu caranya ALLAH berikan hidayah kepada dia… ada orang tu dapat hidayah bila dia eksiden patah itu ini … ada yang dapat hidayah cuma dengan melihat kesengsaraan orang lain… ALLAH lembutkan hati mereka2 ini walaupun mereka ini faham apa itu halal haram tetapi sebelum ni hati mereka keras.

      0

      0
    • Haish says:

      Benak tul hati kau ni..
      Allah nak bagi hidayah dalam mcm2 cara. Engkau pulak nak tunjuk pandai, tunjuk bagus. Kira bagus la tu hidayah dari mimpi. Jiran lama aku dulu eksiden koma 2 bulan, mcm2 tuhan tunjuk.. Jangan pertikai lah. Kita patut tmpang gmbira dan syukur dia dipilih.

      0

      0
  12. cikbulan says:

    Alhamdulillah…suke tgk artis2 perempuan muda skrg ni byk berhijrah kearah kebaikan..tp pelik, bile la artis yg dh dh berumur tu nk berhijrah plak..xkn la nk hdup mcm tu smpai ble2…

    0

    0
  13. syukur alhamdulillah…anda hamba yg sgat bertuah yg d pilih oleh Allah tuk berhijrah…semoge hijrah anda ini berkekalan hingga akhir hayat…dan teruskan mempelajari ilmu islam supaye menjadi insan yg lbih baek……=)

    0

    0
  14. kasturi says:

    kenapa awak nak mempersoalkan kerja Tuhan… mimpi yang di terima oleh Diana ini adalah pertunjuk dan hidayah dari Allah tau… tanda kasih sayang Allah pada kita… Dia mengingatkan kita agar tidak terpesong terlalu jauh.. berubah menjadi lebih baik… apa punya soalan tah.. Diana dulu maybe dia tak beringat jadi Allah turunkan hidayah melalui mimpi iaitu hari kiamat agar Diana insaf atas kesilapan lalu…

    0

    0
  15. kasutumit says:

    ingatlah,hanya orang yg terpilih sahaja yg akan mendapat petunjuk dari Yang Maha Esa..alangkah bertuahnya Diana Amir…namun,saya lebih prefer penggunaan ‘hijrah’ daripada ‘pakai tudung’ pada tajuk artikel ni..=) Wallahua’lam….

    0

    0
  16. booduckbaek says:

    syukur alhamdulillah…semoge trus kekal dgn imej skrg smpai akhir hyat n terus memperdlmkn ilmu agame supaye terus menjdi hmba Allah yg cemerlang,gemilang n terbilang…=)

    0

    0
  17. miz hanee says:

    Alhamdulillah…satu permulaan penghijrahan yang terbaik…

    0

    0
  18. cik permaisuri says:

    saya sokong penghijrahan bertudung ni cuma kalo boley x yah lah gtau sbb musababnya tetiba tergerak nak pakai tudong….simpan jer la dlm hati..kadang2 jawapan yg dkasi buat org tergelak…sbb mimpi la, sbb tgk muallaf pakai tudong la, sbb dh sampai seru la n bla bla bla….okey peace..

    0

    0
    • Bond says:

      Sbnrnye Allah nak bg hidayah dan taufik ade dgn bnyk cara. salah satunye mimpi. jgn gelak, sbb mgkn mmg betul hati die berubah sbb mimpi. Allah x perlu kerja keras mcm manusia utk ubah atau buat sesuatu. sekelip mata je Allah blh ubah hati manusia samada bersebab ataupun x. Cuba baca kisah2 nabi. Kebanyakan nabi dpt petunjuk dalam mimpi terutamanya Nabi Yusof yg blh tafsir mimpi. Kite sbg org Islam ni pun diberi petunjuk oleh Allah dalam bentuk mimpi jika kite buat solat istikharah. Jgn kite pelik kalau org berubah atau bertaubat sbb perkara2 yg bg kite remeh-temeh dan x masuk akal. Percaya la, x pelik sbnrnye kalau ade org yg bertaubat sebab digigit kucing. Jgn gelak sbb org tu lg untung dr kite sbb dpt hidayah sdgkn kite masih berbuat dosa.

