Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Trending

Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Ya!! Gaji RM1500 sebulan! Cukup ke untuk hidup di Malaysia bagi yang sudah berkeluarga. Kalau bujang rasanya cukup. Dan persoalan ini adalah untuk mereka yang tinggal di bandar besar. Kalau macam tinggal di kampung berbeza sikit sebab kos hidup di kampung lebih rendah dari bandar.

Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

25 Comments

  1. dak comot

    September 28, 2012 at 4:31 pm

    xckop…mcm2 nak kn beli…lbh2 lg bl dah ada anak…

  2. Qhaiyra

    September 25, 2012 at 1:43 am

    mmg susah nk survive arrr… recently liability sy lbh krg cmni

    umah – rm800
    kete – rm500
    bil api air astro – rm300
    cukai tanah / pintu / iwk – rm520 utk setahun
    susu, pampers, keprluan anak – rm300
    duit dapur – rm300

    tu pn da lebih.. tk sgup nk tulis lg…. tu blm msuk duit bg kt owgtua, roadtax kete moto, mkn suami isteri time kje, duit myk kete ngn moto, duit kcemasan ank atau diri sendiri sakit.. nk myimpan pn ssh… mmg ssh nk survive lebih lg kalau sorg je bkeje..

    org bujang sng sket.. org da kwen kne ade rezeki tmbhn bru leh ‘bnapas’

    • zak

      December 24, 2012 at 6:48 am

      Macam mana cukup kalau gaji naik sikit je. Harga barang makin naik keluarga pula bertambah. 3 cara boleh dipertimbangkan 1. cari ‘side income’ . 2. Ikat perut- kawal belanja. 3. Bijak berbelanja- ada belanja yg patutnya kita dpt ‘free’ ..nak tak nak je.

  3. Lisa

    September 23, 2012 at 10:10 pm

    Klu sabah ni gaji begitu dah lebih dari cukup, apatah lagi bila tinggal diestate . . Gaji dsabah sekarang purata paling tinggi pun 700. . Tu pun kira alhamdulillah lah. . Basic gaji 450 jer :. . Kasihan kan? Hehehe 700 tu dah masuk ot . . Klu Ada anak bini ada motor kena minyak lagi pokai time Bulan . Klu gaji dah 1500 sangat alhamdulillah utk org2 estate . . Org bandar tu bagi komen sikit..

    • mega

      January 12, 2013 at 5:21 pm

      mmg kak,gaji rm1500 tu utk yg berjwtn assistant manager dh tu,..tu pun dah tersenyum puas bila masyuk hujng bln..byangkn gaji seorang penombak sawit cuma rm 700 yg dh berkeluarga,sebulan 4 kali blh trn naik bar,..rumah belakang citer,yg penting enjoy..

  4. Princess H

    September 22, 2012 at 12:40 pm

    Gaji i rm 900 rileks jew . huhuhu.. nk menangis pom ade

    Makan 10*30=300
    petrol 30*4=120
    sewa bilik+ air+api =200
    bagi ma yah=200

    total 820 . Memang xde nk soping sgt lah . huhu . Korang2 patot da bsyukur lah

  5. Anonymous

    September 20, 2012 at 5:19 pm

    bujang ckp la kot..kalu dah kawen n beranak pinak mmg kompom x ckp..

Loading...