Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Trending

Gaji RM1,500 Di Malaysia! Cukup Ke??

Ya!! Gaji RM1500 sebulan! Cukup ke untuk hidup di Malaysia bagi yang sudah berkeluarga. Kalau bujang rasanya cukup. Dan persoalan ini adalah untuk mereka yang tinggal di bandar besar. Kalau macam tinggal di kampung berbeza sikit sebab kos hidup di kampung lebih rendah dari bandar.

Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

25 Comments

  1. rina277

    September 20, 2012 at 4:52 pm

    klu ikutkan hati ni mmg lah tak pernh cukup tapi bagi saya RM1500 tu alhamdulillah cukup jer..

    bagi mak ayah : 300
    sewa bilik termasuk api air : 250
    makan minum : 300
    bayar keta kancil : 300
    jumlah semua : 1150 so ada lebih bleh simpan utk saat2 sesak..

    mungkin sebab ofis dekat pastu tinggal kat kawasan yg masih mampu saya tanggung sara hidup saya ni kot..

  2. Mazana NS

    September 20, 2012 at 4:20 pm

    kalu ikutkan keadaan semasa tak cukup….

  3. nazrul

    September 20, 2012 at 3:38 pm

    Cuba bezakan yang mana satu keperluan dan yang mana satu kehendak. InsyAllah cukup. hehe

    • Mamat

      September 20, 2012 at 5:36 pm

      Hanya cukup untuk pada mereka kereta itu kehendak dan tidak diperlukan untuk kerja seharian. Kalau tidak road tax+insuran+service dah berapa?

    • Anonymous

      April 9, 2013 at 2:15 pm

      mmg x ckp,gaji di malaysia antara yg terendah wlupun ada ijazah,pastu br abis belajar dah terpksa byr htg ptptn,org2 “atasan” yg pttnya prihatin dgn rakyatnya berjoli sakan,bercuti mewah segala-galanya mewah diatas bebanan yg rakyat tanggung..rakyat sila buka mata..ini kalilah!!!!

  4. Mat

    September 20, 2012 at 3:24 pm

    Kerja Petronas gaji 10k pun rasa tak Cukup lAgi

    • Anonymous

      April 9, 2013 at 2:11 pm

      ada business sendr pasangan kerja gaji 8 k pun mcm x ckp lg,gomen tlng trnkan harga brg,rumah dan income tax..

  5. Farapyz

    September 20, 2012 at 3:19 pm

    Zaman bila pampers ngn susu rm50. Brg anak tiap2 bln kne spend dalam 400. Susu dan pampers shj.

Loading...