      0

      0
      • yume says:

        betul tu… sokong bond.. kekadang tu ALLAH lembutkan hati seseorang tu mungkin dengan cara yang pada kita sesuatu yang [email protected] Biarlah Diana nak berkongsi kisahnya. ia bukannya pelik dan tak masuk akal. pergi baca sirah2 nabi dan cerita para sahabat dan anda akan temui banyak kisah pelik (bg cik permaisurilah) tentang penerimaan hidayah ni.

        0

        0
  19. huhu says:

    Cuba pakai tudung mcm wardina tu, mgkn lg cantik, sesuai dgn bentuk muka….
    Tahniah! InsyaAllah hidup lebih berkat lps ni.

    0

    0
  20. nur arin says:

    ADKAH ORANG YG X BAIK HATINYE PERLU BUKAK TUDUNG? JGN CAKAP SESUATU TANPA TAU NATIJAHNYA..KERANA Seorang hamba yg bercakap sesuatu kalimah @ ayat tanpa mengetahui implikasi & hukum percakapannya, maka perkataan itu akan mencampakkannya ke dlm Neraka sejauh antara timur dan barat” (Riwayat Al-Bukhari)

    0

    0
  21. kuat tido says:

    alhamdulillah..jgn jd mcm fida dhla ye..

    0

    0
  22. kimi says:

    Alhamdulillah dah pakai tudung…tapi pakaian pun kena jaga jgk…trend skrg pakai tudung tp baju ketat sendat,atas punggung…ade jgk konon dah berubah pakai tudung tp solat tak pernah buat…xguna jgk….

    0

    0
  23. kite says:

    Saya sokong kalau artis bagi tahu sebab musabab penghijrahan mereka. Itu semua pengalaman insan2 yang dipilih Allah untuk renungan kita bersama. Macam ilmu la. Simpan sendiri, tak ke mana ia. Sebarkan kepada orang ramai, besar pahalanya. macam cerita Diana , mimpi dia telah membuka hari rakannya terlebih dahulu untuk berhijrah..dan mungkin membuka hati2 pembaca macam kita semua pula selepas ini…insya Allah.

    0

    0
  24. hani says:

    cantikk suke… tahniah!!!

    0

    0
  25. cik jelyta says:

    Jgn tergelak dia berubah melalui mimpi sb saya pun brubah melalui mimpi.. mimpi mndpt bala di tmpt sy n Allah mnberikan sy pluang untuk brubah dgn mnyelamatkn sy.. mimpi ke2 bermimpi ketika hendak dihitung ke syurga atau neraka..n sy x trpilih untk ke syurga.. alhmdulilah kini sy dh brhijrah dgn menutup aurat brtudung n mnjaga pergaulan..trmasuk mngajak kwn2 yg lain turut brtudung brsma2 sy.. n sy mndpt mcm2 hikmah n kebaikan snjak brtudung.. brsyukur sngt sb trpilih oleh Allah untk mndpt hidayah..hati kini kian tenang dari sebelum nie..

    0

    0
  26. Zizu says:

    Nak kena tunggu mimpi baru pakai..nak kena tunggu mati baru sedar..

    Kena tunggu petunjuk ke baru berubah?

    0

    0
    • cik kuih pelita says:

      itu maknanya Allah da beri dia petunjuk.. Allah akan beri petunjuk kat hambaNya melalui pelbagai cara…samada susah atau senang, azab atau sebaliknya, mimpi atau realiti itu sume kerja Allah utk uji dan memberi hidayah pada yang Dia kehendaki., jgn kita persoalkan kerja Allah… sbb tu org yang beriman dan berubah ke arah kebaikan adalah dari orang yg telah diberi PETUNJUK olhNya.. kalu x, takkan Mike Tyson pon bole masuk islam..xkan sbb suka2 kan? of course la sebb PETUNJUK dari Allah S.W.T.. insya Allah diharapkan kita sume pon akan sentiasa diberi hidayah dan petunjuk olehNya utk kebaikan..amiinn~~ ^_^

