March 7th, 2019

Bekas pemandu Rozita Che Wan menerusi muat naik terbaru di Facebook memaklumkan kemelut mengenai isu tungakkan gaji dan saman melibatkan nombor pendaftaran kereta telah selesai.

Lelaki itu menyatakan Che Ta sudah membayar gajinya berjumlah RM2000 serta saman berjumlah RM300.

Pada masa yang sama, dia juga memohon netizen untuk berhenti mengecam Che Ta memandangkan kes berkenaan dapat diselesaikan secara baik.

Walaubagaimanapun, dia enggan membuat permohonan maaf secara terbuka seperti yang dituntut oleh Che Ta kerana apa yang berlaku  bukanlah kesalahan daripada pihaknya.

Baguslah kalau isu ini dapat diselesaikan dengan baik. Harapnya selepas ini janganlah lagi bermasam muka antara satu sama lain.


38 responses to “Gaji Sudah Dibayar, Bekas Pemandu Minta Netizen Berhenti Kecam Che Ta”

  1. Anonymous says:

    jdi jgn pandang org yg hanya setakat SPM tiada adab untuk menyusun ayat. Kegagalan yg lepas bukan disebabkan kebodohan tetapi ada sebab lain yg tak dapat meneruskan pelajaran di peringkat seterusnya. Dulu2 byk org melayu x dapt masuk U, sbb tiada pinjaman PTPTN untuk meneruskan pelajaran, tetapi skrg dgn adanya pinjaman pelajaran, jiran sebelah rumah aku tu tu kpg, anak pandai, keluarga miskin, dgn adanya bantuan PTPTN dpt masuk U selepas itu.

  2. geram aku says:

    Ntah Che Ta ni pun.. 2k je kot.. Dlu statement ko kluar terpakse benti keje sebab gaji 4k sikit terasa miskin.. ni gaji staff ko 2k pun liat nak bayar.. Zaman sekarang ni ape la yg ade dgn 2k, tu yg driver ko terpakse buat grab car lagi mlm2 sebab nak tambah duit.. Ko sedap la ckp sekarang ko dh kaya.. Ingat sikit mse ko kate gaji ko 4k dlu pun rase susah, mcm tu la driver ko rase sekarang ni

  3. Anonymous says:

    Ntah Che Ta ni pun.. 2k je kot.. Dlu statement ko kluar terpakse benti keje sebab gaji 4k sikit terasa miskin.. ni gaji staff ko 2k pun liat nak bayar.. Zaman sekarang ni ape la yg ade dgn 2k, tu yg driver ko terpakse buat grab car lagi mlm2 sebab nak tambah duit.. Ko sedap la ckp sekarang ko dh kaya.. Ingat sikit mse ko kate gaji ko 4k dlu pun rase susah, mcm tu la driver ko rase sekarang ni

  4. Kak B says:

    Walau pun driver, tulisan awak sgt beradap. Kalau Che Ta yg kena sure bahasa sumpah seranah semua keluar. Pada En Driver, semoga dibuka pintu2 rezeki utk awak.

    • Anonymous says:

      disbbkn kes ini, bukan sja dpr 2k dan 300 rgt duit saman, tpi ada org menderma juga..org baik ada balasan baik..

    • Anonymous says:

      jdi jgn pandang org yg hanya setakat SPM tiada adab untuk menyusun ayat. Kegagalan yg lepas bukan disebabkan kebodohan tetapi ada sebab lain yg tak dapat meneruskan pelajaran di peringkat seterusnya. Dulu2 byk org melayu x dapt masuk U, sbb tiada pinjaman PTPTN untuk meneruskan pelajaran, tetapi skrg dgn adanya pinjaman pelajaran, jiran sebelah rumah aku tu tu kpg, anak pandai, keluarga miskin, dgn adanya bantuan PTPTN dpt masuk U selepas itu.

    • Anonymous says:

      driver ada PA sendri. Che Ta x ada.

  5. mus says:

    Ayoyo..Che Ta..Che Ta..haha

Loading...