      0

      0
  27. nur arin says:

    Alhamdulillah…mcm lagu raihan..iman x dpt diwarisi dari seorang ayah yg bertaqwa, ia x dapat di jual beli, juga tiada di tepian pantai….maknanye…bersyukurla kepada mereka yg telah diberikan hidayah…

    0

    0
  28. fara says:

    suweetnye diana ngan kak wardina…moga mendapat rahmat dari Nya..amin…tok ti bile pulak mau pakai tudung??

    0

    0
  29. saya sokong diana ! says:

    alhamdulillah , sjuk hati sy tgx kak diana . allah masih syg kn dia sbb 2 dia d beri ptunjuk . ta smua 0rg akn dpt ptunjuk mcm dia . tu mkna ny hati dy blom glap . masih ad sisa-2 iman .kalo hati dia sudah glap msti allah takan bg ptunjuk . n dia akn tros mcm dlu . bersyukur lah dan tros mnambah ilmu tentang islam . sesungguh ny islam 2 sgt suci dn murni . tak menyesal kalo kita mendalami nya lgi . tros kn :D

    0

    0
  30. nad says:

    pstu td paper msuk diana amer nie bkn main seksi apekejadah pkai tudung. ceh! propa

    0

    0
  31. hazamonn says:

    smga pasni lebih ramai lagi artis akan diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah swt..amin..

    0

    0
  32. XTUTUP JAWAP PD ALLAH SAJA says:

    kalu dah tudung tu tutuplah smp ke dada. ini tak rambut tutup tapi tetek tak tutup. apanye yg tutup aurat . tetek besar mana puting timbul pun blh nampak. lebih baik tak pakai tudung. sbb tak fokus sgt tmpt tu kalu tak pakai tudung. jgn cari kutukan dari org islam ataupun bangsa lain kalu nak pakai tudung. lebih baik tak bertudung hny jawap dgn Allah je mati nnt takdelah kena kutuk dgn manusia sekeliling. pakai tudung tp nmpk lurah tetek dgn pantat !!!

    0

    0
    • bersih volume 2 says:

      Ya Allah, ampunkanlah pengoment di atas nie..semoga dia menjaga pertuturan dan hatinya..amin..

      btw: pertuturan/kata-kata mencerminkan akhlak mencerminkan hati mencerminkan iman
      bersih 1/2 iman
      sabar 1/2 iman
      bersabarlah..sabar tanda orang beriman

      0

      0
  33. hmmm says:

    alhamdullilah..

    0

    0
  34. edadea says:

    ok,, pakai tudung labuh2 tutop dada ye….

    0

    0
  35. cik naz says:

    Kalau nak menegur tu biar la gunakan bahasa yg elok sikit…sepatutnya kita sbg saudara seislam beri galakan pd diana amir utk tutup aurat dgn lebih sempurna…alhamdulilah dia dah berubah, mgkin tak drastik sgt at least dia ada kesedaran utk berubah dan dia sgt bertuah sbb Allah pilih dia utk dpt hidayah…bkn semua org akan dpt hidayah,hanya org2 terpilih saja…kpd diana amir, semoga hijrah ini kekal selamanya…jaga aurat,jaga tingkah laku,jaga pertuturan, lakukan amal soleh, insyaAllah anda akan jd muslimah sejati… :)

    0

    0
  36. keke says:

    alhamdullilah…budak nie hati mesti baik kot tu pasal dapt petunjuk Allah…Tuhan nak lindungi dia..besar rhmat yang budak nie dapat…harap wardina nie berkawanlah dengan semua orang..tak tahu kenapa bila ada je artis mula bertudung adalah wardina..dakwahlah kepada artis yang belum pakai tudung tue…nie nampak mcm double standard jer pilih kawan….

    0

    0
  37. bersih volume 2 says:

    setuju..dah banyak jumpa pompuan tudung labuh kaki kotor.kes 1-.apa jadah letak tisu bekas kau lap tangan mulut dekat atas meja aku(officemate)??apa kau ingat aku makcik cleaner nak tolong kutip???kes 2- masyAllah pad berdarah ko yg masih terlekat kat seluor dalam tue nak buat tatapan umum bile masuk toilet ke??dah setengah hari ko letak kat situ tanpa segan silu…eewww(xhousemate)..kes3-ehhh baru 2..kira banyak la..tak masuk tudung labuh yang diorang pakai kotor betul…bukankah bersih tu separuh iman..dah hilang separuh iman korang yer….

    0

    0
    • Che Irfan Nazri Tengku Akmal says:

      Ya Allah, ampunkanlah pengoment di atas nie..semoga dia menjaga pertuturan dan hatinya..amin..

      btw: pertuturan/kata-kata mencerminkan akhlak mencerminkan hati mencerminkan iman
      bersih 1/2 iman
      sabar 1/2 iman
      bersabarlah..sabar tanda orang beriman

      p/s: saya copy paste balik kata2 anda di atas.

      0

      0
  38. wan says:

    Allah tidak akan memberi hidayah kecuali pd org2 yang Dia kehendaki….

    0

    0
    • gosipgurl_fea1 says:

      cemburunnya saya pada dia yang diberi hidayah..

      0

      0
      • Che Irfan Nazri Tengku Akmal says:

        manusia yang berkeinginan untuk berubah, insyaAllah dipermudahkan mendapat hidayah Allah. Boleh tanamkan niat utk berubah mjadi lebih baik.

        0

        0
  39. cik permaisuri kedua says:

    kalau wartawan tanya kenapa berhijrah pakai tudung..jawab je “kerana tuntutan Islam” full stop…lain2 tu simpan dlm hati (bukan saya x caya petunjuk dri mimpi yeeer)..wardina, noor kumalasari pakai tudung pun x pernah cakap sbb itu sbb ini…yg penting IKHLAS…okey peace

    0

    0
    • Fantaghiro says:

      tul tuh… sok2 katalahhh allah nk uji iman dier.godaan syaitan..skali last2 terbukak balik sbb xde job….amacam? nk cter mimpi jugak ker? bg aku pun sama seperti ko. kalo mimpi ke ape ke..simpan lahh x yah nk kongsi cter kt semua org…apepun tahniah kerana telah menutup aurat. Tapi pakai nnt biar betul2. jangan tunjuk leher, sanggup tinggi, pegang2 dgn laki dlm lakonan plak.

      0

      0
  40. HAMBA ALLAH says:

    WARDINA NI PROPA JE LEBIH. DLM INTERNET, PAPER, TV BAIK JE, SUME CITE PSL DIA NK GOOD2 JE PADAHAL KT LUAR MENYOMBONG GILA. MINAH NI KT LUAR SOMBONG NK MAMPOS.. PERANGAI XSERUPA LANGSUNG DGN APE YG ORG PUJI2 SGT.. ORANG PAKAI TUDUNG XSEMUA BAIK OKAY??

    0

    0
    • Che Irfan Nazri Tengku Akmal says:

      Hamba Allah xmengata keburukan manusia lain ok, walaupun keburukan itu benar.

      Sebelum mengata keburukan orang, cermin diri sendiri. Aib orang perlu kita jaga dan diambil iktibar kpd diri sendiri.

      Dan sebagai orang yang berusaha menurut perintah Allah (bertudung/menutup aurat) kita kena sentiasa bersangka baik. Bukan bersangka buruk.

      0

      0
    • nina says:

      Yeka sombong? ok je…hamba Allah ke cmnie? mengata org sebakul…Allah xajar hamba dia mengata kat org….:)

      0

      0
  41. laboost says:

    alhamdulillah..tp sembahyang 5 waktu jgn ditinggalkan…

    0

    0
  42. hehehe says:

    tahniah coz berubah…arap trskan dgn imej terbaru…

    0

    0
  43. nanana says:

    hurm, penah dgr yg wardina nie sombong, tapi wauwahualam. kdg2 dari segi percakapa dia mmg agak sombong sedikit bunyinya, dan ada 1 statement yg dia ckp sampai sekrang aku igt. pada aku if dia buat baik contoh mcm sembahyang 5 waktu tak perlulah war-warkan pada orang sebab itu dah memang tanggungjawab semua orang islam. bukan dia sorang yg buat. sekian.

    0

    0
  44. sinar menjelma says:

    bagus sangat..moga kiat sama-sma di bawah rahmat dan hidayah Allah….

    0

    0
  45. Danerys says:

    Lol ramainya self righteous people kat forum ni. Typical melayu kampung!

    0

    0
  46. Hamba Allah says:

    alhamdullilah diana sudah berubah harap teruskan dengan image macam ni.

    kepada orang-orang yang comment bergaduh tentang orang bertudung dan orang yang tidak bertudung sudah-sudah la tu.. baik yang bertudung ataupun tidak semua ada jahatnya

    yang bertudung pun ada yang tak senonoh sama juga dengan yang tak bertudung
    dan ada yang tak bertudung pun baik sama juga dengan yang bertudung

    manusia tak ada yang perfect.

    memang bertudung tu wajib dan berdosa kalau tidak memakainya.. tapi kepada yang bertudung janganlah selalu nak menghina orang yang tidak bertudung.. anda semua ikot ke semua ajaran islam? dengan menghina orang yang tidak bertudung sahaja anda sudah berdosa.. jangan hanya menutup aurat sahaja mulut juga harus dijaga.

    kepada yang tak bertudung pula jangan sangka semua orang bertudung jahat.. mereka pun ada yang baik.. anda ada nampak ke semua orang bertudung buat perkara yang tidak senonoh? tidak kan jadi jangan bersangka buruk.

    kepada anda semua ingatlah allah sahaja yang boleh judge seseorang itu.. kerana tak semestinya yang bertudung sahaja yang akan masuk syurga dan tak semestinya yang tidak bertudung akan masuk neraka dan sebaliknya. hanya allah sahaja yang tahu.

    0

    0
  47. CIKGU says:

    LAST, BUT NOT LEAST, TUTUP AURAT ITU WAJIB.
    BAIK BURUK PERIBADI ADALAH MUNGKIN KERANA KELAZIMAN DAN CARA SESEORANG DIBESARKAN, TIDAK KIRA DARF KAMPUNG ATAU BANDAR, BERTUDUNG ATAU TIDAK.
    TAK PERLU DRASTIK SANGAT UNTUK PAKAI TUDUNG LABUH…MULAKAN DGN TUDUNG SPR DI GAMBAR. MUNGKIN AKAN TIBA WAKTU DIANA AKAN PAKAI TUDUNG YG BETUL2 TUTUP AURAT, TG PENTING SUDAH ADA KESEDARAN……

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      memang betol cik gu minah jambu sokong ngan cik gu ni diorang je yg nk besar2kn isu tudong ! diorang ni eh nk kena belajar lagi la cik gu kan? betol tk cik gu?

      0

      0
  48. luna says:

    x pakai tudung, dedah sane sini, bising2 die seksi, dh pakai tudung pon bising lagi? haihhh.

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      tu mulot musibot nama nye kalau kau nk tau luna ! diorang ni pantang tengok orang pakai tudong or tk pakai ! bila artis pakai tudong pn kena komen n ngumpat ! artis tk pakai tudong pn diorang mengata n ngumpat ! minah jambu tk tau la ape nk buat ngan diorang yg ngumpat2 ni …sampai naik bengkok jejari runcing minah jambu yg nk mempebetolkn keadaan dn berentap ngan pengomen2 yg bebal ni ! dh la tu luna mari kite karaoke jom …….. ).

      0

      0
  49. Kak anie says:

    Salam kak anie ucapkn.. Alhamdulillah kpada mner2 yg bg tazkirah tntg tudung, tntg wanita mcm2 la kak anie bace td.. Ader yg gaduh… Aishh sudah2 la tue yer.. Korang tgk beutifulnara nie stiap hari ader dosenyer jgak.. Gosip xhbes2 mcm melodi.. Bkk aib org sne snie… Emm xtawla pe nk jdik ngn budak zaman skg.. Ish!! Elakkn bergosip yer…

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kalau tkde komen2 macm ni tkde la dosa n pahalaaaaaaaaaaaa n tkde la syurga n nerakaaaaaaaaa bang nara lain kali bang nara tarok artis yg paling hot dalam semua hot ok bang nara jadi kite2 semua boleh komen yg rabak2 lagi ok bang naraaaaaaaaaaa lov uuuuuuuuuuuuuuuuu

      0

      0
  50. babe says:

    Alhamdulillah.. Sekurang2nya dia dah buat 1. Tapi dia kena ingat byk lagi aurat wanita. Aurat wanita bukanlah menutupi rambut semata2. Baju tuh xle mgikut ukuran badan or jarang. Kening tak leh cukur. Make up x leh pakai melainkan utk suami di rumah.

    Saje je ingat kan mane lah tahu die ingt petanda mimpi nye itu hanya utk ttp rambut ;p

    0

    0
  51. hu3…cantik..dan harap ia kekal

    0

    0
  52. hafisvr4 says:

    Alhamdulillah, semoga diberi rahmat dari Allah, Kalau boleh sebarkan kebaikan sebarkanlah, kalau boleh nasihat nasihatkanlah, semoga usaha anda itu mendapat redha Allah s.w.t. InsyaAllah

    0

    0
  53. student bandung says:

    aku pakai tudung full sejak kes gempa bumi kat indo ni..time tu tgh kat mall dgn kwn2 tbe2 gempa..time tu aku pk, kalau mati kena himpap ni, dgn tak pakai tudung, dgn tak solat zohor lagi, dgn tak sempat mntk maaf dgn makayah, waaa..
    bila gempa bumi tu dh stop n wpon org kata kecik je, aku cuak gile sampai smyg taubat then start pakai tudung..huhu

    btw tahniah utk diana amir..semoga hati tetap dgn tudung..

    0

    0
  54. Alhamdulillah.. hope melekat terus lah.. jgn nanti kejap2 dibukaknya..

    0

    0
  55. supermom says:

    nape artis yg dh pkai tudung mesti bergambar dgn wardina kt kdai mkn ea…sape2 artis yg dh berubah kne lapor diri ea kt wardina???

    0

    0
  56. sweet31 says:

    bagus lah.. harap2 pakai tudung bkn kerana terikut2 atau fesyen.. kekalkan lah, ok…

    0

    0
  57. Naz says:

    Alhamdulillah..En. Nara bila pula nak bertaubat? nak tunggu mimpi kiamat dulu ke..

    0

    0
  58. popai says:

    hmmmmmm…..org melayu mmg suka menuding jari sedangkan satu jari lagi tunjuk betul2 atas batang hidung kita sendiri………renung2kanlah ye ;)

    0

    0
  59. saje nak komen says:

    wahh baguslah… suka suka… :)

    0

    0
  60. Great post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector do not notice this. You should proceed your writing. I’m confident, you have a huge readers’ base already!|What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & help different users like its helped me. Good job.

    0

    0
  61. Hello there, You have performed an excellent job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this web site.

    0

    0
  62. bagus pakai tudung allah bagi kita ingat .allah nak suruh jadi orang yang beriman . saya suka orang pakai tudung ikut pandailah nak pakai tudung belit ke ikut pandailah asalkan pakai tudung . INGAT YEEE DUNIA DAN KIAMAT…………

    0

    0
  63. tailo says:

    tak gne gak pkai tdung kalau seluar ketat hingga menampakan bentuk..hahaha

    0

